Savo Milošević - Selektor Bosne i Hercegovine

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

JonSnow
Kontakt:

Re: Savo Milošević - Selektor Bosne i Hercegovine

Post Postao/la JonSnow » 20 nov 2023, 13:04

Lobudaraczapamcenje je napisao/la:
20 nov 2023, 12:14
ma mi mozemo samo slucajno na euro, i slucajno proci baraz na srecu. Iz jedinog razloga jer smo do sada tri puta protracili sansu.
da nas Limeni preuzme, prosli bi.
:salut:
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."

katalinski
Kontakt:

Post Postao/la katalinski » 20 nov 2023, 13:13

Napraviti bunker i čekati grešku protivnika, mi bolji fudbal igrati ne znamo- Grčka 2004
Ajvatar

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 20 nov 2023, 13:17

"Pošto vidite ja umem mnogo lepo da pričam...", rekao je na predstavljanju Savo Milošević.
To je jedino sto sam zapamtio "od riječi do riječi" s predstavljanja.

Kamo sreće da prestaneš lijepo da pričaš i da počneš lijepo raditi.

Tebi tvoj igrac u studiju mora reći kako se protiv Portugala ne moze izaći s onakvom postavkom - nevidjena BRUKA I SRAMOTA.
A i sam rezultat je bruka i sramota.

Protiv Luksemburga je sve bilo BRUKA I SRAMOTA...a rezultat ponajviše bruka i sramota.

Nakon katastrofnog oktobra i katastrofnog novembra...bit ce 3.sreca za Miloševića i plasman na EP kroz baraz u martu.

Golman
Dedic, Ahmedhodžić, Hadzikadunic, Kolasinac
Tahirovic, Krunic
Demirovic, Pjanic(Hajradinovic), Hamulic
Dzeko

zeljovac21
Kontakt:

Post Postao/la zeljovac21 » 20 nov 2023, 13:26

Ne moze ni trener za tri utakmice promijeniti petogodisnje vracanje lopte golmanu od strane vedeta iz veznog reda.

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 20 nov 2023, 13:27

Horoz je napisao/la:
20 nov 2023, 12:36
Nije uopšte više bitno ko će nas voditi u baražu. Neka ostane ovaj klovn, neka stave Nikolu Nikića.
Problem je što nas kontinuirano prave budalama, a ponajviše sa trenutnim "selektorom".
Pokušali su da ga predstave kao stručnjaka, što nije nikada bio niti će, pokušali su da ga predstave kao čovjeka s integritetom i karakterom, što nije niti će biti. To je pokazao prihvatanjem funkcije za koju nije stručan, muljanjem, demagogijom kojom vrijeđa čak i inteligenciujku priglupog Bošnje. Na koncu i očajnim rezultatima.

Od prvog dana ga nisam posmatrao kroz prizmu nacionalnosti, ne gledam ga ni danas i mislim da ne mrzi BiH (iako je činjenica da je postavljen od ljudi koji ne vole ovu zemlju).
Posmatrao sam ga kao muljatora, političara i marionetu koja je došla da čvakne ugovor i baca ublehe naivnim Bosancima, a prije svega kao čovjeka koji nije fudbalski trener, što je i dokazao.
Baca ublehe, baca kocku, nada se da će proći baraž i da će ga iste te naivčine i tupani proglasiti za nacionalnog heroja. Kao što su ga sinoć tapšali po ramenima nakon poraza od samo jedan gol razlike, na domaćem terenu protiv rezervne slovačke ekipe.
Ako ne, pokupi kofer, pare i ode u Srbiju da nam se smije.
Taj odnos, vrijeđanje i ismijavanje su gori od najlošijih rezultata.
glupi bosnjo se primi na izjavu kako smo jednostavno losi, nefudbalska nacija. A Do prije 8 godina smo bili evropski brazilci, balkanski portugalci.. 13ti na svijetu bili a sad eto ne valja niko :clap:
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 20 nov 2023, 14:13

hurem je napisao/la:
20 nov 2023, 13:17
"Pošto vidite ja umem mnogo lepo da pričam...", rekao je na predstavljanju Savo Milošević.

Tebi tvoj igrac u studiju mora reći kako se protiv Portugala ne moze izaći s onakvom postavkom - nevidjena BRUKA I SRAMOTA.

Protiv Luksemburga je sve bilo BRUKA I SRAMOTA...a rezultat ponajviše bruka i sramota.

Nakon katastrofnog oktobra i katastrofnog novembra...bit ce 3.sreca za Miloševića i plasman na EP kroz baraz u martu.

Golman
Tahirovic, Krunic
Dzeko
postoji li rijec katastrofan u BJ?

Gideon91
Kontakt:

Post Postao/la Gideon91 » 20 nov 2023, 14:14

Nemamo mi novca za kvalitetnijeg selektora.

Šta je 30k KM u današnje vrijeme za profesionalnog trenera? Sića.

Koliko samo godišnje zarađuje Dalić ili bilo koji drugi selektor u regionu, a o Europi da ne govorim.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 20 nov 2023, 14:40

babino je napisao/la:
20 nov 2023, 14:13
hurem je napisao/la:
20 nov 2023, 13:17

Golman
Tahirovic, Krunic
Dzeko
postoji li rijec katastrofan u BJ?
Ne postoji.
Ja sam naumio "katastrofalnog" ali je očito automatski prebacilo na katastrofnog :)
Seljak jedan :)

Machak
Kontakt:

Post Postao/la Machak » 20 nov 2023, 15:33

Da li se Barabrez oglasio kao inace da lozi pojedince kako on zna ali mu mrsko.
Mjau !

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 20 nov 2023, 15:49

Mi se prije svega moramo pomiriti sa činjenicom da je ovo najslabiji tim koji smo imali poslije rata.

Imamo samo dva igrača u ligi šampiona, Dedić i Krunić, a i njegova budućnost u Milanu je upitna.

U ligama petice imamo samo pet igrača, jedan je u Francuskoj i igra za fenjeraša, a drugi je isto tako fenjeraš u Engleskoj, i imamo tri igrača koji igraju neki ozbiljniji fudbal, Kolašinac, Krunić i Demirović.

Imamo samo tri igrača koji bi u perspektivi mogli napraviti ozbiljnije karijere, Dedić, Bašić, Barišić, eto možda i Tahirović. Neko će dodati i Gazibegovića, ovoga, onoga, ali sve je to premalo i preslabo.

To je nešto što apsolutno svi moraju prihvatiti da bi se krenulo u neke ozbiljnije diskusije.

E sad, nismo toliko slabi da nas Luksemburg i Slovačka dva puta oduče od fudbala, posebno Slovačka koju smo mi vratili u život jer su oni prije samo godinu dana bili tamo gdje smo mi sad. Njima smo mi otvorili kvalifikacije i kad su nas pobijedili u Slovačkoj situacija im se preokrenula.

Nama su i dalje nosioci igre (koju nemamo) Džeko, Kolašinc, Pjanić, Krunić, Stevanović, Cimirot, a na spiskovima su još uvijek Duljević, Prcić, Miličević, sve igrači koji su prebacili 30 godina starosti.

Moramo debelo smanjiti očekivanja. Čak je i Petev imao nešto bolju situaciju u odnosu na ovu danas, bar su igrači bili mlađi za godinu dana.

S tim da i dalje tvrdim da je Petev naš najbolji selektor poslije rata. Imao je neuporedivo slabiji tim u odnosu na prethodnike ali je napravio kakav-takav rezultat i bar smo ličili na ekipu i igrali lijep fudbal.

Savo Milošević je nešto pokušao na ovom okupljanju, halalili smo dvije utakmice da bi probali neke igrače, na kraju je ispalo veoma loše. Sumnjam da je i on nešto naučio iz ove dvije utakmice. Njegova sudbina zavisi od baraža, ako se plasiramo na EURO ostaće, ako se ne plasiramo otići će.

Onda se postavlja pitanje šta nakon toga? Hoćemo li se napokon pomiriti sa činjenicom da će nam svake kvalifikacije biti preteške jer smo u nižem šeširu, da nemamo kvalitet i da moramo čekati neka bolja vremena. Naravno da se većina neće pomiriti sa tim, i dalje će vrijeđati, omalovažavati, bez imali svijesti o tome da smo jednostavno ispodprosječna ekipa koja će zavisiti od žrijeba i sreće.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

aqarius
Kontakt:

Post Postao/la aqarius » 20 nov 2023, 16:25

Hajd da vidimo šta bi dobili Savinom smjenom u trenutku kada nam predstoji baraž.Nemojte ići logikom i Faruka smo i Mehu nakon 2 tekme smijenli..ko doći..neko ko nema pojma kako nam igrači izgledaju..a pogotovo šta mogu na terenu.Ono što mene iritira je koji god novi selektor dođe je da nema pojma u igrački kadar ..kao da nikada nisu pogledali nijednu našu utakmicu...evo sada 50 forumaša zna da Mujakić nema mjesta,da Rade nije desetka,da su nam Kovačević i onaj drugi prespori,da mi ne možemo igrati presing jer smo tehnički i fizički hendikepirani,prespori,da veznjaci treba da kreiraju a ne vraćaju alibi pasove stoperima..da nam krilo dok vidi beka vraća loptu po 30 met.nazad umjesto da probija i pravi višak...i dok skontaju da je to tako prođoše kvale..znači nek Savo odradi kvale ako uspije dobro je ako ne, isto nam je otišao ili ostao
Zadnja izmjena: aqarius, dana/u 20 nov 2023, 16:28, ukupno mijenjano 1 put.

ledesma
Kontakt:

Post Postao/la ledesma » 20 nov 2023, 16:28

Odlazi gickova pudlice!
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 20 nov 2023, 16:45

Machak je napisao/la:
20 nov 2023, 15:33
Da li se Barabrez oglasio kao inace da lozi pojedince kako on zna ali mu mrsko.
Ja ba gdje ovaj lik, haman je zijano na pokeru pa ljeci depresiju negdje u baru, nije ne pogledao nasu tekmu protiv uvjek neugodnog Luxemburga.

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 20 nov 2023, 16:55

mi smo sve igrali, ali ne i lijep fudbal pod palicom tute petrova!
Da je tutu trebalo ostaviti nakon plasmana u A ligu, to svakako, ali zasto pricati o tome kad se zna zasto je otjeran.
Jednaka nepravda je ucinjena i prema Kodri, mozda i veca od ove prema tuti, koliko god bio los selektor.
Savo nije trener uopste!

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 20 nov 2023, 17:09

:bih:

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 20 nov 2023, 17:15

Kako to ide, recimo da Savo za novu godinu da ostavku. Ko bi vodio tim u barazu, neki pomocni trener iz staba ili neki prelazni kao onda Bajevic?

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 20 nov 2023, 17:24

Ja sam prvi apsolutno protiv smjene Save pred baraž. Okej, lik je dokazao da je totalno kontradiktoran sa ovim debilizmom od izjave da će se uigravati ekipa za baraž, a na kraju mu 7 sigurnih startera iz xy razloga svaki ne nastupi u meču protiv Slovačke. Nešto sumnjam da bi i Pep Guardiola ovaj baraž izvukao a da nije nafaka ili na horuk, tako da sasvim je svejedno ko god nas vodio, kad ćemo u baražu izgledati slično/isto kao protiv Slovačke sinoć. Najtužniji podatak od svega je što su igrači totalno zbunjeni, pogotovo nakon odlaska Ivayla umjesto njega dolaze totalne neznalice koji nisu u stanju prenijeti osnovne stvari oko fudbalske taktike momcima. Ali, helem nejse. Eto sinoć je izjavio da će posjetiti 13-14 najbitnijih igrača i objasniti im šta od njih očekuje pred baraž, ali gotovo samo siguran da je njegov maksimum da im kaže očekujem trku, zalaganje i da izgledate kao vojnici u ratu.

Poslije marta i u slučaju odlaska na prvenstvo Evrope što je zaista nadrealan podvig iz sadašnje perspektive gledišta, tu bi bili slučajnu prolaznici i skupili bi 3 poraza iz sva 3 meča jer su kudikamo ozbiljnije ekipe od ovih u baražu izuzev Ukrajine za koju se nadam da će nas izbjeći.

Ono što je najtužnije i što me zaista najviše iritira i boli je što Ivajlo tačno radio ono što je svako racionalan bio u stanju prepoznati, kroz ove kvalifikacije za SP postaviti odlične temelje za ciklus za Evropsko prvenstvo. I onda su čovjeka smijenili jer su krezubi balijanderi odlučili instalirati onu smradinu Hadžibegića koji je apsolutna neznalica. Zaista sam onda u oktobru bio poprilično siguran da idemo na Euro, Petev je počeo nizati pobjede, konkurenti su nam bili u kanalu. Bilo je bitno biti najmanje loš jednostavno, to nismo uspjeli.

Zaista jedini način da vidimo Njemačku je čista sreća, a na takve stvari se jedna reprezentacija ne bi smjela oslonuti. Ne zato što nemamo kvalitet individualni da prodjemo baraž - nego zato što smo usadili u sebe status haotične repke gdje se ne zna ko pije, ko plaća. Ustvari zna se dorbo ko pije i puši nargile.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 20 nov 2023, 18:20

aqarius je napisao/la:
20 nov 2023, 16:25
Hajd da vidimo šta bi dobili Savinom smjenom u trenutku kada nam predstoji baraž.Nemojte ići logikom i Faruka smo i Mehu nakon 2 tekme smijenli..ko doći..neko ko nema pojma kako nam igrači izgledaju..a pogotovo šta mogu na terenu.Ono što mene iritira je koji god novi selektor dođe je da nema pojma u igrački kadar ..kao da nikada nisu pogledali nijednu našu utakmicu...evo sada 50 forumaša zna da Mujakić nema mjesta,da Rade nije desetka,da su nam Kovačević i onaj drugi prespori,da mi ne možemo igrati presing jer smo tehnički i fizički hendikepirani,prespori,da veznjaci treba da kreiraju a ne vraćaju alibi pasove stoperima..da nam krilo dok vidi beka vraća loptu po 30 met.nazad umjesto da probija i pravi višak...i dok skontaju da je to tako prođoše kvale..znači nek Savo odradi kvale ako uspije dobro je ako ne, isto nam je otišao ili ostao
Ne bi svakako nista dobili, ali su mu i prethodnike otjerali nakon 2-3 utakmice. Realno apsolutno nista Savo nije pokazao da bi mu se moglo vjerovati. Jos je na prvoj pressici rekao da ce otici sam ako javnost to trazi. Vidim da je jos uvijek na klupi, osim ako "nije cuo" prozivke sa tribina kao Gico.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

JonSnow
Kontakt:

Post Postao/la JonSnow » 20 nov 2023, 18:26

babino je napisao/la:
20 nov 2023, 16:55
mi smo sve igrali, ali ne i lijep fudbal pod palicom tute petrova!
Da je tutu trebalo ostaviti nakon plasmana u A ligu, to svakako, ali zasto pricati o tome kad se zna zasto je otjeran.
Jednaka nepravda je ucinjena i prema Kodri, mozda i veca od ove prema tuti, koliko god bio los selektor.
Savo nije trener uopste!
Postoji nešto što se zove vrijeme i za rezultate treba vremena. Treneru treba vremena da se ustali, igračima treba vremena da se poklope s trenerom u njegovim zamislima. Kad je trener kvalitetan i kad ima dobar odnos s igračima, rezultati će se pokazat. I to je upravo bio slučaj s Petevom, koji se, kad se sve uzme u obzir, pokazao kao kvalitetan selektor.
Meša je isto imao vrijeme, a pod njegovom palicom imali smo igračkog BMWa, a vozili smo ga ko stojadina.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.