Prva liga FBiH 2023/2024

Moderator/ica: GracanicaAA

simonknows
Kontakt:

Re: Prva liga FBiH 2023/2024

Post Postao/la simonknows » 05 nov 2023, 15:11

Mi smo izgubili u Zenici, izgubili smo u Goraždu i Gračanici. Njima to slijedi tek u drugom dijelu.

Mi idemo u Bihać, idemo u Kakanj i Tešanj, gdje se ekipe bore za opstanak i tu će biti možda i teže nego u Zenici i Gračanici, isto tako idemo u Srebrenik gdje zna biti neugodno baš, međutim, sva ta gostovanja imaju i oni.

Njihova jedina prednost je direktni okršaj s nama gdje opet ne vidim zašto se njima 4 mjeseca prije upisuju 3 boda. Isto tako, oni su dobili Tomislav u gostima, a mi tamo tek treba da idemo.

Nas sigurno čeka teži, dosta teži drugi dio, i tu su Zeničani tačni 100%. Ali isto tako, ne može se očekivati da Stupčanica sve dobije, iako su već počeli sa mešetarenjem i neće birati način da uđu u PL.

Kod nas su plate u potpunosti redovne, to je jučer i ekipa potvrdila navijačima, znači tu se naši dušebrižnici Zeničani bezveze prosipaju. Međutim, ono što je tačno, jeste da se ne uplaćuju neke druge stvari, da veliki dio članova UO ne da marke, da nisu sposobni nikoga dogovoriti (sudije, utakmice), da se igraju sa reprogramom i doprinosima. E to (reprogram i doprinosi) ne bi trebali biti problem jer treba da se dobije tranša od grada koja je skoro milion, pa je plaćanje samo odgođeno faktički, i sve bi se trebalo nadoknaditi od tranše i da budemo regularni. Veći je problem što nema para za van terena, za neka premiranja, za sudije i slično. E sad to što nema para za to, ne znači da neće biti pojačanja, jedan dobar igrač iz ove lige je već tu s nama i trenira, a par igrača je na meti za zimski prelazni rok. I zaboravih napomenuti, istina je za neke plate iz prošle sezone, ali mi se nismo gasili 2019. pa nećemo ni sad radi 2 plate.

Što se tiče PL, ako se uđe u ligu, tu ne očekujemo neke titule, kupove i Europu, ali to neće u ovoj konkurenciji i političkoj situaciji donijeti ni socios model. Realnost i nas i Čelika u PL bi bila borba za opstanak, s tim što bi oni imali bplji uvid u svoj klub, mada i kod nas se sve lako sazna preko nekih ljudi. Mujkan sigurno nije najbolji predsjednik ikad, i teško će izvući šta više od sredine tabele, ali za razliku od Šećera, zna kako stvari ovdje funkcionišu i sposobniji je 10 puta, pa ako ništa, nećemo strahovati za opstanak, nećemo biti akademija za trenere početnike, svima ćemo biti tvrd protivnik i nama dosta, na titule svakako nismo navikli.

Eto toliko otprilike :)
Ko Slobodu ne voli, I pjesme joj ne pjeva, A drugom se divi, Ne treba da živi!

Gumistucna
Kontakt:

Post Postao/la Gumistucna » 05 nov 2023, 15:11

kriminalno suđenje u rahiću
А " &, & ?
В ? ? &
Не $ свій & &
& " в &.
Slava Ukraini

antisisoja1919
Kontakt:

Post Postao/la antisisoja1919 » 05 nov 2023, 15:12

A da malo pricamo o kriminalnom sudjenju danas u korist cigana iz Olova?
Necemo vejrovatno, jer se ovdje komentarise samo kad je Sloboda u pitanju.
Sto mnogo govori o svima vama.
Volim tebe, više od sebe

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 05 nov 2023, 15:14

simonknows je napisao/la:
05 nov 2023, 15:11
Mi smo izgubili u Zenici, izgubili smo u Goraždu i Gračanici. Njima to slijedi tek u drugom dijelu.

Mi idemo u Bihać, idemo u Kakanj i Tešanj, gdje se ekipe bore za opstanak i tu će biti možda i teže nego u Zenici i Gračanici, isto tako idemo u Srebrenik gdje zna biti neugodno baš, međutim, sva ta gostovanja imaju i oni.

Njihova jedina prednost je direktni okršaj s nama gdje opet ne vidim zašto se njima 4 mjeseca prije upisuju 3 boda. Isto tako, oni su dobili Tomislav u gostima, a mi tamo tek treba da idemo.

Nas sigurno čeka teži, dosta teži drugi dio, i tu su Zeničani tačni 100%. Ali isto tako, ne može se očekivati da Stupčanica sve dobije, iako su već počeli sa mešetarenjem i neće birati način da uđu u PL.

Kod nas su plate u potpunosti redovne, to je jučer i ekipa potvrdila navijačima, znači tu se naši dušebrižnici Zeničani bezveze prosipaju. Međutim, ono što je tačno, jeste da se ne uplaćuju neke druge stvari, da veliki dio članova UO ne da marke, da nisu sposobni nikoga dogovoriti (sudije, utakmice), da se igraju sa reprogramom i doprinosima. E to (reprogram i doprinosi) ne bi trebali biti problem jer treba da se dobije tranša od grada koja je skoro milion, pa je plaćanje samo odgođeno faktički, i sve bi se trebalo nadoknaditi od tranše i da budemo regularni. Veći je problem što nema para za van terena, za neka premiranja, za sudije i slično. E sad to što nema para za to, ne znači da neće biti pojačanja, jedan dobar igrač iz ove lige je već tu s nama i trenira, a par igrača je na meti za zimski prelazni rok. I zaboravih napomenuti, istina je za neke plate iz prošle sezone, ali mi se nismo gasili 2019. pa nećemo ni sad radi 2 plate.

Što se tiče PL, ako se uđe u ligu, tu ne očekujemo neke titule, kupove i Europu, ali to neće u ovoj konkurenciji i političkoj situaciji donijeti ni socios model. Realnost i nas i Čelika u PL bi bila borba za opstanak, s tim što bi oni imali bplji uvid u svoj klub, mada i kod nas se sve lako sazna preko nekih ljudi. Mujkan sigurno nije najbolji predsjednik ikad, i teško će izvući šta više od sredine tabele, ali za razliku od Šećera, zna kako stvari ovdje funkcionišu i sposobniji je 10 puta, pa ako ništa, nećemo strahovati za opstanak, nećemo biti akademija za trenere početnike, svima ćemo biti tvrd protivnik i nama dosta, na titule svakako nismo navikli.

Eto toliko otprilike :)
:salut:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

montolivo18
Kontakt:

Post Postao/la montolivo18 » 05 nov 2023, 15:17

Ja nemam brige, Stupčanica i nije baš jaka ekipa. Imaju nekoliko dobrih pojedinaca poput Odinake i Mehanovića. Čuo sam da imaju ponude, tako da će vjerojatno otići na polusezoni. Teško da će Stupčanica pogoditi s novim igračima, pa čak i ako pogode, trebat će im vremena za uigravanje. Što se nas tiče, doći će 4-5 PL igrač koji će napraviti razliku. Također će neki igrači otići, što je očekivano. Mislim da ne bismo trebali imati nikakvih problema.

antisisoja1919
Kontakt:

Post Postao/la antisisoja1919 » 05 nov 2023, 15:20

montolivo18 je napisao/la:
05 nov 2023, 15:17
Ja nemam brige, Stupčanica i nije baš jaka ekipa. Imaju nekoliko dobrih pojedinaca poput Odinake i Mehanovića. Čuo sam da imaju ponude, tako da će vjerojatno otići na polusezoni. Teško da će Stupčanica pogoditi s novim igračima, pa čak i ako pogode, trebat će im vremena za uigravanje. Što se nas tiče, doći će 4-5 PL igrač koji će napraviti razliku. Također će neki igrači otići, što je očekivano. Mislim da ne bismo trebali imati nikakvih problema.
Ma zato se na sve strane sluze lopovskim radnjama.
Danas sudjenje kriminalno.
A imaju obraza nekome nesto pricati po pitanju sudija.
Volim tebe, više od sebe

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 05 nov 2023, 15:22

Kme kme kme
Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)

U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.

GOJKO VUKOVIC!

montolivo18
Kontakt:

Post Postao/la montolivo18 » 05 nov 2023, 15:23

Pozdrav sa vrha. :bih:

antisisoja1919
Kontakt:

Post Postao/la antisisoja1919 » 05 nov 2023, 15:23

OnlyLeft22 je napisao/la:
05 nov 2023, 15:22
Kme kme kme
Banovat cu te sa teme
Volim tebe, više od sebe

mirsonetz
Kontakt:

Post Postao/la mirsonetz » 05 nov 2023, 15:23

Samo da pitam gdje je robija na bp ? Nema ih nesto vise od fukara. Na gostovanju ih cupa samo odabrani ekipa i obi stariji robijasi sto su na domacim na zapadu.
Lopovi lopovi sve ste nam ukrali crveno crna zastava za vas nije svetinja.

Najveci grobar Slobode Elmir Secerbegovic.

1919 ❤️🖤

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 05 nov 2023, 15:24

antisisoja1919 je napisao/la:
05 nov 2023, 15:23
OnlyLeft22 je napisao/la:
05 nov 2023, 15:22
Kme kme kme
Banovat cu te sa teme
-1 brrrrrr
Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)

U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.

GOJKO VUKOVIC!

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 05 nov 2023, 15:25

Joj Damjanovica,skide sorc Isakovicu u ovom slavlju :rol:
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 05 nov 2023, 15:27

Ma ne treba kukati. Skupit redove, presabrat se i rijesiti ovu ligu. Samo sta je glupo, kad se pojedine situacije dese Slobodi, ne mozes ziv ostat ovdje, a kad su drugi u pitanju tj. konkurenti sve je uredu.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

simonknows
Kontakt:

Post Postao/la simonknows » 05 nov 2023, 15:28

Čelik opet u 90+, 4. put :)
Ali igra se dok sudija ne svira kraj, tako da svakako čestitke, nisu ove ostale ekipe nešto bolje od Čelika, pogotovo ne na Bilinom.

simonknows
Kontakt:

Post Postao/la simonknows » 05 nov 2023, 15:31

Za Stupčanicu nemaš šta reći, kupuju ljudi unaprijed i sudije i utakmice, i do kraja će. Ali šta se žalimo? Kao da ne znamo kako ova liga funkcioniše, niko nama ne brani da kupujemo.

Odinaka treba u Zrinjski, i to im je dobar dio ekipe. Mi pripremamo 3-4 igrača dobra, i sportski nam sigurno neće moći na crtu. Ali obzirom na to što gore rekoh, čime se služe i šta rade, ludost je misliti da će se ulazak riješiti na terenu. Teren je možda 10 do 20 posto ulaska, i to ne samo ove sezone. Tako da vakat nam je da se počnemo i mi služiti ovim. Ako mislimo ući, a mislimo.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 05 nov 2023, 15:32

Hoce sad onaj Adel iz Buducnosti kukati na sudije ili je to samo zbog Slobode bilo? E svaka cast Celiku, nek su smradove nabili :clap:
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

antisisoja1919
Kontakt:

Post Postao/la antisisoja1919 » 05 nov 2023, 15:36

DamirT je napisao/la:
05 nov 2023, 15:32
Hoce sad onaj Adel iz Buducnosti kukati na sudije ili je to samo zbog Slobode bilo? E svaka cast Celiku, nek su smradove nabili :clap:
Vala bas.
Seljacka faca rumena ona.
Volim tebe, više od sebe

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 05 nov 2023, 15:36

Stupcanica nimalo nije za podcijeniti. Nanjusili su krv, vjeruj sve ce pokusati da odu u pl.

Zalite se na sudjenje za žujane, a prije 2 stranice pisete zna pjescani posao i van terena. Ili jeste za to ili nista, nemojte se zaliti kad drugi to rade. Čelik da krene tim putem, 80% bi nas smijenilo upravu. To ne zelim(o) i necu to da gledam. Ko voli nek izvoli.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!

simonknows
Kontakt:

Post Postao/la simonknows » 05 nov 2023, 15:40

redbull93 je napisao/la:
05 nov 2023, 15:36
Stupcanica nimalo nije za podcijeniti. Nanjusili su krv, vjeruj sve ce pokusati da odu u pl.

Zalite se na sudjenje za žujane, a prije 2 stranice pisete zna pjescani posao i van terena. Ili jeste za to ili nista, nemojte se zaliti kad drugi to rade. Čelik da krene tim putem, 80% bi nas smijenilo upravu. To ne zelim(o) i necu to da gledam. Ko voli nek izvoli.
Zato ja kažem gore, šta se žalimo, zna se kako se ulazi.
Ko nama brani? Znali smo da će oni to raditi, i znali smo da se to radi ovdje godinama unazad ako hoćeš ući.

A vidićeš da ćete i vi morati kupovati kad se budete borili za PL. Ne zato što vama treba zbog vas, nego zbog toga što će uvijek biti jedan koji će se trkati s tobom i kupovati kao što Šumari rade, i onda moraš i ti.

antisisoja1919
Kontakt:

Post Postao/la antisisoja1919 » 05 nov 2023, 15:40

redbull93 je napisao/la:
05 nov 2023, 15:36

Pogresno si me razumio.
Ja govorim kako se ovdje proziva samo Sloboda po pitanju sudjenja, a ova **** ispod radara prolaze.
A duplo su gori po pitanju sudija od nas.
Volim tebe, više od sebe

Zaključano

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.