Ruska invazija na Ukrajinu
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Re: Ruska invazija na Ukrajinu
Preko Rafaha u Gazu danas ušla 102 kamiona humanitarne pomoći
Palestinski Crveni polumjesec saopćio je da su 102 kamiona humanitarne pomoći ušla danas u Gazu preko egipatskog prijelaza Rafah.
Ovo je prvi put da je više od 100 kamiona ušlo u Gazu u jednom danu otkako je prijelaz Rafah otvoren 21. oktobra.
Današnji broj je također skok od 47 kamiona u odnosu na jučerašnji. Od 21. oktobra u Gazu su ušla 374 kamiona, podaci su Palestinskog Crvenog polumjeseca.
U kamionima je dopremljena hrana, voda, lijekovi i medicinska oprema.
Izrael je blokirao ulazak goriva u Gazu, tvrdeći da će Hamas pokušati da ga preusmjeri kako bi opskrbio svoje tunele i drugu vojnu infrastrukturu.
Načelnik štaba IDF-a Herzi Halevi ranije je danas nagovijestio da će Izrael dozvoliti dopremanje goriva u Gazu ukoliko ga u potpunosti nestane u bolnicama.
Međutim, kabinet premijera se naknadno oglasio i saopćio da Benjamin Netanyahu nije odobrio nikakav takav transfer.
Palestinski Crveni polumjesec saopćio je da su 102 kamiona humanitarne pomoći ušla danas u Gazu preko egipatskog prijelaza Rafah.
Ovo je prvi put da je više od 100 kamiona ušlo u Gazu u jednom danu otkako je prijelaz Rafah otvoren 21. oktobra.
Današnji broj je također skok od 47 kamiona u odnosu na jučerašnji. Od 21. oktobra u Gazu su ušla 374 kamiona, podaci su Palestinskog Crvenog polumjeseca.
U kamionima je dopremljena hrana, voda, lijekovi i medicinska oprema.
Izrael je blokirao ulazak goriva u Gazu, tvrdeći da će Hamas pokušati da ga preusmjeri kako bi opskrbio svoje tunele i drugu vojnu infrastrukturu.
Načelnik štaba IDF-a Herzi Halevi ranije je danas nagovijestio da će Izrael dozvoliti dopremanje goriva u Gazu ukoliko ga u potpunosti nestane u bolnicama.
Međutim, kabinet premijera se naknadno oglasio i saopćio da Benjamin Netanyahu nije odobrio nikakav takav transfer.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
- tuzlak1987
- Kontakt:
Jedini losiji predsjednik i veci Ruski igrac od Johna Kennedya moze biti ovaj njegov bratic. Mozda im do kraja njegovog mandata Rusi postave opet nuklearke na Kubi.
Pa prolazi na obje strane plus neutralnih glasaca, sad se naso jebga u takvoj situaciji. Vec 2028 ako bude predstavnik demokrata, ima moj glas ako mi se ne bude niko svidjo od republikanaca.MortemHz je napisao/la: ↑02 nov 2023, 23:24Potcijenio sam čovjeka, mislio sam iskreno da će imati duplo manje, vrlo zanimljivo.alemsa je napisao/la: ↑02 nov 2023, 23:18Da, ali ne moze kao independent postati predsjednik, republikanci su set on Trump, all in. Tako da ovaj moze samo naskoditi demokratama. 2028-e, vec ima Kennedy sanse, popularnost je vec steko, tako da ako bude kandidat demokrata, mozda im i bude predstavnik.
Okruzili rusevine a i sta im znaci kad ovi imaju podzemni grad i mrezu tunela.tuzlak1987 je napisao/la: ↑02 nov 2023, 22:58Jeste, okruzen je grad. Ali nije cudno jer su Arapi nikakvi ratnici.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
Lol JFK je bio daleko vise nationalist nego globalista. Plus je bio vojnik/heroj u WW2, koji ima purple heart (guglaj). Da ustanes kad ga spomenestuzlak1987 je napisao/la: ↑02 nov 2023, 23:28Jedini losiji predsjednik i veci Ruski igrac od Johna Kennedya moze biti ovaj njegov bratic. Mozda im do kraja njegovog mandata Rusi postave opet nuklearke na Kubi.

- tuzlak1987
- Kontakt:
Pa obicno su ti sto ih najvise hvale najgori. Njemu je legacy sto je ubijen ali je imao najgore poteze kao predsjednik i oslabio USA na vanjskoj politici kao i Trump. Uzimaju ljude na pricu ali svaki potez koji naprave los.alemsa je napisao/la: ↑02 nov 2023, 23:40Lol JFK je bio daleko vise nationalist nego globalista. Plus je bio vojnik/heroj u WW2, koji ima purple heart (guglaj). Da ustanes kad ga spomenestuzlak1987 je napisao/la: ↑02 nov 2023, 23:28Jedini losiji predsjednik i veci Ruski igrac od Johna Kennedya moze biti ovaj njegov bratic. Mozda im do kraja njegovog mandata Rusi postave opet nuklearke na Kubi.![]()
![]()
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
alemsa je napisao/la: ↑02 nov 2023, 23:30Pa prolazi na obje strane plus neutralnih glasaca, sad se naso jebga u takvoj situaciji. Vec 2028 ako bude predstavnik demokrata, ima moj glas ako mi se ne bude niko svidjo od republikanaca.MortemHz je napisao/la: ↑02 nov 2023, 23:24Potcijenio sam čovjeka, mislio sam iskreno da će imati duplo manje, vrlo zanimljivo.alemsa je napisao/la: ↑02 nov 2023, 23:18
Da, ali ne moze kao independent postati predsjednik, republikanci su set on Trump, all in. Tako da ovaj moze samo naskoditi demokratama. 2028-e, vec ima Kennedy sanse, popularnost je vec steko, tako da ako bude kandidat demokrata, mozda im i bude predstavnik.

Pa nije to bas tako, demokrate su tad bile drugacije nego danas, tako da ne mos gledati iz ovog ugla. On je volio svoju drzavu, i stavljo svoju drzavu prvo, jedan od najvoljenijih predsjednika ijad, plus je bio najmladji predsjednik tad, i plus je bio katolik (mozda jedini predsjednik katolicke vjeroispovjesti). Nije bio za rat u Vijetnamu (jeste bio za pomoc juznom vijetnamu, ali bez all in vojne intervencije, nego ovako kao Ukrajina plus malo vojske), bio pametniji od ostalih, Ameri su tek nakon Vijetnama skontali da ce komunizam sam propasti vremenom i da nema vise potrebe da salju vojsku.tuzlak1987 je napisao/la: ↑02 nov 2023, 23:50Pa obicno su ti sto ih najvise hvale najgori. Njemu je legacy sto je ubijen ali je imao najgore poteze kao predsjednik i oslabio USA na vanjskoj politici kao i Trump. Uzimaju ljude na pricu ali svaki potez koji naprave los.alemsa je napisao/la: ↑02 nov 2023, 23:40Lol JFK je bio daleko vise nationalist nego globalista. Plus je bio vojnik/heroj u WW2, koji ima purple heart (guglaj). Da ustanes kad ga spomenestuzlak1987 je napisao/la: ↑02 nov 2023, 23:28
Jedini losiji predsjednik i veci Ruski igrac od Johna Kennedya moze biti ovaj njegov bratic. Mozda im do kraja njegovog mandata Rusi postave opet nuklearke na Kubi.![]()
![]()
@morte
Da, ako bude taj, ide Kennedy
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Mislio sam da ti je DeSantis draži 

- tuzlak1987
- Kontakt:
To sto je najvoljeniji ili jedan od najvoljenijih je i problem sa njim. Isti problem kao sa Clintonom i Obamom jer su sarmantni. Sva tri su voljena ali slabi predsjednici.alemsa je napisao/la: ↑03 nov 2023, 00:04Pa nije to bas tako, demokrate su tad bile drugacije nego danas, tako da ne mos gledati iz ovog ugla. On je volio svoju drzavu, i stavljo svoju drzavu prvo, jedan od najvoljenijih predsjednika ijad, plus je bio najmladji predsjednik tad, i plus je bio katolik (mozda jedini predsjednik katolicke vjeroispovjesti). Nije bio za rat u Vijetnamu (jeste bio za pomoc juznom vijetnamu, ali bez all in vojne intervencije, nego ovako kao Ukrajina plus malo vojske), bio pametniji od ostalih, Ameri su tek nakon Vijetnama skontali da ce komunizam sam propasti vremenom i da nema vise potrebe da salju vojsku.tuzlak1987 je napisao/la: ↑02 nov 2023, 23:50Pa obicno su ti sto ih najvise hvale najgori. Njemu je legacy sto je ubijen ali je imao najgore poteze kao predsjednik i oslabio USA na vanjskoj politici kao i Trump. Uzimaju ljude na pricu ali svaki potez koji naprave los.
@morte
Da, ako bude taj, ide Kennedy
Kod republikanaca je klasu iznad svih Reagan sto je i logicno jer je ubjedljivo najjaci predsjednik bio. A kada pitaju demokrate ko je najbolji kazu Kennedy ili Clinton sto je nidjs veze.
Jel @sumirprimus piše i ovdje?
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Pa zato sto je bio za narod, people's president svatas. Jedino sto mu se moze mozda zamjeriti je sto je zezno crnce, jer im je obeco da ce im pomoci sa civil rights ako glasaju za njeg, sto su ucinili ali je onda to stavio u drugi plan, mozda je konto u drugom mandatu. Reagan je najjaci od republikanaca u novijoj historiji. Clinton je bio jak isto, ekonomija kidala, jebga ti sve gledas sa pozicije sta su za svijet ucinili sto je logicno ono, no Amer gleda sta su za njeg ucinilituzlak1987 je napisao/la: ↑03 nov 2023, 00:14
To sto je najvoljeniji ili jedan od najvoljenijih je i problem sa njim. Isti problem kao sa Clintonom i Obamom jer su sarmantni. Sva tri su voljena ali slabi predsjednici.
Kod republikanaca je klasu iznad svih Reagan sto je i logicno jer je ubjedljivo najjaci predsjednik bio. A kada pitaju demokrate ko je najbolji kazu Kennedy ili Clinton sto je nidjs veze.
A sta ce drugo reci, "ginemo, prpa nam je", logicno da ce gledati da odrze moral. Prati postupke politicara

Koliko ovi kvazi znalci mogu srati na Nawfalovom space-u.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
Upalio sam sad ovog Sejfovića što je bio na Faceu. Ovo što on priča, copy paste naših ratnih priča. Strahota u pizdu materinu.
Evo kaže da je ovo što se u Gazi dešava 5% onog što se Sarajevu dešavalo, a preživio je opsadu.
Evo kaže da je ovo što se u Gazi dešava 5% onog što se Sarajevu dešavalo, a preživio je opsadu.
- BosniaBoston
- Kontakt:
Pakistan u akciji protjerivanja desetina hiljada afganskih izbjeglica koja su tu pobjegla od talibanskog terora
#Punoljetstvo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
- ASD
- Kontakt:
U Fallujahu nisi imao kamere, a kamoli društvrne mreže, da vidiš sve nedostatke.alemsa je napisao/la: ↑02 nov 2023, 22:36Amateri burazeru, pogledas operaciju Amera u Fallujahu (Irak), ta operacija je postala vojno stivo u vojnim skolama sirom svijeta, kako se vodi urbani rat. Kakvi ovi, grlom u jagode.LegendKiller je napisao/la: ↑02 nov 2023, 22:19pitam se da li je realno ovoLik izlazi iz tunela, stavlja neku minu na tenka u pokretu i bježi u tunel, a drugi gađa tenk nekim RPG-om ili šta je ono već. Ludilo
Ovo ni 505. bužumska nije radila. Ako je ovo istina onda je IDF baš pao totalno, pa ovo ni pijanim rusima oko Kijeva ne bi prošlo. Svaka im čast na hrabrosti.
Nije ni čudo što se boje hezbolaha ako im hamasovci bombe stavljaju na tenkove i to u pokretu.
Viđao sam raznih hrabrosti Ukrajinskih vojnika, ovo je baš ludilo![]()
![]()
![]()
Mnogi Ameri su muškost tu ostavili.
- Pensioner26
- Kontakt:
Kada jezik želi istinu reći

Cionisti su svakakoo krenuli da sve uniste i pobiju,tako da je borcima otpora svejedno bitno je samo sto vise jevreja pobiiti.StevieG8 je napisao/la: ↑02 nov 2023, 23:38Okruzili rusevine a i sta im znaci kad ovi imaju podzemni grad i mrezu tunela.tuzlak1987 je napisao/la: ↑02 nov 2023, 22:58Jeste, okruzen je grad. Ali nije cudno jer su Arapi nikakvi ratnici.
I nasi ljudi u Bijeljini,Visegradu,Prijedoru itd da su bolje org bili da su bar jednog cetnika ubili na 5 nasih mrtvih uhar bi bio.
Ovako nas ko ovce dovodili i klali,nisu ni metke trosili. Otpor jer svakako znas da ce te ubiti,bar neka metke trose.
FK SARAJEVO.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.