Ruska invazija na Ukrajinu

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Centre forward
Kontakt:

Re: Ruska invazija na Ukrajinu

Post Postao/la Centre forward » 31 okt 2023, 13:31

chily-rz je napisao/la:
31 okt 2023, 13:21
Samo znam da se teško ikom više išta može vjerovati, više se ne zna ni šta je istina ni šta je laž nit je u opšte to bitno za politiku ličnih interesa koja je na sceni.

Mi vidimo da se ne poštuje ni UN koji je i sam u svojim izvještajima dokazao da je Izrael Aparthejd država pa nikom ništa. Izrael je nelegalno recimo ozakonio otimanje zemlje dok im u isto vrijeme Amerikanci drže stranu? Jel to pravedno i Jel se takvima išta može vjerovati?

Jel legalno uraditi invaziju na Afganistan, Iraq, Siriju, Libiju ? Naravno da nije pa se opet desilo i dešava.

Opet pitam, kome se to može danas vjerovati u svijetu ličnih interesa?
U današnje vrijeme. kada je svijet "na dlanu" i kada informacije za Sekundu stignu sa Aljaske u Hamburg, velika većina čovječanstva zaista nema pojma šta se "baš" dešava u kriznim ratnim zonama.

Ako je tako, a haman da jeste, koliko možemo da vjerujemo u historiju recimo 2 Svjetskog rata, ili još dalje u vrijeme Krstaša, Maora, Mongola i co.

Naravno da nije legalno uradit' invaziju na bilo koga, al' od kad je svijeta i vijeka to se radi i radiće se i dalje, da se ne lažemo. Ići u historiju po toj liniji vjerovatno bi došli do hordi, plemena ili rodova, možda čak i dalje.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 31 okt 2023, 13:32

Sarmica je napisao/la:
31 okt 2023, 13:29
Pogodak u sridu po reakcijama - teško je priznati da si glup, sheeple i...

vas su boostovali u glavu odavno, na samom rođenju pa ništa ne konatate :mrgreen:
Drug pravi su sheepleovi. Ne daj se i nastavi širiti istinu. Ne daj da te zatucani sheepleovi sputavaju u širenju zemaljske istine. Ali ipak im oprosti jer je zbog tog njihovog razmisljanja kriva booster vakcina, nisu oni sami.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 31 okt 2023, 13:33

Svaki medij neko posjeduje. Bila to vlada, politička partija, firma, biznismen itd. Dakle, svi su subjektivni i nikome se ne može vjerovati da iznose objektivne i tačne informacije. Samo, nekima se baš ne može vjerovati, tu posebno mislim na mainstream medije koji guraju svoju ili vlasničku propagandu koja dopire do ogromnog broja ljudi. A ljudi su svakako povodljivi pa vjeruju svemu što se objavi bez prethodnog provjeravanja vjerodostojnosti.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 31 okt 2023, 13:43

Problem je u predrasudama, pretpostavkama i vjerovanje da nešto isključivo funkcioniše po nekom društvenom zakonu i da nijedan društveni zakon ili pravilo nema odstupanja. Ako ja vjerujem da u pozadini vlada neki matriks, simulacija i slično ja ću i na ovoj temi naći "dokaze" za to, ali ja ne idem tim rezonom, jer znam ako je ono napisao neki sarmica ja znam da postoji taj neki sarmica koji je čovjek kao i ja , i koji onako razmišlja, i da ga nije niko poslao da mi pere mozak ili da razvija ideje o nekom novom uređenju. Poenta je da na neprovjerenim informacijama ili poluznanju ne baziraš stav ili mišljenje za neko naredno znanje ili stav, a to upravo većina radi, pokušavajući da sebi nekako objasne neke anomalije ili odstupanja koja po nekom društvenom uređenju, ili prirodnom, pravilu ne bi trebala biti. I onda pošto se to gomila, a ništa ne objašnjava, sve više ideš u veći problem pa onda počneš vjerovati u svakakva sranja ili razvijeti teorije koje nemaju veze s realnošću.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 31 okt 2023, 13:45

Jesu li Sarmica i Husika isti lik?

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 31 okt 2023, 13:48

sad već ozbiljno rokaju.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 31 okt 2023, 13:49

Centre forward je napisao/la:
31 okt 2023, 13:31

U današnje vrijeme. kada je svijet "na dlanu" i kada informacije za Sekundu stignu sa Aljaske u Hamburg, velika većina čovječanstva zaista nema pojma šta se "baš" dešava u kriznim ratnim zonama.

Ako je tako, a haman da jeste, koliko možemo da vjerujemo u historiju recimo 2 Svjetskog rata, ili još dalje u vrijeme Krstaša, Maora, Mongola i co.

Naravno da nije legalno uradit' invaziju na bilo koga, al' od kad je svijeta i vijeka to se radi i radiće se i dalje, da se ne lažemo. Ići u historiju po toj liniji vjerovatno bi došli do hordi, plemena ili rodova, možda čak i dalje.
Ok onda, zašto je onda jedno teorije zavjere a drugo istina ?

Zašto je vjerovati da je 11 septembar Američka unutrašnja operacija teorija zavjere a priča o talibanima koji otimaju avione tek tako i lagano ga parkiraju u po Washingtona istina ?

Što se tiče covida mi vidimo da je to uzrokovalo kršenje osnovnih ljudskih prava, sloboda izbora i sloboda kretanja, to se ne može osporiti.

Ako već vidimo da je na snazi politika ličnih interesa kapitalista i da se u svemu vidi zarada pa i u ratovima i da su ljudi samo usputna šteta zašto onda vjerovati da se svjetska zdravstvena organizacija vodi moralnim načelima ?

ArtemisFowl
Kontakt:

Post Postao/la ArtemisFowl » 31 okt 2023, 13:58

Jedno ima dokaze, drugo nema. Simple as that.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 31 okt 2023, 13:59

Net migration rate u Libanonu je -24.568 per 1000 population. Stanje u državi je haotično i bez rata. Šta bi tek bilo s ratom.
Jordan je nešto malo bolji -11.002 per 1000 population.

Ovi bi trebali braniti Palestince.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 31 okt 2023, 14:01

ArtemisFowl je napisao/la:
31 okt 2023, 13:58
Dokaze za šta ?

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 31 okt 2023, 14:01

chily-rz je napisao/la:
31 okt 2023, 14:01
ArtemisFowl je napisao/la:
31 okt 2023, 13:58
Dokaze za šta ?
Da nauku treba slijediti.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 31 okt 2023, 14:07

Samo ne znam kakve veze ima nauka sa 11 septembrom ili otimanjem resursa na bliskom istoku.

Možel se nauka odbraniti od interesa kapitalista ? Može li svjetska organizacija biti neovisna ako se u najvećoj mjeri finansira od strane Amerike ?

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 31 okt 2023, 14:10

chily-rz je napisao/la:
31 okt 2023, 13:49
Centre forward je napisao/la:
31 okt 2023, 13:31

Ok onda, zašto je onda jedno teorije zavjere a drugo istina ?

Zašto je vjerovati da je 11 septembar Američka unutrašnja operacija teorija zavjere a priča o talibanima koji otimaju avione tek tako i lagano ga parkiraju u po Washingtona istina ?

Što se tiče covida mi vidimo da je to uzrokovalo kršenje osnovnih ljudskih prava, sloboda izbora i sloboda kretanja, to se ne može osporiti.

Ako već vidimo da je na snazi politika ličnih interesa kapitalista i da se u svemu vidi zarada pa i u ratovima i da su ljudi samo usputna šteta zašto onda vjerovati da se svjetska zdravstvena organizacija vodi moralnim načelima ?
Vidi, ne znam na šta si mislio da je "jedno teorija zavjere a drugo istina" ?

O 11 septembru imam neko mišljenje i bliži sam tome da su avioni oteti. Zašto? Zato što od kad avioni lete, oni se i otimaju, iz ovih ili onih razloga. Koliko god Amerika bila moćna apsolutno je nemoguće da maximalno kontrolišu sigornost "svog" neba, kopna ili vode. Dakle, moguće je da im, i bilo kojoj drugoj zemlji, neko otme avion i napravi havariju.
Moguća je i ta varijanta da je vojni, poltički ili bilo koji vrh Amerike odlučio da im je u tom momentu, a na duge staze, potrebno da se na njihovoj teritoriji desi nešto takvo zarad budućih ciljeva. Fakat ima smisla i ta varijanta. Nije to ništa novo, bilo je toga kroz historiju.

Covid je najspecifičnija biološko-antropološka-genealoška pojava u modernoj ljudskoj historiji. Svakako da se u toj havariji pobrkalo svašta, pa i demokratija. Bio experiment iz labosa, ili se proširio sa neke Kineske pijace, jasno je da je čovječanstvo palo na ispitu.

Naravno da je na "tržištu" politika krupnog kapitala. Živimo taj vakat, volio to neko ili ne. Za mene su uopšte svjetske organizacije, bilo kog tipa, mjesta gdje se zapošljavaju ljudi koji nisu uspjeli u svojim oblastima. UN je recimo šminka već odavno.
Naravno da nema moralnih načela, kad su o tome pisali Marx i Špengler. Ovaj sistem će se urušiti. Pa Rim je prop'o koji je za onaj vakat im'o organizaciju kakva je nemjerljiva sa bilo kojom. Sve će leć', sem Britanije.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 31 okt 2023, 14:10

Biti neutralan pri analizi bilo čega i da rezultat analize prihvatiš bez obzira sviđao ti se ili ne i da li bi tebi bilo dobro ili ne. A vremenom, pošto nemaš beskonačno vremena da nalaiziraš sve i svašta iz početka, usvajaš određena pravila ili zakone koji se protežu kroz sve analize koje praviš. Uštedi ti vremena prilikom komentarisanja i argumentiranja ali uvijek postoji određeni procenat da si u krivu, i na žalost s tim se živi. Za neke teorije zavjera, ili teorija generalno i sam sam vjerovatno u krivu, to su procenat ili dva, ali nije 50% ili više što je mislim prihvatljivo za bilo kakav ozbiljan i realan stav o bilo čemu.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 31 okt 2023, 14:15

Pa o tome cijelo vrijeme i pišem, ovaj svijet nije zasnovan na pravdi i pravu nego na ličnim interesima i zakonu jačeg.

U takvim okolnostima se ne može vjerovati da bilo kakve svjetske organizacije rade u interesu ljudi, naroda, građana nego je sasvim realno da i oni zastupaju interese kapitalista.

Sarmica
Kontakt:

Post Postao/la Sarmica » 31 okt 2023, 14:19

sljivo je napisao/la:
31 okt 2023, 14:10
Biti neutralan pri analizi bilo čega i da rezultat analize prihvatiš bez obzira sviđao ti se ili ne i da li bi tebi bilo dobro ili ne. A vremenom, pošto nemaš beskonačno vremena da nalaiziraš sve i svašta iz početka, usvajaš određena pravila ili zakone koji se protežu kroz sve analize koje praviš. Uštedi ti vremena prilikom komentarisanja i argumentiranja ali uvijek postoji određeni procenat da si u krivu, i na žalost s tim se živi. Za neke teorije zavjera, ili teorija generalno i sam sam vjerovatno u krivu, to su procenat ili dva, ali nije 50% ili više što je mislim prihvatljivo za bilo kakav ozbiljan i realan stav o bilo čemu.
Šljivo brate nemoj biti na pogrešnoj strani.

Usput ja se izvinjavam ako sam nekoga uvrijedio ili njegova uvjerenja svojim pishanjem. Shvatio sam da ne može drugačije i da postoje ograničenosti...umne i svake druge koje sprečavaju neke da pojme zbiljnost situacije i da imaju jasniju perspektivu događaja u svijetu...

Mentalna ograničenost se ne može uzeti za grijeh. To je isto kao kad bi nekome zamjerio što su mu oči plave ili što je visok 200 cm. Ne ide.

Ali za one koji daju podršku cionistima, koji vrše genocid.... to je već zlo i takvi su zaslužili svaki prijekor i riječi osude.

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 31 okt 2023, 14:20

Naravno da se slažemo, al' ja samo opet kažem, Svijet je oduvijek funkcionis'o na principu "zakon jačeg". Kad na to dodaš kapitalizam u svom najoštrijem obliku, dobiješ sve ovo danas.

Nije OK da se to fakturiše npr. Amerima, kad su te metode starije od njih kol'ko ho'š.

Uzmi naprimjer Mongolsko carstvo, od Pekinga do Krakova. Nije moglo bez represije i sile, tako je kako je. Dok je svijeta i vijeka tako će bit'. Hoćemo li dobit' neki restart tipa asteroid u Mexički zaliv, vidjećemo.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 31 okt 2023, 14:27

Commiting every war crime speedrun
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 31 okt 2023, 14:29

sljivo je napisao/la:
31 okt 2023, 14:10
Treba shvatiti da smo mi u Europi potpuno irelevantni po pitanju bilo cega, potpuno nebitni. Ne mozemo sebi pomoci i rijesiti svoje probleme, kamoli da nesto mi uradimo za nekog drugog ili da dajemo neko misljenje koje ce da bude bitno na kraju. Garantujem da bar 80 % palestinaca, kao i izraelaca nema pojma gdje se BiH nalazi uopste.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 31 okt 2023, 14:42

Ne može svijet opstati bez duhovni vrijednosti, bez uvjerenja da postoji Kreator i pravedan sud nakon smrti jer to je ono što ljude odvraca od zla ka dobru. Ako nam "ubiju" Boga onda ih više ništa ne spriječava da porobe čovječanstvo jer će važiti samo ovozemaljski zakoni a oni su samo privid.

Šta bilo koga spriječava da ukrade i otme ako je na poziciji da to može uraditi bez da će ga iko sankcionisati? Jedino vjera u Boga jeli tako ? Ako nema Boga onda se sve svodi na zakon jačeg i privatne interese a mi vidimo da ovaj svijet sve više teži ka tome.

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Amazon [Bot], Google [Bot], leo1946 i 34 gosta.