Ruska invazija na Ukrajinu

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

nerkolfc
Kontakt:

Re: Ruska invazija na Ukrajinu

Post Postao/la nerkolfc » 27 nov 2023, 21:07

Meni nista nema provedno u drustvu u kojem se vise postuje kako se osjeca lgbtq osoba nego radnik. Oni nisu pravedni, a I ove statistike ko vodi I piše pitanje je. Pola ovih je u top 10 po korištenju antidepresiva

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 27 nov 2023, 21:08

Evander je napisao/la:
27 nov 2023, 21:00
alemsa je napisao/la:
27 nov 2023, 20:31
Evander je napisao/la:
27 nov 2023, 20:22

Nestat ce kao i hiljade drugih religija ranije sto su.
Ljudi otkako postoje vjeruju u da postoji nesto iznad/Bog. To se nikad nece promjeniti. ;)
Sto ti je cist dokaz koliko su religije ubleha. Nekad su vjerovali u kamenje, pa u sunce, pa kipove, zivotinje, da bi dosli do nekog imaginarnog bica. Vidjet cemo sta ce slijedece biti, odnosno necemo, to je daleka buducnost. Ali ovakav vid ovih abrahamskih religija, nestat ce kao i sve do sad, odnosno prerasti u nesto drugo.
Ali to nije bit. Poenta je da sto manje religije u drustvu, to je drustvo naprednije, pravednije, razvijenije i sretnije.
I ako to sve nestane, opet ce se ljudi dijeliti, kredom ce nacrtati liniju i je.bavat mater onim s druge strane linije. Instinkt covjeka promjeniti ne mozes, za teritorijom i ratom. Mozes kriviti religiju trenutno ili navodit kao razlog, ali to je samo kako bi rekao paravan/udaranje na nekih od glavnih razlika.

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 27 nov 2023, 21:10

StevieG8 je napisao/la:
27 nov 2023, 20:53
Brokula je napisao/la:
ASD je napisao/la:
27 nov 2023, 20:48

Desničari u Evropi su uz Izrael. Arape ne mogu.

Proizraelske stranke će rasti u Evropi, drastično.
Nema to veze sa proizraelstvom nego sa mrznjom prema muslimanima. Islamofobija je u drasticnom porastu jer im je Izrael to omogucio
Vrlo ruzno banaliziranje stvari.
Apsulutno tacno vidjenje stvari.
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 27 nov 2023, 21:16

Jacanjem desnice doprinjele su i lijevo opredjeljene strane sa svojom pogresnom politikom. Ljudima je pun q te politike i nekih cudnih odluka. Zelenasi su slag na kraju, nije normalno sta ljudi rade.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 27 nov 2023, 21:17

Epidaurus je napisao/la:
27 nov 2023, 21:06
Europa sama po sebi je uvijek imala finu brojku konzervativaca kojima je smetalo sve strano, nebitno bili to muslimani ili neko drugi. Priliv migranata iz mahom arapskih muslimanskih zemalja i odsustvo bilo kakve integracije u zapadna drustva vecine njih je stvorio samo jos dodatnu odbojnost prema muslimanima odnosno Arapima prije svih. Jacanje anti-imigrantske desnice sirom Europe je proces koji je poceo jos puno prije ovog u Gazi al i dalje nijedna od tih stranaka nema snagu da sama formira vladu jer skoro nijedna relevantna stranka u zemljama zapadne Europe nece uci u koaliciju s njima. Daleko najveci problem moze stvorit AfD u Njemackoj ako se kojim slucajem dokopa vlasti no to ce se tesko desiti.
Problem je što danas u Evropi odbojnost prema Arapima osjećaju i osobe koje nisu konzervativne.

Lijeve evropske stranke su uradile najviše na jačanju islamofobije. Jer su dopustile useljavanje ljudi bez ikakve kontrole,
Zadnja izmjena: ASD, dana/u 27 nov 2023, 21:18, ukupno mijenjano 1 put.

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 27 nov 2023, 21:17

Surreal je napisao/la:
27 nov 2023, 20:58
U suštini nije mi baš jasna islamofobija, fakat ako neko zna nešto više o razlozima iste volio bih čuti. Ono u regionu mi je čak jasno, naročito u Srbiji, većinski dio Srba je odgajan uz narative mržnje i nasilja, posljedice toga se jasno vide danas, ali općenito mržnja prema Bošnjacima mi je nejasan fenomen. Svako ko je iz Sarajeva zna da toga kod nas gotovo da nema, makar ja to nisam primijetio, a u kontaktu sam sa svim "vrstama" ljudi, nekako ljudima potpuno svejedno za religiju, nacionalni identitet, pa čak i seksualnu orijentaciju. Kako to da smo mi Bošnje, napredniji od ovih Zapadnjaka?
Ne znam šta tu nije jasno, zamisli da živiš u nekom gradiću u Europi i preko noći tu se pojavi nekoliko hiljada migranata koji su slučajem prilika muslimani nekad čak do te mjere da ih ima i više od lokalne populacije. Nakače se na socijalu, bace dokumente i izjašnjavaju se kao Muhamed Ali iz Sirije i na sve to odbijaju prihvatiti tvoj način života, zakone, moralne norme i sve ostalo. Onda to traje desetinama godina, nikakvih znakova integracije ali zato je tvoj mirni gradić sad postao leglo kriminala, lokalne bande i sukobljene strane unutar tih migranata se obračunavaju u po bijela dana i ni kriv ni dužan tebi je glava u torbi. Plaćaš porez a dio tvog novca vlast daje hotelima u kojima su ti migranti smješteni. Ko ne bi bio islamofobičan?

I hajd da je to kompletna priča nego među tim migrantima postoje i radikalizirani pojedinci, bivši kriminalci pa i osobe koje su ranije imale direktan ili indirektan dodir sa ISILom i drugim terorističkim organizacijama sa bliskog istoka pa dobiješ: bombaški napad u Manchesteru na koncertu Ariane Grande, masakr Charlie Hebdo, obezglavljivanje ustvari bolje da kažem klanje profesora Patya u Parizu, gaženje ljudi na Božić u Berlinu itd itd da ne nabrajam dalje, još su to veći teroristički napadi koje su počinili muslimani u Europi a gdje su tek pojedinačna ubistva. Da se ne lažemo rasizam i diskriminacija u Europi postoji od pamtivijeka ali ovakve stvari i dovode do toga da ta desnica postaje mainstream.

Evo od neki dan:
Greece: Pakistani asylum seeker who had killed 17-year-old Greek girl gets life imprisonment, says she had ‘insulted Prophet Muhammad’
According to the postmortem results, the Pakistani purportedly suffocated his 17-year-old girlfriend with his hands. He reportedly crushed her nose and head with his left hand, leaving scratches, bruises and abrasions on her face. He is suspected to have used a cloth to seal her lips with his right hand.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 27 nov 2023, 21:21

Opcenito musliman prakticar treba u sirokom luku da zaobilazi da zivi u Evropi I na zapadu, hajde rad neki ali da ne vodis porodicu tamo je I ok, sve ostalo je bar meni niđe veze.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 27 nov 2023, 21:23

nerkolfc je napisao/la:
27 nov 2023, 21:21
Opcenito musliman prakticar treba u sirokom luku da zaobilazi da zivi u Evropi I na zapadu, hajde rad neki ali da ne vodis porodicu tamo je I ok, sve ostalo je bar meni niđe veze.
Ti si ono musliman praktičar koji živi u Evropi?

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 27 nov 2023, 21:24

ASD je napisao/la:
27 nov 2023, 21:23
nerkolfc je napisao/la:
27 nov 2023, 21:21
Ti si ono musliman praktičar koji živi u Evropi?
Ne zivim.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 27 nov 2023, 21:25

Postoji porpilican broj muslimana prakticara iz BiH koji zive sirom Europe i nemaju nikakvih problema jer su se, vidi cuda, integrisali u drustvo i nisu na socijali za razliku od ovih sto dodju iz arapskih zemalja. Nije do religije nego do mentaliteta podneblja.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 27 nov 2023, 21:29

Epidaurus je napisao/la:
27 nov 2023, 21:25
Postoji porpilican broj muslimana prakticara iz BiH koji zive sirom Europe i nemaju nikakvih problema jer su se, vidi cuda, integrisali u drustvo i nisu na socijali za razliku od ovih sto dodju iz arapskih zemalja. Nije do religije nego do mentaliteta podneblja.
Mozda misli coj'k da mu je tesko porodicu/djecu odrzati u religiji u takvom okruzenju, ne direktno na sebe/da mu neko brani. U Evropi generalno je nacionalizam, religija manje-vise, ti i Poljak ce te biti tretirani drugacije jer ste stranci.

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 27 nov 2023, 21:30

Epidaurus je napisao/la:
Jasno mi je da postoji, ali jednostavno Islam nije kompatibilan sa onim sto promovise zapad, rizikujes mnogo da ti djeca ostave vjeru totalno, a vjera je muslimanu ili bi trebala biti najbitnija

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 27 nov 2023, 21:31

Trebali su narodi Evrope razmišljati o tome kad su slali vojsku na bliski istok nicim izazvanim. Nisam vidio da su se skupljali na ulicama i govorili "ne u naše ime". Kako posiješ tako i požniješ a Evropljani su svojom politikom služenja NATU posijali ratove u kojima su milioni ubijeni a još više miliona raseljeno.

Poligon10
Kontakt:

Post Postao/la Poligon10 » 27 nov 2023, 21:31

Pa što onda svi hrle u tu Evropu iz Maroka, Alžira, Pakistana i ostalih? Hajte svi u Pakistan i praktikujte vjeru do mile volje, pustite mene i sve normalne ljude da živimo evropski i civilizovano u Evropi.

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 27 nov 2023, 21:34

Poligon10 je napisao/la:
27 nov 2023, 21:31
Pa što onda svi hrle u tu Evropu iz Maroka, Alžira, Pakistana i ostalih? Hajte svi u Pakistan i praktikujte vjeru do mile volje, pustite mene i sve normalne ljude da živimo evropski i civilizovano u Evropi.
Pa zato sto su Evropljani uglavnom proveli stoljeca kolonizirajuci, pljackajuci i masakrirati te drzave :mrgreen:
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 27 nov 2023, 21:34

Poligon10 je napisao/la:
Jeste kad bi civilizovana Evropa mogla druge pustiti da zive u miru, lako bi se to rijesilo.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 27 nov 2023, 21:36

nerkolfc je napisao/la:
27 nov 2023, 21:30
Epidaurus je napisao/la:
Jasno mi je da postoji, ali jednostavno Islam nije kompatibilan sa onim sto promovise zapad, rizikujes mnogo da ti djeca ostave vjeru totalno, a vjera je muslimanu ili bi trebala biti najbitnija
Tebi niko ne brani da odgajas djecu kako god zelis dok god ne krsis njihova prava ili ugrozavas ljude oko sebe.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 27 nov 2023, 21:36

nerkolfc je napisao/la:
27 nov 2023, 21:34
Poligon10 je napisao/la:
Jeste kad bi civilizovana Evropa mogla druge pustiti da zive u miru, lako bi se to rijesilo.
Obrazlozi? Ne mos ti doci nekom u kucu i pomjerati mu namjestaj kako tebi pase, realno.

Winters
Kontakt:

Post Postao/la Winters » 27 nov 2023, 21:38

Centre forward je napisao/la:
Kad se sve sabere i oduzme, potpuno je logično jačanje desnice u Evropi.
Ljevičari od prije 30-40 godina bi se danas smatrali centrom ako ne i desnicom, problem je što se trenutno sve što nije radikalna ljevica smatra fašistima i desnicom.
Imagine enjoying a sport in Philadelphia.

Sarmica
Kontakt:

Post Postao/la Sarmica » 27 nov 2023, 21:42

bitch

Peleg se obratila Vladi FBiH: Pomno ćemo pratiti krše li se prava Kabirija, Izrael stoji iza njega

https://www.klix.ba/vijesti/bih/peleg-s ... /231127156

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: feniksptica, Giuseppe1, VolimBiH96 i 9 gostiju.