Ruska invazija na Ukrajinu
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Ruska invazija na Ukrajinu
Slažem se. Izrael 75 godina gradi lobi u Gazi. Moramo učiti od njih.
Ceri mi se u facu a ja njega pitam!
Strateski im je vrlo bitno da im ne moze niko (citaj Nato), imati pristup ovom dijelu mora koji kontrolisu - postavljati mornarice, nosace aviona itd. Sad da Ukrajina i udje u nato, strateski im i nije nesto bitno (tipa Poljska), ali ovaj dio mora je cino Ukrajinu razlikom. Imas naravno pravo da mislis drugacije, ali po onom sto se desava mi se tako cini.Kajzer10 je napisao/la: ↑19 nov 2023, 10:13Nije im cilj osujetiti ulazak u Nato nego postaviti rusku vlast u Kijevu. Nisu ni blizu.
Pa kad su tu fulali, onda su improvizirali sa ovom aneksijom teritorija. Nisu blizu ni da to zauzmu.
Sta su osujetili ulazak Ukrajine u NATO tako sto su zauzeli dio teritorije. Pa bukvalno isto stanje je bilo i 23. februara. Sto su ratovali onda koji onda qrac.
Pradoksalno je da je Ukrajina danas 50 puta blize Natu nego prije rata.
Zadnja izmjena: Sarmica, dana/u 19 nov 2023, 11:50, ukupno mijenjano 1 put.
Dzaba sve kad Turci ne daju nikom uci u Crno more 

7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
Pa NATO ima pristup istom moru sa vise strana, imali su i Rusi i to nasiroko, ulazak u more je nemoguce i samo more je sustinski nebitno bez NATOa (Turske), Ukrajina i dalje ima pristup istom moru, a ukrajinska mornarica malo jaca od bosanske im nije bila neka prijetnja. Tako da ne znam kakvo more.alemsa je napisao/la: ↑19 nov 2023, 11:44Strateski im je vrlo bitno da im ne moze niko (citaj Nato), imati pristup ovom dijelu mora koji kontrolisu - postavljati mornarice, nosace aviona itd. Sad da Ukrajina i udje u nato, strateski im i nije nesto bitno (tipa Poljska), ali ovaj dio mora je cino Ukrajinu razlikom. Imas naravno pravo da mislis drugacije, ali po onom sto se desava mi se tako cini.Kajzer10 je napisao/la: ↑19 nov 2023, 10:13Nije im cilj osujetiti ulazak u Nato nego postaviti rusku vlast u Kijevu. Nisu ni blizu.
Pa kad su tu fulali, onda su improvizirali sa ovom aneksijom teritorija. Nisu blizu ni da to zauzmu.
Sta su osujetili ulazak Ukrajine u NATO tako sto su zauzeli dio teritorije. Pa bukvalno isto stanje je bilo i 23. februara. Sto su ratovali onda koji onda qrac.
To je s druge strane. Isto ti je bilo i sa Gruzijom 2008, pro-zapadna vlada, prica o Natu, i Rusi ih napadose pod slicnim izgovorom kao i sad Ukrajinu. A sad skontaj sta te dvije drzave imaju zajednicko.Kajzer10 je napisao/la: ↑19 nov 2023, 12:12Pa NATO ima pristup istom moru sa vise strana, imali su i Rusi i to nasiroko, ulazak u more je nemoguce i samo more je sustinski nebitno bez NATOa (Turske), Ukrajina i dalje ima pristup istom moru, a ukrajinska mornarica malo jaca od bosanske im nije bila neka prijetnja. Tako da ne znam kakvo more.alemsa je napisao/la: ↑19 nov 2023, 11:44Strateski im je vrlo bitno da im ne moze niko (citaj Nato), imati pristup ovom dijelu mora koji kontrolisu - postavljati mornarice, nosace aviona itd. Sad da Ukrajina i udje u nato, strateski im i nije nesto bitno (tipa Poljska), ali ovaj dio mora je cino Ukrajinu razlikom. Imas naravno pravo da mislis drugacije, ali po onom sto se desava mi se tako cini.Kajzer10 je napisao/la: ↑19 nov 2023, 10:13
Nije im cilj osujetiti ulazak u Nato nego postaviti rusku vlast u Kijevu. Nisu ni blizu.
Rusi dosli sa istoka i to je to. Nista specijalno dosta bitnije da su britanci uhvatili maskiranom Himlera to je odlucilo ratMortemHz je napisao/la: ↑19 nov 2023, 10:48Da ali nisu samo Rusi. Često se spominje da su kao Rusi pobijedili Njemačku a u realnosti su svi bili na istoj strani. Amerika, Ujedinjeno Kraljevstvo, Francuska i ostali su svi bili na istoj strani protiv Njemačke, jedina razlika je u tome što su Rusi došli sa istoka i to je to, sami ne bi mogli ništa bez ogromne pomoći Amerike i saveznika tad. Nacisti su totalno pregazili Ruse na početku kad su bili jedni protiv drugih. Britanci su bombardovali Njemce, uhvatili Himmlera, Amerikanci Geringa i npr. suđenje su vodile sudije iz ove 4 države a predsjedavao je Amerikanac, na engleskom je sve bilo i po američkom zakonu. Ima tu još more stvari za napisati ali da ne dužim, shvataš poentu.
Za Izrael se slažem, posebno ova bliža prošlost kako navodiš. U početku se jesu branili ali je to poslije preraslo u pravo maltretiranje, da budem blag.

Ono jedna stvar da li neko voli Ruse ili ne to je nebitno ali taj revizionizam za WW2 koji vec kolektivno vlada na zapadu da bi se umanjio njihov znacaj a pojacao zapadni je ogavan.
Carl Jenkinson je World Class!!!!
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!!
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!!
-
- Kontakt:
Ukrajina bez resursima bogatog jugositoka i juzne obale je ekonomski bogalj država, bez tih teritorija nece biti ni na nivou afričkih država po pitanju buduceg razvoj. Bukvalno sve sto vrijedi u toj velikoj državi nalazi se na istoku i jugu. Bez tih teritorija Kijev je strateski nebitan, niti ce moci uci u NATO niti ce biti neka prijetnja Rusiji. Trajno su je onesposobili za bilo šta. Po procjenamna sa Zapada, trenutno dio Ukrajine pod kontrolom Zelenskog ima jedva 20 miliona, a trend demografske katastrofe ce samo nastaviti.Kajzer10 je napisao/la: ↑19 nov 2023, 12:12Pa NATO ima pristup istom moru sa vise strana, imali su i Rusi i to nasiroko, ulazak u more je nemoguce i samo more je sustinski nebitno bez NATOa (Turske), Ukrajina i dalje ima pristup istom moru, a ukrajinska mornarica malo jaca od bosanske im nije bila neka prijetnja. Tako da ne znam kakvo more.alemsa je napisao/la: ↑19 nov 2023, 11:44Strateski im je vrlo bitno da im ne moze niko (citaj Nato), imati pristup ovom dijelu mora koji kontrolisu - postavljati mornarice, nosace aviona itd. Sad da Ukrajina i udje u nato, strateski im i nije nesto bitno (tipa Poljska), ali ovaj dio mora je cino Ukrajinu razlikom. Imas naravno pravo da mislis drugacije, ali po onom sto se desava mi se tako cini.Kajzer10 je napisao/la: ↑19 nov 2023, 10:13
Nije im cilj osujetiti ulazak u Nato nego postaviti rusku vlast u Kijevu. Nisu ni blizu.
"Redovno postavljao linkove". Prijatelju pa ti ni razliku između jednine i množine ne znaš.baboedindzeko09 je napisao/la: ↑18 nov 2023, 14:48E čuj mi pretvorili temu u Hamas i Memri TV, a on doslovice postavljao redovno linkove sa yebenog I24News![]()
![]()

Neozbiljno iskrivljivanje povijesti, baš bi volio vidjeti alternativnu povijest gdje se SSSR sam borio protiv Hitlera i kako bi se proveli.Gunner4 je napisao/la: ↑19 nov 2023, 12:42Rusi dosli sa istoka i to je to. Nista specijalno dosta bitnije da su britanci uhvatili maskiranom Himlera to je odlucilo rat![]()
Ono jedna stvar da li neko voli Ruse ili ne to je nebitno ali taj revizionizam za WW2 koji vec kolektivno vlada na zapadu da bi se umanjio njihov znacaj a pojacao zapadni je ogavan.
Imagine enjoying a sport in Philadelphia.
Rusi došli s istoka i to je to - je ništa osim istina. Ne vidim šta je momak pogrešno napisao. Mogli smo i mi ratovati na tom frontu, po Švabe bi ishod bio isti. Ulazak Amerike u WW2 je ključ za pobjedu.
Ono, jedna stvar da li neko voli Amere i njihovu politiku ili ne, ali osporavati njihovu odlučujući ulogu u završetku rata može samo neko ko nije dobro upoznat sa tom temom.
Ono, jedna stvar da li neko voli Amere i njihovu politiku ili ne, ali osporavati njihovu odlučujući ulogu u završetku rata može samo neko ko nije dobro upoznat sa tom temom.
The saddest thing in life is wasted talent.
Jasta, sve ovo da bi ekonomski osakatili Ukrajinu. Inace ekonomskog tigra. Ljudi su bogalj kako god okrenes. Nije njima Ukrajina ko Ukrajina problem vec Ukrajina kojom ne vlada proruski politicar. A ako jos pritom vlada kakav prozapadni, onda dobijes invaziju.BIHpatriota je napisao/la: ↑19 nov 2023, 12:59Ukrajina bez resursima bogatog jugositoka i juzne obale je ekonomski bogalj država, bez tih teritorija nece biti ni na nivou afričkih država po pitanju buduceg razvoj. Bukvalno sve sto vrijedi u toj velikoj državi nalazi se na istoku i jugu. Bez tih teritorija Kijev je strateski nebitan, niti ce moci uci u NATO niti ce biti neka prijetnja Rusiji. Trajno su je onesposobili za bilo šta. Po procjenamna sa Zapada, trenutno dio Ukrajine pod kontrolom Zelenskog ima jedva 20 miliona, a trend demografske katastrofe ce samo nastaviti.Kajzer10 je napisao/la: ↑19 nov 2023, 12:12Pa NATO ima pristup istom moru sa vise strana, imali su i Rusi i to nasiroko, ulazak u more je nemoguce i samo more je sustinski nebitno bez NATOa (Turske), Ukrajina i dalje ima pristup istom moru, a ukrajinska mornarica malo jaca od bosanske im nije bila neka prijetnja. Tako da ne znam kakvo more.alemsa je napisao/la: ↑19 nov 2023, 11:44
Strateski im je vrlo bitno da im ne moze niko (citaj Nato), imati pristup ovom dijelu mora koji kontrolisu - postavljati mornarice, nosace aviona itd. Sad da Ukrajina i udje u nato, strateski im i nije nesto bitno (tipa Poljska), ali ovaj dio mora je cino Ukrajinu razlikom. Imas naravno pravo da mislis drugacije, ali po onom sto se desava mi se tako cini.
Da je Ukrajina strateski nebitna, ne bi bilo rata. Toliko prosto. I nije stvar samo strateski, ko je slusao Putina pet minuta prije pocetka invazije, zna da je bitna historijski.
Da je Hitler napo Rusiju nakon Fra, uzeo bi ih, pa onda kreno na Engleze. Otvorio rat na 2 fronta, istu gresku ponovio kao u WW1, u kojem je i sam sudjelovo i govorio da je bila greska. Mada zvanicno Svabe nisu izgubile WW1, jer se nisu predali.Winters je napisao/la: ↑19 nov 2023, 13:07"Redovno postavljao linkove". Prijatelju pa ti ni razliku između jednine i množine ne znaš.baboedindzeko09 je napisao/la: ↑18 nov 2023, 14:48E čuj mi pretvorili temu u Hamas i Memri TV, a on doslovice postavljao redovno linkove sa yebenog I24News![]()
![]()
Neozbiljno iskrivljivanje povijesti, baš bi volio vidjeti alternativnu povijest gdje se SSSR sam borio protiv Hitlera i kako bi se proveli.Gunner4 je napisao/la: ↑19 nov 2023, 12:42Rusi dosli sa istoka i to je to. Nista specijalno dosta bitnije da su britanci uhvatili maskiranom Himlera to je odlucilo rat![]()
https:
Izgubio bi svakako. Poslao je nesto vojske u Afriku i to je to, mada je Rommel pod svojom komandom imao vise Talijana nego Nijemaca. Udario je cime god je raspolagao i nije bio ni blizu. Znaci ni blizu. Bar da je to bio blizu pa da se raspravlja sta bi bilo kad bi bilo.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
To su tvoje riječi, nisu moje. Moraš malo uključiti mozak i pročitati par puta ako ti već ne ide. Pisao sam o geografskoj razlici i da su svi bili pobjednici.Gunner4 je napisao/la: ↑19 nov 2023, 12:42Rusi dosli sa istoka i to je to. Nista specijalno dosta bitnije da su britanci uhvatili maskiranom Himlera to je odlucilo ratMortemHz je napisao/la: ↑19 nov 2023, 10:48Da ali nisu samo Rusi. Često se spominje da su kao Rusi pobijedili Njemačku a u realnosti su svi bili na istoj strani. Amerika, Ujedinjeno Kraljevstvo, Francuska i ostali su svi bili na istoj strani protiv Njemačke, jedina razlika je u tome što su Rusi došli sa istoka i to je to, sami ne bi mogli ništa bez ogromne pomoći Amerike i saveznika tad. Nacisti su totalno pregazili Ruse na početku kad su bili jedni protiv drugih. Britanci su bombardovali Njemce, uhvatili Himmlera, Amerikanci Geringa i npr. suđenje su vodile sudije iz ove 4 države a predsjedavao je Amerikanac, na engleskom je sve bilo i po američkom zakonu. Ima tu još more stvari za napisati ali da ne dužim, shvataš poentu.
Za Izrael se slažem, posebno ova bliža prošlost kako navodiš. U početku se jesu branili ali je to poslije preraslo u pravo maltretiranje, da budem blag.![]()
Upravo suprotno, odvratan je revizionizam i narativ da je samo Rusija pobjednik nečega i to je razlog mog posta. Svi su sudjelovali na ovaj ili onaj način i svi se trebaju tretirati kao pobjednici a ne samo Rusija.
Kao što sam već i napisao, nacisti su pregazili Ruse na početku i ne bi mogli sami, isto kao i Francuska.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Da ima pravde mimo "pobjednik pise historiju" o Rusiji bi se pisalo kao fašističkoj državi koja je sa nacistima aktivno sudjelovala u invaziji na Poljsku i sa Hitlerom dijelili teritoriju. 50 godina mraka su donijeli istocnoj Evropi dok je zapad otisao 2 svjetlosne godine u buducnost za isto vrijeme
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
Pregazio bi ih bez sumnje. Čak, da Hitler nije skroz frcio i da nisu imali toliko problema u svojim redovima, ni ulazak Amerike u rat ne bi toliko brzo promijenio stvari u korist "dobrih". Kakav SSSR, kakve pčke materine. Ruse je spasilo milijardu stvari na koje nisu imali nikakav uticaj.. više sreće nego pameti.alemsa je napisao/la: ↑19 nov 2023, 13:11Da je Hitler napo Rusiju nakon Fra, uzeo bi ih, pa onda kreno na Engleze. Otvorio rat na 2 fronta, istu gresku ponovio kao u WW1, u kojem je i sam sudjelovo i govorio da je bila greska. Mada zvanicno Svabe nisu izgubile WW1, jer se nisu predali.Winters je napisao/la: ↑19 nov 2023, 13:07"Redovno postavljao linkove". Prijatelju pa ti ni razliku između jednine i množine ne znaš.baboedindzeko09 je napisao/la: ↑18 nov 2023, 14:48E čuj mi pretvorili temu u Hamas i Memri TV, a on doslovice postavljao redovno linkove sa yebenog I24News![]()
![]()
https:
The saddest thing in life is wasted talent.
Nije samo Poljska. Invazija Finske, baltickih drzava i dijela Rumunije. Sovjeti su mozda bili mrvicu bolji od nacista, ali samo mozda.Brokula je napisao/la: ↑19 nov 2023, 13:17Da ima pravde mimo "pobjednik pise historiju" o Rusiji bi se pisalo kao fašističkoj državi koja je sa nacistima aktivno sudjelovala u invaziji na Poljsku i sa Hitlerom dijelili teritoriju. 50 godina mraka su donijeli istocnoj Evropi dok je zapad otisao 2 svjetlosne godine u buducnost za isto vrijeme
Da je direktan fokus stavio na Ruse mislim da bi ih uzeo. To mu je vjerovatno i bio plan, nakon sto uzme Englesku da se fokusira na Ruse, medjutim Engleska nije padala, tu je zapeo, a znao je da mora napast Rusiju kad-tad, i onda je kreno na njih.Kajzer10 je napisao/la: ↑19 nov 2023, 13:15Izgubio bi svakako. Poslao je nesto vojske u Afriku i to je to, mada je Rommel pod svojom komandom imao vise Talijana nego Nijemaca. Udario je cime god je raspolagao i nije bio ni blizu. Znaci ni blizu. Bar da je to bio blizu pa da se raspravlja sta bi bilo kad bi bilo.
Haaretz

"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
Znaci na kraju ce biti da je Hamas izveo cistu vojnu operaciju, sa military targets. Mimo taoca, za koje se zna da su zivi osim ovo sto je poginulo bombardovanjem opet od strane Israela.
Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 11 gostiju.