AC Milan
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
Re: AC Milan
Ne branim ja nikoga, niti imal razloga, boli me k. za dotičnog. Ali smiješno je pričati gluposti tipa da su navedeni igrači bili po ćeifu Pioliju, još smješnije čitati i vjerovati da u Seriji A trener ima glavnu riječ kod transfera. Pa to nije imao ni Mourinho kod Morattija, a ne da danas netko ima.
Tko želi i dalje sam sebe lagati da je Pioli doveo ove igrače, slobodno nek nastavi, ja niti imam potrebu dotičnog braniti, niti nekoga nešto uvjeravati.
Tko želi i dalje sam sebe lagati da je Pioli doveo ove igrače, slobodno nek nastavi, ja niti imam potrebu dotičnog braniti, niti nekoga nešto uvjeravati.
Ja ti pričam sta su pisali svi mediji u Italiji, nemam nikakav drugi argument, a ni razlog da ne vjerujem u to.
Il Club più titolato al mondo!
- Beduin
- Kontakt:
Sad malo gledam:
Chuck: 20/21 propustio 22 utakmice zbog tetive (vjerovatno istegnuca i sl.), 21/22 problemi sa misicem propustio 64 tekme za klub i nacionalni tim. Prosle sezone, valjda, nije imao nikakvih problema.
Pulisic: prosle sezone propustio 13 utakmica, sezonu prije 2 tekme, pa 15 pa 2 i svake prethodne po par tekmi. Nista posebno, osim sto svake sezone je neki drugi sitni problem sa zglobom, koljenom, listom itd...
Okafor: Zanemarivo, po 1-2 tekme tokom sezone da je propustao.
Loftus: u zadnjih par sezona tek po par utakmica propustio, ako i korona virus tu ubrojimo, a vec sad u Milanu ima vise propustenih.
Jovic: sezonama unazad po par propustenih utakmica zbog sitnih povreda, zanemarivo. Ali je i cinjenica da je malo igrao.
Da ostale ne provjeravam, jer su trenutno zdravi pa neka tako i ostane. Jednostavno se neke metode treninga moraju mijenjati i prilagoditi intenzitet, to je cinjenica.
Ovo su presudni momenti i za Piolija i za Milan. Za Minan prvenstveno u LP gdje dosta moze dobiti/izgubiti, a to bi trebalo odrediti i sudbinu Piolina. Ako ga igraci bojkotuju onda sigurno ispadamo iz LP.
Chuck: 20/21 propustio 22 utakmice zbog tetive (vjerovatno istegnuca i sl.), 21/22 problemi sa misicem propustio 64 tekme za klub i nacionalni tim. Prosle sezone, valjda, nije imao nikakvih problema.
Pulisic: prosle sezone propustio 13 utakmica, sezonu prije 2 tekme, pa 15 pa 2 i svake prethodne po par tekmi. Nista posebno, osim sto svake sezone je neki drugi sitni problem sa zglobom, koljenom, listom itd...
Okafor: Zanemarivo, po 1-2 tekme tokom sezone da je propustao.
Loftus: u zadnjih par sezona tek po par utakmica propustio, ako i korona virus tu ubrojimo, a vec sad u Milanu ima vise propustenih.
Jovic: sezonama unazad po par propustenih utakmica zbog sitnih povreda, zanemarivo. Ali je i cinjenica da je malo igrao.
Da ostale ne provjeravam, jer su trenutno zdravi pa neka tako i ostane. Jednostavno se neke metode treninga moraju mijenjati i prilagoditi intenzitet, to je cinjenica.
Ovo su presudni momenti i za Piolija i za Milan. Za Minan prvenstveno u LP gdje dosta moze dobiti/izgubiti, a to bi trebalo odrediti i sudbinu Piolina. Ako ga igraci bojkotuju onda sigurno ispadamo iz LP.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Igraci Mandzukic, Conti, Florenzi, Messias, Romero, Jovic i ostanak Kjaera, Gabbije, Krunica, Pobege su direktno njegovo maslo. Romagnoli mu nije valjo, a u ovoj ekipi je sigurno imo mjesto u rotaciji. Reci da trener nema umijesanost u dovodjenje igraca je naivno, pa to u Premijer Ligi BiH nije tako a kamoli u Serie A. Naravno da se on pito za dosta toga. Predlaganje igraca, a on se slozi i da zeleno svjetlo. Ako mu dovedu 2 igraca on ima pravo da bira treceg, pa ne statira lik na klupi.ik0ik0 je napisao/la: ↑06 nov 2023, 08:16Ne branim ja nikoga, niti imal razloga, boli me k. za dotičnog. Ali smiješno je pričati gluposti tipa da su navedeni igrači bili po ćeifu Pioliju, još smješnije čitati i vjerovati da u Seriji A trener ima glavnu riječ kod transfera. Pa to nije imao ni Mourinho kod Morattija, a ne da danas netko ima.
Kad ti tako samouvjeren kažeš, mora da je tako!!! Ipak si ti s ekipom iz ACMa svaki dan na sastancima.
Ali da, složio bi se da su Mandzo, Florenzi, Krunić, Pobega, tip igrača koje bi Pioli doveo/ostavio. Fazon je da niti jedan od njih nije ovoljetno pojačanje.
Conti je došao prije Piolija, Romangolli nije ostao jer je tražio preveliku plaću. Al dobro, nadrobio si svašta. Nešto si i pogodio, više mašio.
Cilj mog prvog posta je bio da ovi mladi igrači van serije A sigurno nisu došli po željama trenera.
Svatko ima pravo misliti što želi.
Ali da, složio bi se da su Mandzo, Florenzi, Krunić, Pobega, tip igrača koje bi Pioli doveo/ostavio. Fazon je da niti jedan od njih nije ovoljetno pojačanje.
Conti je došao prije Piolija, Romangolli nije ostao jer je tražio preveliku plaću. Al dobro, nadrobio si svašta. Nešto si i pogodio, više mašio.
Cilj mog prvog posta je bio da ovi mladi igrači van serije A sigurno nisu došli po željama trenera.
Svatko ima pravo misliti što želi.
Brate, pa samo Musah i RLC su oni tipični profili trkača koje on voli jer je opšte poznato da je lik alergičan na pas igru. Trka, snaga i igra na 1 na 1, to je sve što on priznaje. Krunić je ostao na njegovu zapovijed, zato se nije ni dovodio defanzivni vezni (nažalost).
Pulišić, Okafor i Chuk su odlični ofanzivci i dobri 1 na 1, gdje opet dolazimo do toga da voli igrače koji znaju driblati i proći svog čuvara, o čemu je i javno na presici pričao prošle godine. Reijnders isto odličan veznjak, sve igrači koje nijedan trener ne bi odbio.
Od svih tih nabrojanih igrača, samo vjerujem da Keteljar nije bio po ničijem ukusu jer se nije uklapao u njegov stil igre, niti je on uopšte znao kako da ga koristi.
Politika kluba je takva da se preferiraju mlađi igrači, čemu se morao prilagoditi, ali itekako je ove godine bio ispoštovan po pitanju igrača sa posebnim karakteristikama koje njemu odgovaraju.
Pulišić, Okafor i Chuk su odlični ofanzivci i dobri 1 na 1, gdje opet dolazimo do toga da voli igrače koji znaju driblati i proći svog čuvara, o čemu je i javno na presici pričao prošle godine. Reijnders isto odličan veznjak, sve igrači koje nijedan trener ne bi odbio.
Od svih tih nabrojanih igrača, samo vjerujem da Keteljar nije bio po ničijem ukusu jer se nije uklapao u njegov stil igre, niti je on uopšte znao kako da ga koristi.
Politika kluba je takva da se preferiraju mlađi igrači, čemu se morao prilagoditi, ali itekako je ove godine bio ispoštovan po pitanju igrača sa posebnim karakteristikama koje njemu odgovaraju.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
As reported by Corriere Dello Sport (via MilanNews), Pioli will no longer just be a head coach but rather a manager. This means that he will not just be in charge of the first team, but also be involved in the transfer market strategy planning.
Pioli is very enthusiastic about the role, as the report continues, and he will make sure that his voice will be heard. As was also highlighted by Gazzetta Dello Sport this morning, the gaffer is already making phone calls to some of Milan’s targets to convince them to join the club.
Pioli’s new role can be compared to Sir Alex Ferguson’s role at Man Utd, not just coaching the team but also having an important say in the signings.
E pa to. Dok on mora dovoditi igrače koji će u biti tek postati igrači. Nije to po njegovoj želji. Koji bi trener želio igrače koje mora čekati i koji će oscilirati cijelu godinu?!
Fazon je da Pioli nema kičmu, pristao je na sve što su mu ovi rekli samo da bi ostao na klupi, i zato još i nije dobio nogu.
Ako je kojim slučajem ova glupost iz citata točna, što po meni nema veze sa zdravim razumom.
Pa ti Ameri su luđi nego sam mislio. A nešto sumnjam da su toliki diltenti. Ipak su njima drage pare prije svega. I sigurno neće dati Pioliju da dovodi svoja sranja i opet nema rezultate.Pioli’s new role can be compared to Sir Alex Ferguson’s role at Man Utd
A dobro, jel' mu sad treba dovoditi tridesetogodišnjake i likove koji bi parazitirali na platnoj listi, da bi mu bilo po volji? Uz njegov fitnes tim i ljubav ka rotacijama, baš bi izašlo na dobro.
Pulišić i RLC već uveliko iskusni igrači na najjačoj sceni, Reijnders 25 godina, Sportielo preko 30, Chuky 24, ali već godinama igra u Španiji. Nijedan od njih niti je toliko mlad, a pogotovo ne neiskusan.
Izuzetak su Romero (svakako nebitan faktor) i Musah sa 20 godina, ali već sa stotinjak nastupa u španskoj ligi i reprezentaciji. Okafor je neka sredina, ne dolazi iz top 5 najjačih liga, ali u fudbalskom svijetu neko sa 23 godine se više ne smatra juniorom.
Jovića nigdje ne računam
ali ako ćemo i o njemu, ima i 26 godina i prilično iskustva.
Pulišić i RLC već uveliko iskusni igrači na najjačoj sceni, Reijnders 25 godina, Sportielo preko 30, Chuky 24, ali već godinama igra u Španiji. Nijedan od njih niti je toliko mlad, a pogotovo ne neiskusan.
Izuzetak su Romero (svakako nebitan faktor) i Musah sa 20 godina, ali već sa stotinjak nastupa u španskoj ligi i reprezentaciji. Okafor je neka sredina, ne dolazi iz top 5 najjačih liga, ali u fudbalskom svijetu neko sa 23 godine se više ne smatra juniorom.
Jovića nigdje ne računam
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
Sve u svemu za klinca sastav, kad su jace utakmice 90 posto igraca bjezi od lopte ili se sakriva iza protivnickih sto smo mogli vidjeti u prethodnim mecevima....
Ako Bog da dok rasprodaju sad uskoro i ova 3 igraca ( Leao, Theo, Mike ) koga li ce onda prodavati bas me zanima????
Ako Bog da dok rasprodaju sad uskoro i ova 3 igraca ( Leao, Theo, Mike ) koga li ce onda prodavati bas me zanima????
Pa to je ono što bi trener prije odabrao.
Treba i tu znati probrati, a i imati malo sreće.
Pioli je bio dobro rješenje za ono vrijeme kad nije bilo ambicija. Doveden da nešto uradi, uradio je, Scudetto i polufinale LP. Međutim izgubio je kompas prošle sezone u drugom dijelu sezone. Vrijeme da se raziđu i traži drugi rješenje. Imam osjećaj da ovaj ako ostane da će dublje padati, ući u krizu i na kraju izvisiti za LP. To bi baš bio udarac. Jedino ako ove Amere zaboli ćošak.
Tad bi sigurno otišli glavni igrači a ne bi niko iole kvalitetan došao. Zato je bolje mijenjati jednog čovjeka nego 7 igrača iz prve postave i 10 novih, pitanje kakavih kvaliteta i sposobnosti su ti igrači. Trener je pola ekipe.
Tad bi sigurno otišli glavni igrači a ne bi niko iole kvalitetan došao. Zato je bolje mijenjati jednog čovjeka nego 7 igrača iz prve postave i 10 novih, pitanje kakavih kvaliteta i sposobnosti su ti igrači. Trener je pola ekipe.
Pa mi smo i prošle godine na terenu ispusili plasman u LP. Samo gluposti uprave Juventusa su nam omogućile da i ove godine igramo to takmičenje.
Il Club più titolato al mondo!
Po radu vlasnika upitno je da li imamo nekih ambicija???Stroj1946 je napisao/la: ↑06 nov 2023, 16:49Pioli je bio dobro rješenje za ono vrijeme kad nije bilo ambicija. Doveden da nešto uradi, uradio je, Scudetto i polufinale LP. Međutim izgubio je kompas prošle sezone u drugom dijelu sezone. Vrijeme da se raziđu i traži drugi rješenje. Imam osjećaj da ovaj ako ostane da će dublje padati, ući u krizu i na kraju izvisiti za LP. To bi baš bio udarac. Jedino ako ove Amere zaboli ćošak.
Zanimljiv komentar jednog Milaniste o pojačanjima u sredini terena, preispituje njihovu ulogu i da li je Pioli sposoban da ih ukomponuje u njegov sistem (ako uopšte trenutno postoji) 
Po mišljenju mnogih tifoza Milana, aktuelna ekipa bi najbolje funkcionisala u formaciji 4231.
Po mišljenju mnogih tifoza Milana, aktuelna ekipa bi najbolje funkcionisala u formaciji 4231.
Ne vidim u kojem univerzumu ovi veznjaci mogu igrati u toj formaciji jer su i Adli, Musah, RLC i Tijjani klasične mezzale. Ova ekipa je i sklopljena za 433 formaciju ove sezone, sad je teško vraćati se nazad.
Uz prajm Benasera na poziciji defanzivnog veznog bi trenutna formacija puno bolje izgledala, fali jedan takav igrač u sredini.
Uz prajm Benasera na poziciji defanzivnog veznog bi trenutna formacija puno bolje izgledala, fali jedan takav igrač u sredini.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
Ne bi me čudilo da dobijemo večeras.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Dobiti cemo naravno, ali po usima
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16
Vjerovatna postava veceras prema GdS:
Probable Milan XI (4-3-3): Maignan; Calabria, Thiaw, Tomori, T. Hernandez; Loftus-Cheek, Reijnders, Musah; Pulisic, Giroud, Leao.
Pisu da bi Krunic mogao na klupu a na mjesto 6ice Tijjani, Tacno ce Pioli sa ovim izvrsiti harakiri. Pa AZ kad god izgubi loptu taj ne zna niti se vratti nazad, niti napraviti prekrsaj niti bilo sta. On je trebao na klupu a Kruna in.
Izmedju ostalog:
Probable Milan XI (4-3-3): Maignan; Calabria, Thiaw, Tomori, T. Hernandez; Loftus-Cheek, Reijnders, Musah; Pulisic, Giroud, Leao.
Pisu da bi Krunic mogao na klupu a na mjesto 6ice Tijjani, Tacno ce Pioli sa ovim izvrsiti harakiri. Pa AZ kad god izgubi loptu taj ne zna niti se vratti nazad, niti napraviti prekrsaj niti bilo sta. On je trebao na klupu a Kruna in.
Izmedju ostalog:
Albertosi: "Jovic? A big mistake. How could we not have kept Diaz: he solved the match on his own"
Cerruti attacks: "More than 100 million was badly spent. Colombo would have served more than Jovic and Okafor"
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.