Realno, nismo velikan za Ex-Yu, za Borca, blago je rečeno da jesmo. Borac je u Europi, od nastanka, odigrao ukupno 8 utakmicaDule 078 je napisao/la:Da Željo ima +5 ili +8 prvenstvo bi bilo završeno. Borac ima +5 ili +8, ne bitno, i prvenstvo nije završeno jer Željo se bori za titulu. Vidim nekima ovdje to nije jasno, zašto je to tako i kako se to moglo desiti prošle godine. Samo zato se javljam, pa evo o čemu se radi:
Treba još mnogo vremena da prođe da bi Borac neko uzimao za ozbiljno pa i u ovoj ligi. Morate shvatiti da Borac ima taj drugoligaški mentalitet, građen decenijama i to je tako i ne može se to lahko prevazići. Titula ne titula, kup, dupla, ne bitno, morate vi još pure jesti da bi vas iko, a pogotovo mi Željovci uzimali zaozbiljno. Tu mislim prije svega kao klub, a o navijačima da ne govorim to niko pametan i ne upoređuje.
Kad Željo negdje dođe da igra to je savim druga priča i među stanovništvom (kao potencijalnom publikom), a isto tako i među domaćim igraćima (napale se dodatno na Želju) za razliku od Borca na koga se niko ne pali. Apsurd je što u takvoj situaciji Borcu (ovom trenutnom Borcu koji je kao nešto jak) nerijetko lakše i doći do bodova nego nama. Zašto ovo sve pišem? Zato što vi ne možete da shvatite da mi i na -5 ili -8 još uvijek računamo da možemo do titule jer mi smo Željo. Da je obrnuto vi bi davno digli ruke jer vi ste Borac, drugoligaš, a mi opet Željo (nema veze što nas nije bilo par sezona). J.e.big.a to je tako i tako je vazda bilo. Željo je Željo, Borac je samo Borac, borite se, šta ćete drugo. I ćorava koka nabode zrno pa i drugoligaš Kup (maršala ili bez maršala ne bitno)
Ko ne razumije o čemu se radi, primjer iz bivše lige: Mi smo 84-85 imali najbolju ekipu i sigurno zaslužili jednu titulu, ali jeb.iga nismo imali sreće (ne sportske sreće) već činjenicu da se te godine za titulu moralo boriti sa Zvezdom, a to Željo nije mogao. Titula se mogla uzeti (za manje klubove), ali samo pod uslovom da Zvezda nije direkni konkurent. Pitari su uzeli titulu 85 zato što su se borili sa Hajdukom, da je Zvezda bila u pitanju ispušili bi k'o i mi godinu ranije.
Eto to je otprilike to, More je ovakvih primjera u svakoj ligi svijeta jer svugdje postoje veliki i mali klubovi, a Željo je najveći bh. klub (po svemu) bilo vama to drago ili ne i vi dobro znate da je to tako. Mi smo u stanju uzeti svih narednih 12 tekmi, drugi nisu. Kako, s kojim igraćima, koliko, šta, nemam pojma, ali Željo je to.
Ne želim polemiku i ne pišem ovdje, ali vidim da se većinom sve vrti oko istih stvari pa rek'o da malo pojasnim
iskreno,ni ovde bas raja ne dozivljava zelju kao neku klupcinu,u kupu je bilo oko 3000 ljudi,u prvenstvu mozda 4000 i to je to....prije rata ovde navijaca niste imali,ili su bili u nivou statisticke greske,kao i danas,tako da mi je malo smijesno citati o tom "velikanu"....ne moze se na silu i na pricu odjednom postati velik,ispadali ste i vi u drugu ligu,bili uvijek prosjecan klub daleko ispod ovih ozbiljnih iz velike cetvorke,ulazili u evropska takmicenja jednom u 10 godina,tako da ti prica bas i nije neka...sta bi bilo da navijas za zvezdu ne daj boze,ili hajduk![]()
...da neki od tih klubova dodje na prijateljsku utakmicu ovde,bilo bi jedno 5 puta vise ljudi nego protiv zelje u prvenstvenoj.mada,vjerujem ti (najiskrenije) da ima po bosni sredina kojima je dozivljaj kad zeljo dodje,ali u te sredine koje su imresionirane zeljinim dolaskom,sigurno ne spadaju banjaluka,tuzla,zenica ili mostar koji vas znaju malo duze
![]()
ali,nije sad poenta ko je sta bio,bitna je sadasnjost i buducnost,vidjecemo kako ce se stvari odvijati....
ali dobro,za razliku od vecine tvojih postova nisi napisao bar da smo seljacine,primitivci ili "suma",kako ti cesto volis za nas napisati (ustvari uvijek),tako da je ovo velika promjena nabolje

Željo je toliko utakmica odigrao u sezoni 71/72 pa ti kontaj gdje smo mi a gdje ste vi

Također, pitaj bilo gdje po Ex-Yu za prepoznatljive BiH klubove, poslušaj malo šta će ti reći. Borac neće spomenuti. Želju hoće. Garantujem

Za Borac smo Velikani. Po svemu, realno

Što se tiče naših sumnjvih utakmica, spomenuo si Veleža, vuCove i Travnika

OlimpiC NIKADA od svog nastanka nije uzeo bod Želji u prvenstvu. Ako ovako nastave, niti će

Protiv Veleža u Vrapčićima igrač utakmice je bio naš golman, Šehić

A to da nas Travnik pušta na Grbavici

Eto