Ma to je napisano u nekom polusarkazmu, svakako se vec odavno u kontekstu nase reprezentacije nista oziljno ne moze ni napisati.Beduin je napisao/la: ↑22 nov 2023, 08:41I ja ove igrace takodjer potenciram u zadnje vrijeme, samo sto umjesto Hamule ja bih prije Tahirovica gurnuo i pojacao tu sredinu terena. Evidentno je da nemamo kvalitetne i ucinkovite krilne igrace, a jos evidentnije je da imamo slabu i neuigranu sredinu terena, kako u defanzivi tako i u samoj organizaciji i kreaciji igre.
Skroz slabo se branimo pa bih ja pokusao sa zgusnutijom sredinom gdje bi ova trojica koliko-toliko pokusala stati na loptu i bila taj dodatni bedem ispred odbrane.
U napadu imas Dzeku i Demirovica koji bi se vise trosio i trcao, kao i Hajradinovic, a u fazi napada Krunic uvijek moze uskociti po strani (njega bih lijevo stavio u vezi).
Cak i u tvojoj formaciji su Hamula i Demir pokazali da mogu i hoce pomoci u fazi odbrane, samo je pitanje kako bismo finkcionisali bez lopte kad se branimo jer smo vidjeli da sa 2 pozadi u vezi smo suplji skroz. Sreca pa jos uvijek Pjanic zna iznjeti loptu, ako nista makar je bolji od Amira i Cimirota, sto i nije tesko.
Akcenat je na (kapitena) Hamulu (

Eh sad, sto se tice te tvoje postavke, moguce da bih je i ja isprobao - ponajvise zbog Hajradinovica koji se pokazao kao borben i rastrcan, te itekako koristan za igru u napadu. Da nisam vidio kako je odigrao, pomislio bih jos jedan u nizu bezveznih poziva koji nista nisu (i nece) doprinijeli. Katastrofalna sredina terana i nekakvi alibi igraci, s nase strane maksimalno precijenjeni, su za mene glavni razlog, blago receno, uzasne igre reprezentacije. (Naravno, Savez i trenere ne racunam, u tom grmu lezi glavni zec bez dvojbe.) Nije da mi nismo i pocinjali s tom zgusnutom sredinom, od kojih su svi nekakvi dmf igraci i totalno operisani za napad (a pokazalo se i odbranu, s obzirom na nekakve smušene reakcije u tom segmentu igre i nekoliko amaterski primljenih golova), pa to opet nije funkcionisalo i nije dalo rezultate (broj golova iole ozbiljnim reprezentacijama, ako izuzmemo prvu utakmicu protiv Islanda, sve govori) jer fakticki da nismo imali nesto bez cega je danasnji fudbal nezamisliv - krila. Iz tog razloga bih mozda zapoceo s ofanzivnijom postavkom (Hamula + Demir uz Dzeku), jer su pokazali (pogotovo Hamula) da znaju povuci napad i biti opasni po protivnika, uz sve nedostatke u pogledu odbrane i organizacijskom aspektu. Nisu ni oni klasicni krilni igraci - daleko od toga, ali dzaba kad nemamo nista bolje.