Ruska invazija na Ukrajinu
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Ruska invazija na Ukrajinu
Kad shvatis da komuniciras s ljudima koji obozavaju samo sebe I svoj komfor manje ces se nervirati. Imamo eno punu VK takvih pametnjakovica koji su protiv rođene braće digli oružje jer gledaju samo sebe, a takvih sad ima u BiH više nego ikad.
-
- Kontakt:
Svjestan sam toga nažalost, ali ne mogu da pojmim šta je u glavama tih ljudi. Čovjek sa zrnom savjesti bi se sažalio.
- ASD
- Kontakt:
To je tačno. Oni bi samo komad zemlje, objektivno.
Ali sam siguran da se napravi neki referendum na Zapadnoj obali da bi u mnogim mjestima glasali pripajanje Izraelu.
Zadnja izmjena: ASD, dana/u 30 okt 2023, 06:29, ukupno mijenjano 1 put.
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
⚜️~⚜️~⚜️
Ja odavno ovdje dajem odgovor - ko pruža podršku demonima i sam je takav. Dakle, imaš bukvalno posla za iskonskim zlo. Zato ja ne ulazim u komunikaciju sa njima osim da ih počastim kakvim sočnim nazivima, ne bi li se neko dozvao pameti, ali džaba. Iskonsko zlo.ferroviere87 je napisao/la: ↑30 okt 2023, 05:01Svjestan sam toga nažalost, ali ne mogu da pojmim šta je u glavama tih ljudi. Čovjek sa zrnom savjesti bi se sažalio.
- Pensioner26
- Kontakt:
Zato kad dođe opet prpolino takvi će se samo “braći” pripojiti.
Za one normalne ljude ovdje koji znaju s kime ljudi, ne muslimani, imaju posla. Sa osovinom zla.
I ja sam siguran da sad odeš anketirati mjesta koje su Rusi zauzeli da bi birali Rusiju prije Ukrajine.
Ljudi se pozivaju na nekakve anketa u okupiranoj zemlji gdje se riječ Palestina ne smije ni izgovoriti kako treba i to im je relevantno za bilo šta. Stvarno ovdje ima ljudi koji žive u nekom pararelnom svijetu u kojem je Izrael demokratska država.
- ASD
- Kontakt:
Imaš jako krivu sliku.chily-rz je napisao/la: ↑30 okt 2023, 07:02I ja sam siguran da sad odeš anketirati mjesta koje su Rusi zauzeli da bi birali Rusiju prije Ukrajine.
Ljudi se pozivaju na nekakve anketa u okupiranoj zemlji gdje se riječ Palestina ne smije ni izgovoriti kako treba i to im je relevantno za bilo šta. Stvarno ovdje ima ljudi koji žive u nekom pararelnom svijetu u kojem je Izrael demokratska država.
U Izraelu ali i Zapadnoj obali smiješ reći da Iran treba gađati nuklearkom Izrael. Free speech je sigurno na jako visokom nivou tamo.
Takve je slobodno zvati stokom, mada čak i stoka ili životinje uopšte imaju mnogo veći nivo emocija spram ovih. Rekoh ti, demoni.Pensioner26 je napisao/la: ↑30 okt 2023, 06:48Zato kad dođe opet prpolino takvi će se samo “braći” pripojiti.
O čemu pričaš bolan, imaš masu dokumentaraca o životu Palestinaca na zapadnoj obali. Treba im "viza do Jerusalema".
Bukvalno novinare ubijaju tamo a ti pričaš o slobodi govora.
Imaš slobodu govora da završiš kao hiljade Palestinaca u nekom kazamatu.
- ASD
- Kontakt:
Ja ne sporim to, i nijednog momenta nisam rekao da sam na strani Izraela.
Ali budi ubijeđen kada je "pričanje" u pitanju, da puno više strahuju od "svog" režima nego izraelskog.
Palestinci na zapadnoj obali nemaju svoj režim, da bi imao režim moraš imati vojsku i policiju koja će štititi neki poredak i građanska prava. Na ulicama gradova gdje su Palestinci vecina Izraelska vojska je standardna pojava, nisu tu sigurno da štite neki Palestinski režim.
- ASD
- Kontakt:
Neka raspišu izbore, ako nisu režim.
-
- Kontakt:
Ovaj konta da je Gaza na Zapadnoj obali 

Ne možeš biti režim ako nemaš vojsku i policiju da štiti taj režim, ne razumijem iz koje ti perspektive gledaš i rezonuješ. Ti moraš da razumiješ da je tamo jedna strana okupirala drugu i da ta strana krši osnovna načela UNa decenijama i ne želi dvije države jer im nije u interesu, jači su. Evo ti primjer iz prošlosti kad su Palestinci kao dobili neki oblik samouprave.
Intifada je završena potpisivanjem Sporazuma iz Osla 1993. i stvaranjem Palestinske samouprave (PA), privremene Vlade kojoj je odobrena ograničena samouprava u džepovima okupiranih Zapadne obae i Pojasa Gaze.
PLO je priznao Izrael na osnovu dvodržavnog rješenja i efektivno potpisao dogovore kojima se daje Izraelu kontrola nad 60 posto Zapadne obale i većina zemlje i vode na teritoriji.
PA je trebala trasirati put ka prvoj izabranoj palestinskoj vladi koja je trebala upravljati nezavisnom državom u Zapadnoj obali i Pojasu Gaze sa glavnim gradom Istočnim Jerusalemom, ali to se nikada nije desilo.
Kritičari smatraju PA korumpiranim podizvođačem izraelske okupacije koji sarađuje blisko sa izraelskom vojskom u gušenju kritičara i političkih aktivista protiv Izraela.
Izrael je 1995. podigao ogradu pod električnim naponom i betonski zid oko Pojasa Gaze i prekinuo vezu palestinskih teritorija.
- ASD
- Kontakt:
Kontrolišu novčane tokove na Zapadnoj obali. Opet ti kažem, neka raspišu izbore ako nisu režim? Što se tiče građana, neka se pobune protiv "svog" nedemokratskog režima ako su za demokratiju.chily-rz je napisao/la: ↑30 okt 2023, 07:50Ne možeš biti režim ako nemaš vojsku i policiju da štiti taj režim, ne razumijem iz koje ti perspektive gledaš i rezonuješ. Ti moraš da razumiješ da je tamo jedna strana okupirala drugu i da ta strana krši osnovna načela UNa decenijama i ne želi dvije države jer im nije u interesu, jači su. Evo ti primjer iz prošlosti kad su Palestinci kao dobili neki oblik samouprave.
Intifada je završena potpisivanjem Sporazuma iz Osla 1993. i stvaranjem Palestinske samouprave (PA), privremene Vlade kojoj je odobrena ograničena samouprava u džepovima okupiranih Zapadne obae i Pojasa Gaze.
PLO je priznao Izrael na osnovu dvodržavnog rješenja i efektivno potpisao dogovore kojima se daje Izraelu kontrola nad 60 posto Zapadne obale i većina zemlje i vode na teritoriji.
PA je trebala trasirati put ka prvoj izabranoj palestinskoj vladi koja je trebala upravljati nezavisnom državom u Zapadnoj obali i Pojasu Gaze sa glavnim gradom Istočnim Jerusalemom, ali to se nikada nije desilo.
Kritičari smatraju PA korumpiranim podizvođačem izraelske okupacije koji sarađuje blisko sa izraelskom vojskom u gušenju kritičara i političkih aktivista protiv Izraela.
Izrael je 1995. podigao ogradu pod električnim naponom i betonski zid oko Pojasa Gaze i prekinuo vezu palestinskih teritorija.
Jedini demokratskim putem palestinski izabrani zvaničnici žive u Izraelu. Nigdje više.
Istina je da su u momentu izabrali Fatah i Hamas, ali je previše vremena prošlo da bi se to zvalo demokratskim.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.