Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Sigurno da je jer kad ne pušiš fokus je na kafi i bolje osjetiš okus.Centre forward je napisao/la: ↑17 nov 2023, 16:18Jel moguće je kafa ukusnija i bolja bez nje, Dina ti ?![]()
![]()
Moj djed i otac su tako a pusili su kutiju-dvije dnevno. Obojica samo jedan dan rekli ne pusim vise i to je toscholsey je napisao/la: ↑17 nov 2023, 16:12Najjači su mi oni što kažu "ma samo u glavi skontaš da nećeš više, ostaviš i ćao".. a ono pušili po jednu uz kafu ujutro.
Jest al u qrcu Mugdime. Vidio bih te da ih haman ne vadiš iz usta.
Par mojih drugova je prestalo tako što su cigare zamijenili tik-takom ili tako nekim bombonama. Kad god ti se pripuši, uzmeš jednu. I haman nekad prestaneš. E sad je pitanje koliko to stvarno pomaže. Jedino probati pa vidjeti.
Svakako ću pogledati i ovu knjigu..
@alem, ma jesam brate, bruka Bogami. Posao, nervoza, stres, jbg. Mora se prestati, nema druge. Ubrzo će i beba aBd. Neću da dijete pokupi od mene smećarske navike.
Naravno da jeste , cigara sve kvari . Jedino je dobra uz alkoholCentre forward je napisao/la: ↑17 nov 2023, 16:18Jel moguće je kafa ukusnija i bolja bez nje, Dina ti ?![]()
![]()
Imas i onu caku kad se razbolis (gripa), usput prestanesscholsey je napisao/la: ↑17 nov 2023, 16:12Najjači su mi oni što kažu "ma samo u glavi skontaš da nećeš više, ostaviš i ćao".. a ono pušili po jednu uz kafu ujutro.
Jest al u qrcu Mugdime. Vidio bih te da ih haman ne vadiš iz usta.
Par mojih drugova je prestalo tako što su cigare zamijenili tik-takom ili tako nekim bombonama. Kad god ti se pripuši, uzmeš jednu. I haman nekad prestaneš. E sad je pitanje koliko to stvarno pomaže. Jedino probati pa vidjeti.
Svakako ću pogledati i ovu knjigu..
@alem, ma jesam brate, bruka Bogami. Posao, nervoza, stres, jbg. Mora se prestati, nema druge. Ubrzo će i beba aBd. Neću da dijete pokupi od mene smećarske navike.
S kafom sam dobar, jedna dnevno, samo ujutru. Alkohol sveden na minimum, jedino jos cigare da batalim i rega. Kad sam bacio cigare, onda se nisam htio skroz ukrmiti pa sam vise gledo ishranu (organic )rekreaciju (vozio biciklo po 20 milja cesto), tako da dosta pozitivnih stvari vuce sam cin bacanja cigara.scholsey je napisao/la: ↑17 nov 2023, 16:48@Stevie, ma dobro i ja malo serem.Valjda jadan iz nemoći, ko i većina ovisnika.. ono kontajući, ako ja ne mogu, ne može niko. Ali Bogami se divim takvim ljudima.
Punica mi nedavno nešto slično pričala. Pušila preko 30 godina, minimalno dvije dnevno, i jedno jutro joj se zbog kašlja zgadilo, ostavila i nikad više nije zapalila.
@alem, evo zadnju sedmicu sam prehlađen. Disati ne mogu, al redovno ispunjavam kvotu cigara.. majmun bolan, džaba je.Žvake i herba bombone, ne može policijski ker nanjušiti.
![]()
Ne bi bilo loše i kafu smanjiti bar eto na jednu dnevno. I ono je otrov par excellence.
Pretjerujem ja vala i sa kafom, jedno 4-5 dnevno lagano.. i to sve velike šolje. Treba to smanjiti na jednu ko sav normalan svijet.alemsa je napisao/la: ↑17 nov 2023, 17:01
S kafom sam dobar, jedna dnevno, samo ujutru. Alkohol sveden na minimum, jedino jos cigare da batalim i rega. Kad sam bacio cigare, onda se nisam htio skroz ukrmiti pa sam vise gledo ishranu (organic )rekreaciju (vozio biciklo po 20 milja cesto), tako da dosta pozitivnih stvari vuce sam cin bacanja cigara.
Kad spomenu taj spid, ja s rodjakom u Bosni 2010-e, otisli kod jarana bilo nas je 4, i haj cuga, malo remija po koju marku, mjuza i lagano, oni poceli vuci taj spid, mene nikad droga nije interesovala, oko 4 legnem spavat, oni ostali, ustanem u 8, i dalje sjede, odem do granapa uzmem gajbu pive, i s njima opet do 12-1, ja zakovo opet, ustanem u 6-7 poslijepodne likovi i dalje u istom polozaju, do opet poslije ponoci. Kad su legli spavat jarane, je.bo sve ako nisu 18 sati spavali, niko niti ustaje da pisha niti nista, reko zaje.banog sporta jebte
Ja sam isto čuo da su neki momci tako 4 dana i 4 noći sjedili i pili uz pomoć spida...kaže i još su mislili al neki se istripovo i tu su stalialemsa je napisao/la: ↑17 nov 2023, 17:33Kad spomenu taj spid, ja s rodjakom u Bosni 2010-e, otisli kod jarana bilo nas je 4, i haj cuga, malo remija po koju marku, mjuza i lagano, oni poceli vuci taj spid, mene nikad droga nije interesovala, oko 4 legnem spavat, oni ostali, ustanem u 8, i dalje sjede, odem do granapa uzmem gajbu pive, i s njima opet do 12-1, ja zakovo opet, ustanem u 6-7 poslijepodne likovi i dalje u istom polozaju, do opet poslije ponoci. Kad su legli spavat jarane, je.bo sve ako nisu 18 sati spavali, niko niti ustaje da pisha niti nista, reko zaje.banog sporta jebte
Ma najlakši su ti prvi dani tipa 4-5 dana prvih valjda jer nikotin ostaje u organizmu pa te još drži, al poslije tipa sedmice, desetak i više dana kad ga nestane to su muke neviđeneFinn je napisao/la: ↑17 nov 2023, 15:26Zajebano brate, ko god kaže lako je, nije bio ozb pušač. Ono što ti garantovano mogu reći, nakon tipa 3 mjeseca, prođe te ta potreba, kao da nikad nisi pušio, živiš sasvim normalno i ne razmišljaš o cigarama. Ako se plašiš kako se navići, navikne se čovjek bez cigara ko što se i navikao na njih. Ali prva 2, eto možda i 3 mjeseca nakon prestanka, gadno je jbg, trpiš realno, čekaš da prođe, i prođe na kraju.Centre forward je napisao/la: ↑17 nov 2023, 15:20To mi je otp jedini porok u životu, ono baš. Počelo je u gimnaziji i traje i dan danas.
Ovi momci koji su se kurtarisali tog smeća, kako ste uspjeli? Vrijedi li ono, zgužvam kutiju i par komada u njoj i neću više nikad.
Ja sam jednom im'o kratak prekid, baš gadn'o kašljo. Jest mi bilo ljepše na neki način, al' opet ta neka potreba za njom ubija insana.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.