Ruska invazija na Ukrajinu

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

mma_hz
Kontakt:

Re: Ruska invazija na Ukrajinu

Post Postao/la mma_hz » 14 nov 2023, 14:21

Brokula je napisao/la:
14 nov 2023, 09:55
Epidaurus je napisao/la:
13 nov 2023, 23:21
slika
Evo ga, odlucio se pojaviti na temi i pogodite zasto :rol:
Pretpostavljam da izmet proslavi smrt beba.Nema drugog razloga.
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 14 nov 2023, 14:22

La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 14 nov 2023, 14:26

Brokula je napisao/la:
14 nov 2023, 14:18

Nemoj bit naivan, kakav crni novi svjetski poredak, a tek preuzimanje primata od Amera
Šta ti misliš da su Ameri i Britanci svo ovo naoružanje dopeljali do Izraela da bi branili isti od Hamasa ? Pa Rusi u Ukrajini su i krenuli da ruše taj poredak, vidiš da nece dopustiti Ukrajini da bude dio NATA i EU.

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 14 nov 2023, 14:28

Surreal je napisao/la:
14 nov 2023, 14:22
Krenuli su jevreji u istrebljene muslimana i to ti je to.Nema se vise sta upakivati u nake cioniste itd..90 posto jevreja svijeta je uz ove.

Nakon ovoga krecu na Liban,Jordan,Egipat itd su svakako njihovi,
FK SARAJEVO.

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 14 nov 2023, 14:36

chily-rz je napisao/la:
14 nov 2023, 14:26
Brokula je napisao/la:
14 nov 2023, 14:18

Nemoj bit naivan, kakav crni novi svjetski poredak, a tek preuzimanje primata od Amera
Šta ti misliš da su Ameri i Britanci svo ovo naoružanje dopeljali do Izraela da bi branili isti od Hamasa ? Pa Rusi u Ukrajini su i krenuli da ruše taj poredak, vidiš da nece dopustiti Ukrajini da bude dio NATA i EU.
Ruse boli qurac da li ce Ukrajina biti u Nato, vidi primjer Finske. Ruse Ukrajina zanima ekonomski.

Dopeljali su svo silno oruzje zbog nenormalnog lobija koji Izrael ima u Americi
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 14 nov 2023, 14:43

Hoce li ikad ijedan cionisticki glavonja (bio politicar ili general) odgovarati za ove ratne zlocine nad civilima ,za ovaj genocid nad palestincima ? Nacistima se sudilo za zlocine i holokaust nad jevrejima, njemacki zlikovci bili izvedeni pred lice pravde i dobili kazne....a sta ce biti cionistickim zlikovcima ?
Ili se njihovim zlocincima ne moze suditi :puke:

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 14 nov 2023, 14:45

Surreal je napisao/la:
14 nov 2023, 14:22
Bože sačuvaj
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 14 nov 2023, 14:49

let3 je napisao/la:
14 nov 2023, 14:43
Hoce li ikad ijedan cionisticki glavonja (bio politicar ili general) odgovarati za ove ratne zlocine nad civilima ,za ovaj genocid nad palestincima ? Nacistima se sudilo za zlocine i holokaust nad jevrejima, njemacki zlikovci bili izvedeni pred lice pravde i dobili kazne....a sta ce biti cionistickim zlikovcima ?
Ili se njihovim zlocincima ne moze suditi :puke:
Sudilo im se jer su izgubili rat. Da je Hitler malo drugacije postupao danas bi se nacizam slavio po Americi i mnogim drugim zemljama.
Pobjednici pisu sta je dobro, a sta ne.
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 14 nov 2023, 14:52

Brokula je napisao/la:
14 nov 2023, 14:36

Ruse boli qurac da li ce Ukrajina biti u Nato, vidi primjer Finske. Ruse Ukrajina zanima ekonomski.

Putin je hladno najavio taj novi poredak, zemlje briksa žele kontrolu nad vodama i uskim prolazima, to ako ostvare onda su preuzeli i kontrolu nad tržištem.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 14 nov 2023, 14:55

I to je tacno, pobjednici pisu historije i sude porazenima.
Zalosno je sto za cionisticke ratne zlocince ne postoji neki medjunarodni sud kao onaj u Hagu.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 14 nov 2023, 14:56

Mogu oni zeljeti svasta nesto no realnost je da se Rujkani zajedno sa kompletnim BRICS-om mogu samo dobro ku.rca napusit NATO-u.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 14 nov 2023, 15:01

chily-rz je napisao/la:
14 nov 2023, 14:52
Brokula je napisao/la:
14 nov 2023, 14:36

Putin je hladno najavio taj novi poredak, zemlje briksa žele kontrolu nad vodama i uskim prolazima, to ako ostvare onda su preuzeli i kontrolu nad tržištem.
Možemo i ti i ja najaviti svašta nešto. Neće se to desiti. Jesu se približili članicama NATO-a po raznim kategorijama ali to vjerovatno i nije teško bilo s obzirom na to da su imali plate po 300 KM u većini tih država.

5Grelej
Kontakt:

Post Postao/la 5Grelej » 14 nov 2023, 15:04

https://www.ynetnews.com/article/rkqqdaeep

Lagano ovi zauzimaju zgrade hamasovih institucija. Ne vjerujem da su ocekivali ovako brz napredak :crazy:

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 14 nov 2023, 15:05

Meni je zanimljivo da pojedini Bosnjaci i prizeljkuju kojekakav novi svjetski poredak u kojem je jedino sigurno da nece imati drzavu.

Jos ono navijaju, de nek se Ameri razvuku i po Bliskom istoku.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 14 nov 2023, 15:12

Pa nemamo mi ni sad državu nego državnu zajednicu, velika je to razlika. Nemamo suverenitet nit cemo ga ikad imati bez dogovora svih naroda u BiH.

Meni je smiješno da neko još uvijek vjeruje da će nam Ameri i EU riješiti probleme u našoj avliji, samo dogovor svih naroda u BiH može pomoći BiH a i Balkanu općenito, to je činjenica.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 14 nov 2023, 15:24

chily-rz je napisao/la:
14 nov 2023, 15:12
Pa nemamo mi ni sad državu nego državnu zajednicu, velika je to razlika. Nemamo suverenitet nit cemo ga ikad imati bez dogovora svih naroda u BiH.

Meni je smiješno da neko još uvijek vjeruje da će nam Ameri i EU riješiti probleme u našoj avliji, samo dogovor svih naroda u BiH može pomoći BiH a i Balkanu općenito, to je činjenica.
Notorne gluposti. Imaš državu a ne državnu zajednicu. Eto k'o Dodik, to on koristi.
Opet netačno, nije to nikakva činjenica. Ne moraju nam pomoći ali oni su tehnički iznad institucija i tih dogovora unutar BiH - Dejton im je to omogućio.
Ako hoće mogu za 10 minuta završiti 99% stvari poput npr. smjene izabranih predstavnika od strane naroda na izborima. Time ti odmah pokaže da mogu šta hoće. Nametne ti zakon koji hoće i ti ga moraš poštovati, sve.

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 14 nov 2023, 15:25

Kakvo je ovo umijece ovih heroja iz Hamasa pa se ovoliko dugo drze protiv izraelskih terorista koje pomaze Amerika.

Kakva su to luda srca,amin yarabi da ih dragi Allah dz.s. pomogne da sto vise smaknu izraelskih okupatora jer su svi inshAllah sehidi.
FK SARAJEVO.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 14 nov 2023, 15:26

MortemHz je napisao/la:
14 nov 2023, 15:24
chily-rz je napisao/la:

Notorne gluposti. Imaš državu a ne državnu zajednicu. Eto k'o Dodik, to on koristi.
Opet netačno, nije to nikakva činjenica. Ne moraju nam pomoći ali oni su tehnički iznad institucija i tih dogovora unutar BiH - Dejton im je to omogućio.
Ako hoće mogu za 10 minuta završiti 99% stvari poput npr. smjene izabranih predstavnika od strane naroda na izborima. Time ti odmah pokaže da mogu šta hoće. Nametne ti zakon koji hoće i ti ga moraš poštovati, sve.
I gdje ti tu vidiš suverenitet i državu ako nam Ameri mogu nametnuti šta god žele i kad god žele? To onda nije država nego protektorat Amerike?

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 14 nov 2023, 15:34

chily-rz je napisao/la:
14 nov 2023, 15:26
MortemHz je napisao/la:
14 nov 2023, 15:24
chily-rz je napisao/la:

I gdje ti tu vidiš suverenitet i državu ako nam Ameri mogu nametnuti šta god žele i kad god žele? To onda nije država nego protektorat Amerike?
Nisam to spomenuo, svjestan sam da nemamo suverenitet. Nije to samo Amerika već ovako ide redoslijedom: Europska Unija, Amerika, Japan, Kanada, OIC, Rusija donedavno. Možemo mi reći samo Amerika u smislu da su najjača sila na svijetu ali i drugi se pitaju. Nije njima Bosna toliko bitna ali evo da Japan uloži neke napore i pokaže neki interes ja sam siguran da bi oni dobili moć da donose odluke a da ih ostali podrže.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 14 nov 2023, 15:54

Ti si spomenuo da nismo državna zajednica nego država pa si poslije sam sebe demantovao rekavši da se ne pitamo ništa i da nemamo suverenitet. Zemlja bez suvereniteta nije država nego kolonija, nemamo svoje interese nego nam ih drugi namecu.

Kažem ti, kako je u interesu ove zemlje da se dva najbrojnija naroda u njoj mrze ? Jel stvarno neko misli da će se na takvim postavkama sačuvati država ? Možemo mi sebe lagati svi skupa ovdje ali realnost je da mi moramo živjeti jedni s drugima i da se moramo dogovarati, takve su postavke i okolnosti.

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 29 gostiju.