Ruska invazija na Ukrajinu

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Dovoljan
Kontakt:

Re: Ruska invazija na Ukrajinu

Post Postao/la Dovoljan » 14 nov 2023, 21:30

Epidaurus je napisao/la:
14 nov 2023, 21:27
E cuj uralska i ajatolahona satrapija ekonomski jake zemlje :rol:
Nisu ako čitaš i pratiš CNN i BBC :D

I da naveo sam da je Iran pod sankcijama preko 40 godina + Rusija pod sankcijama od ovog sranja u Ukrajini pa su još uvijek tu i bgm se drže.
Odin, I await thee
Your true son am I

Dovoljan
Kontakt:

Post Postao/la Dovoljan » 14 nov 2023, 21:32

Surreal je napisao/la:
Kakav ba uticaj, tri predsjednika. Jedan ne priznaje državu u kojoj živi, 80% populacije Republike Srpske prezire ostatak Bosne i Hercegovine i rado bi se odvojili, Hrvati sa svojim mizernim procentom forsiraju novi entitet i kaže mi nešto ne znamo iskoristiti.

Mi smo "status quo" država i tako će i biti dok nas na silu ne uguraju u EU.
Pa ybg zapadu ti ništa više od statusa quo na ovom prostoru i ne treba, vidjeli ljudi da drugačije ne znamo.

U slučaju bilo kakvog pucanja ovi sto misle da bi nešto djelovali se grdno vara.
Odin, I await thee
Your true son am I

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 14 nov 2023, 21:32

Dovoljan je napisao/la:
14 nov 2023, 21:30
Epidaurus je napisao/la:

I da naveo sam da je Iran pod sankcijama preko 40 godina + Rusija pod sankcijama od ovog sranja u Ukrajini pa su još uvijek tu i bgm se drže.
Anglo-saksonska CIA propagadna, nema sumnje :salut:

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 14 nov 2023, 21:33

Dovoljan je napisao/la:
Epidaurus je napisao/la:

Rusija je po GDP per capita na nekom 70. mjestu a Iran ispod top 100. Za usporedbu, BiH je 80.
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

Dovoljan
Kontakt:

Post Postao/la Dovoljan » 14 nov 2023, 21:35

Epidaurus je napisao/la:
14 nov 2023, 21:32
Dovoljan je napisao/la:
Epidaurus je napisao/la:

Anglo-saksonska CIA propagadna, nema sumnje :salut:
Ako misliš na anglo-saksonsku CIA propagandu pokazala se kao loša, pogotovo kad su digli feministice i borce za ljucka prava širom svijeta (koji sada šute) da sijeku kosu za žene i momke koji su izgubili živote u protestima. :urnebes: :wave:
Odin, I await thee
Your true son am I

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 14 nov 2023, 21:36

Odmah te uhvati na CNN i BBC. Cuj nisu ako citas CNN i BBC. Jebote zivot. Kao da je to super povjerljiva informacija, a ne nesto sto laik moze izguglati za cas posla i to koristeci ruske izvore te doci do istog zakljucka.

Cuj drze se pa mora da su jaki. Nisu propali pa eto, logicno da su jaki. :urnebes:

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 14 nov 2023, 21:37

Ajatolah i Putalj ceznu za takvima, ne znam sta cekas. Taman zajedno sa Malagurskim da demistificirate CNN i BBC :salut:

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 14 nov 2023, 21:42

I dalje neobjašnjiv fenomen.

Epi Kajzer Banovic boys i ekipa se jave kad neki forumas nesto pogrešno kaze.

Na statistku i snimke ubijanja djece nikad nisu nista odgovoril. Bit ce ne ide u prilog Izraelu
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Dovoljan
Kontakt:

Post Postao/la Dovoljan » 14 nov 2023, 21:52

Vi glođite i dalje priče o Duhu iz Kijeva koji je srušio 6 ruskih aviona za 5 sati 😂
Odin, I await thee
Your true son am I

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 14 nov 2023, 21:55

La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

Dovoljan
Kontakt:

Post Postao/la Dovoljan » 14 nov 2023, 21:55

Epidaurus je napisao/la:
14 nov 2023, 21:37
Ajatolah i Putalj ceznu za takvima, ne znam sta cekas. Taman zajedno sa Malagurskim da demistificirate CNN i BBC :salut:
Pa vid mene boli k i za ayatolaha i za putalja, i dalje mislim da pripadamo zapadu i da svoju politiku trebamo uskladiti sa njima odnosno većinu stvari...

Samo sva priča o ljuckim pravima, demokratiji, borbi protiv terorizma koju zapad i Amerika gradi godinama se ruši nakon ovih dešavanja u Palestini

Dalje ne moram ja ništa demisticifirati CNN i BBC, rade to sami dobrovoljno 😂 :salut:
Odin, I await thee
Your true son am I

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 14 nov 2023, 21:55

feniksptica je napisao/la:
14 nov 2023, 21:42
I dalje neobjašnjiv fenomen.

Epi Kajzer Banovic boys i ekipa se jave kad neki forumas nesto pogrešno kaze.

Na statistku i snimke ubijanja djece nikad nisu nista odgovoril. Bit ce ne ide u prilog Izraelu
Mogu mislit kakvi bi komentari od odabrane ekipe sijevali da Rusi drže gard Izraelcima dok ubijaju Palestince na ovaj način. Ovako jbg, Ameri su s Izraelom a i EU se drži po strani, treba gajiti zapadne vrijednosti makar se one zvale i genocidom.

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 14 nov 2023, 21:59

Ne ulazeci u te posiroke teme i politiku uopste jer tu nikad nije crno i bijelo,

govorimo o jednostavnim stvarima. Reaguju ljudi yebote kad se nesto napise protiv cnn i reaguju na neke lijeve stvari glumeći zdrav razum i jedino ispravno razmišljanje

A kad se postavi broj ubijene djece il snimak iste tad muk
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 14 nov 2023, 22:01

Sam si napisao, pogresno. Nije pogresno napisati da Izrael ubija djecu i cini ratne zlocine svaki dan. Ne osjecam doista potrebu stalno to ponavljati da bi vas nekoliko uvjerio da ne podrzavam takve stvari.

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 14 nov 2023, 22:02

Dovoljan je napisao/la:
14 nov 2023, 20:51
FoSte95 je napisao/la:
14 nov 2023, 20:32
O rusima i tom bekakvom okretanju orema njima dovoljno je pogledati iskustva istočne njemačke i zemalja istočnog bloka
Ekonomski Rusija, Iran, Kina su jake zemlje.
Pa pogledaj Rusiju koja je pod sankcijama + Iran koji je pod sankcijama zadnjih 40 godina.

Sve tri države su razvijene kad se pogleda kakav tretman od strane zapada I Amerike imaju.

Naravno ne mislim da se treba okretat istoku, a bgm nit zapadu već balansirati pa od svakog po malo uzet.
Nije ti ovo Jugoslavija od 20M+ stanovnika niti imaš vođu ni približnog značaja kao što je Tito

deno_TM87
Kontakt:

Post Postao/la deno_TM87 » 14 nov 2023, 22:02

Ovo je grafički prikaz količine naoružanja strana u ratu.
Sa Ukrajinske strane prikazana je količina dobivenog oružja i streljiva od strane zapadnih saveznika, sa druge je prikaz istih kategorija koji dolaze u oružane snage rusije.
Radi se o mjesečnom prikazu, tj.broju zaprimljenih oruđa mjesečno.
Autor nije Ukrajincima pridodao i određenu količinu istih koje Ukrajina samostalno proizvodi, naročito streljivo.
Iz svega je vidljivo koliko je zapadna pomoć mala u odnosu na trenutne ruske mogućnosti.
Naravno, kod rusa moramo uzeti u obzir da dobar dio mjesečnih dopuna otpada na zastarjelo oružje, posebno topništvo, koje ne može parirati karakteristikama zapadnog ali ipak "cijev je cijev" i njihova količina je jako bitna.
Samo zahvaljujući hrabrim Ukrajincima i odličnim vođenjem oružanih snaga, Ukrajinci uspijevaju ratovati i adekvatno se suprotstaviti ruskoj nemani.
Uništavaju ogromne količine ruskih "cijevi", negdje u odnosima i do 14:1.....to su ipak ekstremi ali svakako nekoliko puta više od količine svojih izgubljenih cijevi......
Na kraju, samo pretpostavimo što bi bilo kada bi Ukrajinska vojska barem približno mogla pratiti priliv novih cijevi, granata i raketa sa zapada u količini koja prati ruske oružane snage....

slika
Željezničar über alles!

Slava Ukraïni!

Leeds United Football Club!

Pensioner26
Kontakt:

Post Postao/la Pensioner26 » 14 nov 2023, 22:15

feniksptica je napisao/la:
14 nov 2023, 21:59
Ne ulazeci u te posiroke teme i politiku uopste jer tu nikad nije crno i bijelo,

govorimo o jednostavnim stvarima. Reaguju ljudi yebote kad se nesto napise protiv cnn i reaguju na neke lijeve stvari glumeći zdrav razum i jedino ispravno razmišljanje

A kad se postavi broj ubijene djece il snimak iste tad muk
Pa nemaju šta reći jer im je svejedno očito. Progovorili bi da se ovako po Kaliforniji ubijaju djeca. Još da ih neko pod maramama arapskih slova ubija, uh, ne smijem ni pomisliti koje osude bi bile.

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 14 nov 2023, 22:16

La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 14 nov 2023, 22:20

Epidaurus je napisao/la:
14 nov 2023, 22:01
Sam si napisao, pogresno. Nije pogresno napisati da Izrael ubija djecu i cini ratne zlocine svaki dan. Ne osjecam doista potrebu stalno to ponavljati da bi vas nekoliko uvjerio da ne podrzavam takve stvari.
Epidaurus je napisao/la:
14 nov 2023, 22:01
Biden i administracija? Ima li njihove odgovornosti? Ko će odgovarati za sve ove ubijene civile ? Ok, Hamas je svakako bivši ali treba li svijet pomiriti se s tim da je tamo Izrael ubijao teroriste i to je to ?

Kako da prosječan insan vjeruje u vrijednosti u kojima vidi nejednakopravnost i dvostruke aršine, za nekog ima suda i odgovornosti dok za druge nema. Nikad ni jedan Američki predsjednik nije odgovorao za ratne zločine, nije ni Putin, nije ni Britanac, nije ni Izraelac, nije ni Erdogan a toliki ratovi, žrtve, stradanja, raseljavanje svuda po svijetu.

I onda kažeš da je taj savez nešto dobro za bilo kojeg čovjeka koji veze nema sa politikom i geopolitikom, krupnim kapitalom, svi mi znamo da ovo nije put koji će svijet odvesti ka dobrom, možemo se samo lagati šta je manje zlo.

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 14 nov 2023, 22:25

chily-rz je napisao/la:
14 nov 2023, 20:51
Centre forward je napisao/la:
14 nov 2023, 20:25

Na vlast dovodimo mi, olovkom i papirom (ko zna rukovat' sa njima doduše) a ne Šmit. Mržnju ne može da "liječi" niko sa strane al' ajde, da ne duljim.

Možda je loš sarkazam, a možda si i stvarno ozbiljan da bi neko iz Samare il' sa Kamčatke bio bolji.
Nek bude da je loš sarkazam ali ti mi ne odgovori šta su za tebe Britanci i Amerikanci? Mirotvorci ?
Mislim da smo pisali već, nema imperije koja je "mirotvorac", to je prosto oximoron. Nemoguće je.

Ali, da recimo, ne daj Bože Rusi dobiju ozbiljniju ulogu u svijetu, pa samim tim i na Balkanu, pa ovo što Izraelci rade je nula, šta bi komšije probale po ko zna koji put da urade nama.

Zapadna kultura nije kultura totalnog sunvrata kao recimo ruska koja je monolitna i samo vjeruje u represiju i silu. Ovi ipak malo vagaju, kontaju šta će bit za 100 godina. Mi Slaveni, i mi i Rusi, smo od danas do sutra, samo hljeba i igara.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 15 gostiju.