Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo
Pa ti ko dječak kakav spominješ malo malo gol s pola centra, jer je Harry zabio neki dan, ne sjećam se kad je prije toga bio onakav go, nisam ja tebi ništa tražio unazad 12 godina, nego mi prvo pao na pamet Begovićev gol kao golman od gola do gola, ja to nisam nikad vidio u Bundesligi, a bilo je svega i ti govoriš o amaterizmu pripisuješ ga čitavoj Bundesligi, kao da se greške ne dešavaju svako kolo u svim ligama. Pa neki dan golman Chelsea dodade loptu igraču Arsenala i hop ovaj zabi golčinu, uozbilji se.Rosicky je napisao/la: ↑09 nov 2023, 18:07Sigurno nisi pogledao vise utakmica bundeslige od mene ove sezone npr. Čak i da si gledao svaku Bayernovu.coelho41 je napisao/la: ↑09 nov 2023, 15:55Ovo je najveća neću reći zabluda, nego laž koja se podmeće, a dolazi od ljudi koji ne gledaju ligu, a predstavljaju se ko da se razumiju u nogomet, naprimjer ti.Rosicky je napisao/la: ↑09 nov 2023, 13:40La liga je dosadna i to je fakt.
Ove sezone kad god sam nesto upalio da gledam brzo sam tražio HNL ili Bundesligu.
Bundesliga je zanimljiva al cesto na granici amaterizma.Gdje golmani uredno primaju golove sa pola centra ili stoperi gubr lopte po petercu pa onda i takve utakmice osim kolicine golovai par lijepih poteza ne nude nesto puno.
Jel to u Engleskoj nikad nije bio go sa pola terena? Ja se sjećam onda zabi ga Begović od gola do gola, a u toj sezoni je meščini i Rooney zabio s pola terena go. Za ostalo je dovoljno reći da Harry Maguire igra stopera u Engleskoj ligi, a i reprezentaciji![]()
Ali vidis svoju ograničenost pokazuješ time da u 12 godina unazad nađeš 2 gola dok ih u Bundesligi po sezoni budu 2 do 3.
To sam uzeo kao neku liniju apsurda šta se sve zna desiti jer cesto se igra va bank.
Ta reprezentacija je sa istim Maguirreom imala vise uspjehaod njemačke reprezentacije u periodu od kad on igra.
Doduse i japan je imao vise uspjeha..
Dobar si čovjek kad citiraš nepismenog topnika.coelho41 je napisao/la: ↑09 nov 2023, 23:02Pa ti ko dječak kakav spominješ malo malo gol s pola centra, jer je Harry zabio neki dan, ne sjećam se kad je prije toga bio onakav go, nisam ja tebi ništa tražio unazad 12 godina, nego mi prvo pao na pamet Begovićev gol kao golman od gola do gola, ja to nisam nikad vidio u Bundesligi, a bilo je svega i ti govoriš o amaterizmu pripisuješ ga čitavoj Bundesligi, kao da se greške ne dešavaju svako kolo u svim ligama. Pa neki dan golman Chelsea dodade loptu igraču Arsenala i hop ovaj zabi golčinu, uozbilji se.Rosicky je napisao/la: ↑09 nov 2023, 18:07Sigurno nisi pogledao vise utakmica bundeslige od mene ove sezone npr. Čak i da si gledao svaku Bayernovu.coelho41 je napisao/la: ↑09 nov 2023, 15:55
Ovo je najveća neću reći zabluda, nego laž koja se podmeće, a dolazi od ljudi koji ne gledaju ligu, a predstavljaju se ko da se razumiju u nogomet, naprimjer ti.
Jel to u Engleskoj nikad nije bio go sa pola terena? Ja se sjećam onda zabi ga Begović od gola do gola, a u toj sezoni je meščini i Rooney zabio s pola terena go. Za ostalo je dovoljno reći da Harry Maguire igra stopera u Engleskoj ligi, a i reprezentaciji![]()
Ali vidis svoju ograničenost pokazuješ time da u 12 godina unazad nađeš 2 gola dok ih u Bundesligi po sezoni budu 2 do 3.
To sam uzeo kao neku liniju apsurda šta se sve zna desiti jer cesto se igra va bank.
Ta reprezentacija je sa istim Maguirreom imala vise uspjehaod njemačke reprezentacije u periodu od kad on igra.
Doduse i japan je imao vise uspjeha..
Puni su stadioni i u Turskoj recimo, sto ne znaci da ke ta liga jaka. Intres za ligom iz vana, govori najvise o toj ligi. Ko fakat gleda utakmice Bundes lige, osim samih Nijemaca? Niko.
Najgori Bayo u ovom vijeku? Onda se ti ne sjećaš vremena Ottla, Lella, palikuće Brena, Ali Karimija...
ma hajde malo sam pritjero pogotovo za bayern al svi znamo kakvi su ovo klubovi prije bili a gledaj im ssd zvijezdi
Ja sam poprilično siguran da su sve te razlike između liga samo u nijansama. Eto sinoć Toulouse pobijedi Liverpoola. Shakhtar Barcelonu. Kopenhagen Uniteda i tako dalje u nedogled. Razlike među profesionalcima su male.coelho41 je napisao/la: ↑10 nov 2023, 08:10Ma nisam ja nikada rekao da je Bundeska najjača liga, samo naglašavam da razlika u kvaliteti između Engleske na jednoj i Njemačke, Španije i Italije na drugoj stranic i nije baš tolika kolika se predstavlja. U nekim stvarima je nema, negdje se dobro osjeti.
Ili je najgori primjer BournemouthArtemisFowl je napisao/la: ↑10 nov 2023, 11:27Ja sam poprilično siguran da su sve te razlike između liga samo u nijansama. Eto sinoć Toulouse pobijedi Liverpoola. Shakhtar Barcelonu. Kopenhagen Uniteda i tako dalje u nedogled. Razlike među profesionalcima su male.coelho41 je napisao/la: ↑10 nov 2023, 08:10Ma nisam ja nikada rekao da je Bundeska najjača liga, samo naglašavam da razlika u kvaliteti između Engleske na jednoj i Njemačke, Španije i Italije na drugoj stranic i nije baš tolika kolika se predstavlja. U nekim stvarima je nema, negdje se dobro osjeti.
Haaland zabija u Cityju isto ko i u RB Salzburgu ili Dortmundu. Može se povući ona floskula da danas svi igraju nogomet.
Ono što izdvaja Premier ligu od ostalih je količina novca koji fluktuiše, samim tim i ogroman broj top top igrača (najbolji igrači idu tamo gdje mogu najviše zaraditi) iz cijelog svijeta.
Kad uporedimo plate igrača iz druge polovine svih liga tu možemo vidjeti jasnu razliku među ligama. Englezi tu dominiraju nad svim ostalim ligama i zato se priča o NBA-u. Najbolji primjer koliko je novca potrošio Bournemouth ovo ljeto na transfere, a jedni su od kandidata za ispast.
Mogu skauti pogriješiti koji put, al u nekom prosjeku najskuplje plaćeni igrači su i najbolji igrači na svijetu. Opet to ne znači da će ekipa biti brutalna ako ima igrače koji su skupi, nogomet je timska igra. I taj Union Berlin nije uložio ni blizu novaca ko Bournemouth ili Nottingham Forest.coelho41 je napisao/la: ↑10 nov 2023, 13:30Ili je najgori primjer BournemouthArtemisFowl je napisao/la: ↑10 nov 2023, 11:27Ja sam poprilično siguran da su sve te razlike između liga samo u nijansama. Eto sinoć Toulouse pobijedi Liverpoola. Shakhtar Barcelonu. Kopenhagen Uniteda i tako dalje u nedogled. Razlike među profesionalcima su male.coelho41 je napisao/la: ↑10 nov 2023, 08:10Ma nisam ja nikada rekao da je Bundeska najjača liga, samo naglašavam da razlika u kvaliteti između Engleske na jednoj i Njemačke, Španije i Italije na drugoj stranic i nije baš tolika kolika se predstavlja. U nekim stvarima je nema, negdje se dobro osjeti.
Haaland zabija u Cityju isto ko i u RB Salzburgu ili Dortmundu. Može se povući ona floskula da danas svi igraju nogomet.
Ono što izdvaja Premier ligu od ostalih je količina novca koji fluktuiše, samim tim i ogroman broj top top igrača (najbolji igrači idu tamo gdje mogu najviše zaraditi) iz cijelog svijeta.
Kad uporedimo plate igrača iz druge polovine svih liga tu možemo vidjeti jasnu razliku među ligama. Englezi tu dominiraju nad svim ostalim ligama i zato se priča o NBA-u. Najbolji primjer koliko je novca potrošio Bournemouth ovo ljeto na transfere, a jedni su od kandidata za ispast.
Nogomet je uvijek bio zanimljiv baš zato jer nije u šoldima sve. To što Bournemouth preplaćuje ispodprosječne igrače u pogledu kvaliteta nogometa ne znači ništa, slična situacija se desila sa Union Berlinom, koji je igrao bolji nogomet dok nisu zaradili novac od plasmana u Ligu Prvaka i uložili ga u polu igrače da ih sad ne nabrajam.
Novac može biti i ogromna kletva, najbolje se vidi na primjeru Chelsea i Uniteda, ne znam široka je tema, ali slažem se da stvarne razlike kvalitete nogometa jesu u nijansama. Da su razlike tako velike kako se predstavljaju onda nijedan igrač koji nije produkt fudbalskih škola na Otoku ne bi mogao igrati na istom, a u stvarnosti svi igraju osim proizvoda tih škola nogometa.
Ja pokušavam svakako da Bayern držim podalje od ove diskusije, jer se Bayern ne ponaša kao Bundesligaš, prosječne plate su im nivo Citya i Uniteda, a možda i veće, ne znam tačno.ArtemisFowl je napisao/la: ↑10 nov 2023, 14:09Mogu skauti pogriješiti koji put, al u nekom prosjeku najskuplje plaćeni igrači su i najbolji igrači na svijetu. Opet to ne znači da će ekipa biti brutalna ako ima igrače koji su skupi, nogomet je timska igra. I taj Union Berlin nije uložio ni blizu novaca ko Bournemouth ili Nottingham Forest.coelho41 je napisao/la: ↑10 nov 2023, 13:30Ili je najgori primjer BournemouthArtemisFowl je napisao/la: ↑10 nov 2023, 11:27
Ja sam poprilično siguran da su sve te razlike između liga samo u nijansama. Eto sinoć Toulouse pobijedi Liverpoola. Shakhtar Barcelonu. Kopenhagen Uniteda i tako dalje u nedogled. Razlike među profesionalcima su male.
Nogomet je uvijek bio zanimljiv baš zato jer nije u šoldima sve. To što Bournemouth preplaćuje ispodprosječne igrače u pogledu kvaliteta nogometa ne znači ništa, slična situacija se desila sa Union Berlinom, koji je igrao bolji nogomet dok nisu zaradili novac od plasmana u Ligu Prvaka i uložili ga u polu igrače da ih sad ne nabrajam.
Novac može biti i ogromna kletva, najbolje se vidi na primjeru Chelsea i Uniteda, ne znam široka je tema, ali slažem se da stvarne razlike kvalitete nogometa jesu u nijansama. Da su razlike tako velike kako se predstavljaju onda nijedan igrač koji nije produkt fudbalskih škola na Otoku ne bi mogao igrati na istom, a u stvarnosti svi igraju osim proizvoda tih škola nogometa.
Btw. Ovo za proizvode škole nogometa ti je bezveze. U Bayernu igraju Gnabry, Musiala, Kane, Sane. Igrači koji su bitan dio razvoja ili afirmacije u svijetu nogometa doživjeli u Engleskoj.
Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 5 gostiju.