FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
96
35%
Darko Milanič
35
13%
Miodrag Božović
6
2%
Fedja Dudić
41
15%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
25
9%
Samo stranac
69
25%

Ukupno glasova: 272

donDondon
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la donDondon » 28 okt 2023, 22:53

jurisicduska je napisao/la:
28 okt 2023, 22:45
Poraz u pravo vrijeme. Pojedini igrači su se ušuskali i ne daju sve od sebe. Previsoko je 3:0 ali jednostavno desilo se i život ide dalje. Sudija i ostali faktori tipa teren sa 3:0 nemaju ništa. Nismo izgubili 2:1 u sudijskoj nadoknadi. Bolji ljudi bili. Ne znaci da su bolja ekipa nit da smo mi **** od ovce, dese se i ovakve utakmice pogotovo ekipama u izgradnji.
To je to
Ljudi bolji,dobili nas i cao,mislim da bi trebali prestati pisati o današnjoj utakmici,loše je bilo ali bit će i gore ako budemo vazda spominjali
Idemo dobit Borac i vratiti se ,preokret sezone ili nam Borac ide na 9 ili na 3 boda na nama je

Svi na Kosevo
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 28 okt 2023, 22:56

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
28 okt 2023, 22:46
Uh kad bi je brzonogi i tehnički potkovani Balta danas zarolao, kako bi proigrali. Da ne pričam o Besimu kad bi je protivniku asistirao.. :rol:
Pobjediš Zrinjski, kone ubiješ, Borac nadigraš i uzmeš odličan X shodno okolnostima. Danas izgubiš sramotno, fulaš taktiku, igrači kolektivno razočarali, i odmah ti dovode u pitanje kvalitete, odluke..
Puna podrška Simonu. Nadam se da će na zimu otići Prandellijev treći sin, a uskoro bi moglo još 2-3 kandidata za odlaska biti.
[/quote
zadovoljan sam Rozmanom ali imamo problem na gostovanju s lošijim ekipama i gdje je tezak teren. A te utakmice su kljucne u borbi za vrh.

Haver !
Kontakt:

Post Postao/la Haver ! » 28 okt 2023, 22:56

Igrači su danas bili jedini i glavni krivci za ovu blamažu.
Nezainteresovanost, nepovezanost, tromo, bez ideje, bez ikakve želje i to je to.
Da boli - boli. Haman u rangu one blamaže sa Tuzlom, ali Bože moj, idemo dalje - moramo.

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 28 okt 2023, 23:13

ZILKICU ODLAZI

BegovicRamiz
Kontakt:

Post Postao/la BegovicRamiz » 28 okt 2023, 23:24

Zeko87 je napisao/la:
28 okt 2023, 21:49
Iz ovog poraza se može puno naučiti, a ovaj trener zna i želi učiti i unapređivati. Ne treba dizati tenzije, poklopilo se sve nekako loše. Jedino me brine što nismo imali nikakvu ideju u zadnjoj trećini terena. Jednostavno ne leže nam ove mesarske ekipe. Ubijeđen sam da će se raditi i na dovođenju igrača koji će nam odgovarati protiv ovakvih protivnika.

Nije ovo ništa strašno. Isto mi ga je 1:0 ili 3:0. Možda je sa neke strane i bolje 3:0 izgubiti pa biti svjestan da si tek počeo raditi nešto.

Jako nam je bitno kako će ekipa odreagovati protiv Borca. Staće i njih nekad, realno do sada su zasluženo tu gdje jesu, čak je i zasluženo da nam budu na +6.

Protiv Borca napuniti tribine i ganjati se dok ima matematike za bilo šta.
bolje jednom 3 0 nego tri puta 1 0
sto bi rekli u Dalmaciji

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 28 okt 2023, 23:52

Sad hladne glave, nama trebaju na zimu:

Štoper
Dva lijeva krila
Napadač

Kriviti jednog igrača i govoriti da nije dobar i treba mu zamjena na osnovu ove utakmice nije fer (ovo se odnosi na Mulalića).
Ziljkić od pauze nije koristan šta mu je ne znam, Čataković malo se pokazivao na zimu kad je došao ali nije ništa pokazao.
Od štopera samo Miomir na nivou, Aničić prerizičan, Soldo malo se kao pokaže ali ima dosta grešaka. Po meni vezni red ne treba dirati osim ako neće doći neko bolji od prisutnih.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

TrofejiSuTu
Kontakt:

Post Postao/la TrofejiSuTu » 29 okt 2023, 00:02

bosnas_ je napisao/la:
28 okt 2023, 20:12
Teren je bio isti i sarajevu i slogi, to nije opravdanje za katastrofu Sarajeva. Sa onakvom igrom realna je borba za opstanak, a nikako borba sa evropu.
Teren jeste isti ali,Sarajevo i Sloga nisu isti timovi ni blizu. Nema ovo veze sa voljnim momentom.
Ova ekipa je mentalno za ovo vrijeme otkad je tu Rozman jako puno napredovala.
Disciplina takodje na nivou.
Moze se pricati o formaciji i postavci,mislim da ne bi ovako zavrsili da nismo promijenili formaciju.
Ali,i pored svega ova ekipa tesko igra na krompiristima i tesko nam se nositi bilo s kim u takvim okolnostima.
Ne mozemo igrati nasu igru uopste na ovakvim terenima. SS treba dakle pripremiti ekipu i postavku u skladu sa datim okolnostima i protivnikom.

Nadalje,sasvim sigurno da ce biti odlazaka i da ekipa tek treba da se procisti i dovedu igraci po Rozmanovim zamislima.

Budimo prizemni i gledajmo ovu sezonu kao pripremnu za iducu.
Niko od nas nije ni pomislio da cemo ovako brzo dostici ovaj nivo,pa se malo presaberite,ne letite pred rudu.

Samo sabur

Ova ekipa ima glavu i rep.

Idemo dalje raditi i podrzati klub i ljude-nase Sarajevo
Biti srcem vezan,u tome lezi snaga!

Morpheus
Kontakt:

Post Postao/la Morpheus » 29 okt 2023, 00:06

VOLIM TE SARAJEVO!

Riki10HZ
Kontakt:

Post Postao/la Riki10HZ » 29 okt 2023, 00:16

TrofejiSuTu je napisao/la:
29 okt 2023, 00:02
bosnas_ je napisao/la:
28 okt 2023, 20:12
Teren je bio isti i sarajevu i slogi, to nije opravdanje za katastrofu Sarajeva. Sa onakvom igrom realna je borba za opstanak, a nikako borba sa evropu.
Teren jeste isti ali,Sarajevo i Sloga nisu isti timovi ni blizu. Nema ovo veze sa voljnim momentom.
Ova ekipa je mentalno za ovo vrijeme otkad je tu Rozman jako puno napredovala.
Disciplina takodje na nivou.
Moze se pricati o formaciji i postavci,mislim da ne bi ovako zavrsili da nismo promijenili formaciju.
Ali,i pored svega ova ekipa tesko igra na krompiristima i tesko nam se nositi bilo s kim u takvim okolnostima.
Ne mozemo igrati nasu igru uopste na ovakvim terenima. SS treba dakle pripremiti ekipu i postavku u skladu sa datim okolnostima i protivnikom.

Nadalje,sasvim sigurno da ce biti odlazaka i da ekipa tek treba da se procisti i dovedu igraci po Rozmanovim zamislima.

Budimo prizemni i gledajmo ovu sezonu kao pripremnu za iducu.
Niko od nas nije ni pomislio da cemo ovako brzo dostici ovaj nivo,pa se malo presaberite,ne letite pred rudu.

Samo sabur

Ova ekipa ima glavu i rep.

Idemo dalje raditi i podrzati klub i ljude-nase Sarajevo
Bravo za komentar. Nemos raji objasniti prvo da su ljudi napravili ekipu sistenatski za ovu Livadu i da ih kuci nemos dobiti. A drugo da smo dosrigli plato, fizicki i psihicki ekipa se istrosila to je ocigledno i na povredama i sad nam treba malo srece da izguramo ovo do pauze bez veceg zaostatka pa onda se presabrat i probat napst titulu ako ne bude daleko do tad. SVI NA BORAC!

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 29 okt 2023, 00:31

Ziljkic se mora fkt uzobiljiti.Branio sam ga ovdje ko niko i postao mi je brzo najdrazi igrac ali ovo prevrsava sve mjere.Nemoguce da lik preko noci od najboljeg krila lige dodje do ovoga.Eto bio je bolestan i cekali smo i sve ali ovo je ocito da nece.Zadnju dobru utakmicu odigrao protiv Veleza na Kosevu(ni tu nije blistao ali eto izvukla ga asistencija za pobjedonosni gol),od tada 7 utakmica BEZ gola i BEZ asistencije,sto je za krilo svakako porazavajuce.Nije problem forma da je do toga ali on se uopste i ne trudi.Niti trci niti se vraca nazad,apsolutno nista.
Preslikan scenario Suljic,prva polusezona-prekuco,nova sezona-na pocetku ok onda tesko gubljenje i kurcobolja

Ne znam do cega je i sto ali ne moze ovako Almedine.Mora ovo bolje!!!Moras se boriti za grb!
Kredit je ispucan,od nadalje tribine ce svoje reci.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

TrofejiSuTu
Kontakt:

Post Postao/la TrofejiSuTu » 29 okt 2023, 00:40

Ma ja sam gotovo siguran da on ide ako se ne desi cudo i proigra,ali tesko.
Hamzu pustiti svakako,treba nam jak drugi spic.
On igra ko tetka. Ne moze to druze s ovim ljudima i Sarajevom kakvo svi zelimo da bude.
Pena ce tek proigrati od proljeca.

Golman,desetka,krilo ili dva,spic
Biti srcem vezan,u tome lezi snaga!

Sanchez87hz
Kontakt:

Post Postao/la Sanchez87hz » 29 okt 2023, 02:31

jurisicduska je napisao/la:
28 okt 2023, 22:45
Poraz u pravo vrijeme. Pojedini igrači su se ušuskali i ne daju sve od sebe. Previsoko je 3:0 ali jednostavno desilo se i život ide dalje. Sudija i ostali faktori tipa teren sa 3:0 nemaju ništa. Nismo izgubili 2:1 u sudijskoj nadoknadi. Bolji ljudi bili. Ne znaci da su bolja ekipa nit da smo mi **** od ovce, dese se i ovakve utakmice pogotovo ekipama u izgradnji.
Pa dokle cemo biti tim u izgradnji,Mirvic je tu skoro tri godine mi i dalje u izgradnji,dodje Vasoski izgradnja,dodje Sablic izgradnja,dodje Dudic izgradnja,dodje marinovic izgradnja pa dokle vise? Haman samo mi ganjamo izgradnje neke a svi treneri u drugim klubovima su tu po 16 godina.
Otrese te neka sloga koja vrijedi kao nasa klupa na celu sa kockarom Jagodicem i to dva puta i eto nama treba da bude utijeha sto smo u nekoj izgradnji.

luckystrike
Kontakt:

Post Postao/la luckystrike » 29 okt 2023, 07:15

esprit24 je napisao/la:
24 okt 2023, 19:19
luckystrike je napisao/la:
23 okt 2023, 21:17
Jel' ko išao u Doboj u civilu? Isplatil' se otići na utakmicu?
Ja i jaran planiramo djecu voditi na utakmicu i ici na zapad ili koja je vec tribina kontra vojvoda. Ja cu malca obuci od glave do pete u rekvizite eh sad ako ce me neko napasti sa djecakom od 5 godina yebem ga ja
Mali je hit! Zna svakog igrača i svaku pjesmu i navija non-stop! :clap:
šta šta je, je*em ti

Unknown14
Kontakt:

Post Postao/la Unknown14 » 29 okt 2023, 07:41

Uh kad bi je brzonogi i tehnički potkovani Balta danas zarolao, kako bi proigrali. Da ne pričam o Besimu kad bi je protivniku asistirao.. :rol:
Pobjediš Zrinjski, kone ubiješ, Borac nadigraš i uzmeš odličan X shodno okolnostima. Danas izgubiš sramotno, fulaš taktiku, igrači kolektivno razočarali, i odmah ti dovode u pitanje kvalitete, odluke..
Puna podrška Simonu. Nadam se da će na zimu otići Prandellijev treći sin, a uskoro bi moglo još 2-3 kandidata za odlaska biti.
Obojica bi nam značila danas pogotovo Balta jer bi se jedino on nekako izborio sa ovim jablanima. Julardžija se pogubio ko da igramo protiv Citya, ja lično nisam nikad vidio toliku paniku u igri Balte. Nije ni on Busquets ali nije loše imati jednog destruktivca na klupi. Ja i dalje ne mogu da shvatim da smo mi platili 400 hiljada maraka za Besima a on karinaš? Otići će u Velež i pokidat. A Ikić je bolji od Kyeremeha 100%. Naravno da poštujem odluku Rožmana ali mi smo umislili da je on bezgriješan a istina je nešto drugo... Svakako zaslužuje da ostane na duže staze, nadam se da se svi slažemo ali možemo reći da je bio kiks riješavati se velikog broja igrača pogotovo kad pogledaš našu jučerašnju klupu.

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 29 okt 2023, 07:46

Bosniak10 je napisao/la:
29 okt 2023, 07:41
Obojica bi nam značila danas pogotovo Balta jer bi se jedino on nekako izborio sa ovim jablanima. Julardžija se pogubio ko da igramo protiv Citya, ja lično nisam nikad vidio toliku paniku u igri Balte. Nije ni on Busquets ali nije loše imati jednog destruktivca na klupi. Ja i dalje ne mogu da shvatim da smo mi platili 400 hiljada maraka za Besima a on karinaš? Otići će u Velež i pokidat. A Ikić je bolji od Kyeremeha 100%. Naravno da poštujem odluku Rožmana ali mi smo umislili da je on bezgriješan a istina je nešto drugo... Svakako zaslužuje da ostane na duže staze, nadam se da se svi slažemo ali možemo reći da je bio kiks riješavati se velikog broja igrača pogotovo kad pogledaš našu jučerašnju klupu.
Nije bolji od Kyeremeha, prestanite praviti od Ikića nekakvog Neymara. Brzinu ima, ništa drugo nema.

Kako je raja licemjerna i kako gazi svoje riječi, fascinantno.. 90% podržalo odluku o otpisanim igračima, niko ništa ne spominje jer igramo odlično i pišemo dobre rezultate. Desi se jedan kiks, odmah se serre i otvaraju stare teme. Fuj kako mi je muka od te ljigavosti.

Tatamata1946
Kontakt:

Post Postao/la Tatamata1946 » 29 okt 2023, 07:49

mirzatele je napisao/la:
28 okt 2023, 23:13
ZILKICU ODLAZI
Uvijek se neko tjera
Imas igraca koji moze napraviti visak i napraviti potez i tjeraj ga i dovedi nekog ko samo trci i odbija loptu od sebe da nije kod njega da slucajno ne napravi gresku
Koga dovesti a da nam valja?
Shvatite da je ova sezona prelazna i nemojte se puno nervirati. Treba da dolazimo na Kosevo i damo podrsku a to nam se mozda vrati i na kraju bude bolje nego sto trenutno vrijedimo

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 29 okt 2023, 07:58

Niko ne može tisra kao navijači Sarajeva.

GangEvil
Kontakt:

Post Postao/la GangEvil » 29 okt 2023, 08:06

Bosniak10 je napisao/la:
29 okt 2023, 07:41
Razumijes se u fudbal ko Mara u kriv qratz.

TurkishAirlines

Post Postao/la TurkishAirlines » 29 okt 2023, 08:06

Hvala igracima i strucnom stabu kako su na jako lijep nacin cestitali rodjendan kluba.
Free PALESTINA

MIRVICU ODLAZI!!!

#sirimopozitivu

"Imati i ne znati, gore je nego nemati"

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 29 okt 2023, 08:23

za mene je hamza ok napadac ali uvijek ga gledam kao nekog ss u navali nikako mi nema to nesto za cf.
jucer se trebalo cuvati rezultat i na kontre. pogotovo jer nije bilo igraca...i def avrama ili penju pridruziti hamzi jer ne moze on sam nista naprijed.
bilo-proslo.
protiv borca ocekujem drugu pricu i borbu za 3 boda. a ni bod nije los.
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”