Ruska invazija na Ukrajinu

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

alemsa
Kontakt:

Re: Ruska invazija na Ukrajinu

Post Postao/la alemsa » 03 nov 2023, 17:06

H8Z7 je napisao/la:
03 nov 2023, 17:00
Ako vam je teško prihvatiti Izrael kao teroriste onda to gledajte na sljedeći način. Izrael je Ukrajina a Palestina Rusija. Nadam se da sam vam olakšao život ❤️.
Izrael kao tvorena je teror, koji vrsi dugorocnu rastisticku, vjersku, nacionalnu opresiju nad Palestincima. Ne vidim da sam negdje negirao to.

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 03 nov 2023, 17:07

alemsa je napisao/la:
03 nov 2023, 17:06
H8Z7 je napisao/la:
03 nov 2023, 17:00
Ako vam je teško prihvatiti Izrael kao teroriste onda to gledajte na sljedeći način. Izrael je Ukrajina a Palestina Rusija. Nadam se da sam vam olakšao život ❤️.
Izrael kao tvorena je teror, koji vrsi dugorocnu rastisticku, vjersku, nacionalnu opresiju nad Palestincima. Ne vidim da sam negdje negirao to.
Nije se na tebe odnosilo.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

BIHpatriota
Kontakt:

Post Postao/la BIHpatriota » 03 nov 2023, 17:08

sljivo je napisao/la:
03 nov 2023, 16:29
Ruska vojska su agresori i zlocinci. Ukrajinska vojska nije nista, ne znam jesu li sistemski ili planskii rokali civile, ali mogu biti zlocinci ako ubijaju civile. IDF su zlocinci. Hamas teroristi i zlocinci.
Ukrajina moze pobjediti, i dobro je za mene ako pobjedi i navijam za nju. Palestina ne moze pobjediti, meni prakticno u BIH ne znaci nista pobjedili ili ne, i zato zelim da bude primirje i dogovor.
USa podrzava Ukrajinu znamo zasto, radi sto manjeg uticaja Rusije i tih ideologija. Usa podrzava Izrael iz milion i jednog razloga. Ja podrzavam Ameriku jer ona podrzava mene i sto mi odgovara zapadno americki nacin i kvalitet zivota, i to opet ne znaci da ja stavom podrzavam Izrael.
IDF su ubjedljivo najveci zločinci i agresori u 21. vijeku, mada je dosta djece stradalo u intervenciji u Iraku od strane SAD. Niko nije tako sistemski ubijao civile i dječicu kao Izrael.

Nije licemjerno podržavati unutrasnje vrijednosti SAD a istovremeno reći da im vlade vode zločinačku i agresorsku politiku napadajuci druge zemlje.
Po toj logici onda opozicija i drugacije misljenje ne treba postojati nigdje, pa ni u samoj SAD. Sasvim je normalno na temelju zdravog razuma kritikovati zločinačke napade SAD na druge zemlje i istovremeno isticati neke pozitivne vrijednosti koje unutar te zemlje postoje. To radi i sami stanovnici SAD, jer normalno je da postoje oko različitih stvari drugačija misljenja.
Zadnja izmjena: BIHpatriota, dana/u 03 nov 2023, 17:14, ukupno mijenjano 7 puta.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 03 nov 2023, 17:09

alemsa je napisao/la:
03 nov 2023, 17:01

E jebga burazeru ne razumijemo se. Ali eto ako smatras da je to bilo djelo Amerike (sto ne iskljucujen tu mogucnost), ali da im je bio potreban vojni akt/teroristicki napad/napad (nazovi kako zelis) da bi napali te dvije drzave. Onda diskutujes sam sa sobom (odnosno sam sa sobom to trebas razcistiti/skontati) nisam ti potreban.
Pa zašto su ih napali ? Osjetili se ugroženi pa su otišli tamo bombardovati države i gradove, uzrokovati masovno stradanje civila i raseljavanje, u suštini broj Arapa se nakon toga samo povećao u Americi? Nikad više muslimana u Americi pa ne vidimo da je cesta pojava da se neko raznese ili otima avion i slupa ga u Pentagon.

Ne znam cije je dijelo bilo ali ne može biti opravdanje za vojnu agresiju na bliski istok kako god. U suštini kažem ti da su Rusi odradili nešto slično mi opet ne možemo znati jeli to unutrašnji posao?

Znači Rusija je uradila isto što i Amerika, našla razlog i opravdanje za vojnu agresiju i to je to, ostaje ti isto kao i sa Amerikancima, hoćeš li im vjerovati ili ne.

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 03 nov 2023, 17:24

Rusija je izvrsila invaziju na Ukrajinu, cemu pranje te teme?
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 03 nov 2023, 17:25

chily-rz je napisao/la:
03 nov 2023, 17:09
alemsa je napisao/la:

E jebga burazeru ne razumijemo se. Ali eto ako smatras da je to bilo djelo Amerike (sto ne iskljucujen tu mogucnost), ali da im je bio potreban vojni akt/teroristicki napad/napad (nazovi kako zelis) da bi napali te dvije drzave. Onda diskutujes sam sa sobom (odnosno sam sa sobom to trebas razcistiti/skontati) nisam ti potreban.
Pa zašto su ih napali ? Osjetili se ugroženi pa su otišli tamo bombardovati države i gradove, uzrokovati masovno stradanje civila i raseljavanje, u suštini broj Arapa se nakon toga samo povećao u Americi? Nikad više muslimana u Americi pa ne vidimo da je cesta pojava da se neko raznese ili otima avion i slupa ga u Pentagon.

Ne znam cije je dijelo bilo ali ne može biti opravdanje za vojnu agresiju na bliski istok kako god. U suštini kažem ti da su Rusi odradili nešto slično mi opet ne možemo znati jeli to unutrašnji posao?

Znači Rusija je uradila isto što i Amerika, našla razlog i opravdanje za vojnu agresiju i to je to, ostaje ti isto kao i sa Amerikancima, hoćeš li im vjerovati ili ne.
Dobro opet smatras da je Americi trebao taj akt (sto si napisao u jednom od postova "imali su ambicije ali nisu mogli do tog"), i ne vidis kontradikciju u razmisljanju, odnosno povezanost? Svatam da si protiv invazija, i ja sam. Bio sam protiv rata i u Iraku i Afganistanu, no svatas da kad se desi akt te vrste da reaguje vojska, da nije vise pitanje zeli li narod ili ne/politika.

Rusija je uradila nesto drugo, njihov akt bi se mogo porediti da su Ameri odradili invaziju Kube kad je bila frka sa SS, ali su rijesili diplomatskim putem. Sta mislis da je ta jedna raketa pogodila Miami bil bilo diplomatskog puta? Mada oni su vec postavili rakete na Kubi, dok Ukrajina nije clanica Nata, niti postoje baze istih po Ukrajini. Sto invaziju Ukrajine cini jos vecom agresijom.
Zadnja izmjena: alemsa, dana/u 03 nov 2023, 17:27, ukupno mijenjano 1 put.

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 03 nov 2023, 17:27

alemsa je napisao/la:
chily-rz je napisao/la:
03 nov 2023, 16:53
Znači, rusi su trebali unajmiti nekog da im slupa avionom neku vojnu zdradu, ostaviti dva Ukrajinska pasoša na lice mjesta i objaviti rat Ukrajini, onda bi bilo opravdano ?
E jebga burazeru ne razumijemo se. Ali eto ako smatras da je to bilo djelo Amerike (sto ne iskljucujem tu mogucnost), ali da im je bio potreban vojni akt/teroristicki napad/napad (nazovi kako zelis) da bi napali te dvije drzave. Onda diskutujes sam sa sobom (odnosno sam sa sobom to trebas razcistiti/skontati) nisam ti potreban.
Znas li za ovo? Navikli su Ameri obmanjivat javnost. Isto se desilo i 7. Oktobra sa 40 ubijenih beba, ista spika
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Nayirah_testimony
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 03 nov 2023, 17:39

Rekao sam ja, jos koja godina i mozda se SDA postroji sa cetnicima u Visegradu. Khabibovci pravi.

Sarmica
Kontakt:

Post Postao/la Sarmica » 03 nov 2023, 17:45

chily-rz je napisao/la:
03 nov 2023, 15:35
Očekivano da nema odgovora jer ne postoji razumno objašnjenje.
E moj chili, ti se sa ovim genocidašima raspravljaš i tražiš od genocidaša da pokažu neku samilost, istinoljubivost...imaš posla sa demonima.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 03 nov 2023, 17:52

alemsa je napisao/la:
03 nov 2023, 17:25

Dobro opet smatras da je Americi trebao taj akt (sto si napisao u jednom od postova "imali su ambicije ali nisu mogli do tog"), i ne vidis kontradikciju u razmisljanju, odnosno povezanost? Svatam da si protiv invazija, i ja sam. Bio sam protiv rata i u Iraku i Afganistanu, no svatas da kad se desi akt te vrste da reaguje vojska, da nije vise pitanje zeli li narod ili ne/politika.

Rusija je uradila nesto drugo, njihov akt bi se mogo porediti da su Ameri odradili invaziju Kube kad je bila frka sa SS, ali su rijesili diplomatskim putem. Sta mislis da je ta jedna raketa pogodila Miami bil bilo diplomatskog puta? Mada oni su vec postavili rakete na Kubi, dok Ukrajina nije clanica Nata, niti postoje baze istih po Ukrajini. Sto invaziju Ukrajine cini jos vecom agresijom.
Pa kako će im bilo ko povjerovati da se bore protiv terorizma ako teroristi ne postoje? Zašto bi prosječan Amerikanac u opšte brinuo o terorizmu u Afganistanu ili Iraqu i finansirao vojsku za razbijanje istog ? Jednostavno, čitav svijet je poslije tog napada upao u taj narativ gdje se treba obračunati sa teroristima na bliskom istoku, islamofobija je porasla i svako Američko djelovanje tamo je samim tim bilo i opravdano. Poslijedice su vidljive i danas, konstantni ratovi i more paravojnih formacija.

Afganistan i Iraq sa bilo kakvim režimima nisu bili prijetnja kao države Americi jer jednostavno nemaju kapacitet da budu prijetnja.

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 03 nov 2023, 17:56

Yebote. Sto se tuzlak epi sljivo ne uhvate pa odgovore nekad kad se pise napadnuta bolnica...napadnut konvoj ranjeni...ubijena djeca.

Tad pi zde sute a uhvate se neki lijevi stvari

Tako je moderno i in
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 03 nov 2023, 18:01

Strasno sta zlocinci rade pred ocima cijelog svijeta :cry:
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 03 nov 2023, 18:06

Ljudi pobili 5k djece i to smatraju kolateralnom stetom, a ovde se idalje traze izvori sentimenta koje ljudi imaju prema palestincima.

Sljivo da ti je izrael slucajno uradio ovo sto radi palestincima decenijama cak i ne obaziruci se na ovu aktualnu agresiju, karinu bi ti moju pozivao na liberalizam, cvijece i prekid vatre sa rukovanjem obje strane.
naprijed rejal

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 03 nov 2023, 18:06

chily-rz je napisao/la:
03 nov 2023, 17:52
alemsa je napisao/la:
03 nov 2023, 17:25

Pa kako će im bilo ko povjerovati da se bore protiv terorizma ako teroristi ne postoje? Zašto bi prosječan Amerikanac u opšte brinuo o terorizmu u Afganistanu ili Iraqu i finansirao vojsku za razbijanje istog ? Jednostavno, čitav svijet je poslije tog napada upao u taj narativ gdje se treba obračunati sa teroristima na bliskom istoku, islamofobija je porasla i svako Američko djelovanje tamo je samim tim bilo i opravdano. Poslijedice su vidljive i danas, konstantni ratovi i more paravojnih formacija.

Afganistan i Iraq sa bilo kakvim režimima nisu bili prijetnja kao države Americi jer jednostavno nemaju kapacitet da budu prijetnja.
Ok, sve je to mozda legitimno (nemam nista protiv tog nacina razmisljanja/teza). No, ako smatras da su to uradili sebi da bi imali povod, i da je Rusija mogla uraditi isto da bi imali povod, ok. Samo cinjenica je da Rusija nije to uradili niti im je neko uradio, sto se vracamo na pocetak diskusije akt.

@brokula

Znam, pjescana oluja, gori je ovaj genocidas Bibi, on je dolazio u congress i garantovo da Irak ima WMD (weapons of mass destruction), kao Mossad otkrio, cak je i neke papire prezentovo ako se dobro shecam, mater je bo. Lazov na kvadrat

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 03 nov 2023, 18:07

Britanski obavještajci objasnili zašto ni Rusija ni Ukrajina ne mogu da ostvare napredak u ratu

Ni ukrajinske ni ruske snage ne mogu probiti liniju fronta u Ukrajini zbog čvrste protivzračne odbrane obje strane i duge linije kontakta koju je potrebno držati, smatraju britanski obavještajci.

Pregled obavještajnih podataka pokazuje da su operacije proteklih sedmica pokazale nastavak trenda otkrivenog na početku rata: ako su ostali faktori jednaki, ravnoteža kopnene borbe općenito ide u prilog odbrambenim snagama.

Ukrajinska ofanziva ostaje relativno statična između dvije glavne linije dobro pripremljenih ruskih odbrambenih položaja na jugu Ukrajine, stoji u pregledu. Ruska ofanziva velikih razmjera naišla je na snažnu ukrajinsku odbranu kod Avdiivke.

Glavni faktor ovog fenomena, najvjerojatnije, bilo je relativno slabljenje taktičkih aviona, kaže se u pregledu. Obje strane održavaju pouzdanu protivzračnu odbranu, koja ne dopušta borbenim avionima da pruže učinkovitu zračnu podršku jurišnim operacijama.

Osim toga, geografski opseg sukoba komplicira izvođenje napadnih operacija. Objema je stranama teško prikupiti neiskorištene udarne snage sposobne za proboj, budući da je većina mobiliziranih trupa potrebna za održavanje kontaktne linije duge 1.200 km.

Valerij Zalužni, vrhovni komandant oružanih snaga Ukrajine, smatra da rat s Rusijom prelazi u novu fazu - "pozicijsko" ratovanje sa statičnim i iscrpljujućim bitkama. Da bi napredovali, Ukrajini su potrebne visoke tehnologije.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 03 nov 2023, 18:09

Mene ce ovo psihicki unistiti.

Sarmica
Kontakt:

Post Postao/la Sarmica » 03 nov 2023, 18:10

Oportunisti, šupci, papci, gnjide, ljudski otpad i šljam, hulje, kurvini sinovi...(bravo Štuliću što me podsjeti).... jelda da znate da o vama govorim :mrgreen: kurvini sinovi koji branite genocid.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 03 nov 2023, 18:13

U saveznickom ravnjanju Drezdena je na isti baceno 3900 tona bombi pri cemu je ubijeno oko 25k ljui. U americkom bombardovanju Tokija 10. marta 1945. je baceno otprilike 1665 tona bombi i ubijeno 100k ljudi. U ovom bombardovanju Gaze je po informacijama koje kruze baceno 18k tona bombi i ubijeno je oko 10k ljudi. Dakle nesto se ovdje ne uklapa u neselektivno bombardovanje Gaze i sustavni genocid nad Palestincima u Gazi.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 03 nov 2023, 18:15

alemsa je napisao/la:
03 nov 2023, 12:11
ASD je napisao/la:
03 nov 2023, 06:18
alemsa je napisao/la:
02 nov 2023, 22:36

Amateri burazeru, pogledas operaciju Amera u Fallujahu (Irak), ta operacija je postala vojno stivo u vojnim skolama sirom svijeta, kako se vodi urbani rat. Kakvi ovi, grlom u jagode.
U Fallujahu nisi imao kamere, a kamoli društvrne mreže, da vidiš sve nedostatke.
Mnogi Ameri su muškost tu ostavili.
100 izginulo za mjesec i po, vs 1500 ovih. U tom kojem ti mislis a u prvoj bitci za Fallujah (na koju mislim u prvom postu, 25) 2k Amera protiv 4k ovih, uzeli za 3 sedmice.

Ali ogromna razlika jeste sto ovi imaju tunele, ovo se moze na neki nacin porediti sa Vietnamom, jer je i Vietcong iskopo tunele (stotine kilometara), da ih ne prze napalm bombama, pa ispadali ovako i pravili zasjede. No, opet da ti lik pridje tenku i postavi exploziv, golemo :kafa:
Ma mislim. Američka vojska je no1 i neiporediva je s drugima. To je jasno.
Ali znamo svi kakve su traume ljudi dobijali po Faludži.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 03 nov 2023, 18:16

Ljudi svijesno podržavaju zakon jačeg valjda misleći ako su uz njega da će biti zaštićeni samo ne znam kakvu ulogu igra nama ovdje na cijoj smo strani, spasit će nas sve skupa ovdje kao što Ukrajinu spašavaju ili šta ?

Mi možemo spasiti samo jednu druge tako što necemo dozvoliti da budemo žrtve politike velikih igrača i da slijepo se držimo jedne strane bez obzira bila ona ispravna ili ne. To nije put u pomirenje nego zauzimanje strana a to na balkanu obično ne završi dobro. Nisu ispravni ni jedni i očigledno da sve države u Evropi bi trebale preispitati same sebe, u kojem pravcu ovo sve ide, pravo i pravda kad se pregazi onda je gotovo, tu više pravila nema.

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], Google [Bot], Jabroni, jasmin10 i 102 gosta.