GRGATU svaka cast ,a jeli lakse jEDNOG GRGATA placati citavu sezonu ili 2 meseca ,sto i za Siroki i za BOSNU je opterecenje finansijsko .Bosna je igrala NLB. i vjerovatno takvog igraca pored nekih dobro placenih nebi ni mogla platiti citavu sezonu ,a IGOSI i SIROKOBRIJEZANI znamo kakav kadar i rezultat ste imali do lige 8.,a onda nagurali amera ko drva .a da ste sa MEJSONOM morali potpisati ugovor za citavu sezonu pitanje je dali bi ga doveli...šb_pecara je napisao/la:IVAN GRGAT-jedan jediniMelo15 je napisao/la:treba samo vremenski odnosno odrediti krajnji rok za pojacavanje lige ,recimo do polovine predstojece sezone, a ne kada se zavrsi ligaska sezona na Kipru e hajmo sada dvije plate u BiH..
KK Bosna
Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz
Re: KK Bosna
>>>the first 40 games of my career I sat on the bench, they thought I was a zero. Instead of being bitter I just practiced and practiced, it wasn't even 'bout basketball anymore it was by proving them wrong. Impossible is nothing
Ovo za Sutona:da li sada postoje kontakti sa Sutonom,koliko je realno da dođe nakon odlične koledž sezone.nerminh74 je napisao/la:nadam se da ce sljedece sezone biti tu zima, a da ce mu ovcina biti zamjena, ali meni je i dalje prioritet br 1 dovodjenje gorana sutona, sada na poziciji 4 ili 5 meni apsolutno nebitnodeniso je napisao/la:I Široki hoće da produži ugovor sa Grgatom.Pa da i sledeće godine gledamo kako se Grgat poigrava sa Ovčinom odnosno kako nam uzimaju titulu na isti način zahvaljujući slijepcima u našoj upravi ili te već ne znam gdje...Pravo će nas Ovčina odvesti u Euroligu....Da nije žalosno bilo bi smiješno.....kobe je napisao/la:Cuj hoce da produze saradnju sa ovcinom.
**** im ovcina sve.
ko ti je rekao ove dezinformacije?nerminh74 je napisao/la:sto nebi bilo kao u NLB (isto kao u Eurokupu - ex uleb kup), mozes maksimalno prijaviti 20 igraca i zadnj prjelazni rok je polovica februara, a sto se tice bodovanja, sto nebi bilo bodovanja tipa u turskoj, ako ostvaris rezultat u EL i Eurocupu onda dobijas 2 odnosno 1 automatsku pobjedu u ligi, tako motivises ekipe da se bore u takmicenjima van vlastite ligeKevin je napisao/la:eto sad cete vi promjeniti sve...u svakoj ligi ima rok do pred Ligu da se moze registrirati,a vi bi sad izmisljali, svi imaju ista prava.. to je glupo..recimo, ti registriras igraca u 12 ili 1 mjesecu i ne zadovolji ili se ozljedi, popusio si..to nema nigdje..evo koja su sranja ove godine bila sa okom, pa je produzivan jos par dana,a ko zna sta bi sve tada bilo..
PS
mismo se u 90% pojacavali radi pojacanja sirokog i igoke
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"
ZA sve klubove trebaju isti arsini bio to Siroki ili Sloboda , a i krajnji rok za pojacavanje ,ali isto tako je Bosna mogla kao sto je obezbjedila dva predstavnika ,da ispadne u doigravanju,i da ostane u ligi 13.jer se vec kroz citavu sezonu istrosila ifinansijski i fizicki, koliko je bilo AMERA u Igokei i Sirokom mogli su dobar sastav napraviti , a BOSNA placa Suljagice Rakice Pasalice Avdice koji imaju vise faulova nego koseva i tako citavu sezonu do finala, pa da ASA samo za njih radi nebi izdrzala ..kengur je napisao/la:@malitraktor,
Potpuno se slazem sa drugim dijelom posta. Mislim da si fulio sa tvrdnjom na pocetku da neko i dalje zeli da razglaba i nakukava oko izgubljene titule. To je gotovo i nema se sta vise dodati. Takodje ni najmanje me ne interesuju drugi timovi nego samo moja Bosna. Cak nije u redu da i navijaci drugih timova dolaze na nas podforum i uplicu se u diskusiju keje se zavrse uvredama i sranjem.
Mi ovdje govorimo sta bi se moglo uraditi da nam se liga ojaca i podigne kvalitet da smo konkurentniji za NLB i Evropu. Tacno je da je i Bosna kupovala i dovodila svakojake igrace i pravila tim za samo jednu sezonu, i to je najveci razlog sto gubimo titule. Nadamo se da je nama vrijeme da se vratimo u normalu i na nivo koji moramo imati. Kao sto deniso rece nema potrebe stvari odmah na noz, nego samo razgovaramo sta bi moglo koristiti.
@ultras,
Ni ja nisam za privatizaciju i garanciju mjesta za NLB, nego ko zasluzi. Sloboda ide uzlaznom putanjom pa bi iduce godine mogla do finala i ako moze svaka cast. Bilo bi pokvareno i lose za sviju ako se sprijeci napredak klubova. U pravu si da Bosni nije PRVI prioritet da napreduje Sloboda ali definitivno bi bolja Sloboda natjerala Bosnu da bude jos bolja. Pa dok je i Bosna pravila instant ekipe i dovodila svakojake trenere vidi koliko smo titula zijanili. Nadam se da dolaze bolja vremena. Takodje ako neki klub svojim rezultatima obezbjedi 2 ekipe za NLB mogao bi dobiti neke bonuse ali nikako garantovanje mjesta za bilo sta jer to ubija konkurenciju. Na kraju ko garantuje da ce Bosna iduce godine u NLB imati odlicne rezultate, tako da ovo nije samo za Bosnu nego i ostale. Sloboda ulaze u razvoj i to treba takodje nagraditi, jer se time jaca repka.
Takodje zasto Kup nebi igrali samo mladji i oni koji nemaju veliku minutazu. Ili nesto slicno, ima il kakvih prijedloga oko toga ?
>>>the first 40 games of my career I sat on the bench, they thought I was a zero. Instead of being bitter I just practiced and practiced, it wasn't even 'bout basketball anymore it was by proving them wrong. Impossible is nothing
koliko ja znam u turskoj dobijas prednost u playoffu protiv ekipe sam kojom igras samo i iskljucivo samo ukoliko si istu dobjedio tokom prvenstva 2 puta, odnosno sa kojom si imao omjer 2-0...u tom slucaju ako se sastanes u playoffu sa tom ekipom imas pocetnu prednost u seriji 1-0...a to nema veze sa takmicenjem u europi...nerminh74 je napisao/la:sto nebi bilo kao u NLB (isto kao u Eurokupu - ex uleb kup), mozes maksimalno prijaviti 20 igraca i zadnj prjelazni rok je polovica februara, a sto se tice bodovanja, sto nebi bilo bodovanja tipa u turskoj, ako ostvaris rezultat u EL i Eurocupu onda dobijas 2 odnosno 1 automatsku pobjedu u ligi, tako motivises ekipe da se bore u takmicenjima van vlastite ligeKevin je napisao/la:eto sad cete vi promjeniti sve...u svakoj ligi ima rok do pred Ligu da se moze registrirati,a vi bi sad izmisljali, svi imaju ista prava.. to je glupo..recimo, ti registriras igraca u 12 ili 1 mjesecu i ne zadovolji ili se ozljedi, popusio si..to nema nigdje..evo koja su sranja ove godine bila sa okom, pa je produzivan jos par dana,a ko zna sta bi sve tada bilo..
PS
I feel devotion!!
imas pravo, pogresno sam ranije procitao, ali zar to nebi bilo dobro i nas primjenitiipsa je napisao/la:koliko ja znam u turskoj dobijas prednost u playoffu protiv ekipe sam kojom igras samo i iskljucivo samo ukoliko si istu dobjedio tokom prvenstva 2 puta, odnosno sa kojom si imao omjer 2-0...u tom slucaju ako se sastanes u playoffu sa tom ekipom imas pocetnu prednost u seriji 1-0...a to nema veze sa takmicenjem u europi...nerminh74 je napisao/la:sto nebi bilo kao u NLB (isto kao u Eurokupu - ex uleb kup), mozes maksimalno prijaviti 20 igraca i zadnj prjelazni rok je polovica februara, a sto se tice bodovanja, sto nebi bilo bodovanja tipa u turskoj, ako ostvaris rezultat u EL i Eurocupu onda dobijas 2 odnosno 1 automatsku pobjedu u ligi, tako motivises ekipe da se bore u takmicenjima van vlastite ligeKevin je napisao/la:eto sad cete vi promjeniti sve...u svakoj ligi ima rok do pred Ligu da se moze registrirati,a vi bi sad izmisljali, svi imaju ista prava.. to je glupo..recimo, ti registriras igraca u 12 ili 1 mjesecu i ne zadovolji ili se ozljedi, popusio si..to nema nigdje..evo koja su sranja ove godine bila sa okom, pa je produzivan jos par dana,a ko zna sta bi sve tada bilo..
PS
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
cestitke upravi jos jednom a i sretan splet okolnosti je utjecao na ostanak ivana,...
You are someone else I am still right here
hebem mu mater, ako bosna nije u stanju da igra tekmu/dvije sedmicno u nlb-u i bude odmorna za play off, **** onda naseg kondicionog trenera. kako nba igra svaka dva dana pa ide odmah u play off, ili kako ekipe iz euroleague igraju domace i EL prvenstvo pa im nista ne fali. cak naprotiv, bas zbog jakih utakmica i uigranosti treba da budu dominantni. fino je nlb uvela da zadnjeplasirana ekipa ne moze igrati naredne godine. ako se siroki bude zajebavao, bez obzira na sve, nece igrati nlb dogodine i gotovo. a ne moze me niko ubijediti da nije bosni bilo dovoljno sedam dana da se odmore za finale. sta je falilo partizanu da igra i el i nlb i na kraju da uzme svoje prvenstvo? mojne te suplje, sad da se vadimo na umor.
1.vv
2.ivanovic
3.ikonic
4.sehovic
5.jovanovic
6.-ovcina(ocerat)
Ovo su naredni koraci koji sigurno vode uspjehu bas me zanima rasplet ali cini mi se da su ove godine odlucili pravo raditi jer znamo iz proslih godina da smo tim stvarali par sati pred mirzin turnir.
ZAMISLITE (poprilicno realno jer kako sam cuo pregovara se sa ova dole dva nova igraca):
jovanovic-ikonic-sehovic-ivanovic-suton
svako moze tricu dobro pogoditi,jako brza postava i uz to cvrsta.
2.ivanovic
3.ikonic
4.sehovic
5.jovanovic
6.-ovcina(ocerat)
Ovo su naredni koraci koji sigurno vode uspjehu bas me zanima rasplet ali cini mi se da su ove godine odlucili pravo raditi jer znamo iz proslih godina da smo tim stvarali par sati pred mirzin turnir.
ZAMISLITE (poprilicno realno jer kako sam cuo pregovara se sa ova dole dva nova igraca):
a cek jarane ako ostane djordjevic onda jovanovic je backupkobe je napisao/la:1.vv
2.ivanovic
3.ikonic
4.sehovic
5.jovanovic
6.-ovcina(ocerat)
- bilalinho2
- Kontakt:
sto nebi bilo kao u NLB (isto kao u Eurokupu - ex uleb kup), mozes maksimalno prijaviti 20 igraca i zadnj prjelazni rok je polovica februara, a sto se tice bodovanja, sto nebi bilo bodovanja tipa u turskoj, ako ostvaris rezultat u EL i Eurocupu onda dobijas 2 odnosno 1 automatsku pobjedu u ligi, tako motivises ekipe da se bore u takmicenjima van vlastite ligeKevin je napisao/la:eto sad cete vi promjeniti sve...u svakoj ligi ima rok do pred Ligu da se moze registrirati,a vi bi sad izmisljali, svi imaju ista prava.. to je glupo..recimo, ti registriras igraca u 12 ili 1 mjesecu i ne zadovolji ili se ozljedi, popusio si..to nema nigdje..evo koja su sranja ove godine bila sa okom, pa je produzivan jos par dana,a ko zna sta bi sve tada bilo..
PS
mismo se u 90% pojacavali radi pojacanja sirokog i igoke[/quote]
koliko ja znam u turskoj dobijas prednost u playoffu protiv ekipe sam kojom igras samo i iskljucivo samo ukoliko si istu dobjedio tokom prvenstva 2 puta, odnosno sa kojom si imao omjer 2-0...u tom slucaju ako se sastanes u playoffu sa tom ekipom imas pocetnu prednost u seriji 1-0...a to nema veze sa takmicenjem u europi...[/quote]
imas pravo, pogresno sam ranije procitao, ali zar to nebi bilo dobro i nas primjeniti[/quote]
100 posto kako ipsa kaze
A . C . A . B.
The Maniacs 1987
YNWA
Mes que un club
The Maniacs 1987
YNWA
Mes que un club
Ivanovic ostaje u Bosni,pa to je velika stvar! On je bio najbolji igrac Bosne u NLB ligi i u citavoj sezoni! Odlican potez uprave i cestitke! Sada treba produziti ugovor sa Sehovicem i onda vidjeti sta se moze uraditi sa Ikonicem..mada nisam siguran da on ostaje,iako bi to jako volio! Koliko cujem u opticaju je jedan americki bek-jako kvalitetan,u slucaju da Ikonic odluci otici..
Budi Bosna!
Budi Bosna!
djordjevic potpisao za olimpiju na dvije godine pa ti vidi.newbie je napisao/la:a cek jarane ako ostane djordjevic onda jovanovic je backupkobe je napisao/la:1.vv
2.ivanovic
3.ikonic
4.sehovic
5.jovanovic
6.-ovcina(ocerat)
Ja garantujem da je jovanovic skoro duplo bolji plej od djordjevica jer je djordjevic limitiran igrac u napadu,nema skok suta(suta s poda),nema brzinu,nemoze u seriji pogadjat...ali zato ima dobru asistenciju,preglednost ali i poprilicno slabu odbranu nad brzim plejevima(vidjeli protiv jovanovica 20+poena,mason itd).
Jovanovica dovest i rijesili smo na par sezona poziciju pleja i onda nam predstoji da dovedemo dobrog centra a imamo zamjenu u zimicu.
BRAVO za Ivanovica, odlicna vijest
Sve ostalo bi se ko i dalo ustimati samo jos da se bezuslovno rastalimo s Ovcinom, zadrzimo Zimu kao drugog i nadjemo prvog centra.
Ikonica i ne treba nesto pretjerano zadrzavati.
so far so good

Sve ostalo bi se ko i dalo ustimati samo jos da se bezuslovno rastalimo s Ovcinom, zadrzimo Zimu kao drugog i nadjemo prvog centra.
Ikonica i ne treba nesto pretjerano zadrzavati.
so far so good

It's not about the shoes, it's about what you do in them!
treba dovesti zimu i naci jos jednog centra i to nekog teskog kao sto je bio lance. samo ja mislim da bi moglo biti problema na vanjskim pozicijama ako ikona ode... mislim da se treba rijesiti ovcine,pasalica i suljagica
You are someone else I am still right here
ma ne vadimo se na umor...al cinjenica je da sitem subota-utorak nikome ne odgovara...sta fali sistemu recimo 2 grupe..tako je bilo prije 2 sezone...sam dusko vujosevic je izjavio kako bi doslovno popadali svi redom da su morali jos jednu tekmu odigrat....e sad mozda se zajebavao...yoda je napisao/la:hebem mu mater, ako bosna nije u stanju da igra tekmu/dvije sedmicno u nlb-u i bude odmorna za play off, **** onda naseg kondicionog trenera. kako nba igra svaka dva dana pa ide odmah u play off, ili kako ekipe iz euroleague igraju domace i EL prvenstvo pa im nista ne fali. cak naprotiv, bas zbog jakih utakmica i uigranosti treba da budu dominantni. fino je nlb uvela da zadnjeplasirana ekipa ne moze igrati naredne godine. ako se siroki bude zajebavao, bez obzira na sve, nece igrati nlb dogodine i gotovo. a ne moze me niko ubijediti da nije bosni bilo dovoljno sedam dana da se odmore za finale. sta je falilo partizanu da igra i el i nlb i na kraju da uzme svoje prvenstvo? mojne te suplje, sad da se vadimo na umor.

I feel devotion!!
Ivanovic je najbolji igrac Bosne u ovoj sezoni i sigurno da je njegov ostanak velika,ogromna stvar za klub! On je mejdu najboljim cetvorkama NLB lige! Zlaji je sigurno najbolje da dodje u Bosnu,u Zvezdi bi ga unistili kao sto su uradili i sa Milosevicem koji je bio prosle godine najbolji igrac bh prvenstva,a sada ga nigdje nema! Nadam se da ce u narednoj sezoni dvorana biti punija,jer ako dodju najavljenja pojacanja sigurno ce to i navijaci prepoznati,pa ce Skenderija opet biti najposjecenija dvorana u NLB ligi!
-Dobra je stvar sto je uprava vec sada krenula u pojacanja kao i u produzenje ugovora sa odredjenim igracima, a ne kao proslih sezona pred turnir Mirze Delibasica!
Budi Bosna!
-Dobra je stvar sto je uprava vec sada krenula u pojacanja kao i u produzenje ugovora sa odredjenim igracima, a ne kao proslih sezona pred turnir Mirze Delibasica!
Budi Bosna!
Ivan potpisao na godinu!
-
- Kontakt:
Sigurno da je jedna od vaznijih stvari napraviti roster i prije priprema da se u sezonu udze popunjen na svim mjestima nadam se da ce i zlaja doci cini mi se da bi uzivao u skenderiji kada ce se moci vaditi godisnje i koliko ce kostati da li iko zna nadam se jos boljoj atmosferi u skenderiji i boljim terminima tako da skenderija bude sto vise popunjena
Moje je misljenje da su jos jedino problem pozicija play-a (i ako dodje Jovanovic) i pozicija centra (naravno pored Zimica). Ja mislim da Pasalic nije kvalitet za KK Bosnu, nama treba jedan play koji ce moci zamjeniti Jovanovica na nekih 10-15 i postici jedno 10 poena. Ne pratim dovoljno kosarku u nasim susjednim zemljama, ali mislim da bi tamo mogli naci jednog takvog igraca. Sto se tice pozicije centra nama treba igrac kao Lance Williams, mislim da bi Suton bio odlican izbor, ali je pitanje zeli li on igrati za KK Bosnu. Ikonic je na raskrsnici karijere. Ako zeli da ode treba ga pustiti i ne trba mu bacati kamenje pod noge (jer svako sebi zeli obezbijediti egzistenciju), ali ako zeli da ostane onda nek potpise ugovor na vise godina i nek zaboravi svoju karijeru vani i nek svoj sportski zivot posveti KK Bosni, naravno da mu uprava u ugovoru treba napisati da poslije karijere moze preuzeti neku funkciju u klubu. Kako god mislim da su za Ikonu vrata KK Bosne uvijek otvorena.
Evo mog rostera za sljedecu sezonu:
1. Jovanovic, ---
2. Sehovic, Rakic
3. Ikonic, Vucurovic
4. Ivanovic, Hajric
5. Suton, Zimic
Ako neko zna takvog playa nek ga predlozi. Pasalica, Suljagica, Klinca i ostale pustiti nek igraju Ligu 13, ako KK Bosna ne bude igrala u njoj treba ih onda poslati na kaljenje.Ako je cilj uprave za sezonu 10/11 Uleb Cup ondaneki navijaci isto moraju znati da to se ne moze izboriti sa nasim talentima, jer ruku na srce nije svako od njih toliki potencijal kao sto je Nihad Djedovic.
Evo mog rostera za sljedecu sezonu:
1. Jovanovic, ---
2. Sehovic, Rakic
3. Ikonic, Vucurovic
4. Ivanovic, Hajric
5. Suton, Zimic
Ako neko zna takvog playa nek ga predlozi. Pasalica, Suljagica, Klinca i ostale pustiti nek igraju Ligu 13, ako KK Bosna ne bude igrala u njoj treba ih onda poslati na kaljenje.Ako je cilj uprave za sezonu 10/11 Uleb Cup ondaneki navijaci isto moraju znati da to se ne moze izboriti sa nasim talentima, jer ruku na srce nije svako od njih toliki potencijal kao sto je Nihad Djedovic.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.