I to ima kakve veze sa ponasanjem i prilagodbom prosjecnog migranta? Ratuje se po Europi, ratovalo se i prije. Samo je kod ovih zanimljivo povuklo posljedicu o kojoj i pricamo.Brokula je napisao/la: ↑27 nov 2023, 22:20Bacanje bombi stvara konflikt. Konflikt stvar razdor u državi. Razdor stvara kriminal i manjak legalnog sistema. Manjak legalnog sistema stvara korupciju i siromastvo. Korupcija i siromastvo stvaraju manjak edukacije i visak needukovanih, neobrazovanih, nezaposlenih građana.Kajzer10 je napisao/la: ↑27 nov 2023, 22:01Standardna opravdanja kriminala migranata pricom kako im je zapad unistio zemlju. Bas me ono zanima zasto se to pravda. Valjda sto dolaze krscani.
A iako im stoput objasnis da tih migranata iz Sirije i tih zemalja gdje Zapad bacao bombe skoro vise i nema, oni opet po svom.
Iako ne znam kakve veze ima neciji kriminal sa zapadnim bombama.
Tokom pocetka invazije na Ukrajinu sam mislio da si objektivan, zapravo samo jašeš zapadni qurac isto kao što su oni četnici jahali ruski qurac.
Imperijalisti i kolonizatori nisu dobri bez obzira na kojoj su strani svijeta
Al i dalje o bombama. Ja znam da je kroz Bihac proslo brat bratu 100 hiljada Pakistanaca i jos par desetina hiljada Marokanaca i Alziraca. Gelera ko u prici.