Svakim novim storijem preživi jedno dijete u Gazi. Provjereno.tuzlak1987 je napisao/la: ↑01 nov 2023, 23:03Sto vise budete ponavljali jedno te isto povecava se sansa da ce zavladati mir na Bliskom istoku![]()
Ruska invazija na Ukrajinu
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Ruska invazija na Ukrajinu
- tuzlak1987
- Kontakt:
Jedina stvar koja je vise misteriozna od Bosnjacke opsesije Milosevicevim saveznicima je Hrvatska podrska Hazarima.
Koji lik i još mu nick tuzlak. To su oni kojima je Tuzla religija i božanstvo, imaju neke svoje kasabske parole i vladavinu nekih tamo porodica i klanova. Sloboda u Federalnoj, a stadion skoro da im se srušio. Ekipe iz kojekakvih vukojebina imaju bolje stadione, ali se zato štancaju jezera i šupljira. Visoko, Graćanica i slično su naprednije sredine od te kasabe.tuzlak1987 je napisao/la: ↑01 nov 2023, 23:03Sto vise budete ponavljali jedno te isto povecava se sansa da ce zavladati mir na Bliskom istoku![]()
Kasaba City
Opraste temu glupostima
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
I ovogodišnji oskar odlazi u .......Pensioner26 je napisao/la: ↑01 nov 2023, 22:55
Ovo ko podržava na bilo koji način, želim im da prožive sve ovo što proživljavaju i ovi ljudi.
- BosniaBoston
- Kontakt:
A istaknuta zastava Turske na protestima obnavlja 3 kućeCAGarfia je napisao/la: ↑01 nov 2023, 23:07Svakim novim storijem preživi jedno dijete u Gazi. Provjereno.tuzlak1987 je napisao/la: ↑01 nov 2023, 23:03Sto vise budete ponavljali jedno te isto povecava se sansa da ce zavladati mir na Bliskom istoku![]()
#Punoljetstvo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
Valja mi pogledati
Zadnja izmjena: alemsa, dana/u 01 nov 2023, 23:37, ukupno mijenjano 1 put.
Ovo je neko mlado živinče...šta zna mlado govedo o bilo čemu osim da oponaša i slijedi šta mu poručuju preko TV. Nema svoj intelekt i u potpunosti ovisno o spoljnim uticajima i narativima. što je više svjetla i blještavila tim je ono više privučen...BosniaBoston je napisao/la: ↑01 nov 2023, 23:24A istaknuta zastava Turske na protestima obnavlja 3 kućeCAGarfia je napisao/la: ↑01 nov 2023, 23:07Svakim novim storijem preživi jedno dijete u Gazi. Provjereno.tuzlak1987 je napisao/la: ↑01 nov 2023, 23:03Sto vise budete ponavljali jedno te isto povecava se sansa da ce zavladati mir na Bliskom istoku![]()
- Pensioner26
- Kontakt:
Šifra F20.Robust je napisao/la: ↑01 nov 2023, 23:23I ovogodišnji oskar odlazi u .......Pensioner26 je napisao/la: ↑01 nov 2023, 22:55
Ovo ko podržava na bilo koji način, želim im da prožive sve ovo što proživljavaju i ovi ljudi.
Nije ni on glup, zna ko mu donosi preglede

"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
Kod ovih forumaša kratke pameti je filozofija koja posmatra sve oko sebe samo ne ono najosnovnije i nabitnije, filozofija koja umjesto cvijeta vidi balegu pored njega, koja umjesto lijepog dana i uživanja u njemu vidi prognozu za sljedeći dan, koja umjesto lopte vidi travu.
To se žensko poimanje stvari. Tako ovaj bivo vidi trenutnu tursku neangažovanost, ali ne vidi pokolj i genocid, onaj drugi vidi turske zastave na skupu, ali ne vidi povod tog skupa, peti vidi kobajagi interese naše zemlje ali ne vidi vlasito licemjerje, slabost, sljepoću i izmanipulisanost. Itd itd.
Vi ste pussies.
To se žensko poimanje stvari. Tako ovaj bivo vidi trenutnu tursku neangažovanost, ali ne vidi pokolj i genocid, onaj drugi vidi turske zastave na skupu, ali ne vidi povod tog skupa, peti vidi kobajagi interese naše zemlje ali ne vidi vlasito licemjerje, slabost, sljepoću i izmanipulisanost. Itd itd.
Vi ste pussies.
https://fb.watch/o2ANRy9BJh/?mibextid=GpiG5rSarmica je napisao/la: ↑01 nov 2023, 23:53Kod ovih forumaša kratke pameti je filozofija koja posmatra sve oko sebe samo ne ono najosnovnije i nabitnije, filozofija koja umjesto cvijeta vidi balegu pored njega, koja umjesto lijepog dana i uživanja u njemu vidi prognozu za sljedeći dan, koja umjesto lopte vidi travu.
Vi ste pussies.
Žena sa mudima.alemsa je napisao/la: ↑02 nov 2023, 00:05https://fb.watch/o2ANRy9BJh/?mibextid=GpiG5rSarmica je napisao/la: ↑01 nov 2023, 23:53Kod ovih forumaša kratke pameti je filozofija koja posmatra sve oko sebe samo ne ono najosnovnije i nabitnije, filozofija koja umjesto cvijeta vidi balegu pored njega, koja umjesto lijepog dana i uživanja u njemu vidi prognozu za sljedeći dan, koja umjesto lopte vidi travu.
Vi ste pussies.
Ali mi je nevjerovatno da ne postoji politička opcija jača u USA za prekid sukoba(slično u UK, Francuskoj i njemačkoj), koliko god se pričalo o "teorijama zavjere" nemoguće je da medju tolikim političarima nema ne pola bar eto 30% onih koji će stati na pravednu stranu?alemsa je napisao/la: ↑02 nov 2023, 00:05https://fb.watch/o2ANRy9BJh/?mibextid=GpiG5rSarmica je napisao/la: ↑01 nov 2023, 23:53Kod ovih forumaša kratke pameti je filozofija koja posmatra sve oko sebe samo ne ono najosnovnije i nabitnije, filozofija koja umjesto cvijeta vidi balegu pored njega, koja umjesto lijepog dana i uživanja u njemu vidi prognozu za sljedeći dan, koja umjesto lopte vidi travu.
Vi ste pussies.
Je li moguće da je istina da ih drže u šaci i da moraju plesati kako ovi sviraju, to postaje od "teorije zavjere" očigledan odgovor na ovo
Mislim sve na stranu, pusti se imena država, vjera i ostalog ali gledati ovo da se dešava i ne osuditi ovaj genocid nekad se zapitam sa kakvim ljudima dijelimo zrak
Mislim sam primjer je ova tema ne treba ti ništa drugo da vidiš koliko ima ljudi sa pogrešnim/bolesnim razmišljanjem
Sajt od kojeg zivis, 2,5M pratioca, napisana knjiga i prodata u 1000 primjeraka.
!!!GOAT!!!
Jeste cap definisan al ako vlasnik hoce da baca pare onda cap ne vrijedi.Lal moze imat lebrona,klaya,davisa i irvinga u ekipi.
!!!GOAT!!!
Jeste cap definisan al ako vlasnik hoce da baca pare onda cap ne vrijedi.Lal moze imat lebrona,klaya,davisa i irvinga u ekipi.
- Pensioner26
- Kontakt:
Jedino rješenje je ne pridavati pažnju tim ljudima. U potpunosti ih ignorisati.
Bitka za Avdijivku
Tijekom dana ruska vojska je ponovno upala u Terikon, no zahvaljujući preciznom ukrajinskom topništvu nisu ga stavili pod kontrolu.
Ipak, imali su uspjeha na malom području u pravcu koksare.
I to je jedino mjesto gdje su napredovali na cijeloj bojišnici.
Ukrajinske snage su pak izvršile protunapad sjeverno od Krasnohorivke, te zauzele ruske položaje u dubini od oko 2 km na pravcu Novobahmutivke te tako izbile na cestu H20.
Na svim drugim dijelovima avdijivske bojišnice imamo pat poziciju, te onaj koji pokušava napasti trpi velike gubitke.
U svakom slučaju ofenziva ruskih snaga na toj bojišnici više nema nikakvu stratešku i operativnu vrijednost.
Sad se slobodno može reći da je propao ruski pokušaj okruživanja mjesta.
No, na žalost, zahvaljujući napadu na Avdijivku i gotovo mjesec dana prebacivanja ukrajinskih snaga s drugih bojišnica, okupatori su imali vremena učvrstiti položaje na tim frontama.
Ne znam koliko im se to na kraju isplatilo, s obzirom na gubitke.
S druge strane, Ukrajinci su ojačali svoje položaje kod Avdijivke, izvršili rotaciju trupa te bi na tom području mogli čak i izvršiti određene ofenzivne operacije sljedećih sedmica.

Prema Oryxu, dokumentirani gubici opreme na obje strane od 26. do 31. Oktobra su:
Rusija — 97 jedinica tehnike
Ukrajina — 37 jedinica tehnike
Jako dobar odnos ako uzmemo činjenicu da Ukrajinci napadne operacije vode na puno više bojišnica i njihove dužine ....
Za cijeli protekli mjesec, odnos je:
vizualno potvrđeni gubici opreme s obje strane za mjesec oktobar ukupno:
Rusija — 621 jedinica.
Ukrajina — 123 jedinice.
Oryx je nizozemska web stranica otvorenog koda i grupa za istraživanje rata. Za svaki gubitak postoji foto/video potvrda.

Ako SAD prestane pomagati Ukrajini, tada će Ukrajina izgubiti rat od Putina, a kasnije će američki vojnici biti prisiljeni boriti se u Europi, - rekao je američki ministar obrane na saslušanjima u Senatu u vezi s nastavkom pomoći Ukrajini. ..
Jake Reed, senator iz Rhode Islanda: "Ako ne pošaljemo resurse , hoće li to povećati vjerojatnost da ćemo jednog dana morati poslati mlade Amerikance na europsko ratište?"
Lloyd Austin, američki ministar obrane: “Apsolutno, senatore Reid, mislim da ako Putin uspije, neće stati na Ukrajini. Ako ste baltička zemlja, mislite "ja sam sljedeći". I, znate, ne sumnjam da će prije ili kasnije on izazvati NATO, a mi ćemo se [s Putinom] naći u dvoboju."
Jake Reed, senator: "Dakle, u određenom smislu to se svodi na izbor između davanja njima [Ukrajincima] alata za obavljanje posla ili gledanja naših vojnika u akciji?"
Lloyd Austin, američki ministar obrane: "Upravo tako, gospodine."

Tijekom dana ruska vojska je ponovno upala u Terikon, no zahvaljujući preciznom ukrajinskom topništvu nisu ga stavili pod kontrolu.
Ipak, imali su uspjeha na malom području u pravcu koksare.
I to je jedino mjesto gdje su napredovali na cijeloj bojišnici.
Ukrajinske snage su pak izvršile protunapad sjeverno od Krasnohorivke, te zauzele ruske položaje u dubini od oko 2 km na pravcu Novobahmutivke te tako izbile na cestu H20.
Na svim drugim dijelovima avdijivske bojišnice imamo pat poziciju, te onaj koji pokušava napasti trpi velike gubitke.
U svakom slučaju ofenziva ruskih snaga na toj bojišnici više nema nikakvu stratešku i operativnu vrijednost.
Sad se slobodno može reći da je propao ruski pokušaj okruživanja mjesta.
No, na žalost, zahvaljujući napadu na Avdijivku i gotovo mjesec dana prebacivanja ukrajinskih snaga s drugih bojišnica, okupatori su imali vremena učvrstiti položaje na tim frontama.
Ne znam koliko im se to na kraju isplatilo, s obzirom na gubitke.
S druge strane, Ukrajinci su ojačali svoje položaje kod Avdijivke, izvršili rotaciju trupa te bi na tom području mogli čak i izvršiti određene ofenzivne operacije sljedećih sedmica.

Prema Oryxu, dokumentirani gubici opreme na obje strane od 26. do 31. Oktobra su:
Rusija — 97 jedinica tehnike
Ukrajina — 37 jedinica tehnike
Jako dobar odnos ako uzmemo činjenicu da Ukrajinci napadne operacije vode na puno više bojišnica i njihove dužine ....
Za cijeli protekli mjesec, odnos je:
vizualno potvrđeni gubici opreme s obje strane za mjesec oktobar ukupno:
Rusija — 621 jedinica.
Ukrajina — 123 jedinice.
Oryx je nizozemska web stranica otvorenog koda i grupa za istraživanje rata. Za svaki gubitak postoji foto/video potvrda.

Ako SAD prestane pomagati Ukrajini, tada će Ukrajina izgubiti rat od Putina, a kasnije će američki vojnici biti prisiljeni boriti se u Europi, - rekao je američki ministar obrane na saslušanjima u Senatu u vezi s nastavkom pomoći Ukrajini. ..
Jake Reed, senator iz Rhode Islanda: "Ako ne pošaljemo resurse , hoće li to povećati vjerojatnost da ćemo jednog dana morati poslati mlade Amerikance na europsko ratište?"
Lloyd Austin, američki ministar obrane: “Apsolutno, senatore Reid, mislim da ako Putin uspije, neće stati na Ukrajini. Ako ste baltička zemlja, mislite "ja sam sljedeći". I, znate, ne sumnjam da će prije ili kasnije on izazvati NATO, a mi ćemo se [s Putinom] naći u dvoboju."
Jake Reed, senator: "Dakle, u određenom smislu to se svodi na izbor između davanja njima [Ukrajincima] alata za obavljanje posla ili gledanja naših vojnika u akciji?"
Lloyd Austin, američki ministar obrane: "Upravo tako, gospodine."

Željezničar über alles!
Slava Ukraïni!
Leeds United Football Club!
Slava Ukraïni!
Danas je izveden raketni napad na sjedište ruske postrojbe "Dnjepar" na Arabatskoj prevlaci.....

Nakon napada ATACMS-a na zračnu luku, ruska vojska prebacila je sve helikoptere Ka-52 i Mi-8 iz okupiranog ukrajinskog Berdjanska u ruski Taganrog.
Rusi su svjesni Ukrajinskog ograničenja, nametnutog za korištenje ATACMS-a i prebacili su helikoptere u rusiju ali tik uz granicu.
Uradili su to poradi manevarske mogućnosti i operativnih sposobnosti helikoptera u pružanju podrške ruskim postrojbama na jugu Ukrajine. Svaki kilometar udaljenosti od linije bojišnice ih umanjuje.
Iako je sam Taganrog i dalje u dometu Ukrajinskog ATACMS-a, rusi mirno spavaju i imaju sigurno mjesto za smještaj jer ih štiti glupi sporazum.
Bizarno.

U današnjem Ukrajinskom napadu na Arabatsku prevlaku, pogođeno je zapovjedno mjesto ruske grupe "Dnjepar". Najmanje jedna osoba je poginula, a nekoliko ih je ranjeno izvješćuju sami rusi.
Stratešku grupu Dnjepar od nedavno vodi zapovjednik ruskih Zračno-desantnih snaga general Mihajlo Teplinski, koji je iznenada smijenio generala Olega Makareviča.
Nije poznato je li Teplinski u tom trenutku bio na zapovjednom mjestu.

Ukrajinske snage napredovale su i zauzele uporište zapadno od Rabotina, na pravcu prema Tokmaku i Melitopolu Borbe se nastavljaju.

Nakon napada ATACMS-a na zračnu luku, ruska vojska prebacila je sve helikoptere Ka-52 i Mi-8 iz okupiranog ukrajinskog Berdjanska u ruski Taganrog.
Rusi su svjesni Ukrajinskog ograničenja, nametnutog za korištenje ATACMS-a i prebacili su helikoptere u rusiju ali tik uz granicu.
Uradili su to poradi manevarske mogućnosti i operativnih sposobnosti helikoptera u pružanju podrške ruskim postrojbama na jugu Ukrajine. Svaki kilometar udaljenosti od linije bojišnice ih umanjuje.
Iako je sam Taganrog i dalje u dometu Ukrajinskog ATACMS-a, rusi mirno spavaju i imaju sigurno mjesto za smještaj jer ih štiti glupi sporazum.
Bizarno.

U današnjem Ukrajinskom napadu na Arabatsku prevlaku, pogođeno je zapovjedno mjesto ruske grupe "Dnjepar". Najmanje jedna osoba je poginula, a nekoliko ih je ranjeno izvješćuju sami rusi.
Stratešku grupu Dnjepar od nedavno vodi zapovjednik ruskih Zračno-desantnih snaga general Mihajlo Teplinski, koji je iznenada smijenio generala Olega Makareviča.
Nije poznato je li Teplinski u tom trenutku bio na zapovjednom mjestu.

Ukrajinske snage napredovale su i zauzele uporište zapadno od Rabotina, na pravcu prema Tokmaku i Melitopolu Borbe se nastavljaju.

Željezničar über alles!
Slava Ukraïni!
Slava Ukraïni!
Ne znam da je iko ikad bolje opisao ove poput tuzlaka I slične njemu.Sarmica je napisao/la: ↑01 nov 2023, 23:53Kod ovih forumaša kratke pameti je filozofija koja posmatra sve oko sebe samo ne ono najosnovnije i nabitnije, filozofija koja umjesto cvijeta vidi balegu pored njega, koja umjesto lijepog dana i uživanja u njemu vidi prognozu za sljedeći dan, koja umjesto lopte vidi travu.
Vi ste pussies.

Trenutno korisnika/ca: MaroonBjelave i 7 gostiju.