Champions League 2023/24

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

Tko osvaja?

Real Madrid
32
58%
Borussia Dortmund
23
42%

Ukupno glasova: 55

let3
Kontakt:

Re: Champions League 2023/24

Post Postao/la let3 » 09 nov 2023, 21:46

bavarian_bk je napisao/la:
09 nov 2023, 19:02
Rosicky je napisao/la:
09 nov 2023, 18:51
Još jedan koji ne zna čitati.

Čovjek ismijaje repku jer u njoj igra Maguire.
Maguire nije igrao prije 100godina.

U periodu otkad on igra englezi su dolazili dalje.
:urnebes: :urnebes:
:rol: :rol:

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 09 nov 2023, 21:53

Dobro je,sve elita :D
Da mi se ne rugaju ljudi kao vi,zabrinuo bi se :D

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 09 nov 2023, 23:02

Rosicky je napisao/la:
09 nov 2023, 18:07
coelho41 je napisao/la:
09 nov 2023, 15:55
Rosicky je napisao/la:
09 nov 2023, 13:40
La liga je dosadna i to je fakt.
Ove sezone kad god sam nesto upalio da gledam brzo sam tražio HNL ili Bundesligu.

Bundesliga je zanimljiva al cesto na granici amaterizma.Gdje golmani uredno primaju golove sa pola centra ili stoperi gubr lopte po petercu pa onda i takve utakmice osim kolicine golovai par lijepih poteza ne nude nesto puno.
Ovo je najveća neću reći zabluda, nego laž koja se podmeće, a dolazi od ljudi koji ne gledaju ligu, a predstavljaju se ko da se razumiju u nogomet, naprimjer ti.

Jel to u Engleskoj nikad nije bio go sa pola terena? Ja se sjećam onda zabi ga Begović od gola do gola, a u toj sezoni je meščini i Rooney zabio s pola terena go. Za ostalo je dovoljno reći da Harry Maguire igra stopera u Engleskoj ligi, a i reprezentaciji :rol:
Sigurno nisi pogledao vise utakmica bundeslige od mene ove sezone npr. Čak i da si gledao svaku Bayernovu.
Ali vidis svoju ograničenost pokazuješ time da u 12 godina unazad nađeš 2 gola dok ih u Bundesligi po sezoni budu 2 do 3.
To sam uzeo kao neku liniju apsurda šta se sve zna desiti jer cesto se igra va bank.

Ta reprezentacija je sa istim Maguirreom imala vise uspjehaod njemačke reprezentacije u periodu od kad on igra.
Doduse i japan je imao vise uspjeha..
Pa ti ko dječak kakav spominješ malo malo gol s pola centra, jer je Harry zabio neki dan, ne sjećam se kad je prije toga bio onakav go, nisam ja tebi ništa tražio unazad 12 godina, nego mi prvo pao na pamet Begovićev gol kao golman od gola do gola, ja to nisam nikad vidio u Bundesligi, a bilo je svega i ti govoriš o amaterizmu pripisuješ ga čitavoj Bundesligi, kao da se greške ne dešavaju svako kolo u svim ligama. Pa neki dan golman Chelsea dodade loptu igraču Arsenala i hop ovaj zabi golčinu, uozbilji se.

IceTea
Kontakt:

Post Postao/la IceTea » 09 nov 2023, 23:16

coelho41 je napisao/la:
09 nov 2023, 23:02
Rosicky je napisao/la:
09 nov 2023, 18:07
coelho41 je napisao/la:
09 nov 2023, 15:55

Ovo je najveća neću reći zabluda, nego laž koja se podmeće, a dolazi od ljudi koji ne gledaju ligu, a predstavljaju se ko da se razumiju u nogomet, naprimjer ti.

Jel to u Engleskoj nikad nije bio go sa pola terena? Ja se sjećam onda zabi ga Begović od gola do gola, a u toj sezoni je meščini i Rooney zabio s pola terena go. Za ostalo je dovoljno reći da Harry Maguire igra stopera u Engleskoj ligi, a i reprezentaciji :rol:
Sigurno nisi pogledao vise utakmica bundeslige od mene ove sezone npr. Čak i da si gledao svaku Bayernovu.
Ali vidis svoju ograničenost pokazuješ time da u 12 godina unazad nađeš 2 gola dok ih u Bundesligi po sezoni budu 2 do 3.
To sam uzeo kao neku liniju apsurda šta se sve zna desiti jer cesto se igra va bank.

Ta reprezentacija je sa istim Maguirreom imala vise uspjehaod njemačke reprezentacije u periodu od kad on igra.
Doduse i japan je imao vise uspjeha..
Pa ti ko dječak kakav spominješ malo malo gol s pola centra, jer je Harry zabio neki dan, ne sjećam se kad je prije toga bio onakav go, nisam ja tebi ništa tražio unazad 12 godina, nego mi prvo pao na pamet Begovićev gol kao golman od gola do gola, ja to nisam nikad vidio u Bundesligi, a bilo je svega i ti govoriš o amaterizmu pripisuješ ga čitavoj Bundesligi, kao da se greške ne dešavaju svako kolo u svim ligama. Pa neki dan golman Chelsea dodade loptu igraču Arsenala i hop ovaj zabi golčinu, uozbilji se.
Dobar si čovjek kad citiraš nepismenog topnika. :rol:
𝐒𝐋𝐎𝐁𝐎𝐃𝐀 𝐓𝐔𝐙𝐋𝐀

𝐅𝐔𝐊𝐀𝐑𝐄 𝟏𝟗𝟖𝟕

𝐅𝐑𝐄𝐄 𝐏𝐀𝐋𝐄𝐒𝐓𝐈𝐍𝐄

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 10 nov 2023, 00:01

IceTea je napisao/la:
09 nov 2023, 15:44
Bundesliga nezanimljiva, a na stadione ni šibica ne može stat. :rol:

Previše ovdje neznalica obitava, kao i katalonskih paćenika.
Puni su stadioni i u Turskoj recimo, sto ne znaci da ke ta liga jaka. Intres za ligom iz vana, govori najvise o toj ligi. Ko fakat gleda utakmice Bundes lige, osim samih Nijemaca? Niko.
Daleko su i iza Seria A, koja je u zestokom padu vec godinama.
Koji superstar u svom naponu je ikad otisao u Bundesligu? Niti jedan, ne postoji.
Kakva je to liga gdje jedna ekipa pokupuje sve sto zeli? Istina, vise im to ne prolazi, sad im Englezi sve pokupovase. Prije 15 godina, u Bayernu bi sigurno zavrsili i Haland i Guardiol.
Pa dok Arena sve intresantne lige nije pokupila, Bundeslogu je Eurosport prenosio :rol:

qaa18

Post Postao/la qaa18 » 10 nov 2023, 01:27

Izraz "pola centra" je svakako glupost, i jeste za smijanja
:rol: :rol: :rol:
We are Liverpool - This means more!
#20 DJ

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 10 nov 2023, 01:37

Svake godine ista prica.
Ovaj navija za bayu, bundeska mu najjaca, ovaj za barcu, Spanska beton, ovaj treci ipak za united, epl NBA.

Zanimljivo, a to sto gledamo najgoru barsu, utd i bayu u ovom vijeku nije bitno

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 10 nov 2023, 02:37

soxx je napisao/la:
10 nov 2023, 01:37

Najgori Bayo u ovom vijeku? Onda se ti ne sjećaš vremena Ottla, Lella, palikuće Brena, Ali Karimija...

Utd apsolutno da, Barsa u ovom vijeku je bila najgora početkom, netom prije game changer dovođenja Ronaldinha.
Garavi Zeko M-84, Sultan M-84, Plavi Princ T-55, T-55, Transporter BVP-80

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 10 nov 2023, 04:24

dirkules je napisao/la:
10 nov 2023, 02:37
soxx je napisao/la:
10 nov 2023, 01:37

Najgori Bayo u ovom vijeku? Onda se ti ne sjećaš vremena Ottla, Lella, palikuće Brena, Ali Karimija...

Utd apsolutno da, Barsa u ovom vijeku je bila najgora početkom, netom prije game changer dovođenja Ronaldinha.
ma hajde malo sam pritjero pogotovo za bayern al svi znamo kakvi su ovo klubovi prije bili a gledaj im ssd zvijezdi :mrgreen:

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 10 nov 2023, 08:10

Ma nisam ja nikada rekao da je Bundeska najjača liga, samo naglašavam da razlika u kvaliteti između Engleske na jednoj i Njemačke, Španije i Italije na drugoj stranic i nije baš tolika kolika se predstavlja. U nekim stvarima je nema, negdje se dobro osjeti.

ArtemisFowl
Kontakt:

Post Postao/la ArtemisFowl » 10 nov 2023, 11:27

coelho41 je napisao/la:
10 nov 2023, 08:10
Ma nisam ja nikada rekao da je Bundeska najjača liga, samo naglašavam da razlika u kvaliteti između Engleske na jednoj i Njemačke, Španije i Italije na drugoj stranic i nije baš tolika kolika se predstavlja. U nekim stvarima je nema, negdje se dobro osjeti.
Ja sam poprilično siguran da su sve te razlike između liga samo u nijansama. Eto sinoć Toulouse pobijedi Liverpoola. Shakhtar Barcelonu. Kopenhagen Uniteda i tako dalje u nedogled. Razlike među profesionalcima su male.
Haaland zabija u Cityju isto ko i u RB Salzburgu ili Dortmundu. Može se povući ona floskula da danas svi igraju nogomet.

Ono što izdvaja Premier ligu od ostalih je količina novca koji fluktuiše, samim tim i ogroman broj top top igrača (najbolji igrači idu tamo gdje mogu najviše zaraditi) iz cijelog svijeta.
Kad uporedimo plate igrača iz druge polovine svih liga tu možemo vidjeti jasnu razliku među ligama. Englezi tu dominiraju nad svim ostalim ligama i zato se priča o NBA-u. Najbolji primjer koliko je novca potrošio Bournemouth ovo ljeto na transfere, a jedni su od kandidata za ispast.

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 10 nov 2023, 13:30

ArtemisFowl je napisao/la:
10 nov 2023, 11:27
coelho41 je napisao/la:
Ja sam poprilično siguran da su sve te razlike između liga samo u nijansama. Eto sinoć Toulouse pobijedi Liverpoola. Shakhtar Barcelonu. Kopenhagen Uniteda i tako dalje u nedogled. Razlike među profesionalcima su male.
Haaland zabija u Cityju isto ko i u RB Salzburgu ili Dortmundu. Može se povući ona floskula da danas svi igraju nogomet.

Ono što izdvaja Premier ligu od ostalih je količina novca koji fluktuiše, samim tim i ogroman broj top top igrača (najbolji igrači idu tamo gdje mogu najviše zaraditi) iz cijelog svijeta.
Kad uporedimo plate igrača iz druge polovine svih liga tu možemo vidjeti jasnu razliku među ligama. Englezi tu dominiraju nad svim ostalim ligama i zato se priča o NBA-u. Najbolji primjer koliko je novca potrošio Bournemouth ovo ljeto na transfere, a jedni su od kandidata za ispast.
Ili je najgori primjer Bournemouth :mrgreen:

Nogomet je uvijek bio zanimljiv baš zato jer nije u šoldima sve. To što Bournemouth preplaćuje ispodprosječne igrače u pogledu kvaliteta nogometa ne znači ništa, slična situacija se desila sa Union Berlinom, koji je igrao bolji nogomet dok nisu zaradili novac od plasmana u Ligu Prvaka i uložili ga u polu igrače da ih sad ne nabrajam.

Novac može biti i ogromna kletva, najbolje se vidi na primjeru Chelsea i Uniteda, ne znam široka je tema, ali slažem se da stvarne razlike kvalitete nogometa jesu u nijansama. Da su razlike tako velike kako se predstavljaju onda nijedan igrač koji nije produkt fudbalskih škola na Otoku ne bi mogao igrati na istom, a u stvarnosti svi igraju osim proizvoda tih škola nogometa.

kontrasviju
Kontakt:

Post Postao/la kontrasviju » 10 nov 2023, 13:49

EPL je ubjedljivo najkvalitetnija i najzanimljvija i to je činjenica jer svakog vikenda od 10 utakmica imaš minimum 7 koje možeš pogledati a neće ti biti dosadno.

Nema te propagande i marketinga koji me može natjerati da gledam utakmicu Heidenheim - Hoffenheim ili Bologna - Frosinone.

La Ligu bi pored strašnog pada u kvaliteti i odlaska velikih zvijezda još uvijek stavio na drugo mjesto. Seria A i Bundesliga su tu negdje ali šansa da se pogleda utakmica a da nije derbi između neke dvije ekipe koje su u samom vrhu tabele je gotovo nikakva. Ligue 1 nema potrebe ni komentarisati.
1921

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 10 nov 2023, 14:02

Ovdje pametuju likovi koji vjerovatno nisu ukupno 10 utakmica pogledali određene lige u životu. Ali zato su tu glavni da kažu kako Bundesliga, Serie A, La Liga ne valjaju.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

ArtemisFowl
Kontakt:

Post Postao/la ArtemisFowl » 10 nov 2023, 14:09

coelho41 je napisao/la:
10 nov 2023, 13:30
coelho41 je napisao/la:

Nogomet je uvijek bio zanimljiv baš zato jer nije u šoldima sve. To što Bournemouth preplaćuje ispodprosječne igrače u pogledu kvaliteta nogometa ne znači ništa, slična situacija se desila sa Union Berlinom, koji je igrao bolji nogomet dok nisu zaradili novac od plasmana u Ligu Prvaka i uložili ga u polu igrače da ih sad ne nabrajam.

Novac može biti i ogromna kletva, najbolje se vidi na primjeru Chelsea i Uniteda, ne znam široka je tema, ali slažem se da stvarne razlike kvalitete nogometa jesu u nijansama. Da su razlike tako velike kako se predstavljaju onda nijedan igrač koji nije produkt fudbalskih škola na Otoku ne bi mogao igrati na istom, a u stvarnosti svi igraju osim proizvoda tih škola nogometa.
Mogu skauti pogriješiti koji put, al u nekom prosjeku najskuplje plaćeni igrači su i najbolji igrači na svijetu. Opet to ne znači da će ekipa biti brutalna ako ima igrače koji su skupi, nogomet je timska igra. I taj Union Berlin nije uložio ni blizu novaca ko Bournemouth ili Nottingham Forest.
Btw. Ovo za proizvode škole nogometa ti je bezveze. U Bayernu igraju Gnabry, Musiala, Kane, Sane. Igrači koji su bitan dio razvoja ili afirmacije u svijetu nogometa doživjeli u Engleskoj.

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 10 nov 2023, 14:30

10 nov 2023, 14:09
coelho41 je napisao/la:
10 nov 2023, 13:30

Mogu skauti pogriješiti koji put, al u nekom prosjeku najskuplje plaćeni igrači su i najbolji igrači na svijetu. Opet to ne znači da će ekipa biti brutalna ako ima igrače koji su skupi, nogomet je timska igra. I taj Union Berlin nije uložio ni blizu novaca ko Bournemouth ili Nottingham Forest.
Btw. Ovo za proizvode škole nogometa ti je bezveze. U Bayernu igraju Gnabry, Musiala, Kane, Sane. Igrači koji su bitan dio razvoja ili afirmacije u svijetu nogometa doživjeli u Engleskoj.
Ja pokušavam svakako da Bayern držim podalje od ove diskusije, jer se Bayern ne ponaša kao Bundesligaš, prosječne plate su im nivo Citya i Uniteda, a možda i veće, ne znam tačno.

Ovo si djelimično upravu. Međutim kvalitet fudbala koji vidimo na terenu ne prati linearno količinu potrošenog novca. To znači da Englezi mogu potrošiti i troše 3 do 4 puta više novca za transfere nego Italijani, Nijemci i Španci, ali to ne znači da će imati 3 do 4 puta bolji fudbal od njih, prvo jer u tih 3 do 4 puta više potrošenog novca stane i kvantitativno više igrača koji cirkulišu kroz EPL, puno veći je protok igrača koji dolaze i odlaze, a imaju i 2 kluba više od Bundeslige i drugo uslovi rada u klubovima su bitan faktor itd. da se ne vrtimo u krug i da se vratim na početak ne treba lupati ko maksim po diviziji pa govoriti da se u Bundeski igra neki amaterski nogomet.

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 10 nov 2023, 15:16

Bitno je tko kupuje.
Ako klubovi iz EPL u startu od tv prava mogu računati na 100M onda ti neće nitko pustiti igrača po nekoj "realnoj" cijeni.

Rutter kada je prelazio u Ledds imao je vrijednost blizu 12M a prešao je tamo za 30M.
Da su ga prodavali Leverkusenu otišao bi za 15M.

I seria A je preplacivala igrače za svoje vrijeme kada su bila najjaca liga kao i Barcelona poslije ere Pepa itd itd ..tržište te natjera

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 10 nov 2023, 18:22

slika
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 10 nov 2023, 19:54

Je li direktan crveni karton u LP samo jedna utakmica suspenzije ili više, nešto ne mogu da se dohavizam :hmmmmm:
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 10 nov 2023, 20:44

Na cemu je ovaj covjek, da Pogba i ovdje nije poceo dilati :D
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 5 gostiju.