Premijer liga BiH - aktuelno

Virtu4l
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la Virtu4l » 02 nov 2023, 20:41

Biće lijepo slušati ih za par godina kad se vrate tamo gdje pripadaju.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

KONTRASVIH
Kontakt:

Post Postao/la KONTRASVIH » 02 nov 2023, 20:42

Antipolitika3 je napisao/la:
02 nov 2023, 20:30
KONTRASVIH je napisao/la:
02 nov 2023, 20:18
Antipolitika3 je napisao/la:
02 nov 2023, 19:57

Osnovali 99% srbi dosljaci iz Nevesinja i Gacka :kafa:

Prvu Upravu kluba činili su Anđelko Vlaho (predsjednik), Ranko Slijepčević (potpredsjednik), Borivoje Janjoš (prvi sekretar), Ljubomir Basta (drugi sekretar), Rudolf Beltram (blagajnik), te članovi Nadzornog odbora Mihajlo Cvetković, Milan Pavić i Bogdan Tepšić, a prvi kapiten Kluba bio je Lazar Radić.

Nakon osnivanja i odobrenja klupskih pravila, Velež igra prijateljske utakmice. Startovao je sa ekipom: Marko Vučijak, Ljubo Zrimšek, Savo Turanjin, Mile Pavić, Lazar Radić, Milan Rajković, Bogdan Tepšić, Ranko Slijepčević, Branko Turanjanin, Savo Medan i jedan još nepoznat čovjek iz Srbije, koji je u Mostaru tražio posao.

Marko
Ljubo
Savo
Mile
Lazar
Bogdan
Ranko
Branko
I jos jedan cetnik u prolazu kroz Mostar :urnebes: :urnebes: :urnebes:
Niti jedan Mostarac, bez zajebancije?
Niti jedan mostarac nije osnivao Velez,najblizi hrvat iz Citluka.
Muslimani i hrvati su u Mostaru imali svoje nogometne klubove ,muslimanski klub sportski Jedinstvo i HSK Zrinjski su bili u gradu ali masovnim doseljavanjem srba 17 godina nakon ovih klubova srbi su osnovali Velez u Mostaru i ostalo je povijest.
U biti danasnji navijaci VeHleza su idejni osnivaci Muslimanskog sportskog kluba Jedinstvo,nemaju nikakve ideoloske veze sa srbima i jugoslovenima ali eto uzeli su ime i petokraku :rol:
Hvala na detaljnom objasnjenju. Slicna historija osnivanja sa nasim komsijama. Tu su te poveznice.
HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA

Truba1905burazeru
Kontakt:

Post Postao/la Truba1905burazeru » 02 nov 2023, 20:43

redbull93 je napisao/la:
02 nov 2023, 20:20
MostarskiBijeli1 je napisao/la:
02 nov 2023, 20:15
redbull93 je napisao/la:
02 nov 2023, 20:04
Čestitke zrinjskom, jednostavno za dva levela bolji od nas. Nema se tu sta pricati, mi isli jeftinijom varijantom, treceligasku ekipu ostavili, pokusali nesto praviti od njih, vidjeli da ne moze i idemo dalje.

Atmosfera kakva i treba da bude, necu vas prcati za ovog cif.uta vaseg, znam da i vama to nije pravo, samo necete da kazete. Jbga, sta cu vam ja, kacite zastave izraela i dalje.
Židov je vlasnik firme koja je generalni sponzor Zrinjskom i logično je da će se ista reklamirati kroz društvene mreže i ostale marketing kanale kluba. Opet, privatnim uvjerenjima nema mjesta, na utakmici protiv Sloge je bila postavljena Izraelska zastava koju su navijači skinuli prije početka utakmice.

Što se mene osobno tiče, nije mi drag.
Koji je i potpredsjednik kluba. Dodajmo tome lazno dodvoravanje pojedinaca, pa farbanje i kacenje izraelskih zastava po mostaru. Znam da vam nije drag, al jbga ko vas pita. 💸💸💸
Malo edukacije , zastave po gradu su bile postavljene kad se održavao Mostarski sajam a zemlja partner je bila IZRAEL , isto tamo kad je zemlja partner bila Turska , Hrvatska zastave su bile postavljene …
Pola ti vijeka ime branili
Trn u oku uvijek bio si
Ni u snu nisu mogli vidjeti
Da titule ce Zrinjski slaviti . . .

CampobelloDiMazara
Kontakt:

Post Postao/la CampobelloDiMazara » 02 nov 2023, 20:44

Virtu4l je napisao/la:
02 nov 2023, 20:41
Ne znam koliko ce vam biti zanimljivo iz federalne gledati Velez u evropskim utakmicama dok bijete bitke sa Gorazdem za sedmo mjesto :rol:

Espiritosanto
Kontakt:

Post Postao/la Espiritosanto » 02 nov 2023, 20:45

Više u sjećanjima, nego u dokumentima, ostalo je zapamćeno da su predsjednici Zrinjskog bili Miško Mikulić, Drago Turkelj, Jakša Miljković.
Nema veze što nema dokumenata imaju sjećanja.
Neki kažu da su za Zrinju tad igrali i Tirke, Moša a na klupi im bio onaj što je vodio Jugoslaviju u Montevideu sa onom vranom na vratu.
Sjećanja kažu da mu je vrana govorila taktiku.
Jeste da nema nijedan dokaz o tome i dokumente ali postoje sjećanja.
I Mostarske kiše kao da su stale
Heroj do heroja kraj drevne Musale
Ko je pravi junak,kaže pjesma stara
Zdravo,ma gdje bili,heroji Mostara

Antipolitika3
Kontakt:

Post Postao/la Antipolitika3 » 02 nov 2023, 20:46

Virtu4l je napisao/la:
02 nov 2023, 20:41
Ja bih ih postivao da su MOŠK Jedinstvo ali ukrasti srbima klub a mahati zastavama turske i armije BiH na utakmicama nazalost je kontradiktorno sa historijom ovih naroda.
HSK ZRINJSKI MOSTAR
#osmadolazi
Nemanja Bilbija

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 02 nov 2023, 20:48

Truba1905burazeru je napisao/la:
02 nov 2023, 20:43
redbull93 je napisao/la:
MostarskiBijeli1 je napisao/la:
02 nov 2023, 20:15

Židov je vlasnik firme koja je generalni sponzor Zrinjskom i logično je da će se ista reklamirati kroz društvene mreže i ostale marketing kanale kluba. Opet, privatnim uvjerenjima nema mjesta, na utakmici protiv Sloge je bila postavljena Izraelska zastava koju su navijači skinuli prije početka utakmice.

Što se mene osobno tiče, nije mi drag.
Koji je i potpredsjednik kluba. Dodajmo tome lazno dodvoravanje pojedinaca, pa farbanje i kacenje izraelskih zastava po mostaru. Znam da vam nije drag, al jbga ko vas pita. 💸💸💸
Malo edukacije , zastave po gradu su bile postavljene kad se održavao Mostarski sajam a zemlja partner je bila IZRAEL , isto tamo kad je zemlja partner bila Turska , Hrvatska zastave su bile postavljene …
slika
:bih:
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!

Truba1905burazeru
Kontakt:

Post Postao/la Truba1905burazeru » 02 nov 2023, 20:49

Espiritosanto je napisao/la:
02 nov 2023, 20:45
Više u sjećanjima, nego u dokumentima, ostalo je zapamćeno da su predsjednici Zrinjskog bili Miško Mikulić, Drago Turkelj, Jakša Miljković.
Nema veze što nema dokumenata imaju sjećanja.
Neki kažu da su za Zrinju tad igrali i Tirke, Moša a na klupi im bio onaj što je vodio Jugoslaviju u Montevideu sa onom vranom na vratu.
Sjećanja kažu da mu je vrana govorila taktiku.
Jeste da nema nijedan dokaz o tome i dokumente ali postoje sjećanja.
Isto tako treba duboko kopati po dokumentima i pronaći zapis ili pak VHS kad je Vehlez zadnji put pobijedio Zrinjski!?
Trn u oku uvijek bio si

Truba1905burazeru
Kontakt:

Post Postao/la Truba1905burazeru » 02 nov 2023, 20:51

redbull93 je napisao/la:
02 nov 2023, 20:48
redbull93 je napisao/la:

slika
Trn u oku uvijek bio si

Izdviceukec
Kontakt:

Post Postao/la Izdviceukec » 02 nov 2023, 20:51

redbull93 je napisao/la:
02 nov 2023, 20:48
redbull93 je napisao/la:

slika

Izdviceukec
Kontakt:

Post Postao/la Izdviceukec » 02 nov 2023, 20:55

Ova zastava je postavljena na sveučilištu dan nakon Hamasovog pokolja u Izraelu, kada su ubili 1400 ljudi a Palestinci euforično slavili po ulicama. Tada Izrael još nije napao Gazu. Mišljenja sam da je sveučilište trebalo staviti i palestinsku zastavu nakon svih ovih dešavanja. Zašto nisu, ne znam. Sad još napišite da je kabiri dekan na fakultetu 🤣

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 02 nov 2023, 20:55

Suvorov je napisao/la:
02 nov 2023, 19:02
Opet svrsavanje ss.ba novinara na pomen Palestine na bh. stadionima.
Kad se spomene Kosovo, onda su to politicke parole.
Ko vam dade diplomu.
Ne samo nasi mediji nego svi tako reaguju jbga hoce to kad ste genocidna nacija,promatraju vas ocima na osnovu vasih dijela,evropa to fino hendla,zna ko ste i sta ste i nema da se sp9minje Kosovo,svakako ste i tamo strasne zlocine pocinili,pocinili teroristicki napad nedavno.

Rigoletto
Kontakt:

Post Postao/la Rigoletto » 02 nov 2023, 20:57

Redovni sastanci istorijske sekcije ćetvrtkom. Nedajte se pijaĆari
imamo žicu za jela na žlicu, goveđigulašmajka

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 02 nov 2023, 20:59

Izdviceukec je napisao/la:
02 nov 2023, 20:55
Ova zastava je postavljena na sveučilištu dan nakon Hamasovog pokolja u Izraelu, kada su ubili 1400 ljudi a Palestinci euforično slavili po ulicama. Tada Izrael još nije napao Gazu. Mišljenja sam da je sveučilište trebalo staviti i palestinsku zastavu nakon svih ovih dešavanja. Zašto nisu, ne znam. Sad još napišite da je kabiri dekan na fakultetu 🤣
Solidarisu se sa ubicama, slican se slicnom raduje.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

Antipolitika3
Kontakt:

Post Postao/la Antipolitika3 » 02 nov 2023, 21:01

Rigoletto je napisao/la:
02 nov 2023, 20:57
Redovni sastanci istorijske sekcije ćetvrtkom. Nedajte se pijaĆari
:mrgreen:
HSK ZRINJSKI MOSTAR
#osmadolazi
Nemanja Bilbija

Cesc44
Kontakt:

Post Postao/la Cesc44 » 02 nov 2023, 21:02

MocMahale444 je napisao/la:
02 nov 2023, 20:59
Islam se prosrio sabljom :kafa:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 02 nov 2023, 21:03

KONTRASVIH je napisao/la:
02 nov 2023, 20:42
Hvala na detaljnom objasnjenju. Slicna historija osnivanja sa nasim komsijama. Tu su te poveznice.
Da budem iskren, meni je njih malo i žao. Silno se trude da bar uđu u rasprave sa velikanima a znaju da nisu taj nivo. Veoma neuspješan klub kojeg ponovo čeka niži rang takmičenja, za 2, 3 ili 5 godina. Sto godina postojanja bez ozbiljnog trofeja, treba i to postići.

Pisaće o AEK-u narednih 30 godina, na kraju će to poprimiti oblik mitomanije dok svaka generacija doda po neku izmišljotinu, kao što su napravili mitove od nekih događaja od prije 70, 50 i 40 godina.

Realnost je da su bili izuzetno neuspješni kako prije rata, tako i poslije rata.

Trenutno im novac poreskih obveznika drži glavu iznad vode, ali to neće biti dovoljno, mora se nešto i zaraditi, a oni sa svojom posjetom, članarinama i transferima zarade u prosjeku 5000 maraka mjesečno.

Biće mi žao kad se vrate u federalnu.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

nastrojeni21
Kontakt:

Post Postao/la nastrojeni21 » 02 nov 2023, 21:06

Stavili su iz istih razloga kao i vi koji ste od dolaska kabrija poceli cestitati jevrejske praznike, nositi crne trake u znak izraela kad je kabriju cejf i jos svasta nesto. I vi, i sveuciliste, i cjelokupan zapadni mostar u kojem su od njegovog dolaska vrlo ceste izraelske zastavice na ulicama, sve je to zbog novca i interesa. Tuzno je sto ste zbog novca i sopstvenog interesa spremni udovoljiti gazdi svaku njegovu zelju.

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 02 nov 2023, 21:11

Cesc44 je napisao/la:
02 nov 2023, 21:02
Islam se prosrio sabljom :kafa:
Vidjeli smo po sjevernoj i srednoj americi kako se katolicanstvo sirilo

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 02 nov 2023, 21:13

Jok Muhoni, jesi li procitao sta je gore covjek napisao...PARTNERI

Partneri na Sajmu, partneri u mnogim stvarima...Malo je Izrael ucio od njih, pa ce oni malo uciti od Izraela, ali su partnervstvo doveli do savrsenstva...
Pogledaj molim te internet, ukucaj kralj David, buraz, tacno bi ga covjek na ranu privio, kazu pisao psalme, svirao harfu,mirotvorac,Boziji izdanak... :urnebes: :urnebes: :urnebes:

Covjek, gori bio od Hitlera, iz Judine loze, rodjeni sin Aškelon pobjegao od njega zbog straha, pedofil, seksualni predator koji je rodjenog brata iskasapio zbog njegove zene, izmasakrirao na stotine hiljada ljudi na najbrutalniji nacin...

PARTNERI

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: laszlo i 17 gostiju.