Dule 078 je napisao/la:ne bih ja bas neke strateske zakljucke izvlacio iz svabinih rijeci,covjek se oporavlja nakon teskog mozdanog udara,jedva je ostao ziv,nije mogao dugo ni govoriti ni hodati....dovoljno je cuti ona razmisljanja da bi regionalnu ligu imali interes igrati fener,galata,besiktas,olimpiakos,panatinaikos i aek pa da vidis da mu rezon vise nije kao nekad,ali legenda ostaje legenda,drago mi je da se koliko toliko oporavio...
bas bi ovi gore klubovi imali interes da im umjesto trabzona,burse,paoka,arisa i ostalih gostuju velez,borac,sarajevo i zeljo

,a uz to jos da ne izlaze iz aviona putujuci na gostovanja u srbiju,bosnu...
turska je ogromna i vjeruj mi da putuju avionima na gostovanje u domacim ligama,
a na ono koji bi klubovi mozda trebali igrati u 1 ligi te zajednicke lige ima veliki spisak klubova iz BiH posto su ovdje svi manje vise jednaki...nema niko da se posebno izdvaja rezultatski ali finansijski gledano, ako cemo gledati koji bi klubovi najvise doprinjeli toj ligi, a i ona klubu to bi bili sarajevo, zeljo, borac, sloboda.... po meni
ionako su to veci gradovi u kojima zivi dosta ljudi sto bi znacilo da bi stadioni bili ispunjeni, to znaci veci i bolji sponzori, kao i odlicna atmosfera i generalno mnogo veci profit (ne samo finansijski) bi bio ostvaren tj. ostvaren bi bio cilj te lige
a da smjestis siroki, zrinjski, modricu u tu ligu ne bi bilo nekog posebnog efekta efekta... siroki je na skoro svom maksimumu sto se finansiranja tice, nemaju publike, mozda bi im prosjek skocio na 3-4 hiljade i to je to kao i zrinjski koji nema ono sto je potrebno da se bude veliki klub za razliku od borca, zelje, sarajeva
generalno tuzle, sa, bl
tako da bi ionako nakon nekog vremena ova 3 prethodno spomenuta kluba brzo izlapila iz takvog necega
mogu se oni odrzavati dok ima privatnika i sponzora odnekud, dok su te "male" pare u nasoj ligi ustvari velike pare i gdje je uticaj publike (finansijski) ne bas toliko jak
cim se to promjeni, izlapice takve ekipe... jbg nismo mi njemacka, turska, spanija gdje njihovi klubovi iz manjih gradova mogu komotno primati po 30.000 dusa na stadion
njihovo "selo" ima stanovnika kao nas veliki grad