NK Čelik Zenica

Moderator/ica: GracanicaAA

Truhlo
Kontakt:

Re: NK Čelik Zenica

Post Postao/la Truhlo » 27 nov 2023, 18:27

laudrop je napisao/la:
27 nov 2023, 16:28
Danas trening utakmica mix prvog tima sa igračima na posudbi (Bašić, Žuna mlađi i Ibraković) protiv juniora na Kembridžu.

Prvi tim pobijedio 3:2 (golove postigli 2x Salkanović i autogol Hodžića);

Igrali Mlačo, Žuna mlađi, Ibraković, Smajić, Šetkić, Bašić, Sivac, Arnautović, Behadarević, Međuseljac i Salkanović.

Za juniore su svi dobili minutažu, gol jedan postigao Hodžić i Ahmetspahić s bijele tačke.
Ibraković igrao lijevog beka? Može li biti pristojna konkurencija Arnautoviću? Kakvi su bili Samed Žuna i Bašić?
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.

laudrop
Kontakt:

Post Postao/la laudrop » 27 nov 2023, 21:59

Truhlo je napisao/la:
27 nov 2023, 18:27
laudrop je napisao/la:
Danas trening utakmica mix prvog tima sa igračima na posudbi (Bašić, Žuna mlađi i Ibraković) protiv juniora na Kembridžu.

Igrali Mlačo, Žuna mlađi, Ibraković, Smajić, Šetkić, Bašić, Sivac, Arnautović, Behadarević, Međuseljac i Salkanović.

Za juniore su svi dobili minutažu, gol jedan postigao Hodžić i Ahmetspahić s bijele tačke.
Ibraković igrao lijevog beka? Može li biti pristojna konkurencija Arnautoviću? Kakvi su bili Samed Žuna i Bašić?
Teško vrijeme, loš teren, bilo šta da kažem.

Ibraković igrao prvi dio desnog beka, drugi dio više unutra. Bašić se povrijedio na početku utakmice, izgleda da je sklon povredama. Žuna igrao lijevog beka, opet ne mogu sud donijeti...

Mislim da je ova utakmica poslužila Dariu da donese odluku ko od nove godine više neće biti igrač kluba, a kome od juniora i ovih igrača na posudbi treba dati priliku.

Salkanović lijepa dva gola, prvi glavom nakon ubačaja Međuseljca, drugi ga proigrao Arnautović i lijep dribling na golmanu i rutinski pogodak. Imam osjećaj da je trebao dobijati više prilike na svojoj poziciji.
Mnogi su smatrali da se Čelik izlaskom u posljednji rang bosanskohercegovačkog nogometa gasi. Bili su u potpunosti u krivu, a Čelik to dokazuje iz dana u dan!

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 27 nov 2023, 22:37

laudrop je napisao/la:
27 nov 2023, 21:59
Truhlo je napisao/la:
27 nov 2023, 18:27
laudrop je napisao/la:

Teško vrijeme, loš teren, bilo šta da kažem.

Ibraković igrao prvi dio desnog beka, drugi dio više unutra. Bašić se povrijedio na početku utakmice, izgleda da je sklon povredama. Žuna igrao lijevog beka, opet ne mogu sud donijeti...

Mislim da je ova utakmica poslužila Dariu da donese odluku ko od nove godine više neće biti igrač kluba, a kome od juniora i ovih igrača na posudbi treba dati priliku.

Salkanović lijepa dva gola, prvi glavom nakon ubačaja Međuseljca, drugi ga proigrao Arnautović i lijep dribling na golmanu i rutinski pogodak. Imam osjećaj da je trebao dobijati više prilike na svojoj poziciji.
Pošteno.

Salkanović ima nekog materijala, ne bi se tu vrtio kod Duvnjaka a i kod Daria je dobio priliku protiv Banovića ispred Šarića npr, šteta što se povrijedio.

Bilo bi fino da nam napadači na proljeće budu Mašić, Salkanović i Ahmetspahić. Samo da rekreativa ne gledamo više ni u zapisniku. Rekreativo i Pehilj nemaju šta tražiti u nogometu više. Selim se sam eliminisao, to su već tri otpisana i prostor se otvara za kvalitetnog veznjaka.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 28 nov 2023, 00:18

Prostor je odavno otvoren za veznjaka, sad sa Selimom, tj. bez njeg, bi nam trebala i dvojica.

Mnogi pisu kako im treba stoper. Ja sam iskreno zadovoljan sa Vardom. Mislim da on moze igrati u ekipi koja zeli osvojiti prvo mjesto. Jedino mu problem moze biti visina. Eh sad, ima sve svoje. Bio je dobar i bio je los kad je igrao u sredini, sto je jedan od razloga zasto je i postavljen na stopera, ali bih ja rekao da treba primarno igrati stopera. Naravno, ako nam bude lakse dovesti kvalitetnog stopera nego veznjaka, onda mu dati drugu polusezonu da se dokazuje u veznom redu. Ove godine je stvarno odigrao na obje pozicije vrlo dobro.

Begic/Mehic je dovoljno za defanzivne zadace. Fali nam taj motor u sredini. Neko ko ce bez vecih problema i konstantno prenositi loptu do Alija/Talhe. Naravno, ako se ukaze prilika, mozemo dovesti i dva vezna, ako ne, bolje i jedan kvalitetan i da se oslanjamo na juniore.

Centralni vezni i lijevi bek su prijeko potrebni. Potom jedno solidno krilo. Nakon toga je najveci problem spic. Mislim da Horic, Vardo, Bajramovic i Setkic nisu gore opcije od Masica u spicu.
Celik!3,2,2.

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 28 nov 2023, 09:56

AllGunsBlazing je napisao/la:
28 nov 2023, 00:18
Prostor je odavno otvoren za veznjaka, sad sa Selimom, tj. bez njeg, bi nam trebala i dvojica.

Mnogi pisu kako im treba stoper. Ja sam iskreno zadovoljan sa Vardom. Mislim da on moze igrati u ekipi koja zeli osvojiti prvo mjesto. Jedino mu problem moze biti visina. Eh sad, ima sve svoje. Bio je dobar i bio je los kad je igrao u sredini, sto je jedan od razloga zasto je i postavljen na stopera, ali bih ja rekao da treba primarno igrati stopera. Naravno, ako nam bude lakse dovesti kvalitetnog stopera nego veznjaka, onda mu dati drugu polusezonu da se dokazuje u veznom redu. Ove godine je stvarno odigrao na obje pozicije vrlo dobro.

Begic/Mehic je dovoljno za defanzivne zadace. Fali nam taj motor u sredini. Neko ko ce bez vecih problema i konstantno prenositi loptu do Alija/Talhe. Naravno, ako se ukaze prilika, mozemo dovesti i dva vezna, ako ne, bolje i jedan kvalitetan i da se oslanjamo na juniore.

Centralni vezni i lijevi bek su prijeko potrebni. Potom jedno solidno krilo. Nakon toga je najveci problem spic. Mislim da Horic, Vardo, Bajramovic i Setkic nisu gore opcije od Masica u spicu.
Tako nekako, slažem se. Stvarno nema potrebe tražiti stopera pored Varde, Bajramovića, Šetkića i Isakovića za proljeće. Plus bonus Horić za narednu sezonu. Tu smo fino popunjeni.

Imamo kao što kažeš 4 vezna, što znači da nam fale 2 da bude 6 veznjaka u borbi za 3 pozicije pošto igramo 4 2 3 1. Pošto su pozicije 10ke i zadnjeg veznog popunjene sa Međuseljcem, Tabakovićem, Mehićem i Begićem, trebaju nam dvije 8ce dva playa. Iskreno gledao bih da dovedem baš dobrog veznjaka, dovoditi dva sličnog kvaliteta bi bilo glupo, probati dovesti igrača PL kvaliteta i npr vratiti Bašića sa posudbe da popuni broj.

Lijevi bek pod moranje, pozicija broj dva, ne možemo imati samo Arnautovića tu, koji je katastrofalnu polusezonu imao. Bajramović nije za beka, dakle poslje veznjaka lijevi bek.

Ostale pozicije smo popunjeni, jedino ako bi računao Salkanovića kao zamjenu za Mašića, onda dovesti još jedno krilo da se bori za poziciju sa Šarić, Durmiš i Karalić. Onaj iz Toška Sejmenović je dobar igrač, još je i mlad i šteta što Duvnjak izabra Hrelju ispred njega na ljeto. U tošku koji je raspad zabio je 4, 5 golova i dodao nekoliko asistencija.

Dakle prioritet broj 1 vezni, zatim lijevi bek, pa tek onda krilo.

Vidjet ćemo kako Dario to vidi, nadam se da poslje Žune sljedeći su Karić i Pehilj. Mogao bi i Smajić na tu listu, jer stvarno nema pozicije koju bi mogao popuniti. To bi bila neka 4 odlaska i doveli bi max 3 igrača.

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 28 nov 2023, 10:05

Mašić može i mora puno bolje. Koliko god se žalili da nema upotrebljivih lopti od veznjaka, realno imao je dovoljno da zabije 8, 9 golova umjesto 5 golova u 15 nastupa.

Ko se sjeća gostovanja u Kaknju protiv Mladost tu je morao zabiti bar jedan gol, protiv Slobode kući one šanse, protiv Banovića i protiv Zvijezde. Da je zabio još 3 gola imao bi super učinak ovako solidno, ali mora puno bolje ako misli biti prvi špic u Čeliku naredne sezone.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 28 nov 2023, 10:31

Meni je manji problem 5 golova u 15 utakmica. Nismo mi bili bas dobri u kreiranju sansi, tako da to i nije toliko strasan ucinak. Veci je problem sto fula zicere. Vise ih je promasio, nego sto je pogodio. To mi recimo smeta i kod Sivca, samo sto se kod njeg odrazava na centarsuteve. Dodje ti utakmica protiv Zrinjskog kad imas dvije situacije u 90 minuta i moras ih iskoristiti. Nekad sebi ne mozes dopustiti da promasis onakvu sansu kao protiv Zvijezde. Sreca mu je sto je fulao u situacijama gdje smo na kraju ipak dobili utakmicu, siguran sam da bi i reakcija bila malo gora da nije bilo tako.
Celik!3,2,2.

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 28 nov 2023, 12:19

AllGunsBlazing je napisao/la:
28 nov 2023, 10:31
Meni je manji problem 5 golova u 15 utakmica. Nismo mi bili bas dobri u kreiranju sansi, tako da to i nije toliko strasan ucinak. Veci je problem sto fula zicere. Vise ih je promasio, nego sto je pogodio. To mi recimo smeta i kod Sivca, samo sto se kod njeg odrazava na centarsuteve. Dodje ti utakmica protiv Zrinjskog kad imas dvije situacije u 90 minuta i moras ih iskoristiti. Nekad sebi ne mozes dopustiti da promasis onakvu sansu kao protiv Zvijezde. Sreca mu je sto je fulao u situacijama gdje smo na kraju ipak dobili utakmicu, siguran sam da bi i reakcija bila malo gora da nije bilo tako.
Upravo to, fula 100% sanse, koje se moraju zabiti. Jos mu i statistika tu ne ide na ruku, po utakmici fula minimalno jedan zicer. Nemam mi 10 takvih sansi, pa ajde zabit ce se, uzimaj sta ti se nudi, ne trazi poslije. To me bas nervira i Saric sto nas yebe svojim viskom poteza, nevjerovatno.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 28 nov 2023, 14:34

Pa za zicere i pišem, imao je 2 zicera protiv Mladost DK, 1 protiv Slobode, 2 protiv Banovića, protiv Zvijezde isto, da je zabio prvi strijelac lige bi bio.

Međutim opet ruku na srce izmislio je golove protiv Stupčanice i Toška, gdje bi ostali bez dva boda da nije zabio.

Opet mislim da je upgrade u odnosu na Šijerkića i kada budemo imali veznjake koji će ga hraniti loptama, onda će morati zabijati, inače ćemo na ljeto morati tražiti napadača. Npr Dilaver je zabio samo 5 golova a imao je neuporedivo kvalitetnija krila i vezni red iza sebe.

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 28 nov 2023, 15:06

Truhlo je napisao/la:
28 nov 2023, 14:34
Pa za zicere i pišem, imao je 2 zicera protiv Mladost DK, 1 protiv Slobode, 2 protiv Banovića, protiv Zvijezde isto, da je zabio prvi strijelac lige bi bio.

Međutim opet ruku na srce izmislio je golove protiv Stupčanice i Toška, gdje bi ostali bez dva boda da nije zabio.

Opet mislim da je upgrade u odnosu na Šijerkića i kada budemo imali veznjake koji će ga hraniti loptama, onda će morati zabijati, inače ćemo na ljeto morati tražiti napadača. Npr Dilaver je zabio samo 5 golova a imao je neuporedivo kvalitetnija krila i vezni red iza sebe.
I to je tacno, opet mislim da se i trosi previse vracanjem nazad. Mora imati nekoga u sredini, ko ce mu slati lopte, a njegov zadatak samo ostati u napadu i realizovati sanse.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće

Stativa88
Kontakt:

Post Postao/la Stativa88 » 29 nov 2023, 08:16

U situaciji kakvoj se nalazi Celik, Masic je premija da ga imamo ,realno nemamo mi para za nesto bolje mi od pocetka prvenstva "silujemo" u igri ne igramo od noge do noge, nema igraca koji moze podvalit loptu tipa Arezina ili Salkic ,fali nam neko ko ima mozak to smo milion puta ovde pisali ove polu sezone smo bili vise sretni nego spretni msm da je i razlog sto su i drugi ko i mi tanki pa smo skupili dosta bodova za ovaj roster koji imamo,Duvnjak je dosta profulao sa pojacanjima koje je dovodio i mogu reci nanio dosta stete u oporavku kluba svi znamo kako su neki igraci na polu sezoni dosli u klub tipa Pehilj;nadam se da ce uprava to istrazit i da se to nece desavat u buducnosti iz razloga sto smo klub u oporavku da se ne vracamo starim navikama zbog koji i jesmo ovde

dinodino2019
Kontakt:

Post Postao/la dinodino2019 » 29 nov 2023, 09:06

Ode Zuna ode Nurkovic, bili su s nama i u Preminer ligi i u Kantonu, sretno im u nastavku karijere. Ko ce opet Hrustanovica gledat kao trenera golmana sad
Živim za dan kada će KF otići iz našeg grada

Nera1982
Kontakt:

Post Postao/la Nera1982 » 29 nov 2023, 09:15

Hvala Adisu za sve ovo do sad, bio kad je bilo najteze u kantonu trener golmana bio, evo Durmo stasava u dobrog golmana i samo napreduje sa Adisom kao trenerom. Sarajevo izgleda radi neku cistku sa trenerima pa tako i trenera golmana. Nema se covjeku sta zamjerit bio kad je bilo najteze sad ide u Sarajevo gdje ce vjerovatno imat 3 4 puta veca primanja nego sto sada ima. Sretno Adise!

Cod
Kontakt:

Post Postao/la Cod » 29 nov 2023, 09:26

Sretno Adisu u novom angažmanu.

dinodino2019
Kontakt:

Post Postao/la dinodino2019 » 29 nov 2023, 09:37

Ostajemo bez kvalitetnih ljudi nazalost
Živim za dan kada će KF otići iz našeg grada

laudrop
Kontakt:

Post Postao/la laudrop » 29 nov 2023, 09:42

Sretno Nurke, “zadužio” si klub i ostao u momentima kada je najteže bilo. Vrijeme je da si i on oproba u ozbiljnijem i profesionalnijem sportskom sistemu da vidi šta može i koliko može.
Mnogi su smatrali da se Čelik izlaskom u posljednji rang bosanskohercegovačkog nogometa gasi. Bili su u potpunosti u krivu, a Čelik to dokazuje iz dana u dan!

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 29 nov 2023, 09:59

Nurkovicu nema ko sta prigovoriti. Bio je sa nama kada je najteze bilo, radovao se i tugovao sa nama kroz cijeli ovaj proces i to se ne smije zaboraviti.

Sretno da mu bude.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 29 nov 2023, 10:07

Veliko hvala Nurkoviću za sezonu u kantonu i prvu sezonu u drugoj ligi centar. Pored toga što je branio i radio kao pomoćni trener 3 sezone i evo sad kao trener golmana, ostat će upisan uz Skočibušića i Duvnjaka kao jedan od 3 trenera koji su imali muda ostati i graditi Čelik od nule ponovo. Respekt :salut:

Još nam je napravio Durmu, tako da čovjek odlazi čistog obraza. Sada se osvetiti pitarima i dovesti Ibru Hodžića za trenera golmana :kafa:

almir2018
Kontakt:

Post Postao/la almir2018 » 29 nov 2023, 13:08

Hvala Nurkovicu na svemu sto si dao Čeliku bio si medu rijetkim koji su ostali u Čeliku kada smo bili u Kantonalnoj ligi,razumijem te potpuno svako ide gdje mu je bolje.Sretno ti bilo u Sarajevu i vjerujem da je ovo samo doviđenja a ne zbogom 🖤❤️

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.