Formula 1
Moderator/ica: rio_Ferdy88
-
- Kontakt:
Re: Formula 1
Idealna strategija je sad ovdje soft pa ponovo soft
, ako ih neko ima.
- MrAmarOsim
- Kontakt:
Jesu, ali još jedan Ferrari Masterclass

"Ovi igrači za koje se plaćaju enormne sume novca su prije svega životinje fizički."
Najtrofejniji trener PLBiH - Amar Osim
-
- Kontakt:
Idemo Lewise, deri te gume i tamo 20 krugova pred kraj po nove gume.
Nevjerovatno majke mi. Ne znam jel postoji ovakav amaterizam još negdje u bilo kojem sportu.
Tačno sam od večeras navijač Red Bulla i Maxa. Dobro organizovana ekipa i najveći vozač ikad poslije Schumachera.
𝐒𝐋𝐎𝐁𝐎𝐃𝐀 𝐓𝐔𝐙𝐋𝐀
𝐅𝐔𝐊𝐀𝐑𝐄 𝟏𝟗𝟖𝟕
𝐅𝐑𝐄𝐄 𝐏𝐀𝐋𝐄𝐒𝐓𝐈𝐍𝐄
𝐅𝐔𝐊𝐀𝐑𝐄 𝟏𝟗𝟖𝟕
𝐅𝐑𝐄𝐄 𝐏𝐀𝐋𝐄𝐒𝐓𝐈𝐍𝐄
- MrAmarOsim
- Kontakt:
Ma standardno godinama. I kad se sjetiš i 2007 i 2008, to su bukvalno bili spletovi slučajnosti pa se desilo šta se desilo. Ali valjda doživim u svom životu još barem jednu titulu konstruktora i vozača, i duplu krunu Želje.IceTea je napisao/la: ↑29 okt 2023, 22:25Nevjerovatno majke mi. Ne znam jel postoji ovakav amaterizam još negdje u bilo kojem sportu.
Tačno sam od večeras navijač Red Bulla i Maxa. Dobro organizovana ekipa i najveći vozač ikad poslije Schumachera.
"Ovi igrači za koje se plaćaju enormne sume novca su prije svega životinje fizički."
Bolje da Lecu nisu dirali prednje krilo ...ovako ni Sainzu pobjeci ne moze 
-
- Kontakt:
Mercedes MORA Lewisa ponovo u box uvesti, čim budu imali dovoljnu prednost da se mogu utrpati ispred Albona odmah u box.
- MrAmarOsim
- Kontakt:
Ja Kamikaze šta je ovo 

Dodao bih ti da ćeš prije dočekati da Željo uzme Ligu Prvaka nego da ovi opet nekad nešto osvoje. Hajd večeras nisu ni sreće imali. Do SC su bili u odličnoj poziciji za 2 i 3 mjesto. Ali kad sve sagledaš, godinama je ovo skupina amatera. Nije potrebna samo promjena direktora, inžinjera i vozača već kompletnog tima. Realno, Leclerc i Sainz duo neće nikad doći do titule. Ovaj drugi pogotovo. Čim sam vidio da on dolazi, znao sam da je to propast.MrAmarOsim je napisao/la: ↑29 okt 2023, 22:30Ma standardno godinama. I kad se sjetiš i 2007 i 2008, to su bukvalno bili spletovi slučajnosti pa se desilo šta se desilo. Ali valjda doživim u svom životu još barem jednu titulu konstruktora i vozača, i duplu krunu Želje.
𝐒𝐋𝐎𝐁𝐎𝐃𝐀 𝐓𝐔𝐙𝐋𝐀
𝐅𝐔𝐊𝐀𝐑𝐄 𝟏𝟗𝟖𝟕
𝐅𝐑𝐄𝐄 𝐏𝐀𝐋𝐄𝐒𝐓𝐈𝐍𝐄
𝐅𝐔𝐊𝐀𝐑𝐄 𝟏𝟗𝟖𝟕
𝐅𝐑𝐄𝐄 𝐏𝐀𝐋𝐄𝐒𝐓𝐈𝐍𝐄
- BosniaBoston
- Kontakt:
Kao što sam ranije rekao, još je Piastri daleko od nivoa Norrisa
#Punoljetstvo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
- MrAmarOsim
- Kontakt:
Realno nisi ni imao koga drugog dovesti. Mogao si ostaviti Vettela koji je propao, ili dovesti Ricca koji se u Mclarenu pokazao kao čista flopčina. Od ostalih slobodnih imao si Magnussena i Hulkenberga koji realno nisu kapacitet za Ferrari. Naposljetku jedino se mogao promovisati Drugovich iz akademije pa kud puklo da puklo. A uz to sve, vratio se najvažniji sponzor i najvažniji izvor novca a to je Santander. Eh to je postalo izlizano ali iduća sezona bi mogla dosta toga reći šta će biti sa Ferrarijem.IceTea je napisao/la: ↑29 okt 2023, 22:39Dodao bih ti da ćeš prije dočekati da Željo uzme Ligu Prvaka nego da ovi opet nekad nešto osvoje. Hajd večeras nisu ni sreće imali. Do SC su bili u odličnoj poziciji za 2 i 3 mjesto. Ali kad sve sagledaš, godinama je ovo skupina amatera. Nije potrebna samo promjena direktora, inžinjera i vozača već kompletnog tima. Realno, Leclerc i Sainz duo neće nikad doći do titule. Ovaj drugi pogotovo. Čim sam vidio da on dolazi, znao sam da je to propast.MrAmarOsim je napisao/la: ↑29 okt 2023, 22:30Ma standardno godinama. I kad se sjetiš i 2007 i 2008, to su bukvalno bili spletovi slučajnosti pa se desilo šta se desilo. Ali valjda doživim u svom životu još barem jednu titulu konstruktora i vozača, i duplu krunu Želje.
-
- Kontakt:
Norris guzi Ricciarda. Neke se stvari nikad ne mijenjaju.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
- MrAmarOsim
- Kontakt:
Ali Hamo koji i dalje pravi razliku u odnosu na Leclerca, a ljudi imali po 1 nekorištene srednje gume 
žabarsku žabokrečinu koja hrabrosti nema od vremena Schumija.

Medium umjesto da nakon 30 krugova drasticno gubi performans je sve brzi i brzi 

Jedan grad, jedna ljubav!
Ma iduća sezona može biti kao ova samo, čak i lošija. Baš mi sve miriše na reprizu 18', 19', 20'. 18' se Vettel borio za titulu do Njemačke, čak i Kimi ostvario pobjedu na Coti, 19' kada je stigao Leclerc pobjede na Monzi, SPA i Singapuru čini mi se. Dakle tu su već pali značajno. 20' je bila tragedija. Možda i najlošija sezona Ferrarija ikad. 21' ne brojim jer su Lewis i Max bili drugi univerzum u odnosu na ostale. 22' opet jako dobra, bili su konkurentni u borbi za titulu, do pola sezone. Ostvarili dosta pobjeda i PP. Sad 23' evo vidiš kako teče. Po tom slijedu događaja, 24' će biti copy paste ove iz 20'.MrAmarOsim je napisao/la: ↑29 okt 2023, 22:51Realno nisi ni imao koga drugog dovesti. Mogao si ostaviti Vettela koji je propao, ili dovesti Ricca koji se u Mclarenu pokazao kao čista flopčina. Od ostalih slobodnih imao si Magnussena i Hulkenberga koji realno nisu kapacitet za Ferrari. Naposljetku jedino se mogao promovisati Drugovich iz akademije pa kud puklo da puklo. A uz to sve, vratio se najvažniji sponzor i najvažniji izvor novca a to je Santander. Eh to je postalo izlizano ali iduća sezona bi mogla dosta toga reći šta će biti sa Ferrarijem.IceTea je napisao/la: ↑29 okt 2023, 22:39Dodao bih ti da ćeš prije dočekati da Željo uzme Ligu Prvaka nego da ovi opet nekad nešto osvoje. Hajd večeras nisu ni sreće imali. Do SC su bili u odličnoj poziciji za 2 i 3 mjesto. Ali kad sve sagledaš, godinama je ovo skupina amatera. Nije potrebna samo promjena direktora, inžinjera i vozača već kompletnog tima. Realno, Leclerc i Sainz duo neće nikad doći do titule. Ovaj drugi pogotovo. Čim sam vidio da on dolazi, znao sam da je to propast.MrAmarOsim je napisao/la: ↑29 okt 2023, 22:30
Ma standardno godinama. I kad se sjetiš i 2007 i 2008, to su bukvalno bili spletovi slučajnosti pa se desilo šta se desilo. Ali valjda doživim u svom životu još barem jednu titulu konstruktora i vozača, i duplu krunu Želje.
Ja mislim da je najznačajnije da se poradi na ovoj potrošnji guma. Ovo je stravično koliko su loši kad se prešaltaju na hard. Na softicama su na nekim utrkama i kvalama najbrži bolid. Ali čim utrka krene, druge gume i odmah propast. Isto tako naravno, taktika. Još jedna stvar koja ih godinama i godinama muči i uništava. Ne mogu se više ni sjetiti utrke kad je taktika bila ok.
Okosnicu ekipe barem promjeniti. Mora se tu malo poraditi ako se već ne može do boljih vozača. Ma da se tu ni ne slažem baš. Dovedi bilo koga, samo prokletog Sainza da ne gledam više. Njemu je plafon Aston Martin, Alpine i tako te srednje ekipe. Kukator i hinja. Jedino se zna braniti dobro, teško ga je prestići, dok je Leclerc s druge strane baš ono pizda. On je recimo najbolji kad vodi i kad bježi. Čim se mora branit nigdje ga nema. Hulku baš nije suđeno da vozi Ferkana, a gotivan vozač. Ne znam sad ko bi od ovih mlađih mogao uskočiti umjesto Sainza. Šteta što Mick nije više u Haasu pokazao.
Jedina stvar koju mogu pohvaliti (bar ove sezone) kod njih je ova brza promjena guma. Tu se više ne plašim da će zakucati na preko 4-5 sekundi. Do 3.0 se potroši max.

𝐒𝐋𝐎𝐁𝐎𝐃𝐀 𝐓𝐔𝐙𝐋𝐀
𝐅𝐔𝐊𝐀𝐑𝐄 𝟏𝟗𝟖𝟕
𝐅𝐑𝐄𝐄 𝐏𝐀𝐋𝐄𝐒𝐓𝐈𝐍𝐄
𝐅𝐔𝐊𝐀𝐑𝐄 𝟏𝟗𝟖𝟕
𝐅𝐑𝐄𝐄 𝐏𝐀𝐋𝐄𝐒𝐓𝐈𝐍𝐄
-
- Kontakt:
Hard katastrofalan od restarta. Bas cudno.
I am not yet born; O hear me.
-
- Kontakt:
Norris majstorska utrka
Norris je poslije Maxa najbolji vozač na gridu.
𝐒𝐋𝐎𝐁𝐎𝐃𝐀 𝐓𝐔𝐙𝐋𝐀
𝐅𝐔𝐊𝐀𝐑𝐄 𝟏𝟗𝟖𝟕
𝐅𝐑𝐄𝐄 𝐏𝐀𝐋𝐄𝐒𝐓𝐈𝐍𝐄
𝐅𝐔𝐊𝐀𝐑𝐄 𝟏𝟗𝟖𝟕
𝐅𝐑𝐄𝐄 𝐏𝐀𝐋𝐄𝐒𝐓𝐈𝐍𝐄
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.