Ne bi da koristim ulični sleng mlađih i neke riječi koje se koriste u ovom slučaju, ali neko je po....n, što mu nije dobro sjelo, a tom ima zahvaliti nekakvoj vlastitoj nadmenosti, ničim opravdanoj. Od tu i reakcija, bezvezna u svakom pogledu.
Imam dobrih prijatelja, navijaju za potkošuljaše, ama nikad, nikad za nikad, nešto prihvatiti, nešto što je očito. Uvijek
ono balkansko: "I nama nije svirao, i nas je oštetio, bio je penal i za nas, VAR nije koristio kad je našeg, itd, itd,.......".
K'o biva kad nije nama, što bi vama. Tako i sad. Barcelona slučajno pobijedila Sociedad, što iskreno i jeste, ali zar nije bilo prošle subote skoro
pa u bocu jednako? A ne, to ne. O tom nećemo. Penal nad Araujom u Clasicu nije komentiran na način da se kaže : "Ok, bio je, sudija ga nije svirao.", nego je rečeno: " Nije ni nama svirano nad Francuzom." A situacija nije ista iz sto razloga, a najveći je onaj koji kaže da bi Barcelona, u slučaju sviranja penala i egzekucije otišla na poluvrijeme sa 2 0, ali to je sasvim druga priča za nastavak, .......... ŠBBKBB.
Da ne ulazimo u raspravu oko usporenog snimka akcije koji otkriva klasično "remplanje" odbrane i napadača i pružanje noge napadača prema igraču odbrane.
"Znam, sad će neki mr Obvious, kako je Real dobio zadnji Clasico ili zalijepiti ono finale sa Liverpoolom. "
Ako dobro razumijem argumente te dvije utakmice ( a ima ih još ), kao ne bi smjeli koristiti ? Argumenti koji govore, da moleri imaju isti problem
kao i Barcelona, a to je da igraju neubjedljivo i jedni i drugi, se ne bi smjeli upotrijebiti ?
Samo nekima je dozvoljeno "koristiti" "krompir" taktiku ili "nafaka" pobjedu ?
UCL 21/22 je osvojena na nafaku, pobjede nad Barcelonom, Union B. i Napolijem ( da se ograničimo samo na te utakmice u ovoj sezoni ) su "nafaka" pobjede. Kako je 2 1 pobjeđen Sociedad u prijestolnici, kako je priznat gol protiv Getafea? Čisti "krompiri".
Dakle, ako moleri pobjeđuju "nazor", dopusti da i drugi to ponekad učine, a ne propitivati da li ste zadovoljni, bla, bla, ................ jesi ti zadovoljan "krompirima" i "nafakama" molera? Šta se želi reći, jedni mogu, a drugi ne mogu biti zadovoljni nezasluženim pobjedama ? Jednom je mentalitet , drugi put nije ?
Ja jesam zadovoljan krompirima, ali.................samo u krompiruši, a "krompirima" samo zbog bodova i ništa više i ništa manje.