Ruska invazija na Ukrajinu

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Surreal
Kontakt:

Re: Ruska invazija na Ukrajinu

Post Postao/la Surreal » 01 nov 2023, 20:59

Iskreno, meni se lično yebe za Hamas i treba ih sve pobiti. Jedino do čega mi je stalo je što manji broj smrti nedužnih civila (broj ubijene djece i žena je frapantan).

Ovo može zaustaviti isključivo USA, ali jasno je da se to neće desiti. Ne vjerujem da će ovo prerasti u WW3, eto što @alemsa reče i sa uključivanjem Hezbollaha, jedino promjena je ta što ćemo nažalost imati još više civilnih smrti i sa jedne i sa druge strane.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 01 nov 2023, 20:59

Dobri su ovo ljudi

⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 01 nov 2023, 21:01

Samo što nema šanse da oni unište Hamas, apsolutno nikakve. Odnosno, konkretnu organizaciju s tim imenom možda i unište, ali ideju otpora sigurno neće.

Vidimo šta su Fatah i PLO postali nakon što su položili oružje, ko janjad pred klanje.

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 01 nov 2023, 21:01

Ali šta ako Izrael bude vukao narativ da su ustanovili da postoje Hamasovi tuneli i u West Bank teritoriji, nekako kompletno uništenje Hamasa bi podrazumijevalo i tu teritoriju, šta onda?
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

Pensioner26
Kontakt:

Post Postao/la Pensioner26 » 01 nov 2023, 21:04

Šta ćemo sa Izraelskim teroristima poslije ovog? Ko će njih ubiti?

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 01 nov 2023, 21:04

Surreal je napisao/la:
01 nov 2023, 21:01
Ali šta ako Izrael bude vukao narativ da su ustanovili da postoje Hamasovi tuneli i u West Bank teritoriji, nekako kompletno uništenje Hamasa bi podrazumijevalo i tu teritoriju, šta onda?
To će se i desiti.

Nego vidi ovo

⚜️~⚜️~⚜️

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 01 nov 2023, 21:07

Najretardiranija sorta su oni sto navijaju sad za Rusiju jer je Zelenski podrzao Izrael :tokralju:
Pravi sheeplovi.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 01 nov 2023, 21:13

Surreal je napisao/la:
01 nov 2023, 20:59
Iskreno, meni se lično yebe za Hamas i treba ih sve pobiti. Jedino do čega mi je stalo je što manji broj smrti nedužnih civila (broj ubijene djece i žena je frapantan).

Ovo može zaustaviti isključivo USA, ali jasno je da se to neće desiti. Ne vjerujem da će ovo prerasti u WW3, eto što @alemsa reče i sa uključivanjem Hezbollaha, jedino promjena je ta što ćemo nažalost imati još više civilnih smrti i sa jedne i sa druge strane.
I meni se je.be za Hamasom nek ih porokaju ili ovi njih, ali vjerujem/mislim da ce IDF pociniti masu zlocina ako dodju u kontakt sa civilima jer se vode emocijom i zeljom za osvetom. Znaci ko god sad puca na idf, bukvalno brani civila od noza, po nekom mom misljenju. A trenutno Izraelski civili ne ginu niti su u opasnosti, znaci samo im moze poginuti vojnik, a vojnika ko je.be obuko je uniformu. Dok Palestincima su i civili izlozeni, a sto se tice samog hamasa/cojka koju nosi pusku, jeb.aji ga, to su pravila igre.. Ima'l smisla?
Zadnja izmjena: alemsa, dana/u 01 nov 2023, 21:15, ukupno mijenjano 1 put.

Pensioner26
Kontakt:

Post Postao/la Pensioner26 » 01 nov 2023, 21:14

:(

Genocidaši. Ne bili rahat nikad na ovom svijetu ni sekunde.

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 01 nov 2023, 21:18

Surreal je napisao/la:

Ameri ih ne mogu zaustaviti. Nisu ni ovi kakva vazalska drzava nego ljudi donose svoje odluke. Da mogu, zaustavili bi. Jer im pored Ukrajine, u trenutku kad fokus vanjske politike dominantno prebacuju na Pacifik, treba cirkus i ovdje. I to jos da se njihovo ime vuce po blatu kad lobiraju u neutralnim drzavama da podrze Ukrajinu.
A pogotovo to ne moze ova administacracija koja je sa ovom garniturom vlasti Izraela na vi. Ova podrska je iz nuzde zbog trecih igraca. Iako izgleda ruzno, ali je politika ****.

Pa diplomatija jedva gura neke minorne stvari poput humanitarne pomoci i ovih taoca, a da ih natjeraju da zaustave komplet rat i to u trenutku kad Netyanahu ima najmanju podrsku i bio bi natjeran na ostavku.

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 01 nov 2023, 21:20

⚜️~⚜️~⚜️

Sarmica
Kontakt:

Post Postao/la Sarmica » 01 nov 2023, 21:20

Surreal je napisao/la:

Ja se nadam da će Hamas pobiti sve izraleske vojnike, što više to bolje, a ti gmazu koji se kriješ pod ljuskom humanitarnih prava i boraca za pravdu i navode brige za civile tu svoju priču prodaji nekome drugome. Stati na stranu Izraela mogu samo bolesnici,a ti si jedan od njih.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 01 nov 2023, 21:21

Besmislena prica o nekakvom pronalasku tunela u WB. Svima je jasno da tamo nema teroristicke infrastrukture bez obzira sto moguce ima ljudi koji se slazu sa Hamasovom ideologijom. Tamo je glavni problem ponasanje izraelskih doseljenika i to ce sigurno biti stvar koja ce se morati rijesiti kad se zavrsi prica s Hamasom.

Sarmica
Kontakt:

Post Postao/la Sarmica » 01 nov 2023, 21:31

Čitavo čovječanstvo je sada suočeno sa jednim iskonskim zlom otjelotvorenim u cionističkoj so called državi Izrael, čije maske više nego ikada padaju i otkrivaju demonsku prirodu te države, njihovih supportera i bolesnog naroda koji nije ništa drugačiji od njihovih vođa, tako da se u svijetu stvara velika osovina dobra koje je počelo da se suprostavlja protiv ovih demonskih sila.

Demonske sile imaju vrlo malo podrške mešu običnim ljudima a vjerujem da će doći vrijeme kada će im početi okretati leđa i vlade.

Demonsko fašističke sile terorišu cijeli svijet i vrijeme je da se čovječanstvo riješi tih okova jednom za svagda.

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 01 nov 2023, 21:36

Sarmica je malo emotivan, naravno i ja se nadam sto vecoj steti IDF-a.

Ali ovo se dešava jer su Arapi pohlepni, slabi i nesposobni. Ovo je arapsko pitanje i poniženje.

Naravno žao mi je Palestinaca ali ne možemo ništa, osim možda uplatiti u pomozi.ba i uputiti koju dovu.

Suvišno je pričati o muslimanima jer nema lidera umeta.
⚜️~⚜️~⚜️

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 01 nov 2023, 21:41

Naravno da bi ih Ameri mogli zaustaviti, kada bi recemo zavrnuli pipu, pocev od cinjenice da haman svake godine izdvoje minimalno 3.5 milijardi pomoci ovoj zemlji, od cega preko 90 % ide kao pomoc i podrska izraelskoj vojsci.

Ali, to je jedna duga ljubavna prica...
slika
Na svaki problemcic, razmazeni zacvile a onda stize pomoc, kao primjer tokom Jomkipurskog rata, gdje su imali velikih problema sa municijom itd. Tadasnja premijerka Meir je zatrazila i dobila od SAD-a kako municiju tako i dodatno naoruzanje.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 01 nov 2023, 21:42

Ma ovo je Husika. Ne mogu dva ovakva mozga bit rodjena u 52 hiljade km2 da ga je.bes.

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 01 nov 2023, 21:44

AshburtonG je napisao/la:
01 nov 2023, 21:42
Ma ovo je Husika. Ne mogu dva ovakva mozga bit rodjena u 52 hiljade km2 da ga je.bes.
Da su neki drugi meridijani u pitanju, složio bih se s tobom Bald Eagle, al' pošto se radi o nama, ništa ne smije iznenadit'.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 01 nov 2023, 21:45

Infrastruktura je teroristička ali ilegalni radikalni i naoružani izraelski doseljenici su valjda samo problem.

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 9 gostiju.