Ti stvarno misliš da su Palestinci pobijedili u ratovima da bi pustili ove da imaju vojsku? Niko ne bi.alemsa je napisao/la: ↑30 okt 2023, 12:46Pa svako bi tako, razoruzaj drugi narod skroz, pa alo ti je cejf rokaj ih, ako ti je cejf u logor, a ako nije pusti ih da zive. Ali uvijek imas opciju za prvo dvoje. Bas lijepo od Izraela, nisu ofirni nikako
Ruska invazija na Ukrajinu
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- ASD
- Kontakt:
Re: Ruska invazija na Ukrajinu
-
- Kontakt:
Nije ovdje pitanja prava već govori da bi Izrael prestao napadati ovi bi trebali predati oružje. I onda bi ih kao UN štitio

I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Ne bi, ali bez oruzja svaki narod je potpiso/predo sebe na milost i nemilost protivnika, u kojem vaga jel ovom cejf da ga strpa u logor ili mu je cejf da ga ne dira.
- ASD
- Kontakt:
Mene najviše iznenađuje čuđenje svih zašto svi ne skoče i porokaju se međusobno zato što je neko napao Palestinu. To samo govori koliko je običan svijet ispranih mozgova kroz višegodišnje populističke izjave kroz stavove o bratstvu i sličnim sranjima. Evo, do neki dan je Iran prijetio da bilo kakvo nasilje i upad će biti žestok odgovor gdje će Izrael nestat, ja konto već ovi toče gorivo u rakete, a ono za par dana pola IDF-a se šeće kroz Gazu sa tenkovima, a ovi organizuju proteste ili se više i ne javljaju.
Ako dobiju dozvolu i ako budu zelili, uci ce u Gazu i ovako i onako. Jos 3 Hamasa da imaju, ne mogu ih sprijeciti u tome. Odnosno, tamo su vec i bili, pa su prepustili Zapadnu obalu. Sa Hamasom, to ce samo ici krvavije. Isphod ce na kraju biti isti. Mozda ih UN ne moze zastiti, ali Hamas ne moze 100%.Bundesliga je napisao/la: ↑30 okt 2023, 12:29Daj čovječe šta pričaš, pa eto UN ti je usvojio rezoluciju pa ko ih yebe i 2%? Ne daju im dostavljanje humanitarne pomoći, ničega. I oni će ići protiv izraelske vojske? Smiješno je šta insinuiraš uopšte. Ubijaju na oči čitavog svijeta, uništavaju, sravnjuju sa zemljom. Americi ne može niko ništa i tu sva priča staje. Ako dobiju dopuštenje od Amerikanaca, Izrael može raditi šta hoće i nikakva "vojska" UN-a ih neće zaustaviti. Ovo je još gore od Srebrenice jer Srebrenicu su mogli spriječiti i Srbi nemaju ni blizu moć kao što ima Izrael. Niko ih ne sprječava ni u čemu i eto kao sad će plavi šljemovi tu nešto uraditiLegendKiller je napisao/la: ↑30 okt 2023, 12:22pa naoružavali su se do sada, i šta su dobili veliku k....To da im UN trupe osiguravaju granicu sa Izraelom je puno bolja varijanta nego kada ti IDF osigurava svaku kući u Zapadnoj obali. Pričate nešto o čemu pojma nemate, ta poređenja sa Srebrenicom su vam baš glupa, ni blizu nije isto.
Hamas je svakako paramilitarna organizacija, mora biti razoružana kada tada. Mada je upitno koloko oružja uopće imaju, ovog njihovog kur... bez osnova mi je preko glave. Eno presjekli im tenkovi Gazu na pola, a oni najavljuju kao nešto da čekaju IDF.![]()
Porazeni od Izraela u kojeg je Zapad upumpao preko 300 milijardi dolara pomoci nakon WW2.
Sa djelicem ove, prije svega vojne pomoci, BiH bi za nevolju izbila i do Crnog mora.
Sa djelicem ove, prije svega vojne pomoci, BiH bi za nevolju izbila i do Crnog mora.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
- LegendKiller
- Kontakt:
Nemaš pojma kako trenutno izgleda život Palestinaca i kakva je teritorija Gaza i Zapadna obala. Gaza je zatvor koji sa svih strana nadgleda IDF. Zapadnu obalu trenutno čini desetine malih enklava gdje žive Palestinci okruženi IDF-om, koji su svkom momentu može može ući u bilo koju kući i raditi šta hoće. Zapadna obala nije uopće kompaktna teritorija, već je čini desetine manjih Gaza, bukvalno. Za Palestince bi bila ogromna razlika da umjesto IDF pod prozorom ima kakve takve snage UN na granici iz 1967, da imaju slobodan pristup Jordanu ili moru, što sada nemaju. Bez ovoga što sam sada naveo oni neće nikada imati bilo kakve slobode. Bilo kakva sloboda pa i pod zaštitom kakvog takvog UN je bolja od nadzora od strane IDF. Kompromis je da svaka strana nešto da i nešto izgubi i nađu se na sredini, a ovo što vi govorite su bajke.Bundesliga je napisao/la: ↑30 okt 2023, 12:29
Daj čovječe šta pričaš, pa eto UN ti je usvojio rezoluciju pa ko ih yebe i 2%? Ne daju im dostavljanje humanitarne pomoći, ničega. I oni će ići protiv izraelske vojske? Smiješno je šta insinuiraš uopšte. Ubijaju na oči čitavog svijeta, uništavaju, sravnjuju sa zemljom. Americi ne može niko ništa i tu sva priča staje. Ako dobiju dopuštenje od Amerikanaca, Izrael može raditi šta hoće i nikakva "vojska" UN-a ih neće zaustaviti. Ovo je još gore od Srebrenice jer Srebrenicu su mogli spriječiti i Srbi nemaju ni blizu moć kao što ima Izrael. Niko ih ne sprječava ni u čemu i eto kao sad će plavi šljemovi tu nešto uraditi![]()
Opet kažem ovo poređenje sa Srebrenicom je baš glupo, nije ni blizu isto, tako da mi se ne da pisati o tome. Kada bi se postigao jedan takav mir, gdje bi SAD, Rusi i Kinezi nešto potpisali i garantovali nešto, drugačije bi bilo. Kineski UN pa čuva granicu, pa izvoli ubij nekog vojnika.
Poenta je da nedaj nikad oruzje, osim ako i druga strana odlozi oruzje. Pa ako te ubije nek te ubije k'o cojka, makar i ti imas sansu da roknes i njeg, bolje i to nego da te fino izvede iz kuce pa radi sta mu je volja.ASD je napisao/la: ↑30 okt 2023, 12:53Bi bi, itekako. To i jeste poenta rata. Da poraziš protivnika.
- Centre forward
- Kontakt:
Kinezi se neće direktno miješati u ovakav tip sukoba, bar ne još uvijek.
Oni će "napasti" kad procijene da mogu zagospodarit', ili bar da otkinu dio kolača od USA hegemona.
Oni će "napasti" kad procijene da mogu zagospodarit', ili bar da otkinu dio kolača od USA hegemona.
05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
U ovom odnosu strana, i pri činjenici da je čitav svijet pustio Palestinu niz vodu, pametnije bi možda bilo da nemaju oružje. Sa oružjem će samo više ljudi izginuti i to gledano u procentima više na strani Palestine. Znaš kako ona ide, bolje živ kukavica nego mrtav heroj.alemsa je napisao/la: ↑30 okt 2023, 12:56Poenta je da nedaj nikad oruzje, osim ako i druga strana odlozi oruzje. Pa ako te ubije nek te ubije k'o cojka, makar i ti imas sansu da roknes i njeg, bolje i to nego da te fino izvede iz kuce pa radi sta mu je volja.
-
- Kontakt:
Nadgledali bi ih i sa UN-om, možda ne bi im ulazili u kuće ali bi opet nadgledali granice i ne bi mogli raditi ništa bez pristanka Izraela. A Izrael im nikada neće dati pristup moru ili Jordanu, to su bajke. Pa nisu budale. Ko kaže da bi ubili ijednog vojnika? Pa UN bi se sam sklonio, i pustio im da rade šta hoće. Ti stvarno misliš da bi Kinezi pustili svoje vojnike da ginu za Palestinu lol?LegendKiller je napisao/la: ↑30 okt 2023, 12:54Nemaš pojma kako trenutno izgleda život Palestinaca i kakva je teritorija Gaza i Zapadna obala. Gaza je zatvor koji sa svih strana nadgleda IDF. Zapadnu obalu trenutno čini desetine malih enklava gdje žive Palestinci okruženi IDF-om, koji su svkom momentu može može ući u bilo koju kući i raditi šta hoće. Zapadna obala nije uopće kompaktna teritorija, već je čini desetine manjih Gaza, bukvalno. Za Palestince bi bila ogromna razlika da umjesto IDF pod prozorom ima kakve takve snage UN na granici iz 1967, da imaju slobodan pristup Jordanu ili moru, što sada nemaju. Bez ovoga što sam sada naveo oni neće nikada imati bilo kakve slobode. Bilo kakva sloboda pa i pod zaštitom kakvog takvog UN je bolja od nadzora od strane IDF. Kompromis je da svaka strana nešto da i nešto izgubi i nađu se na sredini, a ovo što vi govorite su bajke.
Opet kažem ovo poređenje sa Srebrenicom je baš glupo, nije ni blizu isto, tako da mi se ne da pisati o tome. Kada bi se postigao jedan takav mir, gdje bi SAD, Rusi i Kinezi nešto potpisali i garantovali nešto, drugačije bi bilo. Kineski UN pa čuva granicu, pa izvoli ubij nekog vojnika.
Burazeru Izrael 60 godina ne je.be UN, krsi sve rezolucije. Ima smisla to sto ti govoris, 2000 je UN postsvio plavu liniju sa Libanonom, pa su 2006-e ovi okupirali Libanon, kakva plava linija kakvi bakraci, sts bi bilo da je Juzni Libanon bio razoruzan, sad bi ta plava linija bila do Beruta, nego su ih otjerali puskom.LegendKiller je napisao/la: ↑30 okt 2023, 12:54Nemaš pojma kako trenutno izgleda život Palestinaca i kakva je teritorija Gaza i Zapadna obala. Gaza je zatvor koji sa svih strana nadgleda IDF. Zapadnu obalu trenutno čini desetine malih enklava gdje žive Palestinci okruženi IDF-om, koji su svkom momentu može može ući u bilo koju kući i raditi šta hoće. Zapadna obala nije uopće kompaktna teritorija, već je čini desetine manjih Gaza, bukvalno. Za Palestince bi bila ogromna razlika da umjesto IDF pod prozorom ima kakve takve snage UN na granici iz 1967, da imaju slobodan pristup Jordanu ili moru, što sada nemaju. Bez ovoga što sam sada naveo oni neće nikada imati bilo kakve slobode. Bilo kakva sloboda pa i pod zaštitom kakvog takvog UN je bolja od nadzora od strane IDF. Kompromis je da svaka strana nešto da i nešto izgubi i nađu se na sredini, a ovo što vi govorite su bajke.Bundesliga je napisao/la: ↑30 okt 2023, 12:29
Daj čovječe šta pričaš, pa eto UN ti je usvojio rezoluciju pa ko ih yebe i 2%? Ne daju im dostavljanje humanitarne pomoći, ničega. I oni će ići protiv izraelske vojske? Smiješno je šta insinuiraš uopšte. Ubijaju na oči čitavog svijeta, uništavaju, sravnjuju sa zemljom. Americi ne može niko ništa i tu sva priča staje. Ako dobiju dopuštenje od Amerikanaca, Izrael može raditi šta hoće i nikakva "vojska" UN-a ih neće zaustaviti. Ovo je još gore od Srebrenice jer Srebrenicu su mogli spriječiti i Srbi nemaju ni blizu moć kao što ima Izrael. Niko ih ne sprječava ni u čemu i eto kao sad će plavi šljemovi tu nešto uraditi![]()
Kad ti sta radis u toj americialemsa je napisao/la: ↑30 okt 2023, 13:08Burazeru Izrael 60 godina ne je.be UN, krsi sve rezolucije. Ima smisla to sto ti govoris, 2000 je UN postsvio plavu liniju sa Libanonom, pa su 2006-e ovi okupirali Libanon, kakva plava linija kakvi bakraci, sts bi bilo da je Juzni Libanon bio razoruzan, sad bi ta plava linija bila do Beruta, nego su ih otjerali puskom.LegendKiller je napisao/la: ↑30 okt 2023, 12:54Nemaš pojma kako trenutno izgleda život Palestinaca i kakva je teritorija Gaza i Zapadna obala. Gaza je zatvor koji sa svih strana nadgleda IDF. Zapadnu obalu trenutno čini desetine malih enklava gdje žive Palestinci okruženi IDF-om, koji su svkom momentu može može ući u bilo koju kući i raditi šta hoće. Zapadna obala nije uopće kompaktna teritorija, već je čini desetine manjih Gaza, bukvalno. Za Palestince bi bila ogromna razlika da umjesto IDF pod prozorom ima kakve takve snage UN na granici iz 1967, da imaju slobodan pristup Jordanu ili moru, što sada nemaju. Bez ovoga što sam sada naveo oni neće nikada imati bilo kakve slobode. Bilo kakva sloboda pa i pod zaštitom kakvog takvog UN je bolja od nadzora od strane IDF. Kompromis je da svaka strana nešto da i nešto izgubi i nađu se na sredini, a ovo što vi govorite su bajke.Bundesliga je napisao/la: ↑30 okt 2023, 12:29

"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
Pa pisem sa telefona, i na poslu kad sam pisem kad stanem da odmorim ili nesto.
Nisam post sa kompa napisao nikad.
Zadnja izmjena: alemsa, dana/u 30 okt 2023, 13:21, ukupno mijenjano 2 puta.
- LegendKiller
- Kontakt:
još ovaj puta ću ti odgovoriti, gori ja što odgovaram nekome koji nema pojma ni o geografiji Palestine. Dakle, ovako postaviš UN trupe kakve takve ne bitno Mongole, Gvatemalce, Surinamćane na granicu Izraela i Palestine iz 1967. godine. U takvoj situaciji IDF je destine kilometara udaljen od najbližeg naselja Palestine. Kako im neće dozvoliti prisup Jordanu, kada će IDF biti daleko od granice Jordana i Palestine. Čime će ih spriječiti. Da imalo znaš o geografiji ne bi tako govorio. Morem bi mogli do Egipta npr, što sada ne mogu. Dakle, ne bi IDF imao način da zagorčava život Palestinaca kao sada, bili bi daleko od njih. Helem bit bi bila da bi im puno bolje bilo pod UN zaštitom, nego pod IDF terorom. To što ti ne možeš da shvatiš je tvoj problem.Bundesliga je napisao/la: ↑30 okt 2023, 13:03
Nadgledali bi ih i sa UN-om, možda ne bi im ulazili u kuće ali bi opet nadgledali granice i ne bi mogli raditi ništa bez pristanka Izraela. A Izrael im nikada neće dati pristup moru ili Jordanu, to su bajke. Pa nisu budale. Ko kaže da bi ubili ijednog vojnika? Pa UN bi se sam sklonio, i pustio im da rade šta hoće. Ti stvarno misliš da bi Kinezi pustili svoje vojnike da ginu za Palestinu lol?
-
- Kontakt:
Nemoj ni odgovarati bgt ako ćeš navoditi UN kao garanciju ičega i ako misliš da bi Izrael pristao na takvo nešto. Znači nema ni 0.01% da će se takvo nešto dogoditi. Ali eto ti i dalje izmišljaj nekakve bajke sa UN-om na granicama i IDF-om 10 kilometara od najbližeg palestinskog naselja, puštanjem Palestinaca da idu morem do Egipta. Smiješno je i uopšte razmišljati da bi se Izrael odrekao kontrole tek tako.LegendKiller je napisao/la: ↑30 okt 2023, 13:20još ovaj puta ću ti odgovoriti, gori ja što odgovaram nekome koji nema pojma ni o geografiji Palestine. Dakle, ovako postaviš UN trupe kakve takve ne bitno Mongole, Gvatemalce, Surinamćane na granicu Izraela i Palestine iz 1967. godine. U takvoj situaciji IDF je destine kilometara udaljen od najbližeg naselja Palestine. Kako im neće dozvoliti prisup Jordanu, kada će IDF biti daleko od granice Jordana i Palestine. Čime će ih spriječiti. Da imalo znaš o geografiji ne bi tako govorio. Morem bi mogli do Egipta npr, što sada ne mogu. Dakle, ne bi IDF imao način da zagorčava život Palestinaca kao sada, bili bi daleko od njih. Helem bit bi bila da bi im puno bolje bilo pod UN zaštitom, nego pod IDF terorom. To što ti ne možeš da shvatiš je tvoj problem.
- ASD
- Kontakt:
To se najbolje vidi na odnosu poginulih u Gazi i Zapadnoj obali.sljivo je napisao/la: ↑30 okt 2023, 12:59U ovom odnosu strana, i pri činjenici da je čitav svijet pustio Palestinu niz vodu, pametnije bi možda bilo da nemaju oružje. Sa oružjem će samo više ljudi izginuti i to gledano u procentima više na strani Palestine. Znaš kako ona ide, bolje živ kukavica nego mrtav heroj.
Hamas je nemoguće uništiti, bit će ovo totalna okupacija Gaze ipak ne vidim šta će tu Izrael dobiti.
Korištenje fosfora je svakodnevnica za IDF.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
- LegendKiller
- Kontakt:
Hapsi li IDF Libance na jugu - ne, ruše li im bagerima kuće i prave tu naselja za jevreje - ne, isključuju li im struju, vodu, internet - ne. Dakle Libanci na jugu puno bolje žive od Palestinaca, vidiš da plava linija ima efekta. Hezbolah također treba razoružati, to su jednostavno paramitirane formacije, van kontrole bilo koje države. Trenutno ti je Izrael mečka (to je tako sada, ne bitno kako su došli tu), a ovi ih stalno čačkaju. Dakle, potpisati i definisati tu neku liniju vi tamo mi ovamo, i to je to.alemsa je napisao/la: ↑30 okt 2023, 13:08
Burazeru Izrael 60 godina ne je.be UN, krsi sve rezolucije. Ima smisla to sto ti govoris, 2000 je UN postsvio plavu liniju sa Libanonom, pa su 2006-e ovi okupirali Libanon, kakva plava linija kakvi bakraci, sts bi bilo da je Juzni Libanon bio razoruzan, sad bi ta plava linija bila do Beruta, nego su ih otjerali puskom.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.