Ruska invazija na Ukrajinu

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

kraljttbvb
Kontakt:

Re: Ruska invazija na Ukrajinu

Post Postao/la kraljttbvb » 25 nov 2023, 18:57

alemsa je napisao/la:
25 nov 2023, 18:39
5Grelej je napisao/la:
25 nov 2023, 17:47
Zanimljivo, jako se feštalo uz zajedljive komentare po portalima kao što je klix, čak i na ovom forumu. Ne čudi kolektivna tuga sad kad aluminij opet koliko toliko posluje.
Ma oni ce u pecini napraviti pare, to je tako. S njima u tal i neas zime, jedino sto je zeznuto uci u tal, jer guraju "svoje".
Aluminij je dugo vremena bio firma za finansiranje HDZ-a i njihovih poslova, a zauzvrat su dobijali struju haman pa dzaba (dugo vremena su je dobijali po povlastenoj cijeni).
Kad se nakupi puno duga za struju, vlada FBiH intervenise i našim parama to otplati. Tako su godinama opstajali, a opet nakupili milionske dugove.

Sad je ovaj na neku foru dobio Aluminij, ali nije preuzeo dugove. Znaci krenuo od nule, bez dugova, a aluminija fali na trzistu i sav možeš prodati čim ga proizvedes.

Ko da ja sad ne plaćam PDV par godina, uzimam robu i ne plaćam je, na kraju mi sve to država otplati i onda ja pričam kako sam stručnjak jer poslujem bez gubitaka i stalno sam u plusu...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 25 nov 2023, 19:05

Ma kazem uobicajeno za taj zadnji post sto se tice biznisa. Nevezano striktno za njeg.

Ali i to sto pises je strucnost realno

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 25 nov 2023, 19:13

kraljttbvb je napisao/la:
25 nov 2023, 18:57
alemsa je napisao/la:
5Grelej je napisao/la:
Zanimljivo, jako se feštalo uz zajedljive komentare po portalima kao što je klix, čak i na ovom forumu. Ne čudi kolektivna tuga sad kad aluminij opet koliko toliko posluje.
Ma oni ce u pecini napraviti pare, to je tako. S njima u tal i neas zime, jedino sto je zeznuto uci u tal, jer guraju "svoje".
Aluminij je dugo vremena bio firma za finansiranje HDZ-a i njihovih poslova, a zauzvrat su dobijali struju haman pa dzaba (dugo vremena su je dobijali po povlastenoj cijeni).
Kad se nakupi puno duga za struju, vlada FBiH intervenise i našim parama to otplati. Tako su godinama opstajali, a opet nakupili milionske dugove.

Sad je ovaj na neku foru dobio Aluminij, ali nije preuzeo dugove. Znaci krenuo od nule, bez dugova, a aluminija fali na trzistu i sav možeš prodati čim ga proizvedes.

Ko da ja sad ne plaćam PDV par godina, uzimam robu i ne plaćam je, na kraju mi sve to država otplati i onda ja pričam kako sam stručnjak jer poslujem bez gubitaka i stalno sam u plusu...
Ako je on direktor Aluminija, a Aluminij je dd, on i nema veze sa dugom
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 25 nov 2023, 20:32

Brokula je napisao/la:
25 nov 2023, 19:13
kraljttbvb je napisao/la:
25 nov 2023, 18:57
alemsa je napisao/la:

Ako je on direktor Aluminija, a Aluminij je dd, on i nema veze sa dugom
Nema on veze, ali ko će platiti dugove Aluminija?

Ipak je neko davao struju firmi, a ta struja nije plaćena...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 25 nov 2023, 23:04

5Grelej je napisao/la:
DaBogda se ugasio Aluminij sutra.Sinonim stradanja Bosnjaka od strane UZP-a.
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

5Grelej
Kontakt:

Post Postao/la 5Grelej » 26 nov 2023, 08:14

mma_hz je napisao/la:
25 nov 2023, 23:04
5Grelej je napisao/la:
Zazivanje boga i bacanje kletvi je oduvijek bilo karakteristično za nesposobne i plitke ljude. Svoju mržnju izbaci negdje drugo.
Inače, čini se da nema kršenja primirja između izraelaca i palestinaca. Čak je i hezbollah prestao s djelovanjima na sjeveru?

Sarmica
Kontakt:

Post Postao/la Sarmica » 26 nov 2023, 09:21

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 26 nov 2023, 10:08

Objava od 13. Oktobra, frajer rekao da mu je drago jer mu je kcerka mrtva, valjda da bi prodao pricu o divljacima Hamasa.
Djevojcica je sinoc razmijenjena kao taoc vidno zdrava i raspolozena
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 26 nov 2023, 10:25

5Grelej je napisao/la:
26 nov 2023, 08:14
mma_hz je napisao/la:
5Grelej je napisao/la:
Zazivanje boga i bacanje kletvi je oduvijek bilo karakteristično za nesposobne i plitke ljude. Svoju mržnju izbaci negdje drugo.
Inače, čini se da nema kršenja primirja između izraelaca i palestinaca. Čak je i hezbollah prestao s djelovanjima na sjeveru?
Dok traje primirje u Gazi, Izraelci ubili šest Palestinaca na Zapadnoj obali
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 26 nov 2023, 10:48

MortemHz je napisao/la:
26 nov 2023, 10:25
5Grelej je napisao/la:
26 nov 2023, 08:14
mma_hz je napisao/la:

Dok traje primirje u Gazi, Izraelci ubili šest Palestinaca na Zapadnoj obali
Hamas je kriv za to inace.
IDF teroristicka organizacija i to je svima sada jasno osim plitkim i nesposobnim ljudima kao sto je ovaj iznad relej.
FK SARAJEVO.

Sarmica
Kontakt:

Post Postao/la Sarmica » 26 nov 2023, 11:02

Sakupili se svi demoni svijeta da ubijaju i prinose žrtve

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 26 nov 2023, 11:06

Sarmica je napisao/la:
26 nov 2023, 11:02
Sakupili se svi demoni svijeta da ubijaju i prinose žrtve

Hebali majku svoju.
FK SARAJEVO.

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 26 nov 2023, 11:52

Ovaj klovn umislio da je bitna figura :urnebes:
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

Sarmica
Kontakt:

Post Postao/la Sarmica » 26 nov 2023, 14:41

Mislim da čak jedan dio forumaša koji su na pravoj strani, koji su na strani pravde, a to je pro Palestinska strana, nisu svjesni razmjera zla koju cionstičko-chifutski pripadnici zrače i emituju prema svima nama.

jedanjeborac
Kontakt:

Post Postao/la jedanjeborac » 26 nov 2023, 15:10

Hamaosvi teroristi nažalost neće odgovarati za zlodjela i ubijanje civila.
Palestinskom narodu će biti još teže u budućnosti.
Za Srbiju!

Sarmica
Kontakt:

Post Postao/la Sarmica » 26 nov 2023, 15:29

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 26 nov 2023, 16:03

Prekid vatre u Gazi i hajmo ubijat i pljackat na zapadnoj obali?

LegendKiller
Kontakt:

Post Postao/la LegendKiller » 26 nov 2023, 16:49

jedanjeborac je napisao/la:
26 nov 2023, 15:10
Hamaosvi teroristi nažalost neće odgovarati za zlodjela i ubijanje civila.
Palestinskom narodu će biti još teže u budućnosti.
nažalost ni Hamas ni IDF, kao dvije suprostavljene terorističke organizije neće odgovarati za ubistva civila. S time da treba ipak naglasiti da je mnogo veće zločine počinio IDF, Hamas nije ni jedno dijete ubio a IDF preko 2000, plus što je IDF na Zapadnoj obali ubio preko 200 civila, tamo gdje nema Hamasa.
Također kada govorimo o taocima, Hmas je uzeo nekih 250, a IDf drži oko 3000 samo žena i djece u zatočeništvu bez otpužbe. Jesi li sebi ikad postavi pitanje odakle IDFu ove žene i djeca koje daje u razmjenu?

Profesor
Kontakt:

Post Postao/la Profesor » 26 nov 2023, 17:20

Hamas je otpor, a nisu ono sto ih se zeli prikazati.

Ljudi se bore protiv okupacije 70godina!

Spika da je "rat" poceo oktobra je za malu djecu, to je teror koji se cini nad Palesrincima 70godina halooo.
Jedan zivotni vijek llneljudi te pale, gaze, ugnjetavaju, bombarduju, zatvaraju ti djecu, roditelje, mucenja, ponizavanja i tako u nedogled.

Ne budite slijepi pored ociju.

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: jasmin10 i 6 gostiju.