FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

SaltCityAttack
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la SaltCityAttack » 14 mar 2011, 16:54

Ljumani_Banovici je napisao/la:Cujem u vasoj skupini sve djeca 15-16 godina ... hahah ... jbga .. pa gdje je starija raja ??

ma kakva grupa 15-16 godina ba, pa care vratila se subotu starija ekipa kojih nije bilo ni po 10 godina na tribini....care stari su hapseni taj dan i nisu oni ni ulazili na tu utakmicu..mozda neko i jeste, ali su oni gledali kako nece past... na zalost preko 100 ljudi je palo, kako kazem hapsili su do 10 navecer kucama ljudima isli ebiga ...sad znas koliko su ih razljutili :)...treba sad pomoc momcima ebiga, oni su ti koji su tad stali na crtu protiv acaba
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 14 mar 2011, 16:58

sarajlija89 je napisao/la:Dobar post sabane... 8-) Vecina ovdje i nije upucena izgleda...pa pokusavaju neku odgovornost prebaciti na policiju ili sta vec..jednostavno tribina nije dovrsena i normalno da se ne moze uci...a drugo je sto ste protiv slavije usli na silu,kako Saban rece...a ovdje to niko nije spomeno vala...

Niste ni upuceni :roll: cast izuzecima....generalno..i kao klub i kao navijaci ste potpuno neorganizovani..i tu niko drugi nije kriv..

Jos jedonm,dobar post Sabane...realan i mislim tacan...a avatar ti je jos bolji,posto sam i sam fan najvecag pjevaca na ovim prostorima :lol: 8-)

JEDAN JE SABAN :D

@urban

...nema tu 80%..pa neko je dogovoran ako vas pusti i ne daj Boze sta bude...mora biti 100%..jbg

care ba kako su navijaci mogli biti prosutni protiv Slavije?...i kako ce moci mozda vec slijedece kolo?...nije to u pitanju, vec sasvim nesto drugo...u ostalom i ne mozemo biti organizovani, dok nemamo svoju tribinu i naravno ovo je trebao biti dan kada se trebalo sve napokon vratiti na svoje i zbog gluposti koje su acabovci nije uspjelo
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

molotovljev

Post Postao/la molotovljev » 14 mar 2011, 16:59

SaltCityAttack je napisao/la:
molotovljev je napisao/la:Idemo dalje....normalizacija odnosa..cista savjest..ultras mentalitet..
iskreno,volio bih da izgradite stadion sa 15.000-20.000,da nas dođe 2-3.000 milje..
da to bude borba(u sportskom smislu)kako na terenu,tako i na tribinama..
dajte ljudi sta vam je,tapkate u mjestu..

PS.sta vam je sa istocnom tribinom
pa istok ono stajanje je sruseno ima i 10 godina :)...da barem ono postoji ebiga :(...njega su srusili kada su gradili atletsku stazu i kada su prvi put dogovorili izgradnju kao nove tribine na istoku...naravno to je propalo ebiga...kamo srece da ima sad ono nase stajanje na istoku, pa svi bi bili zadovoljni :(
pa da,znam da je bio istok nekada..mozda su zeznuli to sa atletskom,zbog prostora..
mada i juzna tribina bi se dala izgraditi,sto da ne,ujedno i svlacionice.
F.K.SARAJEVO

Arsenalisation
Kontakt:

Post Postao/la Arsenalisation » 14 mar 2011, 17:05

Ljumani_Banovici je napisao/la:Cujem u vasoj skupini sve djeca 15-16 godina ... hahah ... jbga .. pa gdje je starija raja ??
:mrgreen: sTA si to ti matereti... :?: :D
“I hated every minute of training, but I said, ''Don't quit. Suffer now and live the rest of your life as a champion.''”-Muhammad Ali
O Fortuna
velut luna
statu variabilis...
♥ VICTORIA CONCORDIA CRESCIT ♥

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 14 mar 2011, 17:22

molotovljev je napisao/la: pa da,znam da je bio istok nekada..mozda su zeznuli to sa atletskom,zbog prostora..
mada i juzna tribina bi se dala izgraditi,sto da ne,ujedno i svlacionice.
ma sve se to da izgraditi, ali evo i ovaj sjever grade 3 godine haman...ma mngi bi bili sretni da ima taj istok ebiga...tu nam je bilo najbolje i mogli smo se organizovati u to vrijeme...kako sam rekao ovo je sruseno ima haman i 10 godina vise nisam ni siguran kad su tacno ovo srusili...znam samo d anisu imali razloga rusiti zbog atletske, jer je ona vec posotjala, ali je bila ova tartan staza...oni su to srusili, kao navodno pocinje gradnja istocne tribine...danas bi bilo bolje da su ovo ostavili i svi bi bili sretni....valjda ce ovaj Sjever brzo zavrsiti,jer samo nam je to spas i nista vise

slika[/quote]
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

AulleTa
Kontakt:

Post Postao/la AulleTa » 14 mar 2011, 17:40

Ima li kakvih novosti iz kluba, sve se nešto utišalo. :roll:
Spammer

1.000.000 $ Man ! - Maybe in future... #

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 14 mar 2011, 17:46

UrbanBatalion je napisao/la:
harry_90 je napisao/la:Jel istina da i Jasmin Imamovic ima upetljane prste u dogadjanja koja su bila u subotu ispred stadiona Tusanj ?
I ja sam cuo da je on poslao specijalce. :evil:
Nema pustanja tribine "sjever" za koristenje prije lokalnih izbora!
Ona ce biti otvorena 2012 pred izbore, a vrpcu ce presjec, ko drugi nego Jasmin Imamovic! Ljubitelj Slobode i spotra u Tuzli!
A, paksu obecao da ce tada citav stadin ce biti gotov! :lol:
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

Shaban
Kontakt:

Post Postao/la Shaban » 14 mar 2011, 17:57

Ovo ode u stotinu različitih pravaca. Počele se i politički pamfleti objavljivati :lol:
Ovu polemiku je teško moderirati jer se većina postova ne odnosi samo na Slobodu nego i čitav sport u općnini Tuzla al' ako ništa valjda se može i šta konstruktivno ispisati i pročitati.
Jasminu ja lično zamjeram brdo stvari iz određenih oblasti iz njegove nadležnosti. Kao čovjeka koji voli sport i koji je uključen u rad jednog Tuzlanskog sportskog kolektiva zakinuo nas je na 10 različitih načina iz njegovog domena djelovanja. Ali objektivnosti radi, nije njegova krivica zbog teškog stanja našega sporta. Ne može općina finansirati rad kolektiva u punom kapacitetu jer jednostavno za to nema dovoljno novca.
Evo neko je spomenuo Sloboda Ditu i njene uspjehe vežući to za Selima Bešlagića, što je svojevrsni nonsens. Pogledajte samo naziv kluba pa bi vam na osnovu toga trebalo biti jasno ko je stojao u ona zlatna vremena iza finansiranja istog. Selim sa tim nije imao nikakve veze. U to vrijeme je predsjednik kluba bio gosp. Haro tadašnji direktor Tuzlanske banke, koja je uz Ditu i bila glavni sponzor KK Slobode Dite. Općina Tuzla izdvaja iz svog budžeta za sport i kulturu sredstva koja se upućuju ili u trenažni proces (Mejdan) ili se isplaćuju po prijavljenom i izlobiranom projektu. Veliki udio u finasiranju klubova bi morao da preuzme i TK Kanton koji sredstva dostribuira po političkoj liniji. Tako smo u proteklim godinama imali situacije da ista sredstva ima recimo jedan klub iz Klokotinice i Tuzlanska Sloboda.
Takva je situacija i sa stadionom. Na osnovu potpisanog protokola i Tuzlanski kanton je imao obavezu učešća u finansiranju izgradnje stadiona jer je isti objekat i od kantonalnog značaja. Prvu tranšu koja je bila izdvojena u budžatu za 2009. godinu je općina Tuzla uredno isplatila izvođaču radova prošle godine dok su sredstva koja su bila uplanirana u budžet za 2010.godina rebalansom umanjena za više od 50% usljed ekonomske krize.
I opet vam ponavljam - Sjever je neprihvatljiv za prijem gledatelja sve dok ne dobije UPOTREBNU dozvolu jer nije namijenjen za uzgoj i skladištenje krompira nego velike grupe ljudi. Nema tu nekakvih 80%. Šta je 80% i ko je izračunao??? Pa nema zaštitne ogade nego ima letve ali se organi reda trebaju poudat da "niko nije budala da sjedi blizu". E **** druže sudija ja malo popio pa mi se omaklo. Jah!
Činenica je da u općini Tuzla sjede ljudi koji imaju sluha za sport kao i Saša Matić smisla za slikanje. U Tuzli se grade otkriveni tereni koji služe za vježabanje hokeja na plastici koji se igra nogama i sa fudbalskom loptom. Uništili su kultni Partizan kolijevku Tuzlanskog malog nogometa koji je bio priznat u bivšoj Jugoslaviji. Umjesto njega stoji danas nekakav tor umanjenih dimenzija, sa golovima mimo svih poznatih gabarita u modernom sportu, dimenzija terena totalno nepoznatim svim fudbalskim znalcima i na kraju tu možete odigrati dupli pas sa bankinom ili košem iznad gola :twisted:
Tuzla nema NITI JEDNOG turnira u malom fudbalu jer su razjebali radničke sportske igre. Ekipe i djeca iz Tuzle lome kosti po turnirima u Tojšićima, Kalesiji, Raincima, Dubravama, Petrovicama, Zalazju, Noćajevićima, Topicama, Živinicama... svuda sem u Tuzli.
Al' opet vam kažem Jasmin NIJE kriv što je "navijače" namarisala policija. Svima sve po zaslugama :)

slani grad
Kontakt:

Post Postao/la slani grad » 14 mar 2011, 17:58

Shaban je napisao/la:Ma super!
Hajmo sad malo teorije zavjere prosipat- Čuj jamin Imamović poslao specijalce :lol: :lol:
Da ta dječurlija imaju imalo mozga skontali bi što se ne dozvoljava ulaza na Sjevernu tribinu stadiona Tušanj. To je zato što je ona u fazi IZGRADNJE i samim tim je neuslovna. Mnogi se pozivaju na to što je "navijačima" bio dozvoljen ulaz na nju protiv Slavije. E gospodo nije bio dozvoljen ulaz nego su "navijači" razvalili ogradu na jednom mjestu jer građevina nije bila ograđena po propisima pa su ljudi ušli na istu. E ako vam nije poznato kada narod već uđe na takvu građevinu najgora stvar koja se može desiti je da ih počnu naganjavati i tjerati sa građevine rizikujući pri tome da se masa ljudi teže i lakše povrijedi a čak možda i desi koji smrtni slučaj. I onda kreću tužbe protiv odgovornih.
E sada su se organizatori malo bolje pripremili pa nakon najave da će neki silom ući na "građevinu" pozvali dodatno obezbijeđenje i naravno specijalce, kojima je i inače zadatak sprječavanje navijačkih nereda a bezmogenosi su nasrnuli kamenicama i flašama na iste.
Haloooo i sad kukaju što su dobili batine. Ko tebe kamenom ti njega pendrekom - jednostavna matematika.
Meni je muka ići na Slobodine utakmice radi onih patokara što nose sa sobom paprikaš, gulaš i polovku rakije za pasom, s jedne strane i ovih junoša koji znaju s kamenjem na daljinu pokazivati muškost a veze o fudbalu nemaju, s druge strane.
Dok se ne omogući normalno praćenje utakmice ljudima koje ineresuje utakmica nema ništa od normalne Slobode. I nikakva nama novoizgrađena tribina tu neće pomoći jer smo ko narod kita
nisi ti saban..ti si jasmin...zato...ne seri....ti znas sta je dozvoljeno i dogovoreno bilo...
UZ TEBE KROZ ZIVOT CIJELI-FKR 1987

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 14 mar 2011, 17:59

Shaban je napisao/la:Ma super!
Hajmo sad malo teorije zavjere prosipat- Čuj jamin Imamović poslao specijalce :lol: :lol:
Da ta dječurlija imaju imalo mozga skontali bi što se ne dozvoljava ulaza na Sjevernu tribinu stadiona Tušanj. To je zato što je ona u fazi IZGRADNJE i samim tim je neuslovna. Mnogi se pozivaju na to što je "navijačima" bio dozvoljen ulaz na nju protiv Slavije. E gospodo nije bio dozvoljen ulaz nego su "navijači" razvalili ogradu na jednom mjestu jer građevina nije bila ograđena po propisima pa su ljudi ušli na istu. E ako vam nije poznato kada narod već uđe na takvu građevinu najgora stvar koja se može desiti je da ih počnu naganjavati i tjerati sa građevine rizikujući pri tome da se masa ljudi teže i lakše povrijedi a čak možda i desi koji smrtni slučaj. I onda kreću tužbe protiv odgovornih.
E sada su se organizatori malo bolje pripremili pa nakon najave da će neki silom ući na "građevinu" pozvali dodatno obezbijeđenje i naravno specijalce, kojima je i inače zadatak sprječavanje navijačkih nereda a bezmogenosi su nasrnuli kamenicama i flašama na iste.
Haloooo i sad kukaju što su dobili batine. Ko tebe kamenom ti njega pendrekom - jednostavna matematika.
Meni je muka ići na Slobodine utakmice radi onih patokara što nose sa sobom paprikaš, gulaš i polovku rakije za pasom, s jedne strane i ovih junoša koji znaju s kamenjem na daljinu pokazivati muškost a veze o fudbalu nemaju, s druge strane.
Dok se ne omogući normalno praćenje utakmice ljudima koje ineresuje utakmica nema ništa od normalne Slobode. I nikakva nama novoizgrađena tribina tu neće pomoći jer smo ko narod kita
Ako ti smetaju "patokari" koji su prisutni na Tusnju od kako se izgradio, ti fino pa sa Cericem na teferic! :lol:
Ti "patokari" nikada nisu napravili nered, a medju njima-nama je mnogo obrazovanih i skolovanih starih Tuzlaka.
Znaci po Cerica i sa njim na teferic i tamo pijete himber! :lol: pOVEDI I SELJAKA jASMINA iMAMOVICA!

sBANE! :mrgreen: oVO JE jASMIN IMAMOVIC SABANOVIC
Zadnja izmjena: Probisvjet, dana/u 14 mar 2011, 18:01, ukupno mijenjano 1 put.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

Shaban
Kontakt:

Post Postao/la Shaban » 14 mar 2011, 18:00

slani grad je napisao/la:

nisi ti saban..ti si jasmin...zato...ne seri....ti znas sta je dozvoljeno i dogovoreno bilo...
I ti bi trebao makar malo boljeg kućnog odgoja pokazati pri komunikaciji da bi uopšte dalje komunicirali...

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 14 mar 2011, 18:03

Shaban je napisao/la:

I ti bi trebao makar malo boljeg kućnog odgoja pokazati pri komunikaciji da bi uopšte dalje komunicirali...
Ne seri Jasmine i tebe sam vozio kuci pod dejstvom patoke! :lol:

fukara87
Kontakt:

Post Postao/la fukara87 » 14 mar 2011, 18:06

Tako je Probisvijet ovaj Saban nesto zna , bas je kulturan nema sta i ima nesto protiv starijih Tuzlaka koji su izginuli skoro za Tuzlu ma bjazi Sabane ne pametuj ziv bio nego sjedi tu u Kuci i posmatraj kako Tuzla tonee dok je Jasmin Imamovic nacelnik ;)
Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫

slani grad
Kontakt:

Post Postao/la slani grad » 14 mar 2011, 18:10

Shaban je napisao/la:

sta ja imam sa tobom komunicirat...ja ne palamudam i ne pljujem po navijacima koji su ODAVNO najsvjetlija tacka ovog kluba s obzirom na desavanja u njemu i to u kilometarskim postovima ko ti...ja odvajam dinar od zene i djeteta da bi svakog vikenda bodrio Slobodu...kuci i na STRANI....i po kisi i po suncu i na gostovanjima po 300 km....i sta bi ja kao imao s tobom komunicirat...crnis ovdje momke koji prate klub UVIJEK I SVUGDJE...mogu i glavu izgubit....al to je tebi vjerovatno stran pojam....pogrijesio sam...nisi ti jasmin...ti i jesi SABAN
UZ TEBE KROZ ZIVOT CIJELI-FKR 1987

Shaban
Kontakt:

Post Postao/la Shaban » 14 mar 2011, 18:11

Probisvjet je napisao/la: Ako ti smetaju "patokari" koji su prisutni na Tusnju od kako se izgradio, ti fino pa sa Cericem na teferic! :lol:
Ti "patokari" nikada nisu napravili nered, a medju njima-nama je mnogo obrazovanih i skolovanih starih Tuzlaka.
Znaci po Cerica i sa njim na teferic i tamo pijete himber! :lol: pOVEDI I SELJAKA jASMINA iMAMOVICA!

sBANE! :mrgreen: oVO JE jASMIN IMAMOVIC SABANOVIC
Eto ti znaš ko je prisutan na Tušnju odkad se izgradio Salkane BukVIĆU :D
Polovina provede utakmicu psujući mater što četničku što ustašku u zavisnosti s kim igramo, hiti koji paradajz ako je jesen a bogami u zlatnoj 1999 se hitali i poli parizeri. I ako se ukaže eminetni građanim Kurbla kraj je tekme za ove na tribinama jerbo odoše svi da "beru maline". Da je bogdom gore među "njima/nama" mnogo obrazovanih i starih Tuzlaka ne bi se ja danas s tobom natezo na ovoj temi :mrgreen: Nego de mi reci bil' ti poveo svoju ženu il' curu kad bi ona izrazila želju da pogleda kakvu utakmicu?
Relax bro

fukara87
Kontakt:

Post Postao/la fukara87 » 14 mar 2011, 18:18

Sabane de mi samo napisi koliko si ogledao utakmica Fk Slobode ? samo mi nemoj reci da si derby navijac ? ali hajde razumijem ja tebe da ti smetaju neki polovkasi ali priznaj da nisi bolji od tih ljudi....
Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫

Shaban
Kontakt:

Post Postao/la Shaban » 14 mar 2011, 18:21

fukara87 je napisao/la:Sabane de mi samo napisi koliko si ogledao utakmica Fk Slobode ? samo mi nemoj reci da si derby navijac ? ali hajde razumijem ja tebe da ti smetaju neki polovkasi ali priznaj da nisi bolji od tih ljudi....
niti jednu :D I ja pijema iz čitave flaše al' znam pit :mrgreen:

padobranac1978
Kontakt:

Post Postao/la padobranac1978 » 14 mar 2011, 18:24

fukara87 je napisao/la:Sabane de mi samo napisi koliko si ogledao utakmica Fk Slobode ? samo mi nemoj reci da si derby navijac ? ali hajde razumijem ja tebe da ti smetaju neki polovkasi ali priznaj da nisi bolji od tih ljudi....

imate i derbi,heheheheeeeeeeee
MI SLAVIMO TITULE NA GLAVNOM SKVERU
I IMAMO ULICU PO FUDBALERU!

AulleTa
Kontakt:

Post Postao/la AulleTa » 14 mar 2011, 18:31

padobranac1978 je napisao/la:

imate i derbi,heheheheeeeeeeee
Hajde prestani provocirati i idi na svoju temu.
Spammer

1.000.000 $ Man ! - Maybe in future... #

Ljumani_Banovici
Kontakt:

Post Postao/la Ljumani_Banovici » 14 mar 2011, 18:32

Arsenalisation je napisao/la:
:mrgreen: sTA si to ti matereti... :?: :D
nemoj da ti preko foruma objasnjavam, dobro se sjecas kad smo '84 navijali :mrgreen:
1947!

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.