NFL

Atletika, stoni tenis, šah, plivanje, vaterpolo, biciklizam, ragbi...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

alemsa
Kontakt:

Re: NFL

Post Postao/la alemsa » 26 nov 2023, 16:41

Eh danas tekma za diviziju :wave:

phillies
Kontakt:

Post Postao/la phillies » 26 nov 2023, 22:19

Hajd sto je Billu ostao zal za Brady-jem, al sad ce prizivati i Vinatieri-ja :D

nepoznat1
Kontakt:

Post Postao/la nepoznat1 » 27 nov 2023, 02:11

Kod Eaglesa svaki novi meč luđi od prethodnog. :bow:

Elliott još jednom spasilac, samo da Hurts završi čitav meč protiv Ninersa koji su željni krvi od kraja prošle sezone.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 27 nov 2023, 10:38

eaglesi malo vuku na vikingse prošle godine, sve im ide na ruku. cook ispusti game winning pass, davis se okrene na pogrešnu stranu, sudije ne sviraju čist horse collar na allenu i još mu daju intentional grounding i onda im kicker još pogodi iz svlačionice

ali tackle kelce-ja je bio vanzemaljski ... samo zbog toga su zaslužili pobjedu!

phillies
Kontakt:

Post Postao/la phillies » 27 nov 2023, 16:42

Za skoro svaku pobjedu ove sezone Eagles-i su propisali krv. Ocito je da protivnik protiv njih mora odigrati savrsenu utakmicu da bi ih dobio (ili biti Jets-i :D ), koju Billsi sinocu nisu odigrali. Dovedes se u situaciju da Hurts u prvom poluvremenu ima passer rating 0.0 (vjerovatno nikad u karijeri nije bio gori), a u drugom ti zabije tri TD pasom. Isto tako, Allen je bio odlican, ali njegov interception su Eagles-i odmah kaznili (sto mislim da je i prelomilo utakmicu, ako ne rezultatski onda psiholoski). S druge strane, nisu koristene greske Eagles-a, kojih je itekako bilo.Odbrana Billsa u zavrsinici susreta nije bila na visini zadatka. Na pocetku se bas osjetio nedostatak Johnsona na desnom tacklu, kasnije i ne toliko. Devonta Smith maestralan, 105 jardi, 7od8 uhvacenih i preko 15 jardi po hvatanju uz TD.

Dva od cetiri debija su dobijeni, sad slijedi SF pa revans kod Dallasa. Je.benica :D

P.S. Iako su igrali protiv Punjaca, ako usporedimo igru Eaglesa i Ravensa i eventualni SB, Ravensi bi to dobili glat cini mi se.

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 28 nov 2023, 12:19

Kakva forma na fantasyu, strašno. Ponovo rušim rekorde.
7 pobjeda u nizu, od toga 6 sa preko 110 poena, a od toga u 3 preko 135 poena. :kafa:
Pošto sam u diviziji smrti (cijela divizija ide u playoff, dok iz ostale dvije samo pobjednici), trebat će mi još pobjeda za osvajanje i bye week u playoffu.

Inače, što se tiče same lige, 2 sedmice do kraja su već poznati playoff spots i kao i svake godine tu su isti ljudi (jedan gore, dole) koji igraju i imaju 25+ moves u sezoni.
Zbog toga, kao i želje da se ova liga podigne na veći nivo nakon 11 godina igranja, plan je da se od sljedeće godine uvede i zvanična druga ss.ba liga iz koje će pobjednik te lige ulaziti u prvu ligu, a iz prva će najgore plasirani nakon regularne sezone ispadati u drugu. Prije smo također imali takve pokušaje, ali nikad nismo uspjeli realizovati. Ali sada ova liga neće biti kao ova druga liga na forumu, gdje niko nema pojma šta se tamo dešava i ko uopće igra i da su aktivni igrači, nego je plan da se povežu obje lige i da svi igrači budu dostupni na nekoj od platformi za komunikaciju (discord, facebook ili nešto drugo), te da se ima uvid u aktivnost igrača i da se proprati kompletan tok takmičenja. Nešto slično je urađeno na NBA fantasy ss.ba ligama, tako da možemo ukrasti taj koncept.

Ovo će sigurno podići kvalitet i takmičarski duh u ligi koji se poprilično izgubio u odnosu na prethodne godine.

Elmedin je također u chatu naše lige pisao o ovome, i već imaju i neki igrači prijavljeni za sljedeću sezonu, pa ćemo vidjeti koliko će ostati mjesta za aktivne igrače ove "forumske druge lige" što se također igra, ali rijetko šta se javno objavljuje.
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 28 nov 2023, 12:31

randy ima još šanse za playoff btw. a apropo tvojih hvalospjeva, ko visoko leti ....
ti si garant jedan od onih koji se ujutro pola sata gledaju u ogledalo :mrgreen:

ovo sa dvije lige mi se ne đasvi ali ako vam je tako draže bujrum

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 28 nov 2023, 12:58

Nema šanse. Ima -2 i 150 bodova manje od odnosu na Elmu. To je nemoguće stići.

Jedino Dado još može uhvatiti taj 6. spot ako mu sve poklopi da uzme zadnje dvije i kad kako izgubi obje i da ima više poena.

I nisu to hvalospjevi nego realnost, treba malo izvještaja ipak je ovo ss.ba liga :mrgreen:

A dvije lige moraju biti, nije ova liga više competitive kao prije par godina, vrijeme je za promjene.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 28 nov 2023, 13:08

kako god hoćete

p.s. naravno mislio sam na dadu a napisao randy .. godine ;)

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 28 nov 2023, 13:34

jestamaji je napisao/la:
28 nov 2023, 13:08
kako god hoćete

Nije bio od 2018. tako da cisto sumnjam da ce se promijenit nesto ove godine... ali ima jedan gori, koji za 11 godina nije usao ni jednom :shock:

phillies
Kontakt:

Post Postao/la phillies » 28 nov 2023, 19:54

Predjite na sleeper pa cemo da pricamo o objedninjavanju takmicenja :D :D :D

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 29 nov 2023, 15:02

jestamaji je napisao/la:
28 nov 2023, 13:08
kako god hoćete

Btw

Definitivno će biti uslov za igranje da se skine neka app za komunikaciju i da se tu komunicira u OBJE lige, onda to tako neće loše izgledati jer će se znati svi igrači i bit će dostupni, znat će stanje prve i druge lige. Elmo predlaže discord, valjda se on koristi najviše po USA, evo ja ga prvi nemam ali ću instalirati. Sve odluke za obje lige će se donositi na glasanje u toj grupi, pravila će biti ista kao i sve ostalo. Tako da ni ispadanje nekome neće biti toliki problem, jer će znati s kim igra. Ukoliko neće da igra jer je ispao to je njegov problem, onda ima drugih igrača.

Imat će više smisla nego ovo što smo pokušavali sa ovom drugom forumskom ligom. To nema niko nikakav uvid šta se dešavanja s njima. Evo nisam ni znao da uopće ne igra na Yahoo, nego na sleeper.

Isto tako, pobjednik i finalista ove forumske druge lige ove godine, ukoliko budu htjeli imaju dogodine mjesto u ovoj novoj drugoj ligi koja će biti povezana sa prvom.

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 29 nov 2023, 15:12

Evo kako je to sredjeno u NBA fantasyu.
Isti princip.

slika

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 29 nov 2023, 15:17

kad ste na draftu napisali discord ja nisam pojma imao šta je to ..... doduše iskreno, ni sad ne znam osim da je nešto za komunikaciju :mrgreen:

ali bojim se da ste malo pretjerali u namjeri i da je to preveliki zalogaj, evo već preko 10 godina nismo u stanju odigrati ligu da stvarno svi aktivno igraju, od pola sezone vazda nekolicina igra preko neke stvari. možda je ova godina čak i prva do sada da još niko nije zaboravio zamjeniti povrijeđenog igrača, ali opet ko i svake godine istih par ljudi u playoffu.

apropo ispadanja, ja prvi nisam za to da odjednom igram sa nekim drugim ljudima, a može se svakome podrepiti. eto ja sam uvijek igrao ozbiljno (mislim da sam ove godine još i ponajmanje aktivan otkako igram, ali jeb.iga kad svake srijede ujutro imam fiksni sastanak) i opet sam imao godinu gdje mi se povrijedio svako koga sam dotakao, na jedvite jade sam bio predzadnji .... i šta onda treba? da igram u drugoj ligi? ... igrati fantazi bez da tebe oderem nije nikakav merak :mrgreen:

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 29 nov 2023, 15:33

Pa upravo zbog tog što se igra preko klinca, uvodi se i druga liga da bude competitive.
Bilo je slučajeva i ove sezone. Jednom Blah, jednom mello su ostavili inactive igrača.
Pa eto bio si predzadnji, znači može se preživjeti čak i kad ti se povrijedi prvih nekoliko pickova, ali si aktivan i kroz FA pronalaziš rješenja, a i generalno ko ima najgori omjer njemu je očito svejedno s kim igra jer malo bi više potrudio da mu je bitno.

Možemo svakako staviti na vote ovu opciju u našoj ligi, ali sigurno će većina glasati ZA jer je dosadilo svima ovako. Također imamo i spremne igrače sa iskustvom igranja 3+ godine, koji će popuniti i igrati aktivno drugu ligu. Sa još par mjesta koje smo ostavili za igrače iz forumske druge lige ako budu zainteresovani.

Winters
Kontakt:

Post Postao/la Winters » 29 nov 2023, 22:24

slika

:salut:
Imagine enjoying a sport in Philadelphia.

scholsey
Kontakt:

Post Postao/la scholsey » 29 nov 2023, 22:37

Winters je napisao/la:
29 nov 2023, 22:24
slika
:salut:
Svaka njemu čast, ali Aubrey je do sada što se tiče kickera svijet za sebe.

22 FGM (100%), 5/5 50+ jardi, još sva priča oko karijere i kako je ustvari igrao fudbal. Ništa osim :clap:
The saddest thing in life is wasted talent.

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 30 nov 2023, 15:50

Tucker samo 3/13 :shock:

Na prvu bih rekao da je preko 50% sa 60 yardi. Za njegove standarde uzasan procenat... u zadnje vrijeme je i on itekako grohnuo, a nekad se birao u sedmoj rundi na ff :mrgreen:

Nego Coltsi sa Minsewmaniom drze playoff spot :kafa:
Ali evo Taylor tek sto je uhvatio formu, mora na operaciju. Steta zbog toga, sve ostalo u ekipi fercera, a pohvale za coaching stuff sa rezervama u napadu se bore za playoff.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 01 dec 2023, 13:22

i ja nikad ne bi reko da je tucker toliko loš sa tih distanci. znao sam da je u zadnje vrijeme par profulio, ali toliko ...

sportklub inače prenosi sva bitna finala koledža, tj sva tri koja bi mogla biti interesantna. noćas u 2 pac12, a onda sutra u normalna doba prvo big12 pa onda sec :thumbup:

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 01 dec 2023, 13:36

Volim završiti divizionu tekmu u četvrtak i onda mirno pratiti nedjeljom :kafa:

Da je neki drugi protivnik, pa i moglo bi doći do preokreta, ali naš jesta je u pitanju tako da smo mirni :mrgreen:

Dallas fantastičan u napadu, sreća ugrabio sam ovog kickera :D

Odgovori

Natrag na “Ostali sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.