NK Čelik Zenica
Moderator/ica: GracanicaAA
-
- Moderator
- Kontakt:
Re: NK Čelik Zenica
Svim navijačima Čelika želimo dobrodošlicu u Srebrenik i da se osjećate kao i na Bilinom polju. 

OFK Gradina Srebrenik
Silver Town Boys
Silver Town Boys
Načitao sam se vaših "stručnih" komentara k'o dijete pjesmica u Čitankama - i sve nešto kao "treba ovo"..."biće ono"...i Čelik "dobija"!
Pa se ispostavi da smo svi očekivali čudo, a dobili - ogledalo!
A lopta neumoljiva.
U nekoliko utakmica kroz Drugu Licu Centar i sada u ovoj, upamtio sam skoro pa identičnu situaciju u Čelikovom šesnaestercu, kad Durmo prima gol kao prošle nedjelje - ulazak protivničkog igrača s boka s lijeva kao kroz maslac mekanu Čelikovu odbranu, ondje negdje unutar 5 metara od vrha/ćoška šesnaesterca; protivnički igrč malko gurne loptu od sebe, pa se namjesti na šut, a niko ga ne blokira iz Čelikove odbrane; šut i lopta odsjedne u malu mrežicu desno od Durme.
Naprimao se Čelik golova iz tako identično izrađenih situacija protivnika.
Slučajnosti se rijetko dešavaju, ali se ipak dešavaju.
Ja nisam baš neki "stručnjak" za igru i taktiku, iako sam na Čelikovim utakmicama još od tamo Blatuše u drugoj polovini šezdesetih godina prošlog vijeka, ali sam se nagledao jednako primljenih golova za sve te provedene decenije na tribinama. I nekako kao da znam kad vidim određenu situaciju na terenu, pa znam da će Čelik tad fasovat' gol! Srećan sam kad pogriješim u strahovanju, iako i tada situacija bude ono "zamalo"!
A nit' su igrači isti, niti je trener isti, nit' je lopta ista, samo je golčina u Čelikovoj mreži ista!
Ima li tu neke veze, dragi moji "stručnjaci"? Kako da to objasnimo; naročito sebi samima?
Zahvaljujući Jutjubu, često pogledam stare utakmice iz perioda jugoslovenskih liga - ondašnjih "velikih" nekada naših timova i reprezentacije. I ne mogu se oteti samo jednom utisku poslije gledanja, gdje je (uvijek!) bila greška - to je stručnost naših trenera.
NA SLICI:
Isječeno iz davnih sportskih YU novina, ono što nećete vidjeti na Jutjubu snimku utakmice Jugoslavija - Honduras (1:0), sa Svjetskog prvenstva u Španiji, 1982 godine (stariji koji su gledali utakmicu putem ondašnjih tv ekrana sigurno pamte ovu scenu!) kada je kamera pored aut-linije snimila gestikulacije i mimiku golmana Dragana Pantelića upućeno klupi i tadašnjem selektoru reprezentacije, Miljanu Miljaniću: " j*bem li ti mamicu, mijenjaj nešto, idi u mičku paterinu!". Selektor Miljanić se pravio da to ne vidi, a golman Pantelić se poslije kao "pravdao" u novinama: "Samo sam tražio da se igra brže!"

Pa se ispostavi da smo svi očekivali čudo, a dobili - ogledalo!
A lopta neumoljiva.
U nekoliko utakmica kroz Drugu Licu Centar i sada u ovoj, upamtio sam skoro pa identičnu situaciju u Čelikovom šesnaestercu, kad Durmo prima gol kao prošle nedjelje - ulazak protivničkog igrača s boka s lijeva kao kroz maslac mekanu Čelikovu odbranu, ondje negdje unutar 5 metara od vrha/ćoška šesnaesterca; protivnički igrč malko gurne loptu od sebe, pa se namjesti na šut, a niko ga ne blokira iz Čelikove odbrane; šut i lopta odsjedne u malu mrežicu desno od Durme.
Naprimao se Čelik golova iz tako identično izrađenih situacija protivnika.
Slučajnosti se rijetko dešavaju, ali se ipak dešavaju.
Ja nisam baš neki "stručnjak" za igru i taktiku, iako sam na Čelikovim utakmicama još od tamo Blatuše u drugoj polovini šezdesetih godina prošlog vijeka, ali sam se nagledao jednako primljenih golova za sve te provedene decenije na tribinama. I nekako kao da znam kad vidim određenu situaciju na terenu, pa znam da će Čelik tad fasovat' gol! Srećan sam kad pogriješim u strahovanju, iako i tada situacija bude ono "zamalo"!
A nit' su igrači isti, niti je trener isti, nit' je lopta ista, samo je golčina u Čelikovoj mreži ista!
Ima li tu neke veze, dragi moji "stručnjaci"? Kako da to objasnimo; naročito sebi samima?
Zahvaljujući Jutjubu, često pogledam stare utakmice iz perioda jugoslovenskih liga - ondašnjih "velikih" nekada naših timova i reprezentacije. I ne mogu se oteti samo jednom utisku poslije gledanja, gdje je (uvijek!) bila greška - to je stručnost naših trenera.
NA SLICI:
Isječeno iz davnih sportskih YU novina, ono što nećete vidjeti na Jutjubu snimku utakmice Jugoslavija - Honduras (1:0), sa Svjetskog prvenstva u Španiji, 1982 godine (stariji koji su gledali utakmicu putem ondašnjih tv ekrana sigurno pamte ovu scenu!) kada je kamera pored aut-linije snimila gestikulacije i mimiku golmana Dragana Pantelića upućeno klupi i tadašnjem selektoru reprezentacije, Miljanu Miljaniću: " j*bem li ti mamicu, mijenjaj nešto, idi u mičku paterinu!". Selektor Miljanić se pravio da to ne vidi, a golman Pantelić se poslije kao "pravdao" u novinama: "Samo sam tražio da se igra brže!"

- prisonbreak
- Kontakt:
Bolja klupa, nego prvih 11 

Samo godine tuge s' tobom imam ja..
Samo godine bola i nadanja..
Pehilj u napadu
evo mu prilike da se pokaze
Pehilj nam danas svima pisa u usta
Ne znam za rezultat al očekujem da danas bar 20% vise licimo na ekipu.
Cekam sad Mehica da vrati ovom mazlumu iz Gradine. Namjerio se na koga treba. Samo da ne dobije crveni.
Koji je balvan ovaj Mehic.Momak samo leta po terenu ko muha bez glave, niti ima tehnike niti je brz niti je dobar u defanzivi.Pravi bizon na ternu, samo ide na loptu i da skrši igrača.Baš je antitalenat.
Ovaj sudija je idiot.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."
Ide crveni do poluvremena.Lik za svaki prekrsaj nama žuti hahah
- prisonbreak
- Kontakt:
Nije ovo uopste lose.
Nije..nismo primili gol

Trčimo danas. Pehilj 2x vise pretrci od Masica.
- prisonbreak
- Kontakt:
Ne znam druze sta ocekujes. Prethodna gostovanja u Nemili gubimo 1-0 a u Begovom hanu 2-0. Nisu nam danas posteno zaprijetili, mi imali pae poluprilika.
Vjeruj da ne očekujem ništa, naravno da nam nisu zaprijetili kad je Gradina baš loša, a i mi ništa bolji, isti smo na terenu.Ne možemo da napravimo ni mi ništa, taman kreneš naprijed, dođe lopta do pojedini igrača koji prvo loptu ne znaju uštopati, a dodavanje u noge da ne govorim i onda sve propadne na kraju.prisonbreak je napisao/la: ↑11 nov 2023, 14:10Ne znam druze sta ocekujes. Prethodna gostovanja u Nemili gubimo 1-0 a u Begovom hanu 2-0. Nisu nam danas posteno zaprijetili, mi imali pae poluprilika.
Zadnja izmjena: Celicni, dana/u 11 nov 2023, 14:18, ukupno mijenjano 1 put.