FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

BernardBarnjak
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la BernardBarnjak » 15 mar 2011, 13:40

Megamon je napisao/la:
BernardBarnjak je napisao/la:ma sa zrinjskim ce biti lakse nego sa slobodom i celikom. :)
zrinjski ce igrati otvoreno i tu ce biti prilika za avdica koji je opasan ko struja za protivnicke golove...
kakav tv prenos?! svi u mo!
Cuj Avdic opasan ko struja :lol:
Avdic je na nivou lazara popovica pa covjek uopste nije prijetnja protivnickim odbranama.

Sarkazam djecace. Sarkazam. :mrgreen:
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

vedran86
Kontakt:

Post Postao/la vedran86 » 15 mar 2011, 13:46

FCS-FCS je napisao/la:Da su svinjsci negdje na sredini tabele..pa hajde. Ili da su dobili u proslom kolu slaviju pa da im je malo "bistrije pred ocima". Ovako (kako neko rece) uz pomoc svih nedozvoljenih sredstava (izmisljenih slobodnjaka sa ivice 16-terca iili ako to ne uspije PENAL u 94 min..i kraj)
Djaba prenos ,djaba sve..bio je i prosle god pa sta nam se desi. Lopovluk da ne moze biti veci!!
Ako odigramo X ...DZAMIJA
upravo ce tako bit :S
HZSA87

molotovljev

Post Postao/la molotovljev » 15 mar 2011, 13:58

Ja sam optimista sto se tice gostovanja u Mostaru..
kakve veze ima sto im goriii..ako su fakat toliko losi..sansa za nas..

MI SMO DIVOVI
F.K.SARAJEVO

molotovljev

Post Postao/la molotovljev » 15 mar 2011, 14:12

POSEBNO SA OBUCOM OD PRVE MINUTE
zna li se sudijska trojka?

BORDO ARMY
F.K.SARAJEVO

FIFA/UEFA
Kontakt:

Post Postao/la FIFA/UEFA » 15 mar 2011, 14:17

Sprema li se FK Sarajevo isti scenarij u Mostaru?

Sudije Predrag Stankić i Elvir Grabus koji su prošle sezone teško oštetili FK Sarajevo u meču protiv Zrinjskog ponovo su delegirani za predstojeći meč ova dva kluba koji je na rasporedu u nedjelju sa početkom u 15 sati.
sjecam se one utakmice kada su ovi sudili :evil:
izgleda da ne biraju sredstva ovi lopovi da izbore opstanak

jos jednom sretno!

edit:

treba nam jos igraca iz BiH

molotovljev

Post Postao/la molotovljev » 15 mar 2011, 14:21

Ofirno bi bilo po drugi put,mozda zele da se iskupe :oops:
F.K.SARAJEVO

FIFA/UEFA
Kontakt:

Post Postao/la FIFA/UEFA » 15 mar 2011, 14:23

molotovljev je napisao/la:Ofirno bi bilo po drugi put,mozda zele da se iskupe :oops:
hehe cuj iskupe

ma lopovi su to zato ovako jako zelim da ih izbacimo u cvajtu!!
treba nam jos igraca iz BiH

BLU SKY

Post Postao/la BLU SKY » 15 mar 2011, 14:25

Odlukom nadležne komisije Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine ovaj će susret suditi Predrag Stankić iz Bijeljinje, dok će mu pomoćnici biti Anto Sučić iz Nove Bile i Elvir Grabus iz Travnika.

Stankić i Grabus su zajedno sa Tihomirom Sučićem iz Livna teško oštetili tim sa Koševa u meču sa istim protivnikom 27. oktobra 2009. godine.

Zrinjski je, što je utvrđeno i pregledom videosnimka, postigao gol iz ofsajda. Tadašnje rukovodstvo FK Sarajevo sazvalo je konferenciju za medije u Titovoj 38b na kojem su rekli da su direktno oštećeni sudijskim odlukama. Zamjerke tadašnjeg rukovodstva posebno su se odnosile na pomoćnika Elvira Grabusa iz Travnika.

Prema riječima Hajrudina Šumana, tadašnjeg predsjednika FK Sarajevo, Grabus je nekoliko puta svirao nepostojeće ofsajde igračima u bordo dresovima, čime je direktno utjecao na njihovu igru. Pred njegovim očima je igrač Zrinjskog Žuržinov laktom udario igrača Sarajeva na što je Grabus "zažmirio".

Drugi pomoćnik Tihomor Sučić priznao je gol Zrinjskog iz ofsajda, a trojica sudija nagrađena su prolaznom ocjenom Bekira Ferizovića, kontrolora suđenja i sugrađanina sudije Grabusa.

Slučajno ili ne, ove sudije su ponovo delegirane za okršaj ova dva kluba pod Bijelim brijegom.

Iz FK Sarajevo tada su zatražili sankcionisanje sudijskog trojca i kontrolora meča, koji su odlukom Komisije za suđenje suspendovani na osam kola.

Kako saznajemo, u FK Sarajevo ništa ne žele prepustiti slučaju pa će najvjerovatnije zatražiti izuzeće pomenutog trojca, jer strahuju da bi se mogao ponoviti identičan scenarij kao i prošle sezone.

Ostaje nam da vidimo da li je suspenzija pozitivno utjecala na pomenute sudije ili aktere susreta očekuje isti scenarij kao i prošle sezone.

Ova utakmica igra se u nedjelju u 15 sati uz direktan prenos na BHT1. Domaćima su bodovi potrebni za opstanak, dok se gosti bore za izlazak na međunarodnu scenu.
Po ovome nemate sta ocekivati isti lopovi sude pa vidjeli ste protiv celika u 90min penal :evil:
Prvaci:1945/46,1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10,2011/12,2012/13
Kup:1999/00, 2000/01, 2002/03,2010/11,2011/12
Super kup:1998, 2000, 2001
Kup UEFA: 1/4:1971/72, 1/2:1984/85

kupus army
Kontakt:

Post Postao/la kupus army » 15 mar 2011, 15:06

Ja iskreno nisam neki optimista sto se tice utakmice u West Mostar-u,jer njima gori pod nogama,imace sudjenje,a jos kad se doda da i mi igramo ko k.urac u gostima to bi vjerovatno u prevodu znacilo 1-0 za Svinjski iz nekog prekida.Mozda nesto uspijemo ako opet Jovic poludi kao i u Tuzli i ako Mirza konacno svog Avdica stavi na klupu,a Jahovic i Obuca krenu od prve min,Avdicu svaka cast on voli Sarajevo i sve je to udure,al brate njegovo je proslo,pa u Tuzli nije ni zracni duel dobio,a po zemlji i da ne pricam.
Kao dijete 's tobom ja osjetilo bol,svu srecu ovog svijeta,dobro,a i zlo!

UPS
Kontakt:

Post Postao/la UPS » 15 mar 2011, 15:23

Glavni mafijas je upravo onaj ko je delegirao ovu trojku a bojim se da je ovim potezom samo zelio skrenuti paznju sa neke eventualne nove trojke koja ce odraditi posao. Tako je to kad igras sa najlopovskijim timom i najgorem savezu na svijetu. A sta smo i mi docekali da se bojimo sake lopova i da nam oni kapu kroje :evil:

molotovljev

Post Postao/la molotovljev » 15 mar 2011, 15:34

Posebno obratiti paznju na pom.sudiju,koji dolazi,kakve li "slucajnosti"iz Travnika,
ekipe koja gaji ambicije za izlazak u Evropu...PIPO zastavica..
F.K.SARAJEVO

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 15 mar 2011, 16:09

Veterani Slobode i Sarajeva
slika
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

hz033
Kontakt:

Post Postao/la hz033 » 15 mar 2011, 16:14

Tuzla će izgleda biti mala maca šta ovi spremaju. Pa zar moraju biti toliko ofirni pa iste sudije da stave koje su nas *ebale dole već jednom. **bem ti savez i lopovluk !
U novi boj ...

Aldinn
Kontakt:

Post Postao/la Aldinn » 15 mar 2011, 16:42

Zasto mi brisete komentar,zato nam je ovako stanje u drzavi,nesmijes ni da kazes svoje mislinjem i da ti skacu po glavi,nesmijes da se bunis :twisted:
Bdw slusaj ovog naseg Prljace,nece trazit izuzece sudija :twisted:
Nakon osvojenog boda u Tuzli, Sarajevo se sprema za nedjeljni susret u Mostaru protiv Zrinjskog. Iako se spekulisalo da će bordo tim zatražiti izuzeće sudijske trojke na čelu sa Predragom Stankićem (Anto Sučić, Elvir Grabus) na Koševu neće poduzimati nikakave korake. Podsjetimo, Stankić i Grabus su dijelili pravdu istim rivalima 2009. godine, a tada je bordo tim bio drastično oštečen (Zrinjski postigao gol iz ofsajda).

„Nećemo učiniti ništa. Tu je sudijska organizacija i ne želimo da se miješamo u njihov posao“, bio je kratak komentar Edina Prljače, direktora kluba.

Inače, što se igračkog kadra tiče, Mirza Varešanovć će moći računati na sve igrače, osim Torlaka koji će pauzirati zbog kartona.

„Zaboravili smo Slobodu i u Mostar idemo po pobjedu. Svi smo spremni i zdravi. Ukoliko budemo pravi trebali bi slaviti. Ne zanima nas stanje u Zrinjskom i to što se bore za opastanak. Mi smo još uvijek u borbi za titulu i mislim da možemo doći do nje. Ostalo je još dosta do kraja i sve je moguće. Igramo protiv Borca, koji dolazi i na Grbavicu, moraju i oni kiksati“, optimista je veznjak bordo tima, Damir Kojašević.

jovanbl
Kontakt:

Post Postao/la jovanbl » 15 mar 2011, 16:46

Aldinn je napisao/la:Zasto mi brisete komentar,zato nam je ovako stanje u drzavi,nesmijes ni da kazes svoje mislinjem i da ti skacu po glavi,nesmijes da se bunis :twisted:
Nakon osvojenog boda u Tuzli, Sarajevo se sprema za nedjeljni susret u Mostaru protiv Zrinjskog. Iako se spekulisalo da će bordo tim zatražiti izuzeće sudijske trojke na čelu sa Predragom Stankićem (Anto Sučić, Elvir Grabus) na Koševu neće poduzimati nikakave korake. Podsjetimo, Stankić i Grabus su dijelili pravdu istim rivalima 2009. godine, a tada je bordo tim bio drastično oštečen (Zrinjski postigao gol iz ofsajda).

„Nećemo učiniti ništa. Tu je sudijska organizacija i ne želimo da se miješamo u njihov posao“, bio je kratak komentar Edina Prljače, direktora kluba.

Inače, što se igračkog kadra tiče, Mirza Varešanovć će moći računati na sve igrače, osim Torlaka koji će pauzirati zbog kartona.

„Zaboravili smo Slobodu i u Mostar idemo po pobjedu. Svi smo spremni i zdravi. Ukoliko budemo pravi trebali bi slaviti. Ne zanima nas stanje u Zrinjskom i to što se bore za opastanak. Mi smo još uvijek u borbi za titulu i mislim da možemo doći do nje. Ostalo je još dosta do kraja i sve je moguće. Igramo protiv Borca, koji dolazi i na Grbavicu, moraju i oni kiksati“, optimista je veznjak bordo tima, Damir Kojašević.
sta ti je optimista :) :D :mrgreen:

molotovljev

Post Postao/la molotovljev » 15 mar 2011, 17:16

"Necemo uciniti nista.Tu je sudijska organizacija i nezelimo da se mijesamo u njihov posao"
komentar Edina Prljace.
Zvuci hladnokrvno i NEzainteresovano.
dooobro...ako se ponovi scenarij "pipo zastavica" mozemo reci mogli smo,ali nismo..jbg..
u svakom slucaju naivno..
F.K.SARAJEVO

Dirk
Kontakt:

Post Postao/la Dirk » 15 mar 2011, 17:30

Aldinn je napisao/la:Zasto mi brisete komentar,zato nam je ovako stanje u drzavi,nesmijes ni da kazes svoje mislinjem i da ti skacu po glavi,nesmijes da se bunis :twisted:

Drug malo razmisli i shvatit ces da je ovo ispravna odluka...mrzim kad vec prije utakmice nadjemo alibi za eventualni poraz, i treba pustiti sudiju svi grijesimo ako se desi da opet pogrijesi to je skandal, a ovo sto nisu trazili izuzece je dobra stvar jer ne treba ici u rat sa sudijskom organiuzacijom onda ce nam se bas navaliti na kosti !
Rafa Benitez : " Ja sam jedan celavi idiot, koji je dosao na svijet da bi se igrao sa velikim klubovima i od njih napravio nizerazredne. Do sada sam vodio dva takva kluba, Liverpool i Inter i uspio sam u namjeri da ih dobro upropastim."

molotovljev

Post Postao/la molotovljev » 15 mar 2011, 17:52

Naravno,ne treba ici u rat sa sudijskom org.niti sa bilo kim.
Ali zasto netraziti objasnjenje:kako,zbog cega,neku soluciju.
Samo zelimo fair play,a ne da nas neko potkrada..
Mislim malo medijski pritisak,sto da ne..
Netrazim alibi,jednostavno ne volim tekme "na guranje"
Neka pobijedi bolji(u tom trenutku)i zdravo!

SVI U NAPAD JEDAN JE HASE
F.K.SARAJEVO

Megamon
Kontakt:

Post Postao/la Megamon » 15 mar 2011, 20:09

Danas Hadjija igrao za drugi tim Sarajeva i dao go.Jedva cekam povratak ove legende u prvi tim.
Kada dodje sudnji dan, kad' dusa napusti tijelo Bog ce da nam kaze da je krep'o Zeljo, na taj dan sve plave boje se gase, a ostat ce BORDO da lijepi Dzenet krase!

Colorado

Post Postao/la Colorado » 15 mar 2011, 20:57

molotovljev je napisao/la:Naravno,ne treba ici u rat sa sudijskom org.niti sa bilo kim.
Ali zasto netraziti objasnjenje:kako,zbog cega,neku soluciju.
Samo zelimo fair play,a ne da nas neko potkrada..
Mislim malo medijski pritisak,sto da ne..
Netrazim alibi,jednostavno ne volim tekme "na guranje"
Neka pobijedi bolji(u tom trenutku)i zdravo!

SVI U NAPAD JEDAN JE HASE

Maa prijatelju bicee na tv.u tekma ko ne mogne otici u mostar i to je to . Znaci svako ko bude gledao utakmicu vidjet ce ''Lakrdiju'' ako je uopste i bude . Ja mislim da su oni svoju lekciju naucili poslije zadnje tekme u mostaru , tako da da se nadam da iste ni slicne greske nece ponavljati . :D Nadam se da cemo uz dobro sudjenje uzeti 3 boda zrinjama te ih gurnuti u nizi rang :D 8-)

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: fks74 i 31 gost.