Prva liga FBiH 2023/2024

Moderator/ica: GracanicaAA

simonknows
Kontakt:

Re: Prva liga FBiH 2023/2024

Post Postao/la simonknows » 18 nov 2023, 21:26

prisonbreak je napisao/la:
18 nov 2023, 21:20
@simom prije 2 mjeseca sam govorio da mozete imati problem sa licencom, vidim da to i ti govoris sada, mnogi su pomislili zelimo se nasladjivati. Sa moje strane to nije slucaj, govorim sto znam pouzdano. Treba vam sad sigurno preko pola miliona, upitno je koliko ce transa od grada sve to pokriti. Treba tu jos para sigurno.
Pa nije to baš ni blizu pola miliona, jer aktivnih tužbi iz prošle sezone nema, neki su i oprostili, neki još nisu ni poslali upite, neki će i dogovoriti neke isplate van suda... Nalić nije problem, nije tražio kad ga je cijdli grad pljuvao pa neće ni sad, i sam je rekao javno da neće... A ni u klubu ne postoji takav ugovor kojim mu je Sloboda dužna neke ogromne pare... Pa ni doprinosi iz ove sezone ne mogu premašiti baš pola miliona sa sve gore nabrojanim...

Ali da mogu neke stvari izbiti, plus stvari iz ranijih sezona od prije 4, 5 godina, to sigurno. Vjerujem opet da će tranša sve to pokriti, ali onda ti trebaju pare za druge aktivnosti. Plate i pare za pojačanja su sigurni do kraja sezone. Kako god, uz reprogram se mora namaknuti još para jer će trebati.
Ko Slobodu ne voli, I pjesme joj ne pjeva, A drugom se divi, Ne treba da živi!

Cristal
Kontakt:

Post Postao/la Cristal » 18 nov 2023, 21:27

AllGunsBlazing je napisao/la:
18 nov 2023, 21:13
Bujrum, posalji ih u Zenicu. Imaju na izbor crno-crveni i crni dres. Cak mogu i kombinovati sa sorcem i trenerkom. :bih:
Zašto onda Jusić nosi dres Slobodanke? :kafa:

simonknows
Kontakt:

Post Postao/la simonknows » 18 nov 2023, 21:29

antisisoja1919 je napisao/la:
18 nov 2023, 21:11
simonknows je napisao/la:
18 nov 2023, 20:47
15 nov 2023, 12:19
Samo da se dogovore jesmo li završili Simm ili padamo na drugo mjesto... Ja imam osjećaj neki da je dvica, čisto pošteno :)
Vrlo važna pobjeda jer tek sad u drugom dijelu se rješava pitanje konačnog prvaka, ovo je samo za lakšu zimu i nešto bolju poziciju u drugom dijelu, gdje je pritisak na njima i još par faktora na našoj strani.

Međutim, sad moramo biti jako pametni. Ekipa se mora ciljano pojačati, jer u ovoj grupi igrača imamo lijep broj fudbalera koji su pod pritiskom 0, a to može itekako koštati kad se boriš za titulu. Dalje, dugovi iz prošle sezone se moraju riješiti što prije, kao i doprinosi iz ove sezone, da savez ne bi uskratio licencu za što su baš male šanse, ali treba biti oprezan. Šumari imaju dobre veze u savezu, pa što ne bi izvršili neki pritisak u tom slučaju. Isto tako, ekipa se mora pojačati jer je svima (koji hoće da vide) jasno da kupuju ekipe, ako neko neće da im se skloni, kupe sudije, premiraju naše protivnike (što je ok, ali pokazuje koliko im je stalo).

Dalje, u drugom dijelu imamo tih nekih težih gostovanja, ali isto tako i oni idu na ista, jedina im je prednost direktni okršaj na njihovom terenu gdje opet ne znači da će uzeti 3 boda.

Sad malo o našoj upravi i njenom (ne)radu.
U cijelom UO, ukljućujući i Senada, niko ne da svog feninga, s tim da Senad koliko radi i šta sve radi, i šta je sve uradio da dođemo do ove titule danas, i ne treba pored toga još da baca svoje pare. Ostali, svi ostali, niti daju pare, niti rade nešto konkretno i korisno u nekoj značajnoj mjeri. Doveli su sponzore, pekaru Šaćir i onu neku firmu koja prodaje kancelarijski pribor, ma dajte nemojte se zahebavat. Onda priče koje su kružile pred ovu utakmicu, pa i onaj jedva dočekani pokušaj zamjene domaćinstva u zadnjem kolu su dokaz koliko ni sami ne vjeruju u plasman dok neki ovdje s naše strane tvrde kako samo neznalice misle da nećemo ući.
Maksimalno se moraju potruditi i dovesti čovjeka koji ima želju da ulaže i spreman je, prvenstveno jer u drugom dijelu će vjerovatno morati kupovati utakmice i/li sudije da bi uopšte išli u PL, a onda opstali u istoj, jer sa ovim preživljavanjem na budžetu grada u PL možemo dobiti samo opstanak, a plesanje po ivici ispadanja dovodi upravo do ovog što nam se desilo u maju. Ili da se jače angažuju i dovedu ozbiljne sponzore, ili kako znaju da uvedu ovog čovjeka. I na kraju, cirkus je da su i za premije dobili pare, koje će se vratiti višestruko u narednom periodu, kao i još neke usluge, što opet ne predstavlja toliki problem koliko nama/klubu uskraćuje klupsku korist.

Dobra stvar je da je jedan igrač tu, još 3-4 pregovaraju i uskoro bi trebalo da se kontaktira još nekoliko igrača, jer jedna jako pozitivna stvar je da plate trenutnoj ekipi i struci nisu upitne, kao ni novac odvojen za zimska pojačanja.
Simone, daj ako si u kontaktu sa kim iz uprave reci im da konacno pocnu radit na fan shopu, pogotovo da imamo gdje kvalitetan dres kupiti.
Mene je od pocetka sezone barem 15 ljudi iz dijaspore pitalo gdje mogu kupiti dres.
A bivsi clan UO je skoro napisao da su se izborili za pare koje bi se ulozile u paket Legea dresova i ostalog za fan shop.
Pitat ću svakako, ali nisu ti ovi nešto pohitni oko margetinga i tako tih stvari.

simonknows
Kontakt:

Post Postao/la simonknows » 18 nov 2023, 21:31

Jusiću smo dužni nešto više od 60 hiljada maraka, ne računajući 2 plate iz ove zadnje sezone, pa hvala mu što nikad nije potegnuo pitanje tog duga.

prisonbreak
Kontakt:

Post Postao/la prisonbreak » 18 nov 2023, 21:35

18 nov 2023, 21:26
@simom prije 2 mjeseca sam govorio da mozete imati problem sa licencom, vidim da to i ti govoris sada, mnogi su pomislili zelimo se nasladjivati. Sa moje strane to nije slucaj, govorim sto znam pouzdano. Treba vam sad sigurno preko pola miliona, upitno je koliko ce transa od grada sve to pokriti. Treba tu jos para sigurno.
Pa nije to baš ni blizu pola miliona, jer aktivnih tužbi iz prošle sezone nema, neki su i oprostili, neki još nisu ni poslali upite, neki će i dogovoriti neke isplate van suda... Nalić nije problem, nije tražio kad ga je cijdli grad pljuvao pa neće ni sad, i sam je rekao javno da neće... A ni u klubu ne postoji takav ugovor kojim mu je Sloboda dužna neke ogromne pare... Pa ni doprinosi iz ove sezone ne mogu premašiti baš pola miliona sa sve gore nabrojanim...

Ali da mogu neke stvari izbiti, plus stvari iz ranijih sezona od prije 4, 5 godina, to sigurno. Vjerujem opet da će tranša sve to pokriti, ali onda ti trebaju pare za druge aktivnosti. Plate i pare za pojačanja su sigurni do kraja sezone. Kako god, uz reprogram se mora namaknuti još para jer će trebati.
Poreznog duga sa kamstama ce biti sigurno preko 250-300k, jer nije nista placeno od januara. Plus neko neko potegne dvije plate ode lagano pola miliona. Sigurno ce morati osigurati finu cifru pored transe da bude sve kako treba.
Samo godine tuge s' tobom imam ja..
Samo godine bola i nadanja..

simonknows
Kontakt:

Post Postao/la simonknows » 18 nov 2023, 21:40

18 nov 2023, 21:35
18 nov 2023, 21:26

Poreznog duga sa kamstama ce biti sigurno preko 250-300k, jer nije nista placeno od januara. Plus neko neko potegne dvije plate ode lagano pola miliona. Sigurno ce morati osigurati finu cifru pored transe da bude sve kako treba.
Ovo svakako, što zbog licence što zbog drugih stvari.
A mislim da imaju neki plan i za plaćanje tog poreznog duga, neće sve odjednom, mada to nisam siguran iskreno, da ne lupam bezveze sad. Tranša je nekih milion i sto ove godine ako se ne varam. A plate nisu bile Bog zna šta baš...

LeonBest
Kontakt:

Post Postao/la LeonBest » 18 nov 2023, 23:46

@Sajmon moze li se neko iz Zen’ce ubaciti u klub? Evo npr da uzmemo Haveniju za maskotu u fan shopu?!
075

LeonBest
Kontakt:

Post Postao/la LeonBest » 18 nov 2023, 23:48

Cristal je napisao/la:
17 nov 2023, 21:21
90% ih ne zna pisati, osnovna škola ne postoji. I oni bi da se raspravljaju. Nevjerovatno.
:urnebes:
075

Cristal
Kontakt:

Post Postao/la Cristal » 18 nov 2023, 23:51

LeonBest je napisao/la:
18 nov 2023, 23:48
Cristal je napisao/la:
90% ih ne zna pisati, osnovna škola ne postoji. I oni bi da se raspravljaju. Nevjerovatno.
Jesi primjetio kako se ušute kad deremo? :kafa:

Mrsko mi sad izvlačiti postove kad su pisali da gubimo i da je Stupčanica jesenji prvak. :rol: Kompleksaši.

BatistutA19
Kontakt:

Post Postao/la BatistutA19 » 18 nov 2023, 23:55

Cestitke Slobodi na jesenjoj tituli zasluzenoj i zelim vam da uđete u PL ali da ce bit lako to sigurno nece.
.Ovo sto SIMON pise sad jako korektan komentar to su mnogi zenicani pisali mozda ne toliko precizno i mozda neko u drugacijem tonu ,otprilike sve se to vrti transa gdje moze nastat supljina kad pokrijes sve i mozes li pokit, onda porez,reprogram i dugovi koji itekako mogu iskocit.
Ovo sto mi je zapalo u oko kaze Simon za Jusica duzni mu 60 000 KM bgm cu ti samo rec tu nek vam je bog na pomoci i za njeg i kad Dilaver ode jer boga pitaj kakvi su ugovori i kako naplacuje a njemu je dobro naplatit ce kad tad a kad ode vidjet cemo.
Nas su licno tuzili i Jusic posle i uzeo cini mi se 25 000 KM a Dilaver 75 000 a da vas ne tuze a to sto neki pisu ko dijete da on voli Slobodu je smijesno i zalosno ako tako misli.Njima je kraj karijere uzet ce oni i zadnju marku svoju.

LeonBest
Kontakt:

Post Postao/la LeonBest » 18 nov 2023, 23:57

Cristal je napisao/la:
18 nov 2023, 23:51
LeonBest je napisao/la:
Cristal je napisao/la:

Mrsko mi sad izvlačiti postove kad su pisali da gubimo i da je Stupčanica jesenji prvak. :rol: Kompleksaši.
Meni nevjerovatno da černobilci prizeljkuju neko Olovo u PL!? Cemu bi taj klub sluzio? Sigurnih 6 bodova nekom od sarajevskih klubova ili sta?
075

Cristal
Kontakt:

Post Postao/la Cristal » 19 nov 2023, 00:02

LeonBest je napisao/la:
18 nov 2023, 23:57
Cristal je napisao/la:
LeonBest je napisao/la:

Meni nevjerovatno da černobilci prizeljkuju neko Olovo u PL!? Cemu bi taj klub sluzio? Sigurnih 6 bodova nekom od sarajevskih klubova ili sta?
Ma sve samo da mi ne uđemo. Komplekse smo im nabili, jasno je.

Oni bi radije i Stupčanica i Goražde i bilo ko drugi da uđe, vidiš da se ne prate ostali klubovi, isključivo ono što Sloboda radi na terenu i van njega. Rekao sam im da pripreme respiratore i bio sam upravu. Samo još zadržati ovo prvo mjesto i dogurati u kupu.

Ono što je istina je to da će ovi Šumari iduće godine morati u PL jer imaju kapacitet za takvo nešto. Oni su mi nešto kao Igman. Ekipa iz malog grada ali sa realnim mogućnostima da se plasira u najviši rang. Samo što ispadaju TC, Igman ili GOŠK, pa će iduća sezona biti paklena. Goražde je top ekipa, Tomislavgrad će vrebati iz prikrajka, ne zaboraviti Budućnost i ove iz Maglaja. Teško Čeliku.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 19 nov 2023, 00:04

antisisoja1919 je napisao/la:
AllGunsBlazing je napisao/la:
18 nov 2023, 21:13
Bujrum, posalji ih u Zenicu. Imaju na izbor crno-crveni i crni dres. Cak mogu i kombinovati sa sorcem i trenerkom. :bih:
Ma poslao bih, al treba im sampionski dres :tralala:
Imamo i to. Ipak smo osvajali i ligu ove nase drzave.
Celik!3,2,2.

BatistutA19
Kontakt:

Post Postao/la BatistutA19 » 19 nov 2023, 00:05

LeonBest je napisao/la:
Cristal je napisao/la:
LeonBest je napisao/la:

Svi mi zelimo Slobodu u PL i sto pripadate tamo isto kao i mi i sto je lakse i nama u buducim sezonama jer cisto sumnjam da cemo mi moc i iduce sezone uci nije realno.Ne znam odakle tebi taj zakljucak pogresan.

Cristal
Kontakt:

Post Postao/la Cristal » 19 nov 2023, 00:06

BatistutA19 je napisao/la:
19 nov 2023, 00:05
LeonBest je napisao/la:
Cristal je napisao/la:

Svi mi zelimo Slobodu u PL i sto pripadate tamo isto kao i mi i sto je lakse i nama u buducim sezonama jer cisto sumnjam da cemo mi moc i iduce sezone uci nije realno.Ne znam odakle tebi taj zakljucak pogresan.
Kako pilite naopako sad. Pa da, vjetar puše u drugom smjeru.

Te lafinaške fazone nekom drugom prosipat. Jasno je svima da nas ne možete smisliti i da navijate za bilo koga drugog da uđe.

Ali neće da može. :thumbup:

BatistutA19
Kontakt:

Post Postao/la BatistutA19 » 19 nov 2023, 00:08

E moj ICE TEA bolje procitaj komentar vise puta od Simona ,ti ko da zivis na Marsu a ne u Tuzli ,razumijem ja tebe ti podyebavas ali malo i razmisli i skontaj sta covjek pise ,nije to ko sto ti mislis i sto pises da provociras nekog .Mislim mozes ti pisat da ste ko Real ali realnost je drugo.

BatistutA19
Kontakt:

Post Postao/la BatistutA19 » 19 nov 2023, 00:10

Cristal je napisao/la:
19 nov 2023, 00:06
19 nov 2023, 00:05
LeonBest je napisao/la:

Kako pilite naopako sad. Pa da, vjetar puše u drugom smjeru.

Te lafinaške fazone nekom drugom prosipat. Jasno je svima da nas ne možete smisliti i da navijate za bilo koga drugog da uđe.

Ali neće da može. :thumbup:
Ja sam tebi reko iskreno a ti imas pravo mislit sta zelis!

Cristal
Kontakt:

Post Postao/la Cristal » 19 nov 2023, 00:10

Truhlo je napisao/la:
05 nov 2023, 16:55
Stupčanica ide na prvo mjesto do kraja polusezone :salut:
Wanderson je napisao/la:
05 nov 2023, 17:16
Stupcanica je novi prvak, zavrseno je to.
Najbolja ekipa lige Gradina odlucuje ko ulazi, a vec smo dogovorili s ljudima.
:kuknjava: :kuknjava: :kuknjava:
19 nov 2023, 00:08
E moj ICE TEA bolje procitaj komentar vise puta od Simona ,ti ko da zivis na Marsu a ne u Tuzli ,razumijem ja tebe ti podyebavas ali malo i razmisli i skontaj sta covjek pise ,nije to ko sto ti mislis i sto pises da provociras nekog .Mislim mozes ti pisat da ste ko Real ali realnost je drugo.
Ma kod tebe samo jedno te isto, smorilo. Realnost je da ste fejk ljudi, nikad od vas dobar čovjek neće nastat. Mrzite sve i svakog, zato svako mrzi vas. Zenica i Čelik, najgora moguća kombinacija.

LeonBest
Kontakt:

Post Postao/la LeonBest » 19 nov 2023, 00:12

Cristal je napisao/la:
19 nov 2023, 00:02
LeonBest je napisao/la:
Cristal je napisao/la:

Oni bi radije i Stupčanica i Goražde i bilo ko drugi da uđe, vidiš da se ne prate ostali klubovi, isključivo ono što Sloboda radi na terenu i van njega. Rekao sam im da pripreme respiratore i bio sam upravu. Samo još zadržati ovo prvo mjesto i dogurati u kupu.

Ono što je istina je to da će ovi Šumari iduće godine morati u PL jer imaju kapacitet za takvo nešto. Oni su mi nešto kao Igman. Ekipa iz malog grada ali sa realnim mogućnostima da se plasira u najviši rang. Samo što ispadaju TC, Igman ili GOŠK, pa će iduća sezona biti paklena. Goražde je top ekipa, Tomislavgrad će vrebati iz prikrajka, ne zaboraviti Budućnost i ove iz Maglaja. Teško Čeliku.
Tita mi, da je obratno i da se npr jedan Čelik bori protiv nekog Olova i ostalih rinaka ove lige, pa NIIIIKAD bolan ne bih prizeljkivao da takvi sekreti izbore promociju!
075

Cristal
Kontakt:

Post Postao/la Cristal » 19 nov 2023, 00:15

LeonBest je napisao/la:
19 nov 2023, 00:12
Cristal je napisao/la:
19 nov 2023, 00:02
LeonBest je napisao/la:

Tita mi, da je obratno i da se npr jedan Čelik bori protiv nekog Olova i ostalih rinaka ove lige, pa NIIIIKAD bolan ne bih prizeljkivao da takvi sekreti izbore promociju!
Ma zatucano je to brale moj. Više mrzi svoje nego bilo koga drugog. Ja se sjećam dolazili nam na gostovanja, mi ih ugostili svaki put kao gospodu, roštilj, piće, parkovi, navijanje, ma sve. Naravno da se toga ne sjećaju ovi klauni sa foruma jer su bili spermići i jer nikada nisu ni išli na utakmice.

Najjače što ko fol sad nas podržavaju, ko bi rekao. U kupu za nas kao navijali. :rol: Čim je prošlo par dana, opet isto.

Doduše, ne treba ni očekivati bolje od građana Černobilije koji pišu Tuzlu za Pale. Najgora sorta ljudi definitivno.

Što se lige tiče, prekucavamo to. Šumarima sretno u idućoj sezoni.

Zaključano

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.