Mi idemo u Bihać, idemo u Kakanj i Tešanj, gdje se ekipe bore za opstanak i tu će biti možda i teže nego u Zenici i Gračanici, isto tako idemo u Srebrenik gdje zna biti neugodno baš, međutim, sva ta gostovanja imaju i oni.
Njihova jedina prednost je direktni okršaj s nama gdje opet ne vidim zašto se njima 4 mjeseca prije upisuju 3 boda. Isto tako, oni su dobili Tomislav u gostima, a mi tamo tek treba da idemo.
Nas sigurno čeka teži, dosta teži drugi dio, i tu su Zeničani tačni 100%. Ali isto tako, ne može se očekivati da Stupčanica sve dobije, iako su već počeli sa mešetarenjem i neće birati način da uđu u PL.
Kod nas su plate u potpunosti redovne, to je jučer i ekipa potvrdila navijačima, znači tu se naši dušebrižnici Zeničani bezveze prosipaju. Međutim, ono što je tačno, jeste da se ne uplaćuju neke druge stvari, da veliki dio članova UO ne da marke, da nisu sposobni nikoga dogovoriti (sudije, utakmice), da se igraju sa reprogramom i doprinosima. E to (reprogram i doprinosi) ne bi trebali biti problem jer treba da se dobije tranša od grada koja je skoro milion, pa je plaćanje samo odgođeno faktički, i sve bi se trebalo nadoknaditi od tranše i da budemo regularni. Veći je problem što nema para za van terena, za neka premiranja, za sudije i slično. E sad to što nema para za to, ne znači da neće biti pojačanja, jedan dobar igrač iz ove lige je već tu s nama i trenira, a par igrača je na meti za zimski prelazni rok. I zaboravih napomenuti, istina je za neke plate iz prošle sezone, ali mi se nismo gasili 2019. pa nećemo ni sad radi 2 plate.
Što se tiče PL, ako se uđe u ligu, tu ne očekujemo neke titule, kupove i Europu, ali to neće u ovoj konkurenciji i političkoj situaciji donijeti ni socios model. Realnost i nas i Čelika u PL bi bila borba za opstanak, s tim što bi oni imali bplji uvid u svoj klub, mada i kod nas se sve lako sazna preko nekih ljudi. Mujkan sigurno nije najbolji predsjednik ikad, i teško će izvući šta više od sredine tabele, ali za razliku od Šećera, zna kako stvari ovdje funkcionišu i sposobniji je 10 puta, pa ako ništa, nećemo strahovati za opstanak, nećemo biti akademija za trenere početnike, svima ćemo biti tvrd protivnik i nama dosta, na titule svakako nismo navikli.
Eto toliko otprilike