Serije (sve o serijama na jednom mjestu)
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- ASD
- Kontakt:
Re: Serije (sve o serijama na jednom mjestu)
Meni nije ni blizu BB. Ali onako, ima zaninljivih likova i situacija.
Bara bara s BBom što kaže neko gore. Nećeš to zaključiti nakon sezonu ili dvije, ali kasnije shvatiš da je masterpiece.
Izašla prva epizoda "Znam Kako DIšeš" na balka.ndownload, kao i Deca Zla.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?

Serija je rađena po istoimenoj knjizi, a napisao ju je Miodrag Majić koji je btw pravi sudija, što nekako doprinosi ovom projektu. Nekako svjestan si da sve ove stvari postoje u svakodnevnom životu, ali ne razmišljaš o njima često, nakon što sam izbindžao - nisam mogao izbaciti radnju iz glave.
Pisat ću bez spojlera, u suštini serija krene kao i svaka druga krimi serija koju ste pogledali, osim što je ova jelte na našem jeziku, ali kako serija ide prema naprijed "poprima" neku novu dimenziju, u cijelu priču se uključuje rat i strašni zločin silovanja žena. Ako nekoga brine kako su Srbi to predstavili, sve je sasvim korektno, čak nisu ni karikirali bosanski jezik, kako se to često zna raditi.
Scenarij je dobar, nije to nikakvo specijalno pisanje, ali opet sa druge strane nije nimalo naivno. U seriji se dešava par "twistova", koje će vjerovatno ljudi sa većim stažom u krimi žanru predvidjeti, ali su sasvim lijepo uklopljeni u priču. Glumačka ekipa odlična, stvarno dobra imena, ali meni se nekako najbolje pokazao Ljubomir Bandović, iako nije imao tako veliku ulogu. Od naših glumaca tu je Ermin Sijamija, koji uvijek igra sebe.
Ne sjećam se da sam gledao bolju domaću seriju još od Senki, stvarno odlična. Sve epizode su na HBO, pogledajte obavezno i siguran sam da nakon serije više nikad nećete na isti način slušati pjesmu "A što ćemo ljubav kriti".

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
-
- Kontakt:
Jos da si napisao ime serijeSurreal je napisao/la: ↑03 nov 2023, 10:58
Serija je rađena po istoimenoj knjizi, a napisao ju je Miodrag Majić koji je btw pravi sudija, što nekako doprinosi ovom projektu. Nekako svjestan si da sve ove stvari postoje u svakodnevnom životu, ali ne razmišljaš o njima često, nakon što sam izbindžao - nisam mogao izbaciti radnju iz glave.
Pisat ću bez spojlera, u suštini serija krene kao i svaka druga krimi serija koju ste pogledali, osim što je ova jelte na našem jeziku, ali kako serija ide prema naprijed "poprima" neku novu dimenziju, u cijelu priču se uključuje rat i strašni zločin silovanja žena. Ako nekoga brine kako su Srbi to predstavili, sve je sasvim korektno, čak nisu ni karikirali bosanski jezik, kako se to često zna raditi.
Scenarij je dobar, nije to nikakvo specijalno pisanje, ali opet sa druge strane nije nimalo naivno. U seriji se dešava par "twistova", koje će vjerovatno ljudi sa većim stažom u krimi žanru predvidjeti, ali su sasvim lijepo uklopljeni u priču. Glumačka ekipa odlična, stvarno dobra imena, ali meni se nekako najbolje pokazao Ljubomir Bandović, iako nije imao tako veliku ulogu. Od naših glumaca tu je Ermin Sijamija, koji uvijek igra sebe.
Ne sjećam se da sam gledao bolju domaću seriju još od Senki, stvarno odlična. Sve epizode su na HBO, pogledajte obavezno i siguran sam da nakon serije više nikad nećete na isti način slušati pjesmu "A što ćemo ljubav kriti".![]()

Kad si je prije odgledao ako je tek jučer izašla? 

- numanumaye22
- Kontakt:
Serija je dobro pocela, medjutim uvijek sam se pitao zasto kod nas svi glumci glume tako teatralno i vjestacki, kao da su u pozoristu? To je u Hollywoodu izbaceno jos pocetkom 70ih godina, pogledajte filmove za vrijeme Monroe i onda sad recimo Tarantinove, nebo i zemlja u dijalogu, glumci su vise prirodniji. I mi bi to trebali slijediti.
Jer su naučeni tako. Budi sretan da se bilo šta snima u kakvom je qurcu kinematografija. 

Tacno, to je sve sporo, mracno, umrtvi te serija ili film. Ne znam do cega jenumanumaye22 je napisao/la: ↑03 nov 2023, 14:03Serija je dobro pocela, medjutim uvijek sam se pitao zasto kod nas svi glumci glume tako teatralno i vjestacki, kao da su u pozoristu? To je u Hollywoodu izbaceno jos pocetkom 70ih godina, pogledajte filmove za vrijeme Monroe i onda sad recimo Tarantinove, nebo i zemlja u dijalogu, glumci su vise prirodniji. I mi bi to trebali slijediti.
nope kod nas se jos uvijek njeguje knjizevni izgovor, pa kloso nece rece mama sjebala si mi duksericu, nego mama ubalila si mi je kao u znam kako dises. Al radnjom za prvu epizodu serija je vrhunska, ev prosao sam i kroz cetiri epizode djece zla i nije mi nešto leglaSheyi je napisao/la: ↑03 nov 2023, 18:28Tacno, to je sve sporo, mracno, umrtvi te serija ili film. Ne znam do cega jenumanumaye22 je napisao/la: ↑03 nov 2023, 14:03Serija je dobro pocela, medjutim uvijek sam se pitao zasto kod nas svi glumci glume tako teatralno i vjestacki, kao da su u pozoristu? To je u Hollywoodu izbaceno jos pocetkom 70ih godina, pogledajte filmove za vrijeme Monroe i onda sad recimo Tarantinove, nebo i zemlja u dijalogu, glumci su vise prirodniji. I mi bi to trebali slijediti.
Al pozitivna je stvar ovo budjenje kinematografije kod nas, 15ak godina nista nije snimano, i sad se bas budi i u finom je zamahu
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Zahvaljujuci BH Telekomu i BH content labRobust je napisao/la: ↑03 nov 2023, 20:39nope kod nas se jos uvijek njeguje knjizevni izgovor, pa kloso nece rece mama sjebala si mi duksericu, nego mama ubalila si mi je kao u znam kako dises. Al radnjom za prvu epizodu serija je vrhunska, ev prosao sam i kroz cetiri epizode djece zla i nije mi nešto leglaSheyi je napisao/la: ↑03 nov 2023, 18:28Tacno, to je sve sporo, mracno, umrtvi te serija ili film. Ne znam do cega jenumanumaye22 je napisao/la: ↑03 nov 2023, 14:03
Serija je dobro pocela, medjutim uvijek sam se pitao zasto kod nas svi glumci glume tako teatralno i vjestacki, kao da su u pozoristu? To je u Hollywoodu izbaceno jos pocetkom 70ih godina, pogledajte filmove za vrijeme Monroe i onda sad recimo Tarantinove, nebo i zemlja u dijalogu, glumci su vise prirodniji. I mi bi to trebali slijediti.
Al pozitivna je stvar ovo budjenje kinematografije kod nas, 15ak godina nista nije snimano, i sad se bas budi i u finom je zamahu
Po uzoru na telekom srbije sto radi
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Na prvoj sam epizodi ove odlične britanske serije
The long shadow
https://www.imdb.com/title/tt13323596/? ... he%2520lon

The long shadow
https://www.imdb.com/title/tt13323596/? ... he%2520lon

Zanimljivo ali meni je kraj totalna fula. Posljednje 4 epizode su mi kao druga, nepovezana serija i sa BTS i sa BB (ne mislim samo radi tona i tempa). Pogotovo ovaj post-BB dio odskače u posljednjoj sezoni.
-
- Kontakt:
Gledate li "Znam kako dišeš", meni čak i razočarenje
, previše praznog hoda.
Evo, tek kako su u priču uveli novi slučaj sam zapravo shvatio koliko je sranje trejler, bukvalno su ovo prikazali, ako si već nešto ovako napravio bilo bi smislenije da su pustili cijelu sezonu odjednom.

Evo, tek kako su u priču uveli novi slučaj sam zapravo shvatio koliko je sranje trejler, bukvalno su ovo prikazali, ako si već nešto ovako napravio bilo bi smislenije da su pustili cijelu sezonu odjednom.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.