Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Prednost Bayerna nad drugoplasiranim će biti:

1) 7 bodova
30
32%
2) 10 bodova
23
24%
3) 15 ili više
42
44%

Ukupno glasova: 95

anton 1983
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la anton 1983 » 14 mar 2011, 14:36

Ah zguzena li! Tak kak su sisnuli od Villareala, tak im se sad otvorilo protiv mainza. Lijep pogodak R. Augusta u sučevoj nadoknadi. Leverkusen je majstorski iskoritio grešku mainzove obrane, a R. Augusto zavaljao lijep gol sa 20 metara, neobranjivo za Mullera. Bolje bi bilo da su ovu sisnuli, a da su tukli Villareala :D Zguzen je ponovo pokazao da su bolji na strani nego kod kuće te moram reći da me ova pobjeda malo iznenadila...
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 14 mar 2011, 15:24

Bio je ovo dosta turbulentan vikend u BUNDESLIGI. Zanimljivi rezlutati, neki neoćekivani, neki preveliki, neki treneri idu ća...

slika

Sa pobjedom Kolna nad Hannoverm, Koln se pomaknuo 4 boda od zone ispadanja ili bolje rečeno, 16. mjesta koje ide u playoff, a 6 bodova pobjegli su Wolfsburgu koji je sada glavni kandidat za ispadanje iz lige. S druge strane Hannover nije uspio nastaviti svoj niz te iskoristiti prošlotjednu pobjedu nad Bayernom. Sada opet imaju "samo" dva bod ispred Bayerna!

Bayern se sa pobjedom od 6:0 vratio u život dok je sa druge strane pokopao HSV, te priuštio Vehu toliko dugo oćekivani otkaz. JOŠ JEDAN U OVOJ SEZONI za trenere BUNDESLIGE!

Schalke je bizarnim golovima stepo Eintracht, no to nije smirilo strasti u Schalkeu te je Magath na izlaznim vratima (valjda). Nakon 8 tekmi Eintracht je uspio dati dol, no nisu uspjeli upisati pobjedu...Ko bi reko?

Sa nesretnim porazom, Wolfsburg je izgubio glavu i rep i pitanje je kakva je budučnost ovog kluba. Zato je Nurnberg sa 42 boda, ozbiljan kandidat za Europu slijedeće godine!

Hoffenheim je uspio nanjeti prvi poraz BVB-u u drugom djelu sezone, makar taj rezultat izuzev HOFFENHEIMOVOG "dišpeta" nema neki preveliki značaj...

Bumen primio gol u 90-toj, fakat "nezasluženo" i sva sreća da jesu jer bi se ubio kaj nisam išao u kladu. Ovak meni dobro, Gladbachu dobro. Ak ispadnu iz lige, da im fale ova 2 boda, u Bumenu će se fakat imat za ćime plakati...

Leverkusen uspio nekako dobiti MAinza i oporaviti se od teškog poraza od Villareala. Stuttgart igra sve bolje i grabi velikim koracima prema spasu! Dobili u gostima direktnog protivnika za ostanak u ligi i tako skočili na 13 mjesto.

Kad se pogleda tablica BUNDESLIGE nemoguće je nevidjeti kolko je to gusto u borbi za opstanak. U neku ruku niti Schalke nije siguran!
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 14 mar 2011, 18:31

Ova tabela je pokazatelj paradoksa u Bl ove sezone. Schalke na 10 poziciji a poslije Dortmunda primili najmanje pogodaka /znam šta sad mnogi "stručnjaci" misle, spašavao ih Neuer :roll: /. Mnogi sera-tori su govorili da je Magath uništio našu odbranu. To su isti oni goFnari koji žele da Magath dobije otkaz. Jednostavno smo ove sezone previše utakmica izgubili gdje smo bili ravnopravni ili pak bolji tim. Ne znam ni sam koliko smo utakmica izgubili sa 1 razlike.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 14 mar 2011, 18:37

Zdena04 je napisao/la:Ova tabela je pokazatelj paradoksa u Bl ove sezone. Schalke na 10 poziciji a poslije Dortmunda primili najmanje pogodaka /znam šta sad mnogi "stručnjaci" misle, spašavao ih Neuer :roll: /. Mnogi sera-tori su govorili da je Magath uništio našu odbranu. To su isti oni goFnari koji žele da Magath dobije otkaz. Jednostavno smo ove sezone previše utakmica izgubili gdje smo bili ravnopravni ili pak bolji tim. Ne znam ni sam koliko smo utakmica izgubili sa 1 razlike.

Zato po datim golovima ste ocajni...samo 3 ekipe su dale manje od vas tako da je deseto mjesto sasvim ok po tim parametrima...e sad sta se desava unutar vaseg tima(tj navijacima) ne znam...

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 14 mar 2011, 18:41

adnan24 je napisao/la:
Zdena04 je napisao/la:Ova tabela je pokazatelj paradoksa u Bl ove sezone. Schalke na 10 poziciji a poslije Dortmunda primili najmanje pogodaka /znam šta sad mnogi "stručnjaci" misle, spašavao ih Neuer :roll: /. Mnogi sera-tori su govorili da je Magath uništio našu odbranu. To su isti oni goFnari koji žele da Magath dobije otkaz. Jednostavno smo ove sezone previše utakmica izgubili gdje smo bili ravnopravni ili pak bolji tim. Ne znam ni sam koliko smo utakmica izgubili sa 1 razlike.

Zato po datim golovima ste ocajni...samo 3 ekipe su dale manje od vas tako da je deseto mjesto sasvim ok po tim parametrima...e sad sta se desava unutar vaseg tima(tj navijacima) ne znam...
Tačno ali nije naglasak bio na trenutnoj poziciji koliko sam htio ukazati na "stručnjake" koji znaju sve i svašta i koja je odbrana dobra i koja loša i bla bla bla.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 14 mar 2011, 18:44

Zdena04 je napisao/la: Tačno ali nije naglasak bio na trenutnoj poziciji koliko sam htio ukazati na "stručnjake" koji znaju sve i svašta i koja je odbrana dobra i koja loša i bla bla bla.

A to je onda OK :D ...inace vi na kraju mozete da budete prezadovoljni ovom sezonom. Odlicno gurate u LP a nesto slabije igre u Bundesligi ste nadoknadili kroz kup tako da cete opet igrati u europi...ne vidim razloge nekog velikog nezadovoljstva :?

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 14 mar 2011, 21:51

Ako 1.FCN ne izbori Evropu sezonu smatram neuspješnom! :D

Go Clubere, go. 8-)
Vom Jäger zum Gejagten

bete noire
Kontakt:

Post Postao/la bete noire » 14 mar 2011, 22:00

ma ova cijela njemacka liga je skroz losa,iako ima tu par jako dobrih klubova jos nijemci ne mogu da pariraju englezima i spancima........iznimka je bayern :D :D

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 14 mar 2011, 22:33

Los ti je ovo komenatar drama , jer ajde da ste vi primili 20-25 golova ali vi ste primili 31 ima jos 5 ekipa od 30-35 koliko sam vidio na brzinu tako jeste 2 ali mogli bi biti i 6 ili 7 ne dijeli vas mnogo ... tako da nije paradoks neki , pozz

Ja mislim ipak da je Bilic dao pravi komentar za schalke odnosno opis ekipe ...rekao je u fazonu kao schalke je tvrda ekipa ( jaka fizicki solidna odbrana ) te joj je tesko da napada jer joj nedostaje kreativnosti , kao vecinu igraca je naveo su radilice ili destruktivci i da su zato tako losi u Bundes, jer protiv vecine ekipa u utakmicu ulaze kao favoriti.Dosta im bolje lezi kada to nisu jer su opasni iz polukontri i kontri....mislim da se u taj kos moze svrstati i Liverpool koji se po mom misljenju jos savrsenije uklapa u Bilicev samblon ekipe..

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 14 mar 2011, 23:37

bete noire je napisao/la:ma ova cijela njemacka liga je skroz losa,iako ima tu par jako dobrih klubova jos nijemci ne mogu da pariraju englezima i spancima........iznimka je bayern :D :D
Nemora značiti da je loša zbog toga. Neko mora biti i 3. zar ne, a to nije tako malo stvar, a pošto je BUNDESLIGA 3. to nije loše, to je za pohvalu 8-)

PS. poserem se na PRIMERU ;)

eurofighter typhoon
Kontakt:

Post Postao/la eurofighter typhoon » 15 mar 2011, 07:36

bete noire je napisao/la:ma ova cijela njemacka liga je skroz losa,iako ima tu par jako dobrih klubova jos nijemci ne mogu da pariraju englezima i spancima........iznimka je bayern :D :D
ima vremena,,,,
Mi ce mo ostaviti i spansku ligu iza sebe kao sto smo ostavili i italijane :lol: :lol: :lol: pogotovo ako real nastavi sa svojom mracnom serijom u LP :lol: :lol: :lol:
A i barca nece jos dugo------max jos dvije godine i nema vise barcine dominacije- :lol: :lol: :lol:
trener partizana Alexandar Stanojevic:sviđa mi se igra barcelone ali bih vise volio da igramo kao bayern!!!!!
The "bomber" is one of the best striker ever
Der "TITAN"
Der "KAISER"

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 15 mar 2011, 12:28

HzBvB je napisao/la: Los ti je ovo komenatar drama , jer ajde da ste vi primili 20-25 golova ali vi ste primili 31 ima jos 5 ekipa od 30-35 koliko sam vidio na brzinu tako jeste 2 ali mogli bi biti i 6 ili 7 ne dijeli vas mnogo ... tako da nije paradoks neki , pozz

Prijatelju ja sam rekao da je u BL paradoks a Schalke sam naveo kao primjer zbog kritičara odbrane. ;)
Možda sam se pogrešno izrazio ali evo sad ću pokušati to pojasniti. Primjer između Schalkea i Hannovera. Slična gol razlika s tim da se jedni nalaze u vrhu a drugi se bore za opstanak.
Ti meni nađi sličnu situaciju u ostalim ligama petice i ja ću priznati da je to sasvim normalno i da je moj komentar loš.

warden
Kontakt:

Re: TSG 1899 Hoffenheim

Post Postao/la warden » 15 mar 2011, 14:13

Da li nas biser :D ostaje jos jednu sezonu u kukuruz ligi :D http://www.sportsport.ba/ino_fudbal/tan ... jeto/53484
IO SONO INTERISTA
Non ha senso per me ..la mia vita senza te..!
il cuore della nord batte dentro di me ...ale ale
e era iniseme .. corniamo il sogno !!!

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 15 mar 2011, 14:17

Zdena04 je napisao/la:
HzBvB je napisao/la: Los ti je ovo komenatar drama , jer ajde da ste vi primili 20-25 golova ali vi ste primili 31 ima jos 5 ekipa od 30-35 koliko sam vidio na brzinu tako jeste 2 ali mogli bi biti i 6 ili 7 ne dijeli vas mnogo ... tako da nije paradoks neki , pozz

Prijatelju ja sam rekao da je u BL paradoks a Schalke sam naveo kao primjer zbog kritičara odbrane. ;)
Možda sam se pogrešno izrazio ali evo sad ću pokušati to pojasniti. Primjer između Schalkea i Hannovera. Slična gol razlika s tim da se jedni nalaze u vrhu a drugi se bore za opstanak.
Ti meni nađi sličnu situaciju u ostalim ligama petice i ja ću priznati da je to sasvim normalno i da je moj komentar loš.
a to je vec nesto drugo... ja sam mislio da si rekao ono na fazon kako to mi 2 u ligi po primljenim golovima lose plasirani pa sam ti ja htio reci jeste drugi ali mogli ste biti i 10 sa par golova vise... ;)

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 15 mar 2011, 14:22

warden je napisao/la:Da li nas biser :D ostaje jos jednu sezonu u kukuruz ligi :D http://www.sportsport.ba/ino_fudbal/tan ... jeto/53484
Uff kad bi neko ponudio iznad 10 miljona, ja osobno bi ga šutnuo nogom u dupe iz kluba! 8-)

warden
Kontakt:

Post Postao/la warden » 15 mar 2011, 14:45

Hajde sad se lijepo vrati na teme o odbojci :lol:
IO SONO INTERISTA
Non ha senso per me ..la mia vita senza te..!
il cuore della nord batte dentro di me ...ale ale
e era iniseme .. corniamo il sogno !!!

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 15 mar 2011, 17:22

anton 1983 je napisao/la:
warden je napisao/la:Da li nas biser :D ostaje jos jednu sezonu u kukuruz ligi :D http://www.sportsport.ba/ino_fudbal/tan ... jeto/53484
Uff kad bi neko ponudio iznad 10 miljona, ja osobno bi ga šutnuo nogom u dupe iz kluba! 8-)
:mrgreen: Zaeban@anton-ton,nema sta.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 16 mar 2011, 00:12

Steta za Bayern i ovo dosta nes(p)retno ispadanje...da je Inter izbacen to bi bio totalni debakl ove sezone za Seria A ali i ovako nije lose po tom pitanju.
Bayernova odbrana je losa citavu sezonu pa tako i u ovom mecu sto je Inter itekako znao iskorisiti(mozda se to moglo i ocekivati) a napad ovaj put nije uspio nadomjesiti te nedostatke.
Sad ostaje da uhvate to trece mjesto i tako izbjegnu veliki debakl u ovoj sezoni...

Andres
Kontakt:

Post Postao/la Andres » 16 mar 2011, 16:24

Kad vidim ko ce predstavljat BL sljedece godine u LP i Evropa ligi place mi se...
Bayernu bi bilo bolje da ide u Evropa ligu tamo ce biti konkurenti za titulu...

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 16 mar 2011, 16:29

Andres je napisao/la:Kad vidim ko ce predstavljat BL sljedece godine u LP i Evropa ligi place mi se...
Bayernu bi bilo bolje da ide u Evropa ligu tamo ce biti konkurenti za titulu...

Predstavnici u ligi prvaka nisu mogli biti bolji...BvB,Bayer L. i Bayern. U europskoj ligi je nesto losija situacija ali opet cemo imati veoma jak Schalke i nesto slabije Hannover i Mainz...uz par pojacanja mogu bar do druge runde...

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.