Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

izdzezveubrazil
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la izdzezveubrazil » 31 okt 2023, 13:48

Evo i Dario Šarić je pozvan, ako je vjerovati medijima. Dakle minimalno šest novih imena.

Hankić, Mujakić, Zolotić, Hajradinović, Šarić, Tabaković. Nevjerovatno glupiranje, možda ovo i nije konačna lista novih imena. I neko se još nada da ćemo proći baraž.

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 31 okt 2023, 14:25

Jedino Tabakovic donosi nesto novo. Reprezentacija ko autobuska stanica.

MoodyHank
Kontakt:

Post Postao/la MoodyHank » 31 okt 2023, 14:27

izdzezveubrazil je napisao/la:
31 okt 2023, 13:48
Evo i Dario Šarić je pozvan, ako je vjerovati medijima. Dakle minimalno šest novih imena.

Hankić, Mujakić, Zolotić, Hajradinović, Šarić, Tabaković. Nevjerovatno glupiranje, možda ovo i nije konačna lista novih imena. I neko se još nada da ćemo proći baraž.
Gdje si pročitao za Šarića?
1992, 2006, 2009, 2011, 2015 🏆

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 31 okt 2023, 14:29

Ma eto, hajde da uzmemo i da je Hajradinović zaslužio poziv, iako se ja baš i ne slažem s tim, ali uzmimo da je tako.

Šta će ti istovremeno Hajradinović, Šarić i (pretpostavljam) Bašić, Varešanović i Rahmanović. Pet igrača koji će konkurisati za jedno mjesto na terenu. I onda ćeš ih barem četvoricu kao probati, poloviti minutažu, davati po poluvrijeme, i onda ni u martu pojma nećemo imati koji je od njih najbolje rješenje za tu poziciju.

Bolje da si pozvao Rahmanovića i Hajradinovića, ako su već njih dvojica prvi potencijalni izbor, daj obojici po jednu utakmicu, ili daj Hajradinoviću obje, vidi gdje si i na osnovu toga planiraj za baraž. Ovako ćemo u dvomeču imati Rahmanovića barem jedno poluvrijeme, Hajradinovića nekih 90 minuta, Bašića, Varešanovića i Šarića po 30 minuta na različitim mjestima, pa ti na osnovu toga ocijeni ko treba a ko ne treba igrati baraž.

EDIT: Čini mi se na sportskim, ali ne mogu sad da nađem. Moguće da su obrisali.

EDIT2: Imaš u Oslob.ođenju :D

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 31 okt 2023, 16:52

izdzezveubrazil je napisao/la:
31 okt 2023, 14:29
Ma eto, hajde da uzmemo i da je Hajradinović zaslužio poziv, iako se ja baš i ne slažem s tim, ali uzmimo da je tako.

Šta će ti istovremeno Hajradinović, Šarić i (pretpostavljam) Bašić, Varešanović i Rahmanović. Pet igrača koji će konkurisati za jedno mjesto na terenu. I onda ćeš ih barem četvoricu kao probati, poloviti minutažu, davati po poluvrijeme, i onda ni u martu pojma nećemo imati koji je od njih najbolje rješenje za tu poziciju.

Bolje da si pozvao Rahmanovića i Hajradinovića, ako su već njih dvojica prvi potencijalni izbor, daj obojici po jednu utakmicu, ili daj Hajradinoviću obje, vidi gdje si i na osnovu toga planiraj za baraž. Ovako ćemo u dvomeču imati Rahmanovića barem jedno poluvrijeme, Hajradinovića nekih 90 minuta, Bašića, Varešanovića i Šarića po 30 minuta na različitim mjestima, pa ti na osnovu toga ocijeni ko treba a ko ne treba igrati baraž.

EDIT: Čini mi se na sportskim, ali ne mogu sad da nađem. Moguće da su obrisali.

EDIT2: Imaš u Oslob.ođenju :D
Pa neće svi sigurno dobiti poziv na glavni spisak. Vjerovatno će neki završiti na proširenom spisku. Nema mi logike poziv Šarića među 23 igraca, pa cak i Varesanovica, u slucaju da će Bašić i Hajradinović dobiti poziv
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 31 okt 2023, 17:20

Hansestadt je napisao/la:
31 okt 2023, 14:25
Jedino Tabakovic donosi nesto novo. Reprezentacija ko autobuska stanica.
Po meni je i zolotic zalsuzio..igra odlicno u portugalu a odbrana je blago receno uzas

Ovo sve ostalo jedina izmjena ime na spisku...bukvalno autobuska stanica
=\_1921_/=

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 31 okt 2023, 18:48

adrenaline323 je napisao/la:
31 okt 2023, 11:36
Hajradinovic je davno trebao biti u reprezentaciji jos u vrijeme kad je dominirao u Osijeku. Da je tada bio pozivan mozda bi napravio bolji transfer i bolju karijeru. Odlican prekid i centarsut ima taman ako ganjamo rezultat zadnjih 20tak minuta.
Sigurno bi mu poziv u reprezentaciju napravio boljiu karijeru.
Dzaba ti da si kapiten repke kad nemaš kvalitet za bolju karijeru od turskih sporova.

Varg
Kontakt:

Post Postao/la Varg » 31 okt 2023, 19:20

odlicno, htio sam sto vise novih igraca da vidim

Brazzzoo123
Kontakt:

Post Postao/la Brazzzoo123 » 31 okt 2023, 21:57

Kako je se igralo protiv Portugala, sve i jedan novi poziv je opravdan. Da hoce svi biti osvjezenje kao Rahmanovic.
Mi trazimo neke rezove u ekipi, a nemas boljih alternativa.
Ako su Sehic, Kovacevici i Anel povrijedeni, onda Zolotic i Mujakic i trebaju biti pozvani. Valjda je Savo skontao da sa Pjanicem i Cimirotom u vezi ne ide pa trazi alternative.A Tabakovic zasluzio poziv, jer jedini redovno zabija.

mahic
Kontakt:

Post Postao/la mahic » 31 okt 2023, 21:59

Brazzzoo123 je napisao/la:
31 okt 2023, 21:57
Kako je se igralo protiv Portugala, sve i jedan novi poziv je opravdan. Da hoce svi biti osvjezenje kao Rahmanovic.
Mi trazimo neke rezove u ekipi, a nemas boljih alternativa.
Ako su Sehic, Kovacevici i Anel povrijedeni, onda Zolotic i Mujakic i trebaju biti pozvani. Valjda je Savo skontao da sa Pjanicem i Cimirotom u vezi ne ide pa trazi alternative.A Tabakovic zasluzio poziv, jer jedini redovno zabija.
povredzeni ;)

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 31 okt 2023, 22:42

Nije bio povredžen!!!!!
I found freedom. Losing all hope was freedom.

Arnelv52
Kontakt:

Post Postao/la Arnelv52 » 01 nov 2023, 12:18

Ko god je trener prvo što treba uraditi je ostaviti Pjanića i Džeku na klupu a nažalost za takvo što nijedan trener nema nešto. Pjanić se je doveo u stanje da može biti jedino zamjena nekome ako se taj neko povrijedi. Džeko još može na psihu i iskustvo ulaziti pred kraj utakmice jer mislim da bi i u ovim godinama bio sposoban donositi preokrete u zadnjim minutama. To je po meni sve što njih dvojca mogu ponuditi.

Nakon što se riješi status ove dvojce onda treba razgovarati o tome kako unijeti malo energije i živosti u ovu ekipu. Nama je Baždarević u tom smislu nanio dosta štete jer je u reprezentaciju uveo filozofiju bunarenja pa smo po cijele utakmice bunarili na Džeku a onda kad nije išlo onda na Džeku i Djurića. I uspijevalo je ponekad, ponekad nije ali nam ekipa i danas dan živi u tom grču, bez samopouzdanja da napadne i igra fudbal.

Poslije njega Prosinečki, Petev su to puževim koracima premaknuli malo naprijed. Petev malo više, Prosinečki malo manje. Ostali treneri su ili bili debakl poput Bajevića i Hadžibegića (Kako mi volimo da trošimo ljude i ubijamo legende. Ni Njemačka nije nikad zvala Rumenigea ili Bekenbauera da vodi reprezentaciju a bili su u krizi a mi jesmo.) i usputne stanice poput Kodre. Na našu sreću ti debakli nekako više izgledaju kao da nas usporavaju nego kao da nas uništavaju jer elemenata da se napravi ozbiljna priča sa reprezentacijom ima.

Prvo mi smo narod svi k'o od brda odvaljeni i nama ne priliči da se branimo. Kod nas šest ili sedam od jedanest igrača je preko 185 ako ne i 190 a mi i dalje pokušavamo da se branimo. Samo iz tog podatka je valjda jasno da smo mi narod koji jedino na posjed i pokušaj dominacije može igrati i to kako protiv Slovačke i Islanda tako i protiv Portugala.

Ne možemo sebi dopustiti razmišljanje "Portugal je jači idemo se protiv njih braniti," jer je to protiv naše prirode. Mi ćemo protiv Portugala u otvorenoj igri vjerovatno izgubiti ali možemo računati na dobitak na dugi rok a to je da će negdje u kolektivnoj svjesti ostati želja da se dostigne nivo Portugala i da sa njima igramo ravnopravno pa ćemo sa novom generacijom igrača možda odigrati bolje. Drugo je da igrače od 1m 90cm moraš pustiti da se razmašu a ne da se skupe ako želiš iz njih izvući sve najbolje. I treće je da ćemo se riješiti tog grča u kojeg znaju naši igrači zapast kad igraju protiv nominalno jačih od njih.

Drugo je domaći fudbal. Mora se više vjere imati u domaće igrače. Ne može igrač AEKa Lakarne, Sturma, Serveta ili Samare, Oreburga itd. biti ispred igrača iz Zrinjskog ili Sarajeva koliko god njihove lige bile jače.

Posljedica toga da su naši igrači 1.90 je i ta da kako su stariji postaju sve tromiji pa nam ekipa ako je ne osvježavamo pravovremeno zna zapast, k'o što je i zapala, u prostoru i vremenu. Ako je na terenu previše starijih (plus tromih) igrača onda je nekada bolje u ekipu uvrstiti nekoga ko je nominalno slabiji ali može donijeti unijeti neku energiju u ekipu.

Isto tako treba naći jednu ekipu od 24 igrača sa pravim balansom i ne mijenjati priču kako se koji novi igrač pojavi. Mi smo narod kog je više u dijaspori nego kod kuće i logično je da će se svako malo pojaviti neki "talenat" u dijaspori ali treba konačno naučiti imati malo vjere u sebe, malo neke ideje o kvalitetu i razinama kvaliteta, malo manje kompleksa bivše kolonije pa ne gledati sve što je iz vana kao nešto što je po defaultu bolje. Mali broj njih će uspjeti a još manji broj njih će uspjeti do te mjere da kažemo 4-5 takvih će nas odvesti na svjetsko ili europsko prvenstvo.

Eto mojih nekih razmišljanja. A quick fix za nas i našu reprezentaciju ne postoji. To niko živ preko noći ne može riješiti.

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 01 nov 2023, 13:35

Dragi Arnele:-)
pa ne igraju rukomet i kosarku:-)
gdje si vidio da ekipa sa visokim balvanima dominira i napada, bas suprotno.
Znaci po tvom, krupni smo i ne smijemo biti phicke da se branimo, a sto ce ti svaki kepec od 170 slomiti ledja, nema veze:-)

Arnelv52
Kontakt:

Post Postao/la Arnelv52 » 01 nov 2023, 14:02

Ja govorim o psihološkom momentu a ne o visini. Ne možeš ljude koji su visoki, koji su kulturološki i historijski tako napravljeni kako smo mi napravljeni (da ne ulazimo u debatu o tome) tjerati da se brane tj. možeš ali neće trajati.

Fudbal je oličenje naroda. Kakav narod takav i fudbal treba da igraju.

A ne bih se složio o stereotipu o visokim igračima. Prvo fudbal se danas dosta promijenio tako da je vjerovatno i najvisočija ekipa u prosjeku Manchester City koji igra sa golmanom + zadnja linija + Stones, Rodri i Haaland naprijed koji su svi jako visoki. Drugo mi i Irci, Britanci gdje dominira taj fudbal smo dva različita historijska kruga i ne možemo mi igrati kao što oni igraju. Ne znači ako su oni visoki i oni tako igraju i ako smo mi visoki da i mi moramo tako igrati.

Slomiti ledja može Messi ali je jednako tako znao lomiti ledja, ako ne i elegantnije i ljepše, Zidane.

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 01 nov 2023, 16:16

Arnelv52 je napisao/la:
01 nov 2023, 14:02
Ja govorim o psihološkom momentu a ne o visini. Ne možeš ljude koji su visoki, koji su kulturološki i historijski tako napravljeni kako smo mi napravljeni (da ne ulazimo u debatu o tome) tjerati da se brane tj. možeš ali neće trajati.
Nacitao sam se svakvih gluposti na forumu, ali ova je ubjedljivo najveća.
Čuj fizicka konstitucija i historija naroda određuje kakav ćeš fudbal igrati...
Pa onda bi Turci po uzoru na Osmanlije trebali da haraju fudbalom, a mi se bas uvijek trebali braniti, jer branimo drzavu vec 30 godina...
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Wanderson
Kontakt:

Post Postao/la Wanderson » 01 nov 2023, 16:19

19vendetta87 je napisao/la:
01 nov 2023, 16:16
Arnelv52 je napisao/la:
Pa onda bi Turci po uzoru na Osmanlije trebali da haraju fudbalom, a mi se bas uvijek trebali braniti, jer branimo drzavu vec 30 godina...
:rol: :rol:

Mozda smo Envera Imamovica trebali postaviti za selektora.

Arnelv52
Kontakt:

Post Postao/la Arnelv52 » 01 nov 2023, 16:50

19vendetta87 je napisao/la:
01 nov 2023, 16:16
Arnelv52 je napisao/la:
Ko zna koliko si još tako pametnih stvari pročitao u životu a podveo si ih pod čitanje gluposti. :)

E upravo ta tvoja reakcija je mentalitet jednog naroda. Ja ne znam šta drugo odredjuje kako će neka ekipa igrati ili kako će neki igrač igrati ako ne mentalitet i fizičke predispozicije. Ne može Peter Crouch glumiti Messija kao što ni Messi ne može glumiti Petera Croucha (isto kao što ni Španci ne mogu igrati kao Njemci niti Njemci mogu igrati kao Španci).

Nema to veze sa dominacijom u životu ili u fudbalu nego sa historijskim i geografskim silnicama koje su kreirale jedan mentalitet.

Pozitivanstav
Kontakt:

Post Postao/la Pozitivanstav » 01 nov 2023, 17:41

Da li ovaj Tabakovic mozes igrat naredne tekme?
Volio bih da probamo bez Dzeke ove dvije utakmice.

mrAdislic
Kontakt:

Post Postao/la mrAdislic » 01 nov 2023, 18:18

Arnelv52 je napisao/la:

Fudbal je oličenje naroda. Kakav narod takav i fudbal treba da igraju.

A ne bih se složio o stereotipu o visokim igračima. Prvo fudbal se danas dosta promijenio tako da je vjerovatno i najvisočija ekipa u prosjeku Manchester City koji igra sa golmanom + zadnja linija + Stones, Rodri i Haaland naprijed koji su svi jako visoki. Drugo mi i Irci, Britanci gdje dominira taj fudbal smo dva različita historijska kruga i ne možemo mi igrati kao što oni igraju. Ne znači ako su oni visoki i oni tako igraju i ako smo mi visoki da i mi moramo tako igrati.

Slomiti ledja može Messi ali je jednako tako znao lomiti ledja, ako ne i elegantnije i ljepše, Zidane.
Shvatam sta govoris, bas sam to spominjao nekome neki dan.
Mi na balkanu ne znamo igrati defanzivno kako treba kao otocani nazad, izbi glavom, prekid sto odgovara losim repkama i mogu dobiti ciganski iako ne moraju biti dobri.
Mi znamo igrati najvise na posjed tehniku i sl,jer imamo takvih najvise igraca i ti igraci ako su najbolji sto trenutno nisu onda i repka moze biti dobra. Mi dobijamo utakmice samo u kojima dominiramo npr posjed i sl, jer imamo takve igrace. Pa jedva zadnjeg veznog mozemo naci kako treba na nasim prostorima, i Srbija je isto suplja na tim stvarima, to je to podneblje.
Mislim da se taj primjer moze vidjeti kod Hrvata. Cim su poceli imati najbolje svjetske igrace u veznom redu i uigravanje nedostataka pocelo je funkcionisati.
To jest izgradili reprezentaciju za svoje fizikalije, plus istrenirali neke stvari.
Mi smo otisli na svjetsko jer smo dali najvise golova i igrali napadacki jer tako samo znamo,
Srbi su imali bas dobru zadnju liniju jedno vrijeme, ali nisu mogli s njom kako treba kao sto bi to mozda Škoti,Italijani znali i sl. Italijani kako nemaju dobru zadnju liniju kao prije nema ih na mapi, jer to je njihov fudbal.
To je historijski do treninga i te stvari. Uvijek smo furali te igrace za raju tehnicare i sl. kad njima das taktiku i trku jos bude Hrvatska repka.
Dok su otocani uvijek lomili noge jedni drugima.

Zasto Brazilci nisu u vrhu svijeta kao prije, zato sto nije vise njihov tip fudbala najjaci. Finte driblinzi i sambe..idalje im je taj Neymar tip fudbala glavni.
Francuzi u vrhu trenutno jer je u trendu taj fizicko jaci fudbal,brzina,trka,imaju tih crnaca na izvoz.
Argentinci dobili na borbu nazad,udaranje,taktiku i naravno Mesija koji je fudbal za sebe.
Kako je Guardiola harao sa Barsom kada je Spanija bila u vrhu. Jer je u vrhu bio taj tip fudbala niski tehnicari i posjed.
A sada bgm Guardiola trazi i fizikalije u igracima jer se fudbal mjenja, i kojem podneblju odgovara oni su u vrhu.

Znaci mi ne mozemo praviti od nas nesto sto nismo, trener to moze u klubu, ali u repci selektor to ne moze.
Dok se ne izrodi opet neki Misimovic,Pjanic i stabilna vezna tehnicka linija mislim da ne mozemo nesto veliko napraviti jer to je nas fudbal. Dok to nemamo,trebamo selektora koji ce to uviditi i pokriti nedostatke najbolje sto moze trkom,nekom taktikom i sl.
BašČelik!

DaVinci
Kontakt:

Post Postao/la DaVinci » 01 nov 2023, 21:01

Varg je napisao/la:
31 okt 2023, 19:20
odlicno, htio sam sto vise novih igraca da vidim
Nema tu novih, sve reciklirani ... :zviz:
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 231983, Brazzzoo123, jasmin10 i 24 gosta.