Eto kaze dobar je derbi recimo Frankfurt - Leipcig, a ne valja recimo Roma-lazio, ili Totenham-Celzi

Tek su malo iznad Francuza i to je to

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo
Marseille bi izborio Ligu Prvaka da igra EPLmilanist je napisao/la: ↑09 nov 2023, 16:15Kako covjek opisao ostale lige osim Njemacke da bog sakloni i sacuva. Bundes ligu prate samo navijaci klubova iste, dok ostatku svijeta i nije puno zanimljiva.
Eto kaze dobar je derbi recimo Frankfurt - Leipcig, a ne valja recimo Roma-lazio, ili Totenham-Celzi![]()
Tek su malo iznad Francuza i to je to![]()
Bayern uzeo 13' izrokao Juventus. Poslije toga opet. Inter demolirali u grupi prošle sezone. Roma kako se sjećam 7-icu primila na Olimpiku. Lazio također primio porciju.Stroj1946 je napisao/la: ↑09 nov 2023, 16:13Kakva ba Bundesliga. Bayern osvojio zadnje dvije LP, tek kad su Italijanski klubovi pali khurcu, pa su imali vise prostora. Inter ih presluso u finalu prije toga. Dobro onaj napisa, prate samo oni Bundesligu koji navijaju za te klubove zna se unaprijed ko ce biti prvi i to vazda. Samo Bayern i Eintracht Frankfurt su jedini koji su osvojili Evropska takmicenja zadnih 20+ godina. Dvije lige koje drze konstantu su EPL i LaLiga zadnjih 30+ godina u svim takmicenjima sa razlicitim klubovima.
Bayern da ulaže kao City, samo bi se izmjenjivao sa Realom u osvajanju LP. Dvije najveće ekipe na planeti.chily-rz je napisao/la: ↑09 nov 2023, 16:22Razlika između Premiershipa i Bundes lige je ta što u Engleskoj imaš pet, šest ekipa koje su financijski na nivou Bayerna a u Bundesligi nemaš ni jednu.
City dominira zato što su kvalitetom i mentalno mašina od ekipe, Bayern i kad igra lošu sezonu osvaja titule.
Bayern nema potrebe da ulaže kad ima monopol nad ligom, koliko kvalitetnih igrača je završilo u Bayernu po isteku ugovora ili u zadnjoj godini.
Sigurno nisi pogledao vise utakmica bundeslige od mene ove sezone npr. Čak i da si gledao svaku Bayernovu.coelho41 je napisao/la: ↑09 nov 2023, 15:55Ovo je najveća neću reći zabluda, nego laž koja se podmeće, a dolazi od ljudi koji ne gledaju ligu, a predstavljaju se ko da se razumiju u nogomet, naprimjer ti.Rosicky je napisao/la: ↑09 nov 2023, 13:40La liga je dosadna i to je fakt.
Ove sezone kad god sam nesto upalio da gledam brzo sam tražio HNL ili Bundesligu.
Bundesliga je zanimljiva al cesto na granici amaterizma.Gdje golmani uredno primaju golove sa pola centra ili stoperi gubr lopte po petercu pa onda i takve utakmice osim kolicine golovai par lijepih poteza ne nude nesto puno.
Jel to u Engleskoj nikad nije bio go sa pola terena? Ja se sjećam onda zabi ga Begović od gola do gola, a u toj sezoni je meščini i Rooney zabio s pola terena go. Za ostalo je dovoljno reći da Harry Maguire igra stopera u Engleskoj ligi, a i reprezentaciji![]()
Jaje volim jaje nikom ne dam
Ma pusti trola, kao da se Realu nije dešavalo da im Šahtar utrpao tricu za poluvrijeme na njihovom terenu ili da ih Šerif mlatne na tom istom terenu ili da ih Legija okrene s 0-2 na 3-2 pa da na kraju iščupaju bod.Invincibles14 je napisao/la: ↑09 nov 2023, 20:27Ljudi igraju pod br. 1 u Europskoj ligi. Pod br. 2 igraju s izmijesanim sastavom jer su i s porazom opet prvi.
Sta si ti intelektualac htio reci pojasni nam?
Ma volim vise Elf nego englesku repku.armando je napisao/la: ↑09 nov 2023, 19:26Jaje volim jaje nikom ne dam![]()
@rosi, čitam ja dobro, ali nedopustovo u nikakvom slučaju blaćenje Elfa od simpatizera engleske reprezentacije.
Toliko....
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.