FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Kad dobijemo sve je okej, kad izgubimo svi serete i svi najbolje znate. Normalno da je teren najveći uzrok izgubljene utakmice. Oni su navikli na ovo, mi smo navikli da je lopta na zemlji, tu smo najjači u državi.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.
Teren je bio isti i sarajevu i slogi, to nije opravdanje za katastrofu Sarajeva. Sa onakvom igrom realna je borba za opstanak, a nikako borba sa evropu.
- Osttribine
- Kontakt:
Ne znam niti sam citao sve sta se pojedinacno pisalo o igracima, a niti sam ja pisao, ali ide na qrac od vas nekoliko pravljenje nekog sveca od tog Penjarande, najskupji fudbaler u istoriji ove nase lige uradio konkretno sta, izborio penal protiv Zrinjskog i dao gol iz penala treceligasu, i citamo ovde opravdanja za njega te ne valja mu teren te ne valja mu vrijeme ili sta vec. Nije pljuvanje ako kazes da su lose odigrali, pljuvanje je da ga nazivam nekakvim pogrdnim nadimcima njega i saigrace. Imam i ja povjerenje u Rožmana, dobar je trener i popravio je igru, a ima generalno i dobre rezultate, i niko mu glavu ne skida, ali shvatite da je ovo forum i da se moze kritika iznijeti ako je nesto za kritiku, a danasnja partija i jeste za toga. Ili trebamo glavu u pijesak zabiti i govoriti dobro je to pa dok ne upadnemo u vece rezultatske belaje. Nadam se da se protiv Borca aBd vracamo na pobjednicki kolosijek.AVNOJ je napisao/la: ↑28 okt 2023, 18:32Nisam ja igrao pa da fražim opravdanje. Napisao sam jedan od uzroka što je i trener spomenuo. Imam puno pojerenje u Rožmana i njegov sud.Osttribine je napisao/la: ↑28 okt 2023, 17:51A jesi se ti uhvatio tog terena i trazenja opravdanja prvo Penjarandi pa i ostalima, teren je bio los i njima pa su nam spucali 3 komada, a teren je bio loš i u Konjicu pa smo nekako pobijedili. Igra je bila losa i to treba priznati, imamo sada vremena do nedelje se spremiti i nahajcati na Borac, mozda ce ovaj poraz malo umanjiti posjetu ali ne drasticno nadam se.
Što se tiče i Penerande ponovo ne plačam ga ja i bolo me tuki. Ko god očekuje da če na ovim livadama tima Gornji Vakuf, Doboj on pokazati nešto i za vrijeme koje je proveo na terenu taj veze o nogometu nema.
Tačno ovde ima pojedinaca koji jedva čekaju kiks pa da se upale i počnu srrati.
Protiv želje i zrinskog prekucali sve, fudbalska rapsodija....sad odjednom panjevi.
Pojedinačno o igračima sta ste sve pisali bolje ništa i ne reći.
Ovako se ne osvajaju titule. Ove sezone evropa max. Treba pokušati osvojiti kup.
ISTINA ZA VEDRANA!
100%još mi pure trebamo pojesti,znaš kad će Zrinjski primiti tricu od Sloge nikad a mozda ni tad,čovjek taman pomisli to je to i kurko tamo neka Sloga ti spuca tricu jednostavno bruka i sramota.
PENA je bio povrijdjen zadnje 3 sedmice. Ako se vratis na pocetak kad je tek dosao u klub covjek nije igrao godinu dana nogomet.. fizicki je bio na nuli dosao u novu ekipu itd.
Takodje ako je iko pratio odkako ga je Rozman poceo ubacivat bio je sve bolji i bolji. Ono sto je izveo protiv zrinjskog NIKAD za nikad nebi uradio RENAN ZILJKIC HAMZA CAK NI HASIC.. onda ide sta je uradio samo eto to protiv zrinjskog sto to nije neko uradio za 75 minuta prije njega. Dali nekad pretjeruje pretjeruje al on je takav tip igraca (mi takvig drugog tipa nemamo) kome treba lopta da bi se sto prije vratio. DESILA SE POVREDA to dosta govorio o ovom da nije dugo igrao da nije fizicki spreman i da je godina pauze ostavila trag. Said u werderu nije odigra za 4 godine 100 minuta a Pena je bio standardan igrac.
Naravno da nebranim nikog, al dosta bilo ja volim klub bolime neka stvar za pojedincima, TO JE LAZ I NEZNAM KOJA LOGIKA. Klub ne cini samo grb i proslost vec i sadasnjost i igraci tog kluba.. pucaju se fraze koje imaju logike ko ovo sto dodik govori musliman istjerali 150 k srba iz SARAJEVA. Naravno pitas ga gdje kad kako na koji nacin on onda spominje crkve sinagoge itd..
Primis go u 4 minuti inas 4-5 igraca povrijdjeno igras 3cu tesku utakmicu u nizu igras protiv ekipe koja je sve dobila kuci..IMAS TEREN LOS.
Sad se spominje old traford bla bla bla, neprica se o stadionu i uslovima u svlacionici vec o terenu koji su u 70% slucajeva veoma dobri ali nisu svi 2 od tih losi su upravo igmanovi slogin jao sto je bio i goskov i sb i sve smo igrali tanko, jedino protiv tc sto smo igrali lose u 2 pol a da je bio los teten. VIDJELI SMO KAKO SMO IZGLEDALI PROTIV BORCA gdje teren bio dobar a niko mi nemoze reci da je sloga igracki jaca od njih cak borac je i tokom utakmice mnogo sticen od strane sudija i opet nista nisu mogli..
Takodje ovi sto pisu treba Rozmanu 5-6 prelaznih da bi se moglo ocjenit niegovo znanje (DODUSE ROZMAN JE REKAO 3) ja se neslazem sa tim to mi je nekako kupovanje vremena i ugovor. U ovoj situaci kad je Rozman dosao u klub i situacija u klubu (FINCISKA IGRACE KOJE IMAO IGRACE KOJE JE DOVEO PODOLASKU) realno je da na kraju sezone se moze dat poprilicno fer ocjena. Imao si podrsku navijaca otjerao si 4-5 igraca doveo 4 igraca zamene to fin prelazni rok u decembru ce imat priliku dovest jos 2-3 pojacanja otjerat 2-3 i kad to pogledas fakticki 50% si promjenio tim odradices pripreme imas dobar teren (neigras po neutralnom terenima) imas dobru podrsku u 70% lige travnjaci extra..
Nekazem da je pod moranje titula al 3 mjesto finale kupa i prolazak 2 predkola u evropi uz veoma dobru igru..
Takodje ako je iko pratio odkako ga je Rozman poceo ubacivat bio je sve bolji i bolji. Ono sto je izveo protiv zrinjskog NIKAD za nikad nebi uradio RENAN ZILJKIC HAMZA CAK NI HASIC.. onda ide sta je uradio samo eto to protiv zrinjskog sto to nije neko uradio za 75 minuta prije njega. Dali nekad pretjeruje pretjeruje al on je takav tip igraca (mi takvig drugog tipa nemamo) kome treba lopta da bi se sto prije vratio. DESILA SE POVREDA to dosta govorio o ovom da nije dugo igrao da nije fizicki spreman i da je godina pauze ostavila trag. Said u werderu nije odigra za 4 godine 100 minuta a Pena je bio standardan igrac.
Naravno da nebranim nikog, al dosta bilo ja volim klub bolime neka stvar za pojedincima, TO JE LAZ I NEZNAM KOJA LOGIKA. Klub ne cini samo grb i proslost vec i sadasnjost i igraci tog kluba.. pucaju se fraze koje imaju logike ko ovo sto dodik govori musliman istjerali 150 k srba iz SARAJEVA. Naravno pitas ga gdje kad kako na koji nacin on onda spominje crkve sinagoge itd..
Primis go u 4 minuti inas 4-5 igraca povrijdjeno igras 3cu tesku utakmicu u nizu igras protiv ekipe koja je sve dobila kuci..IMAS TEREN LOS.
Sad se spominje old traford bla bla bla, neprica se o stadionu i uslovima u svlacionici vec o terenu koji su u 70% slucajeva veoma dobri ali nisu svi 2 od tih losi su upravo igmanovi slogin jao sto je bio i goskov i sb i sve smo igrali tanko, jedino protiv tc sto smo igrali lose u 2 pol a da je bio los teten. VIDJELI SMO KAKO SMO IZGLEDALI PROTIV BORCA gdje teren bio dobar a niko mi nemoze reci da je sloga igracki jaca od njih cak borac je i tokom utakmice mnogo sticen od strane sudija i opet nista nisu mogli..
Takodje ovi sto pisu treba Rozmanu 5-6 prelaznih da bi se moglo ocjenit niegovo znanje (DODUSE ROZMAN JE REKAO 3) ja se neslazem sa tim to mi je nekako kupovanje vremena i ugovor. U ovoj situaci kad je Rozman dosao u klub i situacija u klubu (FINCISKA IGRACE KOJE IMAO IGRACE KOJE JE DOVEO PODOLASKU) realno je da na kraju sezone se moze dat poprilicno fer ocjena. Imao si podrsku navijaca otjerao si 4-5 igraca doveo 4 igraca zamene to fin prelazni rok u decembru ce imat priliku dovest jos 2-3 pojacanja otjerat 2-3 i kad to pogledas fakticki 50% si promjenio tim odradices pripreme imas dobar teren (neigras po neutralnom terenima) imas dobru podrsku u 70% lige travnjaci extra..
Nekazem da je pod moranje titula al 3 mjesto finale kupa i prolazak 2 predkola u evropi uz veoma dobru igru..
titulu zaboravi pored političkog projekta iz Banja Luke i titulu si izgubio čim si krenuo u pripreme za ovu sezonu sa Mirzom.
Tek neki veći pomak u igri treba očekivati na proljeće do tad ovo je improvizacija.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:

Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Svi na kosevo da se kvrzicu & co nayebemo majki pa onda pametovati! Bit ce sramota ako nas bude ispod prosjeka, tj 11 hiljada!
NEMA NAZAD
Čuj “ne znam koja logika i laž “
Šta treba sad da se svađam sa nekim ovde da li je Rozman,
Jeleckovic,Pena,Musemic,Varešanović,Dal,i tako ihihii dobar ili nije.
Prvo i najvažnije ima ovde pun racku botova i ubačenih elemenata.
Jedan piše ja sam protiv,pa isti sa drugog acc ja sam za Itd…
Na kraju tekme,sezone samo je rezultat mjerilo.
Ti ba navijaj za pojedince,nit ti ko brani nit te proziva nit ti
Pametuje.
Moj klub je F.K.Sarajevo i boja Bordo.
Ostalo i ostali su prolazni!
Već vidjeno kroz tolike godine.
Jos jednom-tacka .
Šta treba sad da se svađam sa nekim ovde da li je Rozman,
Jeleckovic,Pena,Musemic,Varešanović,Dal,i tako ihihii dobar ili nije.
Prvo i najvažnije ima ovde pun racku botova i ubačenih elemenata.
Jedan piše ja sam protiv,pa isti sa drugog acc ja sam za Itd…
Na kraju tekme,sezone samo je rezultat mjerilo.
Ti ba navijaj za pojedince,nit ti ko brani nit te proziva nit ti
Pametuje.
Moj klub je F.K.Sarajevo i boja Bordo.
Ostalo i ostali su prolazni!
Već vidjeno kroz tolike godine.
Jos jednom-tacka .
Mi smo Pitari,najaci smo najaci!
👉Ubica Mitomana i Botova😎
👉Ubica Mitomana i Botova😎
-
- Kontakt:
Samo da nije poceo kakav bojkot,jer tako je to kod nas,ne pase ovim manekenima da ih neko goni i da moraju trcati na evropskom nivou,oni vole redovna primanja i da pomalo trckaraju,cim ih neko tjera na vise,jace i bolje odma se ide u bojkot,samo otjerati na zimu 5-6 igraca,dovesti nove i mirna Bosna.
Ziljkic,kurcobolja Pena,Catakovic,Mustafic,Kyeremeh,Andjusic...
Ziljkic,kurcobolja Pena,Catakovic,Mustafic,Kyeremeh,Andjusic...
Juniori dobiju derbi 6-1 danas, 42-4 gol razlika uz 10 pobjeda iz 11 utakmica. I onda dođu Ukrajinci i vidiš zapravo gdje si i koliko su ti djeca lošija od jedne perspektivne škole fudbala kakvu Ukrajina vazda ima. Pa kakvi su onda tek ovi ostali iz naše lige ako smo mi takvi bolji od ostatka lige 10 puta... nevjerovatno na kakvom smo mi dnu, kao država cjelokupno, što se tiče tih omladinskih pogona i razvijanja igrača. A bez temelja u omladinskim pogonima nikad kao liga nećemo naprijed, i za 50 godina će nas Maltežani i Armenci odučavati od fudbala kao što nas odučavaju danas.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
Iz ovog poraza se može puno naučiti, a ovaj trener zna i želi učiti i unapređivati. Ne treba dizati tenzije, poklopilo se sve nekako loše. Jedino me brine što nismo imali nikakvu ideju u zadnjoj trećini terena. Jednostavno ne leže nam ove mesarske ekipe. Ubijeđen sam da će se raditi i na dovođenju igrača koji će nam odgovarati protiv ovakvih protivnika.
Nije ovo ništa strašno. Isto mi ga je 1:0 ili 3:0. Možda je sa neke strane i bolje 3:0 izgubiti pa biti svjestan da si tek počeo raditi nešto.
Jako nam je bitno kako će ekipa odreagovati protiv Borca. Staće i njih nekad, realno do sada su zasluženo tu gdje jesu, čak je i zasluženo da nam budu na +6.
Protiv Borca napuniti tribine i ganjati se dok ima matematike za bilo šta.
Nije ovo ništa strašno. Isto mi ga je 1:0 ili 3:0. Možda je sa neke strane i bolje 3:0 izgubiti pa biti svjestan da si tek počeo raditi nešto.
Jako nam je bitno kako će ekipa odreagovati protiv Borca. Staće i njih nekad, realno do sada su zasluženo tu gdje jesu, čak je i zasluženo da nam budu na +6.
Protiv Borca napuniti tribine i ganjati se dok ima matematike za bilo šta.
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸
Nije strasan poraz. Mislim, jeste narocito ovoliki i to od Sloge.
Ono sto je po meni strasnije, je cinjenica na sta je ekipa na terenu licila, pogotovo prvo poluvrijeme...ali i drugo.
Podrska za klub, podrska za strucni stab i igrace, idemo se dizati iz ove situacije.
Ali da ima i do strucnog staba, kao i do igraca, ima itekako. Lose pripremljena utakmica. Losa energija u ekipi, los pristup na terenu.
Idemo se dizati iz ovoga.
Ono sto je po meni strasnije, je cinjenica na sta je ekipa na terenu licila, pogotovo prvo poluvrijeme...ali i drugo.
Podrska za klub, podrska za strucni stab i igrace, idemo se dizati iz ove situacije.
Ali da ima i do strucnog staba, kao i do igraca, ima itekako. Lose pripremljena utakmica. Losa energija u ekipi, los pristup na terenu.
Idemo se dizati iz ovoga.
- FKS -
Ma kakav crni omladinski pogon? Ovako ko ima bilo kakav dodir s našom omladinskom ligom zna koliki je to amaterizam, nestručni treneri, uticaj roditelja, a nevjerovatno mi je bilo kad sam čuo o suđenju na tom nivou. Totalni amaterizam i ludilo. Zato i jesmo tu gdje smo. Što ti kažeš, kakvi su ostali ako smo mi, toliko bolji od svih, totalno neozbiljni.bodi123 je napisao/la: ↑28 okt 2023, 21:31Juniori dobiju derbi 6-1 danas, 42-4 gol razlika uz 10 pobjeda iz 11 utakmica. I onda dođu Ukrajinci i vidiš zapravo gdje si i koliko su ti djeca lošija od jedne perspektivne škole fudbala kakvu Ukrajina vazda ima. Pa kakvi su onda tek ovi ostali iz naše lige ako smo mi takvi bolji od ostatka lige 10 puta... nevjerovatno na kakvom smo mi dnu, kao država cjelokupno, što se tiče tih omladinskih pogona i razvijanja igrača. A bez temelja u omladinskim pogonima nikad kao liga nećemo naprijed, i za 50 godina će nas Maltežani i Armenci odučavati od fudbala kao što nas odučavaju danas.
@Devedestka - brat, legenda, MANGUP!
Husref Musemić - Babuka.
Husref Musemić - Babuka.
-
- Kontakt:
E zbog ovog ne mogu da shvatim današnji pristup igraca . Covjek otpise 4-5 igraca da bi ovim dao šansu i vjeruje im Rozman a oni mu vracaju ovako kao danas. Pa zapni majku mu dobio si šansu koliko djece igraca sanja dres Sarajeva a ti izadješ na teren i primiš tricu od sloge bez ispaljenog metka.
- HordasOdMalena
- Kontakt:
"Imao sam puno bolje opcije za ljeto, za mene lično su to bili odlični uslovi, puno bolji nego sad, ali mi je želja bila da Sarajevo zaradi. Klub je to zaslužio. Koliko god igrač bio dobar, uvijek je klub taj koji gura igrača."
-
- Kontakt:
Poraz u pravo vrijeme. Pojedini igrači su se ušuskali i ne daju sve od sebe. Previsoko je 3:0 ali jednostavno desilo se i život ide dalje. Sudija i ostali faktori tipa teren sa 3:0 nemaju ništa. Nismo izgubili 2:1 u sudijskoj nadoknadi. Bolji ljudi bili. Ne znaci da su bolja ekipa nit da smo mi **** od ovce, dese se i ovakve utakmice pogotovo ekipama u izgradnji.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Uh kad bi je brzonogi i tehnički potkovani Balta danas zarolao, kako bi proigrali. Da ne pričam o Besimu kad bi je protivniku asistirao..
Pobjediš Zrinjski, kone ubiješ, Borac nadigraš i uzmeš odličan X shodno okolnostima. Danas izgubiš sramotno, fulaš taktiku, igrači kolektivno razočarali, i odmah ti dovode u pitanje kvalitete, odluke..
Puna podrška Simonu. Nadam se da će na zimu otići Prandellijev treći sin, a uskoro bi moglo još 2-3 kandidata za odlaska biti.

Pobjediš Zrinjski, kone ubiješ, Borac nadigraš i uzmeš odličan X shodno okolnostima. Danas izgubiš sramotno, fulaš taktiku, igrači kolektivno razočarali, i odmah ti dovode u pitanje kvalitete, odluke..
Puna podrška Simonu. Nadam se da će na zimu otići Prandellijev treći sin, a uskoro bi moglo još 2-3 kandidata za odlaska biti.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka
Trenutno korisnika/ca: Gangevil111, Google Adsense [Bot], JavierBosnia, OzmoodPinglewood, ubipara i 66 gostiju.