Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

VensanKasel
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la VensanKasel » 29 nov 2023, 13:07

bob je napisao/la:
29 nov 2023, 12:19
da hoce uvesti linije za Barcelonu, Eindhoven/Amsterdam i Budimpesta bilo bi top :D
Trebala li Barcelona biti sljedeće ljeto , Vueling čeka dogovor .
Najvjerovatnije 2 puta sedmično .

Budimpešta teško , jer onda kada je bila linija plaćala je Mađarska subvencije .

Eindhoven prije nego Amsterdam , možda Ryanair ubaci .
Amsterdam je pretežak za slotove , jedino da KLM pokrene letove 2 puta sedmično :D
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

bob
Kontakt:

Post Postao/la bob » 29 nov 2023, 13:14

VensanKasel je napisao/la:
29 nov 2023, 13:07
bob je napisao/la:
da hoce uvesti linije za Barcelonu, Eindhoven/Amsterdam i Budimpesta bilo bi top :D

Budimpešta teško , jer onda kada je bila linija plaćala je Mađarska subvencije .

Amsterdam je pretežak za slotove , jedino da KLM pokrene letove 2 puta sedmično :D
ma haj nadati se .. Budimpesta je ono bilo bas top vikend varijanta :D ..

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 29 nov 2023, 13:24

bob je napisao/la:
Mislim da neće biti te linije još uvijek jer se cilja prvobitno na mjesta gdje ima najviše naše dijaspore. Pregovara se sad sa Norwegian Air i Scandinavian Airlines i ako bude sve ok oni će ti otvoriti Oslo, Stockholm, Copenhagen, Malmo itd.
Mada možda to bude dio Ryanair paketa sljedeće godine za recimo Eindhoven.. vidjet ćemo.
Pojačali su Italiju i Ujedinjeno Kraljevstvo pravo što se tiče mjesta gdje nema mnogo naših ljudi. London na čak 3 različita aerodroma (Luton, Gatwick, Stansted) a od Italije Rim, Bergamo i Venecija.
Dolazila je delegacija tj. predstavnici Vlade Katalonije u Sarajevo da se dogovori linija prije par mjeseci ali nijedna informacija više nije bila poslije toga tako da vjerujem da do dogovora nažalost nije došlo, barem zasad.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 29 nov 2023, 14:16

bob je napisao/la:
29 nov 2023, 12:02
ArtemisFowl je napisao/la:
29 nov 2023, 09:10
Idalje ih uzimaju na druge načine. Skoro svaka firma koja djeluje na području cijele BiH je registrovana u Sarajevu i tamo plaća porez. Npr. EPBiH.
drug Ilidza prikupila vise od Tuzle i Mostara o cemu pricamo .. da pdv naprave normalan ko i u svakoj drzavi po mjestu krajnje potrosnje Sa bi dobilo duplo vise i od tog koeficijenta koeficijent je stavljen da popravi malo odstupljanje npr od 5 milijardi koje se prikupi Sa da dobije bar pola jer je pdv napravljen po geografiji br stanovnika gustoci itd cifre sad lupam jer se ne sjecam koliko je proklupljeno i dato Kantonu Sa mislim **** mi se ako je nepravda za ostale gradove nek ukinu skroz a ne ukidaju radi dvojce prosle god gdje im je analiza jedna recenica bila :rol: … takodjer to sto u ostatku zemlje varaju drzavu ne prijavljuju pdv i slicno je opet problem Sa? Odem u mostar prodavnica kod starog mosta kaze mi hocu li u eurima platiti ccc
Prikupljanje i raspodjela se vrše na nivou kantona kao i koefcijenti..Mostarski kanton je tu mizeran sa 8% prikupljenih prihoda..od toga 80% u Mostaru. To što neko misli da milion prodatih kafa i kolača turistima u Blagaju je ekonomski prosperitet vara se. Pa to je ekvivalent 12 sati u jednoj smjeni što izadje Čelika u kamionima iz Arcelor Mittala. :D

Zenički i Tuzlanski prikupe 16 i 18 % svih prihoda što je 34% dok Sarajevski kanton prikupi 33%. Zadnji zvanicni podaci.

Da li Zenički i Tuzlanski kanton dobiju zajedno isto kao Sarajevo iako više uplate za 1%. NE. Da ne govorim o institucijama gdje su smjestene. Nema potrebe bas sve u Sarajevo. Šta će ministarstvo energetike, rudarstva itd u Sarajevu a sva struja, ugalj, termoelektrane se proizvedu u Tuzlanskom i Zeničkom kantonu..previše je sve centralizovano po mom mišljenju. Ok glavni grad ali ne moras bas sve uzeti. Daj meni daj meni.

I nemam ništa protiv Sarajeva ja bi volio da imate 50 milijardi prihoda/uplata i 10 miliona turista jer bi tako vukli i druge za sobom u bolju situaciju. I da aerodrom skoci na 5 miliona putnika i 200 avio linija.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

bob
Kontakt:

Post Postao/la bob » 29 nov 2023, 14:58

avenija je napisao/la:
29 nov 2023, 14:16
bob je napisao/la:
29 nov 2023, 12:02
ArtemisFowl je napisao/la:
29 nov 2023, 09:10
Idalje ih uzimaju na druge načine. Skoro svaka firma koja djeluje na području cijele BiH je registrovana u Sarajevu i tamo plaća porez. Npr. EPBiH.
drug Ilidza prikupila vise od Tuzle i Mostara o cemu pricamo .. da pdv naprave normalan ko i u svakoj drzavi po mjestu krajnje potrosnje Sa bi dobilo duplo vise i od tog koeficijenta koeficijent je stavljen da popravi malo odstupljanje npr od 5 milijardi koje se prikupi Sa da dobije bar pola jer je pdv napravljen po geografiji br stanovnika gustoci itd cifre sad lupam jer se ne sjecam koliko je proklupljeno i dato Kantonu Sa mislim **** mi se ako je nepravda za ostale gradove nek ukinu skroz a ne ukidaju radi dvojce prosle god gdje im je analiza jedna recenica bila :rol: … takodjer to sto u ostatku zemlje varaju drzavu ne prijavljuju pdv i slicno je opet problem Sa? Odem u mostar prodavnica kod starog mosta kaze mi hocu li u eurima platiti ccc
Prikupljanje i raspodjela se vrše na nivou kantona kao i koefcijenti..Mostarski kanton je tu mizeran sa 8% prikupljenih prihoda..od toga 80% u Mostaru. To što neko misli da milion prodatih kafa i kolača turistima u Blagaju je ekonomski prosperitet vara se. Pa to je ekvivalent 12 sati u jednoj smjeni što izadje Čelika u kamionima iz Arcelor Mittala. :D

Zenički i Tuzlanski prikupe 16 i 18 % svih prihoda što je 34% dok Sarajevski kanton prikupi 33%. Zadnji zvanicni podaci.

Da li Zenički i Tuzlanski kanton dobiju zajedno isto kao Sarajevo iako više uplate za 1%. NE. Da ne govorim o institucijama gdje su smjestene. Nema potrebe bas sve u Sarajevo. Šta će ministarstvo energetike, rudarstva itd u Sarajevu a sva struja, ugalj, termoelektrane se proizvedu u Tuzlanskom i Zeničkom kantonu..previše je sve centralizovano po mom mišljenju. Ok glavni grad ali ne moras bas sve uzeti. Daj meni daj meni.

I nemam ništa protiv Sarajeva ja bi volio da imate 50 milijardi prihoda/uplata i 10 miliona turista jer bi tako vukli i druge za sobom u bolju situaciju. I da aerodrom skoci na 5 miliona putnika i 200 avio linija.
vidi da ne idemo bas detalje malo sam gledao kad je tema ta bila oko koeficijenta i mislim da je neko iz tog ministarstva objasnio da je 2006 uveden pdv sistem gdje se raspodjela radi nakon sto se prikupi sve na osnovu parametara kod nas geografskih i spusta na kantone a da je plan bio da se dalje pdv sistem izmjeni sa raspodjelom na osnovu ekonomskih parametara -mozda grijesim nisam upravu al eto .. da se tako napravi mislim da je govora bila da bi i Tuzlanski i Zenicki dobio vise sredstava a Sa takodjer neki bi dobili manje al da bi se sredilo to sa nekim clanom bla bla … prica oko pundera kako vec ko radi rata je uveden ja nisam shvatio tako u toj njihovoj diskusiji nego radi velikih sredstava koji se prikupe u Sa da taj koeficijent malo smanji razliku uplaceno/isplaceno .. ne mozes pricati o elektroprivredi bez svih podataka nine samo proizvodnja tu vazna pa radi HeNa budu u plusu, distribucija kod njih pravi najvece prihode radi mrezarine, koliko elektroprivreda proda struje kantonu Sa a koliko Tuzlanskom .. investicije u Te Tuzli nisi na osnovu prihoda Te Tuzle nego kompletne elektroprivrede itd kad je elektroprivreda vracala kredit hrvatima i slovencima za Te i he jel samo TE vracao il kompletna elektroprivreda pa naravno da ce biti kompanija centralizovana na jednom mjestu e sad sto je Sa sto nine neki grad druga prica …

da ne idemo daleko pocela je rasprava oko kantona i razvoja gdje je Sa ko krivo .. vlast nije centralizovana svaki kanton radi za sebe i moze odluke provoditi to sto je slab razvoj drugih kantona nije kriv kanton Sa il jeste… mislim lako je reci drugi kriv takvi smo opcenito zajebo nas sudija a to sto ja il neko drugi ne mrdne dupetom nikom nista il sto hocemo drzavu zajebati na milion nacina pa onda drzava kriva evo ja nisam zadovoljan nekim stvarima u Sa i na kojim trebaju poraditi jel mi kriv neko iz Tuzle il Zenici naravno da nije psovat cu ovom Uk-u koji je premier u Sa a ne nekom iz Ze ili Tz

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 29 nov 2023, 15:04

bob je napisao/la:
29 nov 2023, 13:14
VensanKasel je napisao/la:
29 nov 2023, 13:07
bob je napisao/la:

ma haj nadati se .. Budimpesta je ono bilo bas top vikend varijanta :D ..
Budimpešta i zbog toga jer je tu wizzov hub, sjedište i onda imaš dalje za cijelu evropu
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 29 nov 2023, 15:49

Prema podacima Porezne uprave Federacije BiH, 24. novembra na Black Friday u ovom entitetu fiskalne kase su registrovale promet od čak 346 miliona KM što je rekordan iznos u jednom danu.

"Ukupan evidentirani promet preko fiskalnih kasa u maloprodaji u Republici Srpskoj, na dan 24.11.2023. godine iznosio je 27.032.728 KM.
Zadnja izmjena: MortemHz, dana/u 29 nov 2023, 15:50, ukupno mijenjano 1 put.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Tekashi
Kontakt:

Post Postao/la Tekashi » 29 nov 2023, 15:50

Trošenje za Black Friday u BiH: Promet u FBiH iznosio 346 miliona KM, a u RS-u svega 27 miliona
Au razlike :oops:

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 29 nov 2023, 15:55

Jbte kakva sirotinja.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 29 nov 2023, 15:57

Tekashi je napisao/la:
29 nov 2023, 15:50
Trošenje za Black Friday u BiH: Promet u FBiH iznosio 346 miliona KM, a u RS-u svega 27 miliona
Dobro ih je Dodik svukao u ravan.Jad i čemer.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 29 nov 2023, 15:58

Treba mi podatak o živorođenima za black friday.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 29 nov 2023, 15:59

Arvid je napisao/la:
29 nov 2023, 15:58
:rol: :rol: :rol:

Bitno da im raste natalitet, a sve siromasniji i siromasniji :bow:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 29 nov 2023, 16:00

Garant i to bila akcija na hranu za krmad u Tropicu

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 29 nov 2023, 16:02

Black Friday u RSu:
slika
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 29 nov 2023, 16:14

L-Train je napisao/la:
29 nov 2023, 16:02
Black Friday u RSu:
slika
:urnebes: :urnebes:

tabba77
Kontakt:

Post Postao/la tabba77 » 29 nov 2023, 16:27

Saurman je napisao/la:
29 nov 2023, 15:57
Tekashi je napisao/la:
29 nov 2023, 15:50
Dobro ih je Dodik svukao u ravan.Jad i čemer.
I oni bi da se odvoje. A nisu ni svjesni koliko su jadni, da jadnije od ovog teško da može.
Nikad poraz, samo lekcija.

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 29 nov 2023, 16:30

Ma kakav rast nataliteta, mani se toga. Uvijek su frizirali podatke da ih ima više, čak i u bivšoj državi.

Istina je da manji entitet živi od Federacije i Republike Srbije.

Oni će pokušat' da se cijepaju na isti način na koji je Kosovo to uradilo. Nije baš dobra komparacija ali jeste recept i metod.

Hoće li Bošnjaci upast' u zamku? Ako gledamo historijski itekako.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

Davidoffgold
Kontakt:

Post Postao/la Davidoffgold » 29 nov 2023, 16:32

Jel ima neko da zivi u Rs-u sa foruma da kaze kakvo je fakat stanje ? Da ne baca neke bombe nego samo bude realan.
Une vie honorable est une vie éternelle

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 29 nov 2023, 16:35

Arvid je napisao/la:
29 nov 2023, 15:58
Idi u qrc krasni :rol: :rol:

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 29 nov 2023, 16:37

Ne treba ti niko sa foruma da potvrdi to. Pa nije RS na Hokaidu. Napravi malu exkurziju pa ćeš se uvjerit'.

Ja sam nekad prije radio neku komercijalu pa sam državu dosta proputov'o, od Sarajeva do skoro u svako selo. Banja Luka zbog centralizma i Bijeljina malo odskaču. Meni je žao Banja Luke, mrtav i ubijen grad.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: rio_Ferdy88 i 11 gostiju.