Ruska invazija na Ukrajinu
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- ASD
- Kontakt:
Re: Ruska invazija na Ukrajinu
Nisu protjerivani iz Amerike i Engleske. Što im je vrijednije od ostatka Svijeta.

La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
Oprosti, svatio sam kao da je to nesto lose. Naravno da nisu zasluzili, ne zasluzuje niko genocid.dscile je napisao/la: ↑04 nov 2023, 12:38Aludirao sam na to da ono sto je napisao ima jasne obrise antisemitizma i fasizma, pa da mi lici na obozavaoca te knjige i njenog autora.
To sto ih je Hitler odlucio pretvarati u pepeo ne znaci da su to zasluzili.
Pa tako sam i ja, pogledao masu dokumentaraca, procitao knjiga itd. no, to je sve bilo iz Americke i Britanske perspektive i sto se tice rata a i Svaba (ono ubijanje Zidova, vladanje svijetom, posebna nacija itd ), i onda procitam mein kampf od direktnog izvora Svaba. Posvetio je jedan chapter o Zidovima, gdje ih naziva parazitima u smislu da zele da kontrolisu neku drzavu, da su najveci lazovi ljudskog roda i kako je dosao u cesci kontakt s njima kad je bio u Becu, jer ih je tu zivjelo 200k. Ostalo Svabija, ambicije, marksizam, komunizam, socijalizam. Hrpa gluposti realno, ali nek je napisao da se uvijek zna o kakvoj se psihi radilo, ne treba ti niko prepricavati ili nesto.H8Z7 je napisao/la: ↑04 nov 2023, 12:42Realno sam zaokupljen ww2 šta god bilo od dokumentaraca, filmova, igrica, učesnika tog rata i njihovih izjava, sve što se povezuje sa ww2 gledam, čitam, igram. Ali tu knjigu nikad nisam pročitao a imao sam priliku, ali kolega iz jednog posta zaključiva kakva je ko osoba i donosi zaključke.
@ep i mma
Haj svega vam to na pp ili razmjenite viber
- JohnCleese
- Kontakt:
Šta brkica spominje Srebrenicu
Yebote zemlje Zapadne Europe i njihova šutnja i njihovo licemjerstvo o kojima pričaš iz sedmice u sedmicu.
Mnogo si bliži Palestini od njih i ako si mudonja pošalji bayraktare i nesto vojske pa smiri situaciju ili bar probaj.
U protivnom ne prdi i ne uspoređuj.
Dakle brkice ili akcija ili dovi u sebi kao mi obični svijet na forumima.

Yebote zemlje Zapadne Europe i njihova šutnja i njihovo licemjerstvo o kojima pričaš iz sedmice u sedmicu.
Mnogo si bliži Palestini od njih i ako si mudonja pošalji bayraktare i nesto vojske pa smiri situaciju ili bar probaj.
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.
Svabo je to...
Svabo je to...
Ne branim brkicu ali zemlje ZE I USA ovo moze zaustaviti danas odmah.JohnCleese je napisao/la: ↑04 nov 2023, 13:00Šta brkica spominje Srebrenicu![]()
Ah Brkica opet koristi Srebrenicu u dnevno-politicke svrhe, a nedavno njegovi u parlamentu odbili rezoluciju o genocidu u Srebrenici. Rijetko ogavan lik.
Nisam mogao a sumnjam da ću skupiti snage to pročitati kad pogledaš kakvi su bolesni eksperiment vršeni nad njima sve ti je jasno kakva je psiha pisala knjigu. Ne znam jesi čuo za jevrejsku djecu koju su nacisti koristili da otkrivaju gdje žive jevreji, kao djeca idu do određenih kuća i govore da su jevrejska (što i jesu) pa ako ovi koji su udomili tu djecu kažu djeci da su i oni jevreji, djeca te ljude prijave njemcima i onih ih pošalju u logore. Dok su ta djeca su bila zaštićena kod njemaca, nedavno sam baš gledao taj video.alemsa je napisao/la: ↑04 nov 2023, 12:59Oprosti, svatio sam kao da je to nesto lose. Naravno da nisu zasluzili, ne zasluzuje niko genocid.
Pa tako sam i ja, pogledao masu dokumentaraca, procitao knjiga itd. no, to je sve bilo iz Americke i Britanske perspektive i sto se tice rata a i Svaba (ono ubijanje Zidova, vladanje svijetom, posebna nacija itd ), i onda procitam mein kampf od direktnog izvora Svaba. Posvetio je jedan chapter o Zidovima, gdje ih naziva parazitima u smislu da zele da kontrolisu neku drzavu, da su najveci lazovi ljudskog roda i kako je dosao u cesci kontakt s njima kad je bio u Becu, jer ih je tu zivjelo 200k. Ostalo Svabija, ambicije, marksizam, komunizam, socijalizam. Hrpa gluposti realno, ali nek je napisao da se uvijek zna o kakvoj se psihi radilo, ne treba ti niko prepricavati ili nesto.H8Z7 je napisao/la: ↑04 nov 2023, 12:42Realno sam zaokupljen ww2 šta god bilo od dokumentaraca, filmova, igrica, učesnika tog rata i njihovih izjava, sve što se povezuje sa ww2 gledam, čitam, igram. Ali tu knjigu nikad nisam pročitao a imao sam priliku, ali kolega iz jednog posta zaključiva kakva je ko osoba i donosi zaključke.
@ep i mma
Haj svega vam to na pp ili razmjenite viber
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
Strasno koliko se opcenito politicizira ova patnja Palestinaca sa svih strana. Bukvalno niko ali niko nema iskrene namjere da im pomogne.
Ma kakav brko, on je i skup organizovao da bi smirio svoj narod koji sve više poziva vojno djelovanje, strah ga za svoju stolicu. Ne mora on vojno djelovati, dovoljno je da prekine diplomatske i ekonomske odnose sa Izraelom da bi zauzeo stranu.
Na koji nacin? Nemoj samo ko onaj reci ukinuti im finansiranje. Inace ratovi se zavrsavaju sankcijama. Dokaz svaki rat u historiji.nerkolfc je napisao/la: ↑04 nov 2023, 13:04Ne branim brkicu ali zemlje ZE I USA ovo moze zaustaviti danas odmah.JohnCleese je napisao/la: ↑04 nov 2023, 13:00Šta brkica spominje Srebrenicu![]()
Pa naravno da su ključevi riješenja u Britaniji i Americi, oni su i instalirali državu Izrael na bliski istok.
- Pensioner26
- Kontakt:
Ništa, Ameri su istrijebili Al-Qaidu, ISIL, sada kada istrijebe Palestince i protjeraju neće više biti ni Hamasa. Svijet će biti bolje mjesto. Ustvari ostane im Lebanon i Hesbollah. Zatim Iran, Pakistan i Turska.
A prije toga Bosnjake muslimane,da se zavrsi zapoceto.Pensioner26 je napisao/la: ↑04 nov 2023, 13:14Ništa, Ameri su istrijebili Al-Qaidu, ISIL, sada kada istrijebe Palestince i protjeraju neće više biti ni Hamasa. Svijet će biti bolje mjesto. Ustvari ostane im Lebanon i Hesbollah. Zatim Iran, Pakistan i Turska.
BRKICA JE JEDNA PI.CKA KER KOJI SAMO LAJE.
FK SARAJEVO.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.
- JohnCleese
- Kontakt:
Mogu, ali vidimo da ne zele.nerkolfc je napisao/la: ↑04 nov 2023, 13:04Ne branim brkicu ali zemlje ZE I USA ovo moze zaustaviti danas odmah.JohnCleese je napisao/la: ↑04 nov 2023, 13:00Šta brkica spominje Srebrenicu![]()
Tako da bi mu bilo pametnije da se ne ponavlja na dnevnom nivou jer ga niko ne zarezuje.
Neka pokusa on, možda će ga više poštovati te zemlje koje proziva.
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.
Svabo je to...
Svabo je to...
Pa i tokom agresije, vojnu pomoć i snabdijevanje naoružanjem nama su pružali Iranci i Pakistanci, a ne Turci. 

Zadnja izmjena: CAGarfia, dana/u 04 nov 2023, 13:22, ukupno mijenjano 1 put.
Pa kakve to ima veze sa trenutnim faktickim stanjem na terenu?
Jedno je kad ti je neko saveznik u odnosu gdje je neko jaci od tebe i ovisis od tog saveznika, cije misljenje svakako cijenis i taj neko moze izvrsiti pritisak na tebe da nesto uradis ili ne uradis. Druga stvar je da ti neko bespogovorno moze narediti nesto, nesto sto ti ne zelis i ti mu udovoljis. Gdje ima danas takav odnos izmedju drzava? Da svijet tako funkcionise sutra bi Bjeorusija napala Ukrajinu, a Srbija Kosovo, jer to odgovara nekom kepecu u Moksvi.
Pa mogu povuci svoju vojsku i naoružanje iz Izraela pa ovi ako imaju damu sami da izazivaju komplet taj svijet tamo nek nastave.Kajzer10 je napisao/la: ↑04 nov 2023, 13:22
Pa kakve to ima veze sa trenutnim faktickim stanjem na terenu?
Jedno je kad ti je neko saveznik u odnosu gdje je neko jaci od tebe i ovisis od tog saveznika, cije misljenje svakako cijenis i taj neko moze izvrsiti pritisak na tebe da nesto uradis ili ne uradis. Druga stvar je da ti neko bespogovorno moze narediti nesto, nesto sto ti ne zelis i ti mu udovoljis. Gdje ima danas takav odnos izmedju drzava? Da svijet tako funkcionise sutra bi Bjeorusija napala Ukrajinu, a Srbija Kosovo, jer to odgovara nekom kepecu u Moksvi.
Na Turke se onanise iz drugih razloga, najvise religijskih, nema veze koliko su prakticno nama dobri. Turci, sa Erdoganom na celu, su prepoznati kao ozivljavatelji halifata ili tih politika/ideologija pa otuda i pomama za njima. Iranci nisu jer su druge ideologije. Arapi nisu jer su pod americko/izraelskim uticajem. Sve je to uslo kroz dzamije, a preko IZ, koja je u dobrim odnosima sa Turskom. To je san o ispunjenju jednog religijskog zavjeta ili pravila, da su muslimani pod jednim ummetom i da imaju jednog vodju. Tako sta god turci napravili u javnosti ce se naci neki razlog ili opravdanje. Naravno ima i onih muslimana koji tako ne misle ali su vjerujem manjina.
I opet ih niko od okolnih arapskih zemalja ne bi napao jer su im bitnije veze s Izraelom nego Palestinci muslimani. Plus dvije najjace arapske vojne sile zaziru od Hamasa zbog veza sa Muslimanskim Bratstvom. Iran nece zrtvovati Hezbollah da napadne Izrael jer su svjesni da ovi ne mogu dobit Izrael u ofanzivnom ratu, a njihov uticaj u Libanu im je bitniji od Palestinaca.
Pa i vi navijate za svijet pod Američkom šapom pa ne znam u čemu je razlika, ni jednu ni drugu se ne pozivate na suverenitet i nezavisnost.