Ruska invazija na Ukrajinu
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Re: Ruska invazija na Ukrajinu
ovi ljudi su demoni
⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
avenija je napisao/la: ↑16 nov 2023, 10:19Minirali chifuti tu bolnicu i odveli preko 200 taoca/zaposlenika i pacijenata. Niko ne zna gdje su. Šta ljudi rade to je za nepovjerovati i da nema reakcije država svijeta..Ustvari ima glavne države svijeta poput Amerike i Njemačke itd to finansiraju.
Ali covjek sa prosto zapita da li je moguce da takve ljudske životinje žive sa nama na planeti.

- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
hoce li se dijaspora vracati u BiH?
⚜️~⚜️~⚜️
Kakva bruka Izraela, valja i ovo znati
Pa i Srbi bi rekli, a u pm dosta je
Od onog kiksa sa kalendarom, onda ovaj klip iz Shifa bolnice, ljudi slikali hurme i knjige kao dokaze
Gdje su ti tuneli, gdje su taoci i to silno naoružanje? Još ovog jadnog Bidena čine sve jadnijim, on huda sigurno zna nešto, pa frajer ne zna koja je godina. Ali, očigledno su i demokrate odlučile da će njega pustiti niz vodu. Samoo ne znam baš da nam je amidža Džo pokazao slike onih zaklanih beba, ah da to ne postoji
BRUKA I SRAMOTA, svi oni mitovi o moćnom Izraelu i Mossadu...

Od onog kiksa sa kalendarom, onda ovaj klip iz Shifa bolnice, ljudi slikali hurme i knjige kao dokaze

Gdje su ti tuneli, gdje su taoci i to silno naoružanje? Još ovog jadnog Bidena čine sve jadnijim, on huda sigurno zna nešto, pa frajer ne zna koja je godina. Ali, očigledno su i demokrate odlučile da će njega pustiti niz vodu. Samoo ne znam baš da nam je amidža Džo pokazao slike onih zaklanih beba, ah da to ne postoji

BRUKA I SRAMOTA, svi oni mitovi o moćnom Izraelu i Mossadu...
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Zasto bi se naše izbjeglice vraćale, nije njih Švabo doveo da se nešto pitaju i odlucuju. Tu su da robuju sistemu, jeftina radna snaga, da šute i preživljavaju.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Nijemci terorisu muslimane po Njemackoj jer se zidovi osjecaju ugrozeno?
Mozda je ipak 2012e bio smak svijeta i sad samo zivimo u nekoj paralelnoj realnosti, nekoj drugoj dimenziji
Mozda je ipak 2012e bio smak svijeta i sad samo zivimo u nekoj paralelnoj realnosti, nekoj drugoj dimenziji
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
A što Švabe ne dopuste Izraelcima fino da ih ovi odyebu iz gradova, prezage im stanovništvo, poruše kuće i tu naprave svoja naselja?
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
- Pensioner26
- Kontakt:
- Pensioner26
- Kontakt:
https://www.instagram.com/p/CzsKGr2CBH1 ... BiNWFlZA==
Koje brukanje u p.m. Osim što su veliki zločinci i teroristi, loši su lažovi i manipulatori.
Koje brukanje u p.m. Osim što su veliki zločinci i teroristi, loši su lažovi i manipulatori.
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Njemački prijedlog da UN preuzmu kontrolu nad Gazom na udaru kritika
Njemačka je iznijela ideju da bi Ujedinjene nacije (UN) mogle preuzeti kontrolu u Gazi kada se rat Izraela i Hamasa završi, u dokumentu koji je vidio Politico.
Izrael je uveo potpunu opsadu Gaze u danima nakon 7. oktobra, prekinuvši hranu, gorivo, vodu i struju za 2,2 miliona ljudi, od kojih se većina oslanjala na pomoć prije opsade. Blokada je dovela do onoga što su mnogi zvaničnici UN-a i međunarodne organizacije nazvali humanitarnom krizom.
Izraelski ambasador u Sjedinjenim Državama kritičan je prema njemačkom prijedlogu da UN preuzmu kontrolu u Gazi, umjesto toga predlažući da Izrael kontrolira palestinsku teritoriju na nedefinirani vremenski period.
“Nisam siguran da je model UN-a najbolji model jer nemamo dobro iskustvo sa snagama pod mandatom UN-a”, rekao je izraelski predsjednik Isaac Herzog u srijedu u intervjuu za Politicov Power Play podcast.
Predsjednica Evropske komisije Ursula von der Leyen ponovila je ideju UN-a u svom prošlosedmičnom govoru pred ambasadorima bloka, ali diplomate EU i palestinska strana usprotivile su se tom prijedlogu.
"Ideja je neprihvatljiva, rekao je za Politico Abdalrahim Alfarra, šef palestinske misije pri EU, Belgiji i Luksemburgu.
Uloga UN-a je, tvrdi Alfarra, da pruži međunarodnu zaštitu na granicama između dvije buduće zemlje, Izraela i Palestine.
"Suprotno tome, njemački prijedlog je da UN preuzmu kontrolu nad Gazom", rekao je.
Herzog se, također, usprotivio predloženoj ulozi UN-a u Gazi, iako iz različitih razloga.
“Potrebne su nam efikasne snage na terenu koje se mogu nositi s teroristima i njihovom infrastrukturom. To je ono što tražimo. I postoji više modela za to”, tvrdi on.
Podsjećamo, prošle sedmice je premijer Benjamin Netanyahu rekao da će Izrael preuzeti ukupnu sigurnosnu odgovornost Gaze na neodređeno vrijeme. Američki državni sekretar Antony Blinken i visoki diplomata EU Josep Borrell usprotivili su se tome, rekavši da Izrael ne može ponovo okupirati Gazu nakon završetka rata.
Njemačka je iznijela ideju da bi Ujedinjene nacije (UN) mogle preuzeti kontrolu u Gazi kada se rat Izraela i Hamasa završi, u dokumentu koji je vidio Politico.
Izrael je uveo potpunu opsadu Gaze u danima nakon 7. oktobra, prekinuvši hranu, gorivo, vodu i struju za 2,2 miliona ljudi, od kojih se većina oslanjala na pomoć prije opsade. Blokada je dovela do onoga što su mnogi zvaničnici UN-a i međunarodne organizacije nazvali humanitarnom krizom.
Izraelski ambasador u Sjedinjenim Državama kritičan je prema njemačkom prijedlogu da UN preuzmu kontrolu u Gazi, umjesto toga predlažući da Izrael kontrolira palestinsku teritoriju na nedefinirani vremenski period.
“Nisam siguran da je model UN-a najbolji model jer nemamo dobro iskustvo sa snagama pod mandatom UN-a”, rekao je izraelski predsjednik Isaac Herzog u srijedu u intervjuu za Politicov Power Play podcast.
Predsjednica Evropske komisije Ursula von der Leyen ponovila je ideju UN-a u svom prošlosedmičnom govoru pred ambasadorima bloka, ali diplomate EU i palestinska strana usprotivile su se tom prijedlogu.
"Ideja je neprihvatljiva, rekao je za Politico Abdalrahim Alfarra, šef palestinske misije pri EU, Belgiji i Luksemburgu.
Uloga UN-a je, tvrdi Alfarra, da pruži međunarodnu zaštitu na granicama između dvije buduće zemlje, Izraela i Palestine.
"Suprotno tome, njemački prijedlog je da UN preuzmu kontrolu nad Gazom", rekao je.
Herzog se, također, usprotivio predloženoj ulozi UN-a u Gazi, iako iz različitih razloga.
“Potrebne su nam efikasne snage na terenu koje se mogu nositi s teroristima i njihovom infrastrukturom. To je ono što tražimo. I postoji više modela za to”, tvrdi on.
Podsjećamo, prošle sedmice je premijer Benjamin Netanyahu rekao da će Izrael preuzeti ukupnu sigurnosnu odgovornost Gaze na neodređeno vrijeme. Američki državni sekretar Antony Blinken i visoki diplomata EU Josep Borrell usprotivili su se tome, rekavši da Izrael ne može ponovo okupirati Gazu nakon završetka rata.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
ma yebite se vi, ako ovo nije nacizam onda ne znam šta je.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
Ubice nastavljaju teror i maltretiranje dok brkica Erdogan prijeti zajedno sa americkim saveznicima Irancima.
FK SARAJEVO.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.
Između 2012. i 2018. Netanyahu je Kataru dao odobrenje da prebaci kumulativni iznos od oko milijardu dolara u Gazu, od čega je najmanje polovina stigla do Hamasa, uključujući njegovo vojno krilo. Prema Jerusalem Postu, na privatnom sastanku s članovima svoje stranke Likud 11. marta 2019. godine, Netanyahu je objasnio nepromišljeni korak na slijedeći način: Prenos novca dio je strategije podjele Palestinaca u Gazi i na Zapadnoj obali. Svako ko se protivi uspostavi palestinske države mora podržati prijenos novca iz Katara u Hamas. Na taj ćemo način osujetiti uspostavu palestinske države (kao što je objavljeno u knjizi bivšeg člana vlade Haima Ramona na hebrejskom jeziku "Neged Haruach", str. 417).
U intervjuu za web stranicu vijesti Ynet 5. maja 2019. godine, Netanyahuov suradnik Gershon Hacohen, general-major u rezervi, rekao je: “Moramo reći istinu. Netanyahuova strategija je spriječiti opciju dvije države, pa Hamas pretvara u svog najbližeg partnera. Otvoreno, Hamas je neprijatelj. Prikriveno, to je saveznik.”
U tweetu od 20. maja 2019. godine, Channel 13 citirao je egipatskog predsjednika Hosnija Mubaraka koji je rekao: “Netanyahu nije zainteresiran za rješenje s dvije države. Umjesto toga, on želi odvojiti Gazu od Zapadne obale, kao što mi je rekao krajem 2010.“ Mubarak je to rekao u intervjuu za kuvajtski dnevnik Al-Anba.
Danas je bar lako informisati se ali treba predrasude ostaviti po strani i sagledati stanje realno.
U intervjuu za web stranicu vijesti Ynet 5. maja 2019. godine, Netanyahuov suradnik Gershon Hacohen, general-major u rezervi, rekao je: “Moramo reći istinu. Netanyahuova strategija je spriječiti opciju dvije države, pa Hamas pretvara u svog najbližeg partnera. Otvoreno, Hamas je neprijatelj. Prikriveno, to je saveznik.”
U tweetu od 20. maja 2019. godine, Channel 13 citirao je egipatskog predsjednika Hosnija Mubaraka koji je rekao: “Netanyahu nije zainteresiran za rješenje s dvije države. Umjesto toga, on želi odvojiti Gazu od Zapadne obale, kao što mi je rekao krajem 2010.“ Mubarak je to rekao u intervjuu za kuvajtski dnevnik Al-Anba.
Danas je bar lako informisati se ali treba predrasude ostaviti po strani i sagledati stanje realno.
Kazes li im to u lice il te je strah to reci da te ne sutnu nazad za BosnuPensioner26 je napisao/la: ↑16 nov 2023, 12:07Bolje to nego da se ovako licemjerno uvlače u guz.u.
Nije lahko biti rob ni uvlačenja u an.alni otvor.

Prica lik o licemjeru a otisao kod nijemaca da radi dok istovremeno pljuje po njima

- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
i mene ovo malo brine.Robust je napisao/la: ↑16 nov 2023, 14:42Kazes li im to u lice il te je strah to reci da te ne sutnu nazad za BosnuPensioner26 je napisao/la: ↑16 nov 2023, 12:07Bolje to nego da se ovako licemjerno uvlače u guz.u.
Nije lahko biti rob ni uvlačenja u an.alni otvor.![]()
![]()
Prica lik o licemjeru a otisao kod nijemaca da radi dok istovremeno pljuje po njima![]()
Vratite se svi nazad u BiH, ponesite kapital iz EU i pokrecite procese.
⚜️~⚜️~⚜️
Jel to važi i za ove što su otišli vani pa sad nama koji smo ostali ovdje vaze šta i kako treba, ko su loši momci a ko dobri, neka se i oni drže svoje okoline i države u kojoj žive ako se već ne žele vratiti.
ljudi ne napadajte momka,on koristi samo svoje pravo na slobodu i da zivi i radi gdje hoce a drugi par patika je ako mu se ne svidja politicki sistem te drzaveDuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑16 nov 2023, 14:49i mene ovo malo brine.Robust je napisao/la: ↑16 nov 2023, 14:42Kazes li im to u lice il te je strah to reci da te ne sutnu nazad za BosnuPensioner26 je napisao/la: ↑16 nov 2023, 12:07
Bolje to nego da se ovako licemjerno uvlače u guz.u.
Nije lahko biti rob ni uvlačenja u an.alni otvor.![]()
![]()
Prica lik o licemjeru a otisao kod nijemaca da radi dok istovremeno pljuje po njima![]()
ja ako radim u Jedi za 10hiljada dolara a pricam kako arapi lose vode politiku da su ulizice jel to znaci da sam smijesan i da se trebam vratiti kuci
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
Isto važi za one koji su vani po zapadu a nama trune ovdje da su Amer i Rus isto. Takav može srat šta hoće, o pravima, moralu, licemjerstvu, a nama ovdje je ostavio sva sranja da ih iznesemo, i kad bi bilo stani pani sumnjam da bi se iko vratio da pomogne. Onda bi na njemacko americkim forumima srao kako mu je teško kad vidi šta se dešava u Bosni.
Ok je to, ali osjećaš li u svemu tome trunku licemjerstva? U smislu da se.reš šta hoćeš dok to ne udari na novčanik ili samo u granicama da se to ne odrazi na novčanik? Ložimo se svi na neke ideale ali kad treba poturit leđa za iste prc.donDondon je napisao/la: ↑16 nov 2023, 15:02ljudi ne napadajte momka,on koristi samo svoje pravo na slobodu i da zivi i radi gdje hoce a drugi par patika je ako mu se ne svidja politicki sistem te drzaveDuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑16 nov 2023, 14:49i mene ovo malo brine.
ja ako radim u Jedi za 10hiljada dolara a pricam kako arapi lose vode politiku da su ulizice jel to znaci da sam smijesan i da se trebam vratiti kuci
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Pa jel živi u demokratiji i slobodi govora? Živi. U čemu je problem ako pljuje ili mu se ne sviđa? Ne živi što želi već što mora
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.