FK Borac - Banja Luka - ARHIVA POSTOVA

Moderator/ica: vlakanje

Dule 078
Kontakt:

Re: FK Borac - Banja Luka

Post Postao/la Dule 078 » 15 mar 2011, 11:35

Životami ti si bolestan ,koji bolan Široki koji Zrinjski pa kad su moj ŽELJO i tvoj BORAC igrali neke igre gdje bjehoše šb i zrinjski u pi materi... i Čelik uvjek nešto tamo amo a Osim reče naj realnije.
jedan od ta dva kluba zasluzuje da igra regionalnu ligu.dobro su organizovani,a bili su po dvaput prvaci bih za razliku od nas i od vas.
od stare slave se ne zivi,i,da ta liga sada startuje,po meni bi iz bih u njoj trebali igrati zeljo,siroki,sarajevo i borac,a velez,celik i sloboda bi se trebali izboriti za nju dizanjem organizacije na visi nivo.
da je npr startovala prije tri godine,prvi moj borac ne bi trebao igrati u njoj,bez obzira na grad od 300 000 stanovnika i tradiciju, jer je klub bio totalno neorganizovan!
SVE DOK VRBAS BANJALUKOM TECE,BORAC,BORAC,BORAC ZIVJECE!!!!!!

jovanbl
Kontakt:

Post Postao/la jovanbl » 15 mar 2011, 11:42

Evo preslusah Ivicu Osima.
Uz duzno postovanje prema njemu kao fudbalskoj legendi bise jugoslavije, i kod njega provejava taj stav "sarajevo(grad) = bosna" i slijedom toga stav " zeljeznicar = bosna" . Pricajuci o grbavici kaze covjek "politicari bi trebalo vise paznje da povedu o grbavici, ona je barometar, ona je puno vise od stadiona, ona je puls gradjana itd".

Sve bi se ja to mogao sloziti s njim, kada bi Osim govorio o gradu ili kantonu Sarajevo , medjutim potpuno je jsano da Osim ne govori u lokalnom kontekstu nego upravo u kontekstu kako gore napisah.

To je samo potvrda da mnogi u Saajevu ( ukljucujuci i Osima ne mogu da se otrgnu od vremena u kojem je cijela SR BiH stajala iza zeljeznicara i sarajeva, jer su oni bili brend tadasnje SR BiH u SFRJ.

UI ta prica je lijepa, ali samo za nekog iz Sarajeva , sto se mene tice, meni grbavica neznaci ama bas nista, sem stadiona protivnickog kluba.

Ovakav stav u stvari i govori sta bi se desilo kada bise stvari desile onako kako bi to voljeli mnogi u sarajevu pocev od politicara do fudbalskih radnika, i ja uopste ne sumnjam da bi to jako odgovaralo ljudima iz Sarajeva, ali defintivno meni i ljidima u Banjaluci pa onda i navijacima Borca ne bi odgovaralo, i zato nikog ne trba da cudi protivljenje bilo kakvoj vrsti centralizacije iz RS pa i u fudbalskom sportu .

Kad bi to sve tako bilo kako rece Osim ( vjerujem u dobroj namjeri) Sarajevo i Zeljeznicar bi se opet razvijali na racun ostalih klubova, i sto se mene tice, ako to klubovima iz Federacije odgovara , nemam problem s tim, ali sasvim sam siguran da ne odgovara FK Borac a vjerujem ni drugim klubovima iz RS.

Dule 078
Kontakt:

Post Postao/la Dule 078 » 15 mar 2011, 11:50

ne bih ja bas neke strateske zakljucke izvlacio iz svabinih rijeci,covjek se oporavlja nakon teskog mozdanog udara,jedva je ostao ziv,nije mogao dugo ni govoriti ni hodati....dovoljno je cuti ona razmisljanja da bi regionalnu ligu imali interes igrati fener,galata,besiktas,olimpiakos,panatinaikos i aek pa da vidis da mu rezon vise nije kao nekad,ali legenda ostaje legenda,drago mi je da se koliko toliko oporavio...
bas bi ovi gore klubovi imali interes da im umjesto trabzona,burse,paoka,arisa i ostalih gostuju velez,borac,sarajevo i zeljo :D,a uz to jos da ne izlaze iz aviona putujuci na gostovanja u srbiju,bosnu...

neroazzurni
Kontakt:

Post Postao/la neroazzurni » 15 mar 2011, 11:56

Dule 078 je napisao/la:
Životami ti si bolestan ,koji bolan Široki koji Zrinjski pa kad su moj ŽELJO i tvoj BORAC igrali neke igre gdje bjehoše šb i zrinjski u pi materi... i Čelik uvjek nešto tamo amo a Osim reče naj realnije.
jedan od ta dva kluba zasluzuje da igra regionalnu ligu.dobro su organizovani,a bili su po dvaput prvaci bih za razliku od nas i od vas.
od stare slave se ne zivi,i,da ta liga sada startuje,po meni bi iz bih u njoj trebali igrati zeljo,siroki,sarajevo i borac,a velez,celik i sloboda bi se trebali izboriti za nju dizanjem organizacije na visi nivo.
da je npr startovala prije tri godine,prvi moj borac ne bi trebao igrati u njoj,bez obzira na grad od 300 000 stanovnika i tradiciju, jer je klub bio totalno neorganizovan!
sreca pa se matori Osim ne pita, a stvarno je ispao bezveze, zar nije mogao reci da zasluzuju prva cetiri na tabeli da idu i svi sretni, nego on zivi jos u 80-im
Dule078 ti si u pravu s tim sto po meni recimo tu nema mjesta za sarajevo(trenutno) ako gledamo tu organizaciju kluba jer ipak su oni fk hrenovke, mada opet nisu samo oni "hrenovke" vecina klubova je ista samo je to kod njih sad isplivalo i reklo se javno dok se kod ostalih to uspjesno krije. a sto se tice organizacije unutar klubova vjeruj da cast mozda samo širokom a ostali su na istom nivou a to se najbolje vidi u evropi(željo/hapoel, borac/lusana) i jedino mjerilo bi bila finansijska policija...
"Kod nas je reprezentacija kao kad dođeš malo na odmor. Kolači, porodica, pokloni i onda idu utakmice i tu si mrtav. Tako je bilo kod nas"

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 15 mar 2011, 11:57

Dule 078 je napisao/la:ne bih ja bas neke strateske zakljucke izvlacio iz svabinih rijeci,covjek se oporavlja nakon teskog mozdanog udara,jedva je ostao ziv,nije mogao dugo ni govoriti ni hodati....dovoljno je cuti ona razmisljanja da bi regionalnu ligu imali interes igrati fener,galata,besiktas,olimpiakos,panatinaikos i aek pa da vidis da mu rezon vise nije kao nekad,ali legenda ostaje legenda,drago mi je da se koliko toliko oporavio...
bas bi ovi gore klubovi imali interes da im umjesto trabzona,burse,paoka,arisa i ostalih gostuju velez,borac,sarajevo i zeljo :D,a uz to jos da ne izlaze iz aviona putujuci na gostovanja u srbiju,bosnu...
Zato bi im dolazio Partizan, Hajduk, Zvezda, Dinamo, Levski, mislio je u tom pravcu.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

vejza_
Kontakt:

Post Postao/la vejza_ » 15 mar 2011, 12:02

pozz ima li bujruma u subotu :D

Dule 078
Kontakt:

Post Postao/la Dule 078 » 15 mar 2011, 12:03

ima bujruma ali nema bodova :D

vejza_
Kontakt:

Post Postao/la vejza_ » 15 mar 2011, 12:06

Dule 078 je napisao/la:ima bujruma ali nema bodova :D
a dobro sad to nije do nas...

neroazzurni
Kontakt:

Post Postao/la neroazzurni » 15 mar 2011, 12:07

ma ne brinite se za bodove, uvijek smo mi s Borcem bili siroke ruke... 8-)
"Kod nas je reprezentacija kao kad dođeš malo na odmor. Kolači, porodica, pokloni i onda idu utakmice i tu si mrtav. Tako je bilo kod nas"

FIFA/UEFA
Kontakt:

Post Postao/la FIFA/UEFA » 15 mar 2011, 12:07

Dule 078 je napisao/la:ne bih ja bas neke strateske zakljucke izvlacio iz svabinih rijeci,covjek se oporavlja nakon teskog mozdanog udara,jedva je ostao ziv,nije mogao dugo ni govoriti ni hodati....dovoljno je cuti ona razmisljanja da bi regionalnu ligu imali interes igrati fener,galata,besiktas,olimpiakos,panatinaikos i aek pa da vidis da mu rezon vise nije kao nekad,ali legenda ostaje legenda,drago mi je da se koliko toliko oporavio...
turska je ogromna i vjeruj mi da putuju avionima na gostovanje u domacim ligama,

a na ono koji bi klubovi mozda trebali igrati u 1 ligi te zajednicke lige ima veliki spisak klubova iz BiH posto su ovdje svi manje vise jednaki...nema niko da se posebno izdvaja rezultatski ali finansijski gledano, ako cemo gledati koji bi klubovi najvise doprinjeli toj ligi, a i ona klubu to bi bili sarajevo, zeljo, borac, sloboda.... po meni

ionako su to veci gradovi u kojima zivi dosta ljudi sto bi znacilo da bi stadioni bili ispunjeni, to znaci veci i bolji sponzori, kao i odlicna atmosfera i generalno mnogo veci profit (ne samo finansijski) bi bio ostvaren tj. ostvaren bi bio cilj te lige

a da smjestis siroki, zrinjski, modricu u tu ligu ne bi bilo nekog posebnog efekta efekta... siroki je na skoro svom maksimumu sto se finansiranja tice, nemaju publike, mozda bi im prosjek skocio na 3-4 hiljade i to je to kao i zrinjski koji nema ono sto je potrebno da se bude veliki klub za razliku od borca, zelje, sarajeva

generalno tuzle, sa, bl

tako da bi ionako nakon nekog vremena ova 3 prethodno spomenuta kluba brzo izlapila iz takvog necega

mogu se oni odrzavati dok ima privatnika i sponzora odnekud, dok su te "male" pare u nasoj ligi ustvari velike pare i gdje je uticaj publike (finansijski) ne bas toliko jak

cim se to promjeni, izlapice takve ekipe... jbg nismo mi njemacka, turska, spanija gdje njihovi klubovi iz manjih gradova mogu komotno primati po 30.000 dusa na stadion

njihovo "selo" ima stanovnika kao nas veliki grad
treba nam jos igraca iz BiH

Prijedor
Kontakt:

Post Postao/la Prijedor » 15 mar 2011, 12:08

Komsije imate jako tezak raspored bas sam ga skoro gledao, vidim gostujete u Prijedoru pa u Tuzli...2 Jako teska gostovanja, ali kad smo mogli prosle sezone Zelji, onda valjda i vama mozemo barem bod :D
? &

ŠTA JE TO KAVIJAR MOŽE U LEPINJIIIII

Dule 078
Kontakt:

Post Postao/la Dule 078 » 15 mar 2011, 12:11

u prijedoru ce vise ljudi navijati za nas nego za vas (jedini problem je mizerno malen travnjak),a sloboda ce se dotad obezbijediti tako da ne smatram ta dva gostovanja teskim,cak tezom smatram utakmicu sa olimpikom kuci.
najteza ce biti gostovanja na grbavici i zrinjskom

Prijedor
Kontakt:

Post Postao/la Prijedor » 15 mar 2011, 12:13

Dule 078 je napisao/la:u prijedoru ce vise ljudi navijati za nas nego za vas (jedini problem je mizerno malen travnjak),a sloboda ce se dotad obezbijediti tako da ne smatram ta dva gostovanja teskim,cak tezom smatram utakmicu sa olimpikom kuci.
Upravo mislim da ce Prijedor biti odlucjuce gostovanje, i ako ovde ostvarite dobar rezultat onda ce nesto i biti, a ako bi izgubili ovde onda Zeljo uzima tricu 100% ovde :)
? &

ŠTA JE TO KAVIJAR MOŽE U LEPINJIIIII

FIFA/UEFA
Kontakt:

Post Postao/la FIFA/UEFA » 15 mar 2011, 12:18

Prijedor je napisao/la:
Dule 078 je napisao/la:u prijedoru ce vise ljudi navijati za nas nego za vas (jedini problem je mizerno malen travnjak),a sloboda ce se dotad obezbijediti tako da ne smatram ta dva gostovanja teskim,cak tezom smatram utakmicu sa olimpikom kuci.
Upravo mislim da ce Prijedor biti odlucjuce gostovanje, i ako ovde ostvarite dobar rezultat onda ce nesto i biti, a ako bi izgubili ovde onda Zeljo uzima tricu 100% ovde :)
sta se to djeli u prijedoru

to neka humanitarna :D

edit: srdjane odgovori mi na ona pitanja ako znaaas :lol:
treba nam jos igraca iz BiH

Dule 078
Kontakt:

Post Postao/la Dule 078 » 15 mar 2011, 12:26

Upravo mislim da ce Prijedor biti odlucjuce gostovanje, i ako ovde ostvarite dobar rezultat onda ce nesto i biti, a ako bi izgubili ovde onda Zeljo uzima tricu 100% ovde
moram priznati da nisam shvatio povezanost te dve stvari,niti poentu. izgleda da mi ta prijedorska lokgika (ili mozda humor? :oops: ),ne lezi bas najbolje....cuj ako borac izgubi onda zeljo uzima tricu 100% :!: :?:

elSaik
Kontakt:

Post Postao/la elSaik » 15 mar 2011, 12:50

Pretpostavljam da želi reći ukoliko ih dobijete u Prijedoru time biste bili na korak do titule i onda se vrlo vjerovatno Željo ne bi sa vama ganjao do zadnjeg kola. Međutim, ukoliko ne dobijete i Željo ostane do kraja u trci za titulom da će hladno uzeti 3 boda u Prijedoru. To je i moja računica. Iako ne očekujem da će biti do zadnje kola neizvjesno. Osigurat će Željo titulu ranije, pa ćemo Prijedorčanima pustiti 3 boda, neka idu u Europu, ako se u istu bude uopšte išlo, u šta sumnjam. 8-)

Dule 078
Kontakt:

Post Postao/la Dule 078 » 15 mar 2011, 13:01

ako je tebi kao navijacu zelje normalno da pises kome cete pustiti ili ko ce vama pustiti,meni nije i ne bih se upustao u te racunice. to nije sport! i uopste mi ne treba titula ako ce mi rudar pustati da pobjedim!

cak bi mozda i najsladje bilo da ponovo osvojim trofej u direktnom okrsaju sa vama na grbavici kao i prosle sezone,jer onaj muk nakon drugog gola kajkuta se ne moze nikakvim parama platiti!

elSaik
Kontakt:

Post Postao/la elSaik » 15 mar 2011, 13:07

Zašto mi ne bi bilo normalno? Niko ne može natjerati neku ekipu da pobijedi drugu ako ona to ne želi.

edinedin
Kontakt:

Post Postao/la edinedin » 15 mar 2011, 13:09

neroazzurni je napisao/la:
Dule 078 je napisao/la:
sreca pa se matori Osim ne pita, a stvarno je ispao bezveze, zar nije mogao reci da zasluzuju prva cetiri na tabeli da idu i svi sretni, nego on zivi jos u 80-im
Dule078 ti si u pravu s tim sto po meni recimo tu nema mjesta za sarajevo(trenutno) ako gledamo tu organizaciju kluba jer ipak su oni fk hrenovke, mada opet nisu samo oni "hrenovke" vecina klubova je ista samo je to kod njih sad isplivalo i reklo se javno dok se kod ostalih to uspjesno krije. a sto se tice organizacije unutar klubova vjeruj da cast mozda samo širokom a ostali su na istom nivou a to se najbolje vidi u evropi(željo/hapoel, borac/lusana) i jedino mjerilo bi bila finansijska policija...

Kratko jasno- Želju bi gledalo 25000 a široki 2500 ljudi pa ko je tu za regionalne lige ? ? ? ? ?
Jer si JEDAN JEDINI...........

stize BORAC
Kontakt:

Post Postao/la stize BORAC » 15 mar 2011, 13:40

Aj Borac!!!

Zaključano

Natrag na “FK Borac”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.