Nisu ako čitaš i pratiš CNN i BBC

I da naveo sam da je Iran pod sankcijama preko 40 godina + Rusija pod sankcijama od ovog sranja u Ukrajini pa su još uvijek tu i bgm se drže.
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Nisu ako čitaš i pratiš CNN i BBC
Pa ybg zapadu ti ništa više od statusa quo na ovom prostoru i ne treba, vidjeli ljudi da drugačije ne znamo.Surreal je napisao/la: ↑14 nov 2023, 21:27Kakav ba uticaj, tri predsjednika. Jedan ne priznaje državu u kojoj živi, 80% populacije Republike Srpske prezire ostatak Bosne i Hercegovine i rado bi se odvojili, Hrvati sa svojim mizernim procentom forsiraju novi entitet i kaže mi nešto ne znamo iskoristiti.
Mi smo "status quo" država i tako će i biti dok nas na silu ne uguraju u EU.
Rusija je po GDP per capita na nekom 70. mjestu a Iran ispod top 100. Za usporedbu, BiH je 80.
Ako misliš na anglo-saksonsku CIA propagandu pokazala se kao loša, pogotovo kad su digli feministice i borce za ljucka prava širom svijeta (koji sada šute) da sijeku kosu za žene i momke koji su izgubili živote u protestima.Epidaurus je napisao/la: ↑14 nov 2023, 21:32Anglo-saksonska CIA propagadna, nema sumnje![]()
Pa vid mene boli k i za ayatolaha i za putalja, i dalje mislim da pripadamo zapadu i da svoju politiku trebamo uskladiti sa njima odnosno većinu stvari...
Mogu mislit kakvi bi komentari od odabrane ekipe sijevali da Rusi drže gard Izraelcima dok ubijaju Palestince na ovaj način. Ovako jbg, Ameri su s Izraelom a i EU se drži po strani, treba gajiti zapadne vrijednosti makar se one zvale i genocidom.feniksptica je napisao/la: ↑14 nov 2023, 21:42I dalje neobjašnjiv fenomen.
Epi Kajzer Banovic boys i ekipa se jave kad neki forumas nesto pogrešno kaze.
Na statistku i snimke ubijanja djece nikad nisu nista odgovoril. Bit ce ne ide u prilog Izraelu
Nije ti ovo Jugoslavija od 20M+ stanovnika niti imaš vođu ni približnog značaja kao što je TitoDovoljan je napisao/la: ↑14 nov 2023, 20:51Ekonomski Rusija, Iran, Kina su jake zemlje.
Pa pogledaj Rusiju koja je pod sankcijama + Iran koji je pod sankcijama zadnjih 40 godina.
Sve tri države su razvijene kad se pogleda kakav tretman od strane zapada I Amerike imaju.
Naravno ne mislim da se treba okretat istoku, a bgm nit zapadu već balansirati pa od svakog po malo uzet.
Pa nemaju šta reći jer im je svejedno očito. Progovorili bi da se ovako po Kaliforniji ubijaju djeca. Još da ih neko pod maramama arapskih slova ubija, uh, ne smijem ni pomisliti koje osude bi bile.feniksptica je napisao/la: ↑14 nov 2023, 21:59Ne ulazeci u te posiroke teme i politiku uopste jer tu nikad nije crno i bijelo,
govorimo o jednostavnim stvarima. Reaguju ljudi yebote kad se nesto napise protiv cnn i reaguju na neke lijeve stvari glumeći zdrav razum i jedino ispravno razmišljanje
A kad se postavi broj ubijene djece il snimak iste tad muk
Biden i administracija? Ima li njihove odgovornosti? Ko će odgovarati za sve ove ubijene civile ? Ok, Hamas je svakako bivši ali treba li svijet pomiriti se s tim da je tamo Izrael ubijao teroriste i to je to ?
Mislim da smo pisali već, nema imperije koja je "mirotvorac", to je prosto oximoron. Nemoguće je.chily-rz je napisao/la: ↑14 nov 2023, 20:51Nek bude da je loš sarkazam ali ti mi ne odgovori šta su za tebe Britanci i Amerikanci? Mirotvorci ?Centre forward je napisao/la: ↑14 nov 2023, 20:25
Na vlast dovodimo mi, olovkom i papirom (ko zna rukovat' sa njima doduše) a ne Šmit. Mržnju ne može da "liječi" niko sa strane al' ajde, da ne duljim.
Možda je loš sarkazam, a možda si i stvarno ozbiljan da bi neko iz Samare il' sa Kamčatke bio bolji.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 22 gosta.