Automobili, motori...
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Automobili, motori...
Neironicno izgleda bolje od originala
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
Americko trziste u devet mjeseci ove godine.
Te trziste EU za oktobar...
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
- AshburtonG
- Kontakt:
@Beduin
Jesi ti ono pricao da si uzeo Arteona? Ako jesi, ovaj facelift 2021 i na ovamo ili pre-facelift? Ganjam da uzmem auto sljedece godine, pa se dumam sta su mi opcije. Krenulo je sa A5, dok nisam sjeo u njega i razocarao se prostorom i kvalitetom interijera. Onda A6, ali mi je to nekako preozbiljno auto za mene trenutno. Druge opcije jos XC40, 508 ili Arteon. Od svih mi je Arteon ubjedljivo najljepsi i cini mi se najbolji "bang for the buck", a osim toga ovaj facelift i iznutra ne izgleda lose kao prije.
Jesi ti ono pricao da si uzeo Arteona? Ako jesi, ovaj facelift 2021 i na ovamo ili pre-facelift? Ganjam da uzmem auto sljedece godine, pa se dumam sta su mi opcije. Krenulo je sa A5, dok nisam sjeo u njega i razocarao se prostorom i kvalitetom interijera. Onda A6, ali mi je to nekako preozbiljno auto za mene trenutno. Druge opcije jos XC40, 508 ili Arteon. Od svih mi je Arteon ubjedljivo najljepsi i cini mi se najbolji "bang for the buck", a osim toga ovaj facelift i iznutra ne izgleda lose kao prije.
Jel neko mijenjo motor na autu? Koja je zakonska procedura, mijenja se pogonski agregat sa jedinicom istih karakteristika. Gleda li ko broj motora prilikom registracije? tj. Tehničkog pregleda?
- Centre forward
- Kontakt:
U normalnim Državama ne, jer je potrošni materijal. Kod nas mislim da jerbo je sve naopako.
Btw, šta to voziš pa rikn'o motor
Btw, šta to voziš pa rikn'o motor

05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
11-0-0 Rekordmeister
I ja sam to čuo za Evropu da nema veze pogonska jedinica sa registracijom, al me više zanima kako da prođem sa što manje glavobolje.Centre forward je napisao/la: ↑06 dec 2023, 19:50U normalnim Državama ne, jer je potrošni materijal. Kod nas mislim da jerbo je sve naopako.
Btw, šta to voziš pa rikn'o motor![]()
I nije meni, ja vozim Cutroen C5 vrhunac francuske tehnologije, crko motor kod žene na Pežovu

- Centre forward
- Kontakt:
Nemoj da bude duple glavobolje, jer jedina stvar koja razlikuje Citroen i Peugeot je znak na haubi, al' bukvalno.coelho41 je napisao/la: ↑06 dec 2023, 19:57I ja sam to čuo za Evropu da nema veze pogonska jedinica sa registracijom, al me više zanima kako da prođem sa što manje glavobolje.Centre forward je napisao/la: ↑06 dec 2023, 19:50U normalnim Državama ne, jer je potrošni materijal. Kod nas mislim da jerbo je sve naopako.
I nije meni, ja vozim Cutroen C5 vrhunac francuske tehnologije, crko motor kod žene na Pežovu![]()

05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
11-0-0 Rekordmeister
Jeste, ali je kod mene 2.0 HDi motor, jedan od najboljih motora iz te grupacije s kojim bih smio na hadž.Centre forward je napisao/la: ↑06 dec 2023, 21:07Nemoj da bude duple glavobolje, jer jedina stvar koja razlikuje Citroen i Peugeot je znak na haubi, al' bukvalno.coelho41 je napisao/la: ↑06 dec 2023, 19:57I ja sam to čuo za Evropu da nema veze pogonska jedinica sa registracijom, al me više zanima kako da prođem sa što manje glavobolje.Centre forward je napisao/la: ↑06 dec 2023, 19:50U normalnim Državama ne, jer je potrošni materijal. Kod nas mislim da jerbo je sve naopako.
I nije meni, ja vozim Cutroen C5 vrhunac francuske tehnologije, crko motor kod žene na Pežovu![]()
![]()
Ovaj kod žene u pitanju je benzinac, mali motor, male snage, aluminijski blok motora i to se syebalo otprilike.
- Centre forward
- Kontakt:
Ma znam da je, i ja sam tražio tu motorizaciju za svoje auto kad sam kupov'o.
Francuz i benzinac nikad nisu bili dobra kombinacija. Kolega ima 207 benzinca. Malo fali da ga zapali skupa sa sobom.
Francuz i benzinac nikad nisu bili dobra kombinacija. Kolega ima 207 benzinca. Malo fali da ga zapali skupa sa sobom.
05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
11-0-0 Rekordmeister
Treba atest nakon promjene, ali raja samo promjeni i nista nigdje ne prijavljuje kako sam cuo
Sajt od kojeg zivis, 2,5M pratioca, napisana knjiga i prodata u 1000 primjeraka.
!!!GOAT!!!
Jeste cap definisan al ako vlasnik hoce da baca pare onda cap ne vrijedi.Lal moze imat lebrona,klaya,davisa i irvinga u ekipi.
!!!GOAT!!!
Jeste cap definisan al ako vlasnik hoce da baca pare onda cap ne vrijedi.Lal moze imat lebrona,klaya,davisa i irvinga u ekipi.
Neće ovo auto vidjet granice, to je samo za po gradu, a i mislim da se dobro moraš napatit, poskidat kablova i cijevi da očitaš broj motora na njemu,
Studija provedena na 18.000 električnih automobila pokazuje koliki se domet gubi na zimskim temperaturama. U prosjeku, 29,7% dometa nestaje kada temperature padnu na nula stupnjeva Celzija, prema Recurrentu.
Studija pokazuje da u prosjeku električni automobili imaju 70,3% svog stvarnog dometa kada termometar padne ispod nula stupnjeva, u usporedbi s idealnim uvjetima. Test je jasno pokazao da svi električni automobili gube domet, ali da oni opremljeni toplinskom pumpom prolaze znatno bolje.
Najbolje je prošao Audi e-tron (Q8 e-tron), izgubivši u prosjeku raspon od 16% na temperaturama ispod nule. Volkswagen ID.4 izgubio je čak 46 posto dometa. Neke varijante ID.4 u SAD-u nemaju toplinsku pumpu što ih je vjerojatno skupo koštalo. Teslini automobili koji imaju toplinske pumpe dobro su prošli s padom od 24 posto za nekoliko modela. Međutim, u usporedbi sa službenim podatcima EPA-e (Agencija za zaštitu okoliša SAD-a), nekoliko Teslinih automobila izgubilo je oko polovice dometa.
Na kraju, zimi u elektro vozilu deklariranog dometa 400 km, sa ukljucenom klimom i tri putnika te malo jacom nogom na gasu, mozes ocekivati da ces izgubiti haman 100 km. Krenes u Njemacku, svratis da dopunis bateriju, kad tamo punjac od 22 do 50 kW gdje ti treba sat da dobacis do 80 % kapaciteta, a punionice te snage su najbrojnije u EU.
Ma broj motora nikad ti niko neće gledati, tako da zamjeni samo i vozi ko i svi ostali

Sajt od kojeg zivis, 2,5M pratioca, napisana knjiga i prodata u 1000 primjeraka.
!!!GOAT!!!
!!!GOAT!!!
Evo da preporucim slep sajlu/uze za vucu, koja je svakako dio obavezne opreme vozila.
Na svakoj benzinskoj imate par vrsta, proizvodjaca te do odredjene mase itd.
Ono koje nikako nije za preporuku, slika ispod. Koristi se za slep/vucu vozila do 2500 kg, a puca pri iole vecem trzaju ili zategnucu, cak i kada se slepa auto ispod 2 tone.
Onu koju bi preporucio, a koristi se za slep vozila do 3000 kg. Razlika u cijeni minorna.
Ono koje nikako nije za preporuku, slika ispod. Koristi se za slep/vucu vozila do 2500 kg, a puca pri iole vecem trzaju ili zategnucu, cak i kada se slepa auto ispod 2 tone.
Imam jedno pitanje za tebe jer vidim da se razumiješ u vozila.Asteriks je napisao/la: ↑08 dec 2023, 16:51Evo da preporucim slep sajlu/uze za vucu, koja je svakako dio obavezne opreme vozila.
Ono koje nikako nije za preporuku, slika ispod. Koristi se za slep/vucu vozila do 2500 kg, a puca pri iole vecem trzaju ili zategnucu, cak i kada se slepa auto ispod 2 tone.Onu koju bi preporucio, a koristi se za slep vozila do 3000 kg. Razlika u cijeni minorna.
Kada palim auto nakon mirovanja tokom noći, dešava se da mjenjač jedva gurnem u prvu brzinu, a pogotovo u rikverc. Bukvalno upotrijebim mišiće da gurnem u rikverc, strah me da nešto pokvarim. Za ostale brzine uredno funkcioniše.
Ovo se dešava samo kad upalim vozilo. Nakon 10 minuta vožnje, mjenjač bez problema ide i u rikverc i u prvu brzinu.
U čemu bi mogao biti problem, možda zagrijat motor prije vožnje iako mi auto bude u garaži?
Ko ne voli Želju, jadna mu majka.
Probaj kad je ugasen mijenjati brzine, ako ide normalno a kad upalis nece, kvacilo ti je. E to moze biti da je manjak tecnosti, jer kvacilo ne odvaja ili nesto, uglavnom kvacilo je vjerovatnoFoxMulder je napisao/la: ↑10 dec 2023, 15:37Imam jedno pitanje za tebe jer vidim da se razumiješ u vozila.Asteriks je napisao/la: ↑08 dec 2023, 16:51Evo da preporucim slep sajlu/uze za vucu, koja je svakako dio obavezne opreme vozila.
Ono koje nikako nije za preporuku, slika ispod. Koristi se za slep/vucu vozila do 2500 kg, a puca pri iole vecem trzaju ili zategnucu, cak i kada se slepa auto ispod 2 tone.Onu koju bi preporucio, a koristi se za slep vozila do 3000 kg. Razlika u cijeni minorna.
Kada palim auto nakon mirovanja tokom noći, dešava se da mjenjač jedva gurnem u prvu brzinu, a pogotovo u rikverc. Bukvalno upotrijebim mišiće da gurnem u rikverc, strah me da nešto pokvarim. Za ostale brzine uredno funkcioniše.
Ovo se dešava samo kad upalim vozilo. Nakon 10 minuta vožnje, mjenjač bez problema ide i u rikverc i u prvu brzinu.
U čemu bi mogao biti problem, možda zagrijat motor prije vožnje iako mi auto bude u garaži?
Ulje za mjenjace osigurava podmazivanje zupcanika koji se precizno povezuju, cime se smanjuje trosenje, onda da dijelovi ne hrdjaju i tako to. Medjutim, kako ulje postaje starije, ono postaje sve prljavije i gubi svoja dobra tecna svojstva zbog opterecenja. Mala gumica - semering ti cuva pomenuto ulje u mjenjacu, izmedju ostalog. Kada semering ode, ulje iscuri (na sklopu mjenjaca i motora), pa bilo da unutar prodre vlaga il ne, kad dodje hladnije vrijeme, mehanizam bude vise krut nego inace te teze upada dok se ne razradi.FoxMulder je napisao/la: ↑10 dec 2023, 15:37
Imam jedno pitanje za tebe jer vidim da se razumiješ u vozila.
Dalje, moguce da je i kvacilo pred kraj svog vijeka pa trebas zamjenu, ali se mijenja u setu (korpa, lamela, druk lezaj), te ovisno od stanja i zamajac.
Svakako, trebao bi skoknut u servis da strucnjak provjeri je li je zbog navedenog ili je neki dio unutar naciko.
Znas li mi reci brate kakvo je stanje sa automatskim mjenjacima u Golf 6? Kvare li se, pretpostavljam da su cijene popravka yebene... Trazim sesticu vec neko vrijeme, nisam planirao automatika al sad mi izleti jedna dobra, samo me taj mjenjac kopka. Uvezena je iz Njemacke, po papirima i ostalim provjerama servisi redovno radjeni ...
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
- VivaLaStella
- Kontakt:
Ne znam kakvi su DSG, znam da je Audi Multitronic oko 24 hiljade nov original. Ja kad sam cuo, frapirao se.
Btw. za 1.6TDI i DSG sam čuo sve najgore. Ako je 2.0 onda ok
Btw. za 1.6TDI i DSG sam čuo sve najgore. Ako je 2.0 onda ok
Nego doma sjednem, dignem regler, voterpajp i brning rege
L'art pour l'art.
SS.ba liga | ⚫🔴 Mislish United #17
L'art pour l'art.
SS.ba liga | ⚫🔴 Mislish United #17
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.