Ruska invazija na Ukrajinu
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Ruska invazija na Ukrajinu
Kako mozes bit neutralan u sukobu gdje jedna strana cini genocid, moze li mi neko objasniti tu mentalnu gimnastiku?
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
Pa zašto su Ameri i Birtianci dopeljali onoliko naoružanje tamo ako već Izrael nema ozbiljnu prijetnju tamo.Epidaurus je napisao/la: ↑04 nov 2023, 13:30I opet ih niko od okolnih arapskih zemalja ne bi napao jer su im bitnije veze s Izraelom nego Palestinci muslimani. Plus dvije najjace arapske vojne sile zaziru od Hamasa zbog veza sa Muslimanskim Bratstvom. Iran nece zrtvovati Hezbollah da napadne Izrael jer su svjesni da ovi ne mogu dobit Izrael u ofanzivnom ratu, a njihov uticaj u Libanu im je bitniji od Palestinaca.
Izmedju svijeta pod americkom sapom i onim pod ruskom ili kineskom izbor je vrlo lagan i jasan. Kakvi god da su med i mlijeko su za ove satrape.
Daleko od toga, u ovom vremenu u kojem živim Amerika je definitivno država koja je vodila najviše ratova, daleko su oni od meda i mlijeka.
-
- Kontakt:
Interes izmedju dva suprostavljena bloka u kontekstu nase drzave je dijametralno suprotan. I to mi je iskljucivo bitno. Ova drzava bukvalno zivi na osnovu americke politicke i vojne moci.
Sta me bolan zaboli **** gdje oni vode ratove, jesu potmanili Indijance i bacali atomske.
Sto ne znaci da treba bespogovorno podrzavati njihovu vanjsku politiku i slicno ili klimati glavom na ovo u Palestini, cisto da se ogradim. Nije u tome sustina.
Med i mlijeko su zbog standarda zivota kojeg nude prosjecnom gradjaninu, sumnjam da bi iko normalan isao u Rusiju umjesto na zapad
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
ali kakve veze dijaspora ima sa nama koji smo fakat u BiH? 

La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
- ArtemisFowl
- Kontakt:
Koliko ih živi u Turskoj?H8Z7 je napisao/la: ↑04 nov 2023, 12:53Zašto su ih onda Osmanlije prihavtile? Zašto ih i oni nisu protjerali?ArtemisFowl je napisao/la: ↑04 nov 2023, 12:51Židovi su bili protjerivani toliko zato što je mržnja prema Židovima ukorijenjena u kršćansku i islamsku religiju. To se pogotovu dešavalo kad je Vatikan imao pravu vlast u Europi.
Istina, crkva ih je iskoristila (tako su se i poceli bavati bankarstvom), jer je u Islamu i Krscanstvu grijeh naplacivsti kamatu, dok kod Zidova nije. Pa su onda njih koristili da daju kredite sa kamatama, pa ih kasnije okrivili. To jeste istina.ArtemisFowl je napisao/la: ↑04 nov 2023, 12:51Židovi su bili protjerivani toliko zato što je mržnja prema Židovima ukorijenjena u kršćansku i islamsku religiju. To se pogotovu dešavalo kad je Vatikan imao pravu vlast u Europi.
@hz
Cito sam to sve.
Vidi primjer drzava istocne i srednje Europe koje su bile pod ruskom sapom 45 godina pa ce ti biti jasno kakvi su Rusi hegemoni. Uostalom ko sto Kajzer napisa, interes nase drzave je vezan za Zapad i USA, nikako za uralske i komunjarske satrape.
- ASD
- Kontakt:
A to je povezano s religijom. U to vrijeme se kamata smatrala nečim lošim.alemsa je napisao/la: ↑04 nov 2023, 13:47Istina, crkva ih je iskoristila (tako su se i poceli bavati bankarstvom), jer je u Islamu i Krscanstvu grijeh naplacivsti kamatu, dok kod Zidova nije. Pa su onda njih koristili da daju kredite sa kamatama, pa ih kasnije okrivili. To jeste istina.ArtemisFowl je napisao/la: ↑04 nov 2023, 12:51Židovi su bili protjerivani toliko zato što je mržnja prema Židovima ukorijenjena u kršćansku i islamsku religiju. To se pogotovu dešavalo kad je Vatikan imao pravu vlast u Europi.
@hz
Cito sam to sve.
Danas je na zapadu sasvim drugi pogled na kamatu.
Bosna nikad nije gajila kvazi vrijednosti Evrope.
Za tu Evropu smo uvijek bili civilizacija, dok je ta Evropa protjerivala i ubijala sve one koji nisu mogli nasilno prekrstiti Bosna je bila oaza za sve ljude koji su željeli da budu slobodni, da se mole kako žele i kome žele, to su naše vrijednosti.
Mi nismo kolonizatori i robovlasnici, mi nismo od onih koji nekom namecu neke vrijednosti, uvijek smo težili ka slobodi i osnovnim ljudskim pravima.
Za tu Evropu smo uvijek bili civilizacija, dok je ta Evropa protjerivala i ubijala sve one koji nisu mogli nasilno prekrstiti Bosna je bila oaza za sve ljude koji su željeli da budu slobodni, da se mole kako žele i kome žele, to su naše vrijednosti.
Mi nismo kolonizatori i robovlasnici, mi nismo od onih koji nekom namecu neke vrijednosti, uvijek smo težili ka slobodi i osnovnim ljudskim pravima.
Da, danas je drugacije ali je tad (doba koje aludira @artemis), crkva imala veliki uticaj u EvropiASD je napisao/la: ↑04 nov 2023, 13:48A to je povezano s religijom. U to vrijeme se kamata smatrala nečim lošim.alemsa je napisao/la: ↑04 nov 2023, 13:47Istina, crkva ih je iskoristila (tako su se i poceli bavati bankarstvom), jer je u Islamu i Krscanstvu grijeh naplacivsti kamatu, dok kod Zidova nije. Pa su onda njih koristili da daju kredite sa kamatama, pa ih kasnije okrivili. To jeste istina.ArtemisFowl je napisao/la: ↑04 nov 2023, 12:51Židovi su bili protjerivani toliko zato što je mržnja prema Židovima ukorijenjena u kršćansku i islamsku religiju. To se pogotovu dešavalo kad je Vatikan imao pravu vlast u Europi.
@hz
Cito sam to sve.
Danas je na zapadu sasvim drugi pogled na kamatu.
- BosniaBoston
- Kontakt:
https://en.wikipedia.org/wiki/Human_Development_Index
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_c ... per_capita
Pametnom i išaret dosta, sve ostalo je spinovanje i izvrtanje istine
#Punoljetstvo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
- ASD
- Kontakt:
Gledaj Irana i libanona, palestinske spasioce kako dobro kotiraju.BosniaBoston je napisao/la: ↑04 nov 2023, 13:52https://en.wikipedia.org/wiki/Human_Development_Index
Glavni problem kod tih vlasti Irana i proxy-a je što mrze svoj narod. Ne daju mu pedalj da napreduje. Šta tek misle o drugim narodima.
ASD je napisao/la: ↑04 nov 2023, 13:54Gledaj Irana i libanona, palestinske spasioce kako dobro kotiraju.BosniaBoston je napisao/la: ↑04 nov 2023, 13:52https://en.wikipedia.org/wiki/Human_Development_Index
Glavni problem kod tih vlasti Irana i proxy-a je što mrze svoj narod. Ne daju mu pedalj da napreduje. Šta tek misle o drugim narodima.

Gledaj ovog licemjera sto stavlja Srebrenicu u usta i sere nesto protiv zapada, taj isti zapad je usvojio rezoluciju o genocidu u Srebrenici dok je njegova drzava u istoj ravni sa Srbijom po tom pitanju, al ne brinem se da ce ga dezurne gazije uzdizati u nebesa ovdje

https://fb.watch/o5_OjEyXub/?mibextid=GpiG5r
Budi se svijet
ove drustvene mreze koliko god neko smatrao zlom, mozda spase jedan narod ili barem promijene sliku istog
@asd
Eto ja smatram da bi Palestina bila uspjesna drzava, jer su najskolovaniji/najobrazovaniji Arapi. A gdje knjiga jaka, uspjeh obicno dolazi, samo da ne zapadnu pod rezim nekog diktatora. Sto naravno mos reci da bi to bio slucaj s obzirom da je hamas na vlasti barem u gazi vec duzi period, no u ovakvoj situaciji svejedno je ko je na vlasti kad nemaju perspektivu i kad im Izrael kontrolise sve. Kad im se bude dopustils trgovina i ostalo, odnosno kad budu bili u poziciji da imaju fukcionalnu drzavu, vidjet cemo.
Budi se svijet

@asd
Eto ja smatram da bi Palestina bila uspjesna drzava, jer su najskolovaniji/najobrazovaniji Arapi. A gdje knjiga jaka, uspjeh obicno dolazi, samo da ne zapadnu pod rezim nekog diktatora. Sto naravno mos reci da bi to bio slucaj s obzirom da je hamas na vlasti barem u gazi vec duzi period, no u ovakvoj situaciji svejedno je ko je na vlasti kad nemaju perspektivu i kad im Izrael kontrolise sve. Kad im se bude dopustils trgovina i ostalo, odnosno kad budu bili u poziciji da imaju fukcionalnu drzavu, vidjet cemo.
- ASD
- Kontakt:
Ne bi! Bili su pustara i prije pojavljivanja Izraela.alemsa je napisao/la: ↑04 nov 2023, 14:09https://fb.watch/o5_OjEyXub/?mibextid=GpiG5r
Budi se svijetove drustvene mreze koliko god neko smatrao zlom, mozda spase jedan narod ili barem promijene sliku istog
![]()
@asd
Broj diploma ne znači obrazovanje, pogotovo što je kod njih najaktualniji fakultet taj islamski u Gazi, što su ga sve glave Hamasa završile.
Ja sam čuo za brdo istaknutih stručnjaka izraelaca, u raznim sferama nauke, palestince nigdje nisam, možda po kojeg, a žive u raznim državama gdje se ne mogu vaditi na Izrael.
Trenutno korisnika/ca: ANamelessGhoul i 12 gostiju.