Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

SantiCazorla08
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la SantiCazorla08 » 29 nov 2023, 16:46

Centre forward je napisao/la:
29 nov 2023, 16:37
Ne treba ti niko sa foruma da potvrdi to. Pa nije RS na Hokaidu. Napravi malu exkurziju pa ćeš se uvjerit'.

Ja sam nekad prije radio neku komercijalu pa sam državu dosta proputov'o, od Sarajeva do skoro u svako selo. Banja Luka zbog centralizma i Bijeljina malo odskaču. Meni je žao Banja Luke, mrtav i ubijen grad.
Ja živim u Vojkovićima.Mjesto ko mjesto vazda bilo nebitno.Nemaš u njemu šta vidjeti.Ljudi uglavnom rade po opštinama i u Sarajevu.Nekolicina preživljava isključivo od poljoprivrede.Sds je suvereni vladar.Jedino eto imamo zatvor. :mrgreen:

Davidoffgold
Kontakt:

Post Postao/la Davidoffgold » 29 nov 2023, 17:15

SantiCazorla08 je napisao/la:
29 nov 2023, 16:46
Ne treba ti niko sa foruma da potvrdi to. Pa nije RS na Hokaidu. Napravi malu exkurziju pa ćeš se uvjerit'.

Ja sam nekad prije radio neku komercijalu pa sam državu dosta proputov'o, od Sarajeva do skoro u svako selo. Banja Luka zbog centralizma i Bijeljina malo odskaču. Meni je žao Banja Luke, mrtav i ubijen grad.
Ja živim u Vojkovićima.Mjesto ko mjesto vazda bilo nebitno.Nemaš u njemu šta vidjeti.Ljudi uglavnom rade po opštinama i u Sarajevu.Nekolicina preživljava isključivo od poljoprivrede.Sds je suvereni vladar.Jedino eto imamo zatvor. :mrgreen:
Auu baš zajebano buraz
Une vie honorable est une vie éternelle

GG3
Kontakt:

Post Postao/la GG3 » 29 nov 2023, 17:15

Mozda je u rs bila Crna Subota sta vi znate …
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 29 nov 2023, 17:16

Kod njih je crni petak po julijanskom kalendaru

SantiCazorla08
Kontakt:

Post Postao/la SantiCazorla08 » 29 nov 2023, 17:24

Davidoffgold je napisao/la:
29 nov 2023, 17:15
SantiCazorla08 je napisao/la:
29 nov 2023, 16:46

Auu baš zajebano buraz
Ma kakvi raj na zemlji. :mrgreen:

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 29 nov 2023, 17:41

Krivo mi je vidjeti kako mladi Bosnjaci tako lahko napustaju Bosnu i idu robovati sistemima kojima je potrebna jeftina radna snaga.
Da sam premijer federacije svake godine bi omogucio da 1000 mladih do 40 godina ima pravo aplicirati za sredstva za start-up projekte u iznosu od barem 20 000 eura. Dodji sa projektom uzmi pare i izvoli, neka svaki 20-ti opstane i krene se razvijati super je.

Prije jedno 7-8 godina krenem renovirati stan i tako guglam, raspitujem se, sta, kako i preporuku dobijem za jednog momka da radi vrhunske kuhinje. Zovnem ga ja, sve dogovorimo, ovako onako, prica, radi u podrumu svoje kuce gore u Perinom Hanu, ima njih tada trojica sve rade i hajde reko eto nemoj razočarati kad vec dajem 6-7 hiljada KM sa uredjajima za kuhinju..i stvarno momci sve uradili profi tako da i dan danas izgleda kao tek ugradjena, mislim u sebi ovaj momak ce uspjeti. Kad vidim objavljuje prije neki mjesec, gradi mini proizvodnu halu u poslovnoj zoni i ima 38 zapolesnih i rade kuhinje i namjestaj za evropsko trziste, veca lova, kontam u sebi znao sam, osjetio sam ovo..
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

VivaLaStella
Kontakt:

Post Postao/la VivaLaStella » 29 nov 2023, 17:52

avenija je napisao/la:
29 nov 2023, 17:41
Krivo mi je vidjeti kako mladi Bosnjaci tako lahko napustaju Bosnu i idu robovati sistemima kojima je potrebna jeftina radna snaga.
Ne izgleda to meni ko robovanje, al dobro.. Prije da mi robujemo trojici idiota ovdje
Nego doma sjednem, dignem regler, voterpajp i brning rege

L'art pour l'art.
SS.ba liga | ⚫🔴 Mislish United #17

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 29 nov 2023, 18:08

Kako je robovanje raditi 38.5 sati sedmicno ?

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 29 nov 2023, 18:11

Nisu imali vremena da troše pare, valja djecu praviti.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 29 nov 2023, 18:13

avenija je napisao/la:
Da sam premijer federacije svake godine bi omogucio da 1000 mladih do 40 godina ima pravo aplicirati za sredstva za start-up projekte u iznosu od barem 20 000 eura. Dodji sa projektom uzmi pare i izvoli, neka svaki 20-ti opstane i krene se razvijati super je.

Prije jedno 7-8 godina krenem renovirati stan i tako guglam, raspitujem se, sta, kako i preporuku dobijem za jednog momka da radi vrhunske kuhinje. Zovnem ga ja, sve dogovorimo, ovako onako, prica, radi u podrumu svoje kuce gore u Perinom Hanu, ima njih tada trojica sve rade i hajde reko eto nemoj razočarati kad vec dajem 6-7 hiljada KM sa uredjajima za kuhinju..i stvarno momci sve uradili profi tako da i dan danas izgleda kao tek ugradjena, mislim u sebi ovaj momak ce uspjeti. Kad vidim objavljuje prije neki mjesec, gradi mini proizvodnu halu u poslovnoj zoni i ima 38 zapolesnih i rade kuhinje i namjestaj za evropsko trziste, veca lova, kontam u sebi znao sam, osjetio sam ovo..
Nisi svjestan svoje nesvijesti. Govorim o tom finansiranju start-upova.

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 29 nov 2023, 18:15

Vani robovanje ali kod kuce je idealno.

Radis 48h tjedno za njihovu dnevnicu.

Eisig
Kontakt:

Post Postao/la Eisig » 29 nov 2023, 18:17

jasmin10 je napisao/la:
29 nov 2023, 18:08
Kako je robovanje raditi 38.5 sati sedmicno ?
Ma pusti ovog idiota. To robovanje a nije robovanje raditi svaki dan osim nedjelje za 1500KM. Samo se hvatati inostranstva.

scholsey
Kontakt:

Post Postao/la scholsey » 29 nov 2023, 18:28

Robovanje je možda nekad bilo, sad to ne može biti dalje od istine.

Mada, bez talenta, pameti i volje za radom ćeš "robovati" i u Bosni, i u Njemačkoj, i u svakoj državi na svijetu.

U suprotnom možeš pare napraviti svugdje. Samo što ih na Zapadu praviš 10 puta brže jer ti niko ne potura nogu, ne služe se papanskim metodama i plate ti ono što si zaslužio. To znam iz vlastitog iskustva. J.eban je onaj ko čeka pomoć od države ili bilo kojeg nivoa vlasti. Ako ti to treba da budeš uspješan, odmah se ugasi i kupi štrik.
The saddest thing in life is wasted talent.

Davidoffgold
Kontakt:

Post Postao/la Davidoffgold » 29 nov 2023, 18:30

Ma nije idealno ni vani a ni ovdje. Realno je samo jedno, ako želiš da imaš moraš i da radiš nebitno jesi li vani ili u BiH.
Une vie honorable est une vie éternelle

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 29 nov 2023, 18:36

Pa logično. Jako je nerealno očekivati da se "obogatiš", a da radiš 5x8.

scholsey
Kontakt:

Post Postao/la scholsey » 29 nov 2023, 18:40

ASD je napisao/la:
29 nov 2023, 18:36
Pa logično. Jako je nerealno očekivati da se "obogatiš", a da radiš 5x8.
Logično je vama drugovi.

Mnogi drugi žive u ubjeđenju da će magarac iz Bosne čim kroči u neku zapadnu zemlju automatski postati trkači konj.
The saddest thing in life is wasted talent.

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 29 nov 2023, 19:12

scholsey je napisao/la:
29 nov 2023, 18:28

Mada, bez talenta, pameti i volje za radom ćeš "robovati" i u Bosni, i u Njemačkoj, i u svakoj državi na svijetu.

U suprotnom možeš pare napraviti svugdje. Samo što ih na Zapadu praviš 10 puta brže jer ti niko ne potura nogu, ne služe se papanskim metodama i plate ti ono što si zaslužio. To znam iz vlastitog iskustva. J.eban je onaj ko čeka pomoć od države ili bilo kojeg nivoa vlasti. Ako ti to treba da budeš uspješan, odmah se ugasi i kupi štrik.
Ovo je najvaznije. Pamet zavisi na sta mislis, moras biti sposoban i snaljazljiv

Gunner4
Kontakt:

Post Postao/la Gunner4 » 29 nov 2023, 19:19

Crni Petak mozda i bio u Banja Licu ili Bijeljini. Boga mi po manjim opstinama ga nije bilo. Jbe se privatnicima za Crni Petak i popuste. Ko me je bilo do sopinga isli do Federacije.
Carl Jenkinson je World Class!!!!
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!!

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 29 nov 2023, 19:19

scholsey je napisao/la:
29 nov 2023, 18:28

Tako je, samo bjezat od niih, k'o djavo od krsta, uzdaj se u sebe i cao.

Za ostalo sve zavisi kako sta kome pase, neko napravi zivot da mu odgovara i sa 9-5, i zivi rega, neko i sa vecim parama nije zadovoljan. Obogatit se nes bez nekog kapitala i rizika, to je sigurno. Vrtis se u krug k'o mis na ono kad ga stave. Poznajem jednog Rusa, lik je sad milioner, 20 godina radio gradjevinu za sebe, zaradjivo dobro ali kae to nije zivot, digne kredit, obrne nekoliko nekretnina bum bum, sad ima apartmane milionske vrijednosti. Eh valja imati damu pa uloziti, mogo je propast i ostat u vecem belaju, no njemu je proslo.
Zadnja izmjena: alemsa, dana/u 29 nov 2023, 19:32, ukupno mijenjano 1 put.

RollMan
Kontakt:

Post Postao/la RollMan » 29 nov 2023, 19:21

VivaLaStella je napisao/la:
29 nov 2023, 17:52
avenija je napisao/la:
Ne izgleda to meni ko robovanje, al dobro.. Prije da mi robujemo trojici idiota ovdje
Konakoviću Nikšiću i Forti
gadi mi se takav život
gladni smo na sva tri jezika
“You are never really playing an opponent. You are playing yourself, your own highest standards, and when you reach your limits, that is real joy.” Arthur Ashe
https://i.postimg.cc/ZKTJMnmW/Screenshot-4.png

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 48 gostiju.