FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
94
35%
Darko Milanič
35
13%
Miodrag Božović
6
2%
Fedja Dudić
40
15%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
25
9%
Samo stranac
68
25%

Ukupno glasova: 268

AVNOJ
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la AVNOJ » 28 okt 2023, 18:32

Osttribine je napisao/la:
28 okt 2023, 17:51
AVNOJ je napisao/la:
28 okt 2023, 17:36
Pa tteren i jeste jedan od uzroka poraza.
A jesi se ti uhvatio tog terena i trazenja opravdanja prvo Penjarandi pa i ostalima, teren je bio los i njima pa su nam spucali 3 komada, a teren je bio loš i u Konjicu pa smo nekako pobijedili. Igra je bila losa i to treba priznati, imamo sada vremena do nedelje se spremiti i nahajcati na Borac, mozda ce ovaj poraz malo umanjiti posjetu ali ne drasticno nadam se.
Nisam ja igrao pa da fražim opravdanje. Napisao sam jedan od uzroka što je i trener spomenuo. Imam puno pojerenje u Rožmana i njegov sud.
Što se tiče i Penerande ponovo ne plačam ga ja i bolo me tuki. Ko god očekuje da če na ovim livadama tima Gornji Vakuf, Doboj on pokazati nešto i za vrijeme koje je proveo na terenu taj veze o nogometu nema.
Tačno ovde ima pojedinaca koji jedva čekaju kiks pa da se upale i počnu srrati.
Protiv želje i zrinskog prekucali sve, fudbalska rapsodija....sad odjednom panjevi.

Pojedinačno o igračima sta ste sve pisali bolje ništa i ne reći.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 28 okt 2023, 18:37

Mulalić ne smije primirisati terenu, momak je čista katastrofa. Ćataković takođe totalno beskoristan na terenu.

Nzm puno posla je na Rožmanu, ako se želi ostati u borbi za titulu Borac se MORA dobiti narednu, svaki ostali ishod znači the end borbe za titulu.

Ovaj meč je samo pokazatelj da na zimu nije dovoljno 1-2 igrača dovesti. Mora će se bar 3 igrača plus golman dovesti

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 28 okt 2023, 18:41

Rijesice se Rozman sigurno puno igraca. Na neke se nisu u stanju osloniti zbog povreda,neki daju 2 posto i nisu za Sarajeva,bice fina cistka na zimu

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 28 okt 2023, 18:46

Daj ljudi o cemu pricate?Penarandu da stavis na Anfield on potrcati ne moze,tj nece jer je lik u glavi zavrsio sa ozbiljnim fudbalom.On nikad nece odigrati dobre utakmice u kontinuitetu,nikad nece igrati u prvi 11 i nikad ga necemo prodati.Samo bezveze dajemo pare i uzimamo mjesto strancu koji bi ozbiljnu razliku pravio.Od milijardu krila koji bi prekucali ovu ligu mi doveli ovog dizelasa koji se nesto vrti sa loptom.Pa ovo moze i Bodul raditi i Husejinovic,nista slabiji majstori nisu a motorika tu negdje.
Necemo sad zamazivati oci i zivjeti u laznim nadama i zabludama.Bolje iskreno reci,i vi znate da je tako ali opet nesto branite igraca koji nista ne doprinosi a rekordnu cifru uzima.

Teren je bio los ali ni to ne moze biti opravdanje.I za njih je los koliko i za nas pa su nam 3 zabili.To je u rangu onoga "It was raining a bit today" sto je onaj Arsenalov rekao.Moze biti jedan fakor ali izgovor nikako.
Zadnja izmjena: NajvecaRadosti, dana/u 28 okt 2023, 18:47, ukupno mijenjano 1 put.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 28 okt 2023, 18:47

tabba77 je napisao/la:
28 okt 2023, 15:34
donDondon je napisao/la:
28 okt 2023, 15:25
tabba77 je napisao/la:
28 okt 2023, 15:22
Hoćemo li Husrefa? Miševi izašli iz rupa. Poraz je sastavni dio igre, ljudi nas ubili igrom, zalaganjem. Slijedeci je Borac, svi na Koševo.
Ma nije problem izgubiti kao što kazes sastavni dio igre ali da izgubis od zrinje borca...
Ili ako je kakvo iznenadjene da napadas da lopta neće u gol i izgubis
Sve je to za ljude
Ali da nemaš šuta kako treba gdje tvoj jedan igrac košta kao cijela protivnička ekipa e tu je nas problem,gubimo gdje ne bi smjeli
Ma znam, i meni je krivo sto smo izgubili, pogotovo sto smo na kraju 3 komada primili. Nije da nismo bili zreli ali je opet puno. Koliko god mi pričali za Jagodica da je kladioničar, alkos i šta sve ne, čovjek zna igrati protiv velikih ekipa. Definitivno greška Rožmana sa trojicom pozadi početi utakmicu. Ali to nije razlog da se psuje i tjera svako od ovih igrača a i sam Rožman. Ja iskreno ne očekujem titulu ove godine pored Borca i Zrinjskog, zato možda malo objektivnije gledam na sve ovo. Ova godina treba da bude tranzicijska, pripremati ekipu za CL.
Ma meni nista nije jasno
Samo znam da svake sezone sigg izgubim po 6 mjeseci zivota od nerviranja
Al ajde sad propisati krv protiv borca i ići na minus 3
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 28 okt 2023, 18:53

Ma Penaranda je mentalno na nivou lika koji sa tekme reprezentacije ode na termin s rajom koja ima 40 godina i 20 kg viska. Pa uzme loptu i ne da ne nikom, ne smatra saigrace ravnopravnim za svoj nivo. On vjerovatno u glavi konta, sta cu ja nekom Mustaficu davat loptu. To se dalo vidjet protiv Zrinje kad naruzi Durakovica kao dijete jer mu nije dao loptu gdje je on zamislio.
GRMI SA SJEVERA!
1946

Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 28 okt 2023, 18:58

Bogme imai do Rožmana, nama je sredina bila užasna pogotovo u prvom. Julardžija i Mustafić ništa.
Izgubili smo taman koliko smo i zaslužili.
Okrenuti se sljedećoj utakmici na Koševu, ovo je iza nas.
Koševo Zapad

skank
Kontakt:

Post Postao/la skank » 28 okt 2023, 19:02

napoleon72 je napisao/la:
28 okt 2023, 18:53
Ma Penaranda je mentalno na nivou lika koji sa tekme reprezentacije ode na termin s rajom koja ima 40 godina i 20 kg viska. Pa uzme loptu i ne da ne nikom, ne smatra saigrace ravnopravnim za svoj nivo. On vjerovatno u glavi konta, sta cu ja nekom Mustaficu davat loptu. To se dalo vidjet protiv Zrinje kad naruzi Durakovica kao dijete jer mu nije dao loptu gdje je on zamislio.
Raja pise “Penaranda je nivo spanske lige, klasa iznad ove lige bla bla”. Fazon je da je on to mozda bio, ali vise nije, jer da jest igrao bi onda i dalje u spanskoj ligi a ne u premijer ligi BiH. Nije doso ovdje da igra sigurno iz zezancije, nego zato sto ne moze bolje. On je jarane tacno nivo lige u kojoj i igra, a to je premijer liga BiH.

Pitarsam

Post Postao/la Pitarsam » 28 okt 2023, 19:07

1)Teren težak za naše velemajstore?!Hmmm.
Je li ono bijaše ne tako davno da nam dodje
Francuska u goste na Grbavici,pa na po onoj blatusi do
članaka uvališe nekoliko komada,a mi ni jedan?!
Još bila priča da su teren namjerno posipali vodom.
2)Ne znam kako i koliko Pena radi na treninzima.
Ali jedinu dobru partiju je pruzio protiv Zrinjskog.
Razlog?
Pa bio je uparen sa Brazilcem.Ista škola fudbala,isto
Razmišljanje u pokretu i igri.
Rozman ih poslije te tekme nije ni jednom vise
upario.Možda čovjek voli totalni fudbal,a ne sambu.
Hebiga🙋
Mi smo Pitari,najaci smo najaci!

👉Ubica Mitomana i Botova😎

NisamIsmirMirvic
Kontakt:

Post Postao/la NisamIsmirMirvic » 28 okt 2023, 19:19

mosarajvosa83 je napisao/la:
28 okt 2023, 18:20
NisamIsmirMirvic je napisao/la:
28 okt 2023, 18:16
Debakl, bolan poraz, za koji je prvenstveno Rozman kriv, kako sam vec pisao. Vlado ga je jednostavno napravio budalom i to je sve.

Ja mislim da su neki poprilicno nerealni. Titula je nemoguca ove sezone. Ja sam to govorio i kad smo svi u euforiji bili, znaci ne pricam sad jer nas je Sloga natamburala. Zrinjski i Borac, to su prva dva mjesta na tabeli. Ovo je jasno od prvog kola. Mi mozemo biti treci ove sezone i to je to. Prvo radi fudbalskih, drugo radi nefudbalskih stvari.

Najbitnije je pustiti Rozmana da radi, ne mijenjati nista, dati mu odrijesene ruke. Tek nakon sto prodje vise pripremnih ciklusa i odradi nekoliko prelaznih rokova, ce mu se moci suditi. Do tad, bice itekakvih oscilacija i blamaza.
Isto sam pisao,nismo nikakvi kandidati jer politicka je igra. Borac je bio prvak tj srbi pa Zrinjski 2 puta hrvati da vidimo sta su bosnje iz savez ai Vico kriminalac spremili za nadolazece sez9ne.
Ljudi jednostavno ne mogu da se pomire s nekim stvarima. OK ovo danas je cist poraz i nema sta, ali ja sam nedavno ovdje pisao i racunao koliko bodova su sudije donijele Borcu. Znaci svako kolo su ljudi pogurani, to ne mozes stic i dzaba. Zrinjski, imao sudije ili ne, je odskocio puno od ove lige. Na stranu politika, to je fakt. Pa jbt sa Aston Villom se drze, dobiju AZ, Legiju nadigraju.

Hajmo malo realnosti. Ja nisam nikakav pesimista, nego ovo cisto govorim jer smatram da se treba skinuti pritisak s igraca i Rozmana, pa i kluba cijelog. Raja je bas nerealna. Na kraju bi se mogle traziti glave, a prosta cinjenica je da mi ovakvi trenutno ne mozemo preskociti ove dvije navedene ekipe, sto iz fudbalskih sto iz nefudbalskih razloga.

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 28 okt 2023, 19:19

Ne može se od Penarande očekivati da uđe u 60oj minuti na neprirodnu poziciju, na užasan teren i napravi čudo a oko njega se svi vuku ko prebijene mačke, kapiten namjerno griješi itd

Benkara21
Kontakt:

Post Postao/la Benkara21 » 28 okt 2023, 19:21

Rožman od mene ima podršku i ako 10 poraza uveže.
Klasa od trenera.
Yugoslavia: ★★
Bosnia&Herzegovina League: ★★★★★
Bosnia&Herzegovina Cup: ★★★★★★★★
Super Cup: ★
18.05.2019. 🏆

SHZ82
Kontakt:

Post Postao/la SHZ82 » 28 okt 2023, 19:24

sta ba pjenite,pa nas pad u igri ocekuje i sad je pitanje sta cemo izvuci do kraja jeseni i to ke sasvim normalno
Imamo povrede, neki igraci su na limitu i nemogu ispuniti zahtjeve trenera.
Sad se treba okrenuti Borcu, dobiti tu utakmicu i odrzati taj zaostatak do kraja polusezone.
Na zimu ce doci 3-4 igraca po mjeri Rozmana i bit ce to super. Nama priorotet treba biti Europa i tamo da se potucemo za grupe ako nam se slozi zdrijeb.
Tako da momci glave gore i u slijedecoj utakmici jos jace

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 28 okt 2023, 19:25

Podrška svima. Na ovoj utakmici treba dobre pouke izvuci. ABD protiv borca da gori sve
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 28 okt 2023, 19:25

Ma znali smo svi šta dovodimo, i Mirvić je sigurno znao(valjda nije toliko glup da je kontao da će Penaranda biti onaj igrač iz Granade), i ja sam siguran da je i doveden eto čisto onako, marketinški i da se malo kur.čimo njegovim imenom i parama koje smo dali, ono u fazonu može nam se, a ne da nas nešto unaprijedi i ne do bog da ga prodamo pa i zaradimo šta.

Od njega nema ništa, lik nema produkcije nikakve, osim tog penala sa Zrinjskim gdje je čini mi se Zlomislić ispao glup sve ostalo bez učinka, a ima već minuta pofino, nije malo. Tu je problem taj što si ti reko, on je u glavi mrtav igrač. Lik i dalje misli da je Ronaldo i neće uopšte da gleda na saigrače kao saigrače nego konta vidi sa kakvim ja levatima igram, ko kad neki što trenira lopte dođe na rekreaciju sa amaterima pa se zajebava i melja je do sabaha.

Svaki prijem lopte u njega je nekakvo okretanje oko ose, fintiranje, i ne gleda uopšte raspored saigrača i može li kome kakav pas dati, ja stvarno ne znam šta se u njega u glavi dešava, al ovo je živa katastrofa, odnos prema saigračima ne postoji. Lik igra sam za sebe, ne **** nikog ni 2 posto. Da je i kao takav makar u stanju da predribla 4 5 igrača i zabije nam gol, al ni to ništa, na prvi jači kontakt odmah pada i valja se po terenu, jednostavno bačene pare u bunar i zdravo.

Probati nekako dogovoriti neki raskid saradnje da nas ne odere puno ako je ikako moguće i završiti s njim, naći konačno nekog normalnog stranca koji nije bio u nebesima pa sad oživljava karijeru, nego ovakve ko Renan i Kyeremeh koji su željni dokazivanja i igre. Od ovih bivših zvijezda nema ništa.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

bordospartanac
Kontakt:

Post Postao/la bordospartanac » 28 okt 2023, 19:33

Nema vremena za razocarenje niti ga zelim.
Sasvim sam siguran da cemo samo jaci izaci iz ovakve utakmice. Bice lijepo opet vidjeti fino popunjen stadion sljedecu utakmicu, i proslaviti pobjedu akobogda.

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 28 okt 2023, 19:34

bodi123 je napisao/la:
28 okt 2023, 19:25
Ma znali smo svi šta dovodimo, i Mirvić je sigurno znao(valjda nije toliko glup da je kontao da će Penaranda biti onaj igrač iz Granade), i ja sam siguran da je i doveden eto čisto onako, marketinški i da se malo kur.čimo njegovim imenom i parama koje smo dali, ono u fazonu može nam se, a ne da nas nešto unaprijedi i ne do bog da ga prodamo pa i zaradimo šta.

Od njega nema ništa, lik nema produkcije nikakve, osim tog penala sa Zrinjskim gdje je čini mi se Zlomislić ispao glup sve ostalo bez učinka, a ima već minuta pofino, nije malo. Tu je problem taj što si ti reko, on je u glavi mrtav igrač. Lik i dalje misli da je Ronaldo i neće uopšte da gleda na saigrače kao saigrače nego konta vidi sa kakvim ja levatima igram, ko kad neki što trenira lopte dođe na rekreaciju sa amaterima pa se zajebava i melja je do sabaha.

Svaki prijem lopte u njega je nekakvo okretanje oko ose, fintiranje, i ne gleda uopšte raspored saigrača i može li kome kakav pas dati, ja stvarno ne znam šta se u njega u glavi dešava, al ovo je živa katastrofa, odnos prema saigračima ne postoji. Lik igra sam za sebe, ne **** nikog ni 2 posto. Da je i kao takav makar u stanju da predribla 4 5 igrača i zabije nam gol, al ni to ništa, na prvi jači kontakt odmah pada i valja se po terenu, jednostavno bačene pare u bunar i zdravo.

Probati nekako dogovoriti neki raskid saradnje da nas ne odere puno ako je ikako moguće i završiti s njim, naći konačno nekog normalnog stranca koji nije bio u nebesima pa sad oživljava karijeru, nego ovakve ko Renan i Kyeremeh koji su željni dokazivanja i igre. Od ovih bivših zvijezda nema ništa.
:clap: :thumbup:
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 28 okt 2023, 19:38

Ja ovoj ekipi ne zamjeram ništa previše. Da je bruka izgubiti 3:0 od Sloge, to da, ali nije to baš toliko strašno. Ova me je ekipa s trenerom obradovala dosta puta u zadnjih nekoliko mjeseci, kako rezultatima, tako igrom i atmosferom. Dobili smo Zrinjski, derbi, nesretno izgubili od Širokog, pokradeni u Banja Luci itd. Vidio sam jedan veliki pomak u odnosu na ranije i ne treba biti supaak i sad sve to ukaljati. Ponavljam, toliko sam bio sretan nakon navedenih rezultata, tako da im ovo opraštam.

Ja svakako danas nisam bio previše radostan pred tekmu, kao da sam predosjetio. Čim sam vidio prvih 20 minuta, bio sam uvjeren da ne možemo do pobjede. Ne trebaju posebni razlozi, treba samo priznati da su nas ljudi satrali igrom, pristupom, motivacijom i ostalim stvarima. Jaki u duelima, dominantni u skokovima, par fimih akcija su imali, tako da su zasluženo uzeli.
S naše strane, ovo je bila jedna od onih mukotrpnih tekmi, gdje sve izgleda ogavno. Bilo je i Rožmanovih grešaka od početka, ali na dosta igrača nije mogao računati.

Poraz u lošem trenutku, ali sigurno dobar šamar za budućnost. Trznuće se oni svi sigurno, od trenera do igrača. Sada se dobro spremiti za Borac, molim Boga da se dosta igrača oporavi i da uzmemo ciganiju na Koševu uz dominantnu i pametnu igru. Nastaviti fino s ovim projektom, napredovati iz treninga u trening i nema zime. Podrška Rožmanu i ekipi!

bordospartanac
Kontakt:

Post Postao/la bordospartanac » 28 okt 2023, 19:43

GalileoGalilei je napisao/la:
28 okt 2023, 19:38
Ja ovoj ekipi ne zamjeram ništa previše. Da je bruka izgubiti 3:0 od Sloge, to da, ali nije to baš toliko strašno. Ova me je ekipa s trenerom obradovala dosta puta u zadnjih nekoliko mjeseci, kako rezultatima, tako igrom i atmosferom. Dobili smo Zrinjski, derbi, nesretno izgubili od Širokog, pokradeni u Banja Luci itd. Vidio sam jedan veliki pomak u odnosu na ranije i ne treba biti supaak i sad sve to ukaljati. Ponavljam, toliko sam bio sretan nakon navedenih rezultata, tako da im ovo opraštam.

Ja svakako danas nisam bio previše radostan pred tekmu, kao da sam predosjetio. Čim sam vidio prvih 20 minuta, bio sam uvjeren da ne možemo do pobjede. Ne trebaju posebni razlozi, treba samo priznati da su nas ljudi satrali igrom, pristupom, motivacijom i ostalim stvarima. Jaki u duelima, dominantni u skokovima, par fimih akcija su imali, tako da su zasluženo uzeli.
S naše strane, ovo je bila jedna od onih mukotrpnih tekmi, gdje sve izgleda ogavno. Bilo je i Rožmanovih grešaka od početka, ali na dosta igrača nije mogao računati.

Poraz u lošem trenutku, ali sigurno dobar šamar za budućnost. Trznuće se oni svi sigurno, od trenera do igrača. Sada se dobro spremiti za Borac, molim Boga da se dosta igrača oporavi i da uzmemo ciganiju na Koševu uz dominantnu i pametnu igru. Nastaviti fino s ovim projektom, napredovati iz treninga u trening i nema zime. Podrška Rožmanu i ekipi!
:thumbup:

Pitarsam

Post Postao/la Pitarsam » 28 okt 2023, 19:47

Ma vala da se ja pitam ko sto se ne pitam,protiv Borca
bih probao sa 3 gare pa nek ide sve u 3 lijepe.
Svi su stranci,skupa pojačanja,Borac bez sudija nije šta .
Pa eto lopte eto igrališta majstori.
Treba nam pobjeda pa uprite.
Sa domaćim bezvoljnim limitiranim kadrom- tesko!
Mi smo Pitari,najaci smo najaci!

👉Ubica Mitomana i Botova😎

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Aduka87, Bejker, Bing [Bot], Djulboni, Tatamata1946, THEC, USB, Vanja8, Venom i 57 gostiju.