FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Po meni jedini koji zaslužuje početnu postavu od rezervi je Al Jaber. Sad što moramo improvizovati zbog u21 pravilato je drugo.
Redom nabrojani
Turanjanin
Biber
Musić
Šehić- pogotovo
Gasal
Drljo
Dubačkić
Ćosić
Nisu uopšte za premijer lige, a pogotovo ne za nas.
Muftić Mulalić (golmani)
Galić Jašarević ovčina Šabić (bekovi)
Drina Aco Cocalić (stoperi)
Selimović Rustemović (zadnji vezni- "šestice"
Jaber Mekić Štilić (20 min) vezni "8" i "10"
Boljević Amoah (krila)
Krpić Haračić (zadnjih 20 min kad ganjamo)
Pod hitno nam treba "8" i "10"i dva krila (po mogućnosti u21 jedan). Očekujem da se raziđemo sa ovom prvom grupom (možda Musića ostaviti jer je i sljedeće sezone u21). Ali zadnju će dati SŠ. Mislim da bi kondicioni mogao prekrižiti par iz ove druge grupe
Redom nabrojani
Turanjanin
Biber
Musić
Šehić- pogotovo
Gasal
Drljo
Dubačkić
Ćosić
Nisu uopšte za premijer lige, a pogotovo ne za nas.
Muftić Mulalić (golmani)
Galić Jašarević ovčina Šabić (bekovi)
Drina Aco Cocalić (stoperi)
Selimović Rustemović (zadnji vezni- "šestice"
Jaber Mekić Štilić (20 min) vezni "8" i "10"
Boljević Amoah (krila)
Krpić Haračić (zadnjih 20 min kad ganjamo)
Pod hitno nam treba "8" i "10"i dva krila (po mogućnosti u21 jedan). Očekujem da se raziđemo sa ovom prvom grupom (možda Musića ostaviti jer je i sljedeće sezone u21). Ali zadnju će dati SŠ. Mislim da bi kondicioni mogao prekrižiti par iz ove druge grupe
- MrAmarOsim
- Kontakt:
Jašarević bolji od Šehića? Daj pretjerujemo malo. Musić nikako nije dobio minuta i na osnovu toga ga izbacujemo iz ekipe. U svim sezonama u kojima nam je ekipa bila bazirana na igračima iz našeg OP, bez obzira na (ne)kvalitet istog dodana sa par stranaca/regionalnih igrača, to nije bila nimalo loša ekipa. Eh sad što očigledno Musić nije nivo jednog Bukija ili da ne idemo toliko u prošlost, Beća nije nivo Hadžiahmetovića ne znači da za nas ne mogu dati ruke i pokazati nešto. Meni je to pogotovo u zadnjem periodu, gdje je dosta naših omladinaca trebalo dobit priliku, kao što su Kobašević, Križevac, Mućaj, pa evo sada i Musić nije je dobilo poražavajuće, da naš OP koji je svakako na izdisaju, još više srozavamo.
"Ovi igrači za koje se plaćaju enormne sume novca su prije svega životinje fizički."
Najtrofejniji trener PLBiH - Amar Osim
Najtrofejniji trener PLBiH - Amar Osim
Poštujem mišljenje. Ja sam musića gledao samo jednu utakmicu (protiv austrijanaca prijateljsku ) nije me dojmio ni malo.MrAmarOsim je napisao/la: ↑08 nov 2023, 18:20Jašarević bolji od Šehića? Daj pretjerujemo malo. Musić nikako nije dobio minuta i na osnovu toga ga izbacujemo iz ekipe. U svim sezonama u kojima nam je ekipa bila bazirana na igračima iz našeg OP, bez obzira na (ne)kvalitet istog dodana sa par stranaca/regionalnih igrača, to nije bila nimalo loša ekipa. Eh sad što očigledno Musić nije nivo jednog Bukija ili da ne idemo toliko u prošlost, Beća nije nivo Hadžiahmetovića ne znači da za nas ne mogu dati ruke i pokazati nešto. Meni je to pogotovo u zadnjem periodu, gdje je dosta naših omladinaca trebalo dobit priliku, kao što su Kobašević, Križevac, Mućaj, pa evo sada i Musić nije je dobilo poražavajuće, da naš OP koji je svakako na izdisaju, još više srozavamo.
Šehić koliko god mi lično bio drag je najlošiji od bekovs. Što se tiče omladinskog pogona našeg imaš:
Muftić
Galić
Drina
Cocalić
Mekić
Šabić
Štilić
Ali opet vjerujem da će trener, a pogotovo ovaj talijan zahvaliti se batem polovini igrača na zimu i da ćemo uspjeti angažovati barem 50% spremnije i bolje igrače.
Živio
- MocMahale444
Jasta, istrpit cemo sve dzuturume ali mali Seha je problem.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️
Kretnja mu ni za futsala nije,malo je reci da nema mozga za fudbala.bablaz1 je napisao/la: ↑08 nov 2023, 18:28Poštujem mišljenje. Ja sam musića gledao samo jednu utakmicu (protiv austrijanaca prijateljsku ) nije me dojmio ni malo.MrAmarOsim je napisao/la: ↑08 nov 2023, 18:20Jašarević bolji od Šehića? Daj pretjerujemo malo. Musić nikako nije dobio minuta i na osnovu toga ga izbacujemo iz ekipe. U svim sezonama u kojima nam je ekipa bila bazirana na igračima iz našeg OP, bez obzira na (ne)kvalitet istog dodana sa par stranaca/regionalnih igrača, to nije bila nimalo loša ekipa. Eh sad što očigledno Musić nije nivo jednog Bukija ili da ne idemo toliko u prošlost, Beća nije nivo Hadžiahmetovića ne znači da za nas ne mogu dati ruke i pokazati nešto. Meni je to pogotovo u zadnjem periodu, gdje je dosta naših omladinaca trebalo dobit priliku, kao što su Kobašević, Križevac, Mućaj, pa evo sada i Musić nije je dobilo poražavajuće, da naš OP koji je svakako na izdisaju, još više srozavamo.
Šehić koliko god mi lično bio drag je najlošiji od bekovs. Što se tiče omladinskog pogona našeg imaš:
Muftić
Galić
Drina
Cocalić
Mekić
Šabić
Štilić
Ali opet vjerujem da će trener, a pogotovo ovaj talijan zahvaliti se batem polovini igrača na zimu i da ćemo uspjeti angažovati barem 50% spremnije i bolje igrače.
Živio
Fk Željezničar.
Po meni, žaliti mogu samo za igračima koji su nakon odlaska iz Želje uspjeli nešto napraviti.
Volio bih da Beća i Šehić zaigraju u bundesligi. Od svih koji su bili "naša djeca" donekle su za ozbiljnog fudbala Hrvanović, Kulašin i Šošić ( u zadnjih 5,6 godina) ostali ako nisu nek se ufate knjige.
Volio bih da Beća i Šehić zaigraju u bundesligi. Od svih koji su bili "naša djeca" donekle su za ozbiljnog fudbala Hrvanović, Kulašin i Šošić ( u zadnjih 5,6 godina) ostali ako nisu nek se ufate knjige.
-
- Kontakt:
Moze se tu vjerovatno dodati Eldar Sehic, i Hamza Jaganjac kojeg su Ivkovic i Marenci polako uveli u ekipu, medjutim Mulalic preferirao Vucurevica u nebitnoj sezoni.bablaz1 je napisao/la: ↑08 nov 2023, 18:48Po meni, žaliti mogu samo za igračima koji su nakon odlaska iz Želje uspjeli nešto napraviti.
- dubioza144
- Kontakt:
Hocemol Luki Menalu malo karijeru dotjerat
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!
Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.
Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.
Šehu sam zaboravio, a gdje završi Jaganjac (jao kad se sjetim Vučurevića)Hansestadt je napisao/la: ↑08 nov 2023, 19:03Moze se tu vjerovatno dodati Eldar Sehic, i Hamza Jaganjac kojeg su Ivkovic i Marenci polako uveli u ekipu, medjutim Mulalic preferirao Vucurevica u nebitnoj sezoni.bablaz1 je napisao/la: ↑08 nov 2023, 18:48Po meni, žaliti mogu samo za igračima koji su nakon odlaska iz Želje uspjeli nešto napraviti.
-
- Kontakt:
Igra jos omladinski fudbal u Adana Demirsporu, nije jos to ozbiljno, ali mislim da smo to bolje mogli iskoristiti.bablaz1 je napisao/la: ↑08 nov 2023, 19:09Šehu sam zaboravio, a gdje završi Jaganjac (jao kad se sjetim Vučurevića)Hansestadt je napisao/la: ↑08 nov 2023, 19:03Moze se tu vjerovatno dodati Eldar Sehic, i Hamza Jaganjac kojeg su Ivkovic i Marenci polako uveli u ekipu, medjutim Mulalic preferirao Vucurevica u nebitnoj sezoni.bablaz1 je napisao/la: ↑08 nov 2023, 18:48Po meni, žaliti mogu samo za igračima koji su nakon odlaska iz Želje uspjeli nešto napraviti.
-
- Kontakt:
Hajde realno sagledaj stvari. Tacno je da je puklo kod podjele premija, ali to je takodjer trenerov posao da izbjegne problem odnosno da ga rijesi jer ce se njemu obiti o glavu na kraju. Moras takve stvari da prepoznas i iskomuniciras kako treba. Tebi je u interesu. Sef si, jbg. Treneri nisu samo treneri igracima nego su im prijatelji, roditelji, rame za plakanje i psiholozi. Tako je kako je. Nije se snasao,.ocito.bhsport je napisao/la: ↑08 nov 2023, 17:52Ma mozes, tu smo da pricamo.RatoborniMrmot je napisao/la: ↑08 nov 2023, 14:42Nekoliko momenata, ako mogu ?bhsport je napisao/la: ↑08 nov 2023, 11:54
Nema to veze sa legenom ili ne, Nermin nam je u teskim trenutcima kada smo finansijski bili losi, okrenuo sezonu, osigurao izlazak u evropu i tamo pokazao koliko zna.
Dalje je sve stvar poznata, igraci nezadovoljni premijama bojkotovali Posušje, kasnije i Nermina sa analizama, po kafama pricali da ih ubija analizama.
Tako da se covjeku mozemo samo zahvaliti i izvinuti kakvi su pojedinci supci ispali. Nermin je jeo hljeb mimo Zelje, radio u oranizovanijim ligama a jedan je od rijetkih koji konstatno uci i usavrsava se, koji nikad nije svalio krivicu za igrace i kukao da nema hljeba od 3 marke, nego je radio, cak i kada je rumenko sazvao press da se pere opet je ispao fer i prema njemu.
Nermin nicim nije ostetio klub i nema potrebe za ovakvim komentarima.
Radije se natovari sportskom direktoru rumenom koji je egomanijak kao i dvojac koji nas je spustio na niske grane, od kokuza do dovodjenja Selimovica i Crnogorca odjedjnom.
@Virtu4l, nadam se da ce biti tako, da ce dobiti nogu pa nek ide u Igman i tamo prosipa patetiku, štetočina.
Koliko dobrih tekmi smo odigrali pod Basicem, realno ? Bez Europe.
11 igraca je doslo ove sezone, pola tima, trener ih odobrio i buse ga ? Svi pali u formi osim Muftica. Bukvalno. Kaze losa ekipa, iako se ne slazem s tim nek' bude tako, opet imas nekoliko igraca koji budu "dobri", jos kod nas svi legli. Imal logike ? Kaze busio ga Bekric, jeste, busio sam sebe pa vidis da je vec na tapetu, busis sam sebe da ti jebu mrtve.
Usput, kako si uspio da te buse nekoliko igraca i u imaginarnoj situaciji SD. Imas li oci, vidis li sta, to ti je posao, valjda.
Za Boljevica i Selimovica kazes kako, pa dovedes igrace kada im propadnu sve varijante u Septembru pa spuste cijenu. Logika ? Zaboravljas da smo i Amoaha prosle sezone doveli u 5 - 6 kolu lige.
Hvala Basicu na svemu ali ocito nije kalibar za Zeljeznicar.
Realno kraj prošle sezone je bio u odnosu na Mualicevu igru dobar, i Posušje i Sloboda i Sarajevo, te nakon te utakmice Borac.
Nakon Borca ne gledam ništa jer se vidjelo da to nije to od strane igraca.
Slazem se, 11 igraca htio širinu, aminovao, da je odbio bilo bi opet po njemu jer je odbio. Nemas pare za Dadu ali za 15 dana dovodis Selimovica i Boljevica, klasično bušenje.
Ali eto bilo prošlo, poslije Senadovog tjeranja Ode 2015 i Čapljića, vjerovatno najvece smradanje.
Trebali su gospodski prihvatiti ostavku i reci hvala izgubio si svlačionicu i ides.
Dalje, uzmimo za primjer Jakirovica, lik dodje i dovede 10-ak igraca svojih, gleda 2 hrvatsku ligi, gleda 3 ligu, prati ko, sta, gdje. Koga je Basic doveo ? Pricamo o realnim imenima ? Mulalic ? Fula. Gdje su igraci koje je on skenirao, iz lige, a da nam mogu pomoci i da ih mozemo platiti. Nema ih.
Biber i Alison prodju hladno probu. Ono sto sam gledao Efendica nista losiji nije. Sabic bez prilike, nekoliko minuta na racun, a vidi se da moze, sasvim korektan. Jaber, minute na kapaljku, a jedan od boljih veznjaka u dramaticno sporoj vezi. Ne smijes sa ovakom vezom uci u takmicenje, spori smo do pizde materine pri cemu ne idemo direktno prema golu nego kruzimo. Sporo, tromo, bezidejno. Ovcina i Cosic koji su dar mar pravili po desnoj strani u Velezu odigraju samo jednu tekmu zajedno na tim pozicijama. Cosic igrao 5-6 pozicija u ekipi nna kraju ga ubio u pojam saltanjem. Haracic koji mu je spasio guzove dobijao minute na kapaljku. Stilic ne moze da pocinje tekme, ne vise, zadnjih pola sata je top. Turanjanin je dobio finu minutazu, a vidjelo se da ne moze. Ne znam kako Demirovic iz Buducnosti nije doveden, decko bas odskakao igrom na onoj prvoj pripremnoj tekmi sto smo igrali na pomocnom. Ne vjeruje mladima, to je ocito i to je isto minus.
Igras protiv Goska i Igmana, kisa, klizavo, losi tereni a nama na stoperima Aco i Coca jos visokom izlazimo

Koliko je formacija uigravao na 20-ak tekmi ? 3 4 3, 3 5 2, 4 4 2 i na kraju, logicno, se ne uigra nista nego se vratimo na 4 5 1. Ne igraju stoperi isto kada igras sa trojicom i cetvoricom nazad, trener bi to trebao da zna, jbg.
Masa, al bas masa je zamjerki na Basicev rad.i trebala je boto prihvacena ostavka nakon Sirokog, tu se slazemo s tim da je dio uprave koji je bio za ostanak Basica otisao. Zato ne mislim da smo ispali supci. Da nisu otisli onda bi bas ispali debili.
Necemo se sloziti, al nema veze

Ps. Dado nas je zajebao, pristao i onda nam ga zabio za koji dan i otisao kod nekakvih jazavaca u Srbiji. Hiros je isto vec bio dogovoren, tener ga ostavio da mu sjedi na klupi

Zar nije Vucenovic?bablaz1 je napisao/la: ↑08 nov 2023, 19:09Šehu sam zaboravio, a gdje završi Jaganjac (jao kad se sjetim Vučurevića)Hansestadt je napisao/la: ↑08 nov 2023, 19:03Moze se tu vjerovatno dodati Eldar Sehic, i Hamza Jaganjac kojeg su Ivkovic i Marenci polako uveli u ekipu, medjutim Mulalic preferirao Vucurevica u nebitnoj sezoni.bablaz1 je napisao/la: ↑08 nov 2023, 18:48Po meni, žaliti mogu samo za igračima koji su nakon odlaska iz Želje uspjeli nešto napraviti.
Fk Željezničar.
Kakav je igrač ni prezime mu nismo zapamtiliPablo11 je napisao/la: ↑08 nov 2023, 19:41Zar nije Vucenovic?bablaz1 je napisao/la: ↑08 nov 2023, 19:09Šehu sam zaboravio, a gdje završi Jaganjac (jao kad se sjetim Vučurevića)Hansestadt je napisao/la: ↑08 nov 2023, 19:03
Moze se tu vjerovatno dodati Eldar Sehic, i Hamza Jaganjac kojeg su Ivkovic i Marenci polako uveli u ekipu, medjutim Mulalic preferirao Vucurevica u nebitnoj sezoni.

-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Kad smo ga se rijesili covjek se umislio da ce imati zagarantovano mjesto zbog nacionalnog kljuca
-
- Kontakt:
Sto je najgore gurao je Hodzica u napad, poluinvalida Zeca, a ponekad Vucenovica i FataiaHansestadt je napisao/la: ↑08 nov 2023, 19:03Moze se tu vjerovatno dodati Eldar Sehic, i Hamza Jaganjac kojeg su Ivkovic i Marenci polako uveli u ekipu, medjutim Mulalic preferirao Vucurevica u nebitnoj sezoni.bablaz1 je napisao/la: ↑08 nov 2023, 18:48Po meni, žaliti mogu samo za igračima koji su nakon odlaska iz Želje uspjeli nešto napraviti.

-
- Kontakt:
Sablja zvani, nema ti tu mlad ili star igrac, pa bolan ko je meni dao da igram sto sam mlad, igraju samo najbolji.....i onda onog parmaka u vrhu.
Btw: https://www.transfermarkt.com/aleksanda ... ler/384224 Covjek ima jos golgeterski post, treba mu neko reci da je vrijeme
Btw: https://www.transfermarkt.com/aleksanda ... ler/384224 Covjek ima jos golgeterski post, treba mu neko reci da je vrijeme
Kad smo vec kod Jaganjca igra za u19 Adana
Zabio je dva u gola u zadnje dvije utakmice
Drugi su na tabeli bjezi im Galata bod
U subotu igraju protiv Galate
Ako pobjede i zabije
skrenut ce paznju na sebe
Mogo bi Jagi dobar igrac ispast
Postepeno se razvija
Klosari ga ne zovu u repku zbog guranja Marcetica iz Borca
A Eldar Sehic igra za cetveroplasiranu ekipu Ceske prve lige
Dok npr izvikani Pidro igra za zadnjeplasiranu ekipu Ceske
Jos je Sehic mladji 2 godine
Zabio je dva u gola u zadnje dvije utakmice
Drugi su na tabeli bjezi im Galata bod
U subotu igraju protiv Galate
Ako pobjede i zabije
skrenut ce paznju na sebe
Mogo bi Jagi dobar igrac ispast
Postepeno se razvija
Klosari ga ne zovu u repku zbog guranja Marcetica iz Borca
A Eldar Sehic igra za cetveroplasiranu ekipu Ceske prve lige
Dok npr izvikani Pidro igra za zadnjeplasiranu ekipu Ceske
Jos je Sehic mladji 2 godine
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Bio na treningu danas, ništa posebno, radi se, klasični trening u sredini sedmice. Svi radili, Drina malo trčkarao (poslije i Alison sa njim) malo radio sa ekipom. Jašarević trenirao normalno sa ekipom.Hansestadt je napisao/la: ↑08 nov 2023, 15:27A evo ga isto na slikama, trenira sa prvim timom. Ima li neko opcenito utiske sa treninga?
Čuo sam da je sa igračima obavljen razgovor, o pristupu ozbiljnosti, profesionalizmu, ali i mogućnostima koje se mogu otvoriti na zimskoj pauzi.
Takođe bi još dva pomoćnika trebala doći ovih dana. I za ove šatro navijače, mali Al Jaber je tu trenirao sa ekipom...leti po terenu.
Trenutno korisnika/ca: antibot, doncarlo, Ferroviere1987, Hrasno15 i 58 gostiju.