Ligue 1

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

Može li ekipa Nice izdržati ovaj tempo i plasirati se u Ligu Prvaka?

1. Da
42
52%
2. Ne
39
48%

Ukupno glasova: 81

polga
Kontakt:

Re: Francuska liga

Post Postao/la polga » 27 feb 2011, 08:57

Kao Maicon na SP-u, samo sto je ovaj sa mnogo vece daljine.
''Why do you think your moves are so grand and noble and I'm always the idiot piece of shit!''

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 03 mar 2011, 01:33

Nakon Nice, u polufinale Francuskog kupa plasirali su se i nogometaši Lillea, PSG-a i Angersa. Parižani su nakon produžetaka slavili protiv Le Mansa, Lille je prolaz izborio preko Lorienta izvođenjem jedanaesteraca, a Angers je bio uvjerljiv protiv Chamberyja.

Prošlogodišnji pobjednik Francuskog kupa, PSG, plasman među četiri najbolje ekipe izborio je nakon produžetaka. Parižani su Le Mans, vodeću momčad francuske druge lige, svladali s 2:0 u zanimljivoj utakmici na kojoj su pokazana dva crvena kartona. U regularnom dijelu utakmice nije bilo pogodaka niti na jednoj strani, premda su obje ekipe imale nekoliko dobrih prilika.

Prije isteka 90. minute i PSG i Le Mans ostali su s igračem manje, najprije je isključen PSG-ov Zoumana Camara, a potom i Mamadou Wague iz Le Mansa. Prvi pogodak na utakmici pao je tek u drugom produžetku, u 109. minuti kada su domaći poveli preko Neeskensa Kebana. Osam minuta kasnije Jean Christophe Bahebeck povisuje na 2:0, te potvrđuje prolaz PSG-a.

U jedinom četvrtfinalnom dvoboju gdje su se sučelila dva prvoligaša, Lille je tek nakon izvođenja jedanaesteraca došao do pobjede protiv Lorienta, osmoplasirane momčadi francuskog prvenstva. Utakmica je bila vrlo čvrsta, bez previše prilika na obje strane.

Golova nije bilo nakon prvih 90 minuta, a mreže se nisu tresle niti nakon 30 minuta produžetaka. Gostujući nogometaši od 64. minute morali su igrati s igračem manje kada im je isključen Bruno Ecuele Manga iz Gabona nakon drugog žutog kartona na susretu. Lille je realizirao svih pet jedanaesteraca, a pobjednički je bio djelo Edena Hazarda. Za Lorient promašio je jedino Arnold Mvuemba, te je konačan rezultat bio 5:3.

Polufinale je izborio i Angers, momčad iz druge francuske lige. Angers je gostovao kod Chamberyja koji trenutno igra u petom razredu francuskog nogometa, a ove sezone u Kupu izbacili su prvoligaše Monaco, Brest i Sochaux. Ipak, dalje nisu mogli jer su gosti uvjerljivo slavili s 3:0.

Mreže su mirovale sve do pred kraj prvog poluvremena, no tada gol za Angers postiže Henry Saivet. U nastavku susreta gosti zabijaju još dva pogotka, te rješavaju sve dvojbe oko putnika u polufinale. U 62. minuti na 2:0 povećava Sebastien Renouard, a za konačnih 3:0 i potvrdu prolaska gol postiže Argentinac Diego Gomez.

Francuski kup, četvrtfinale:
PSG - Le Mans 0:0 (2:0)
Lille - Lorient 0:0 (5:3)
Chambery - Angers 0:3
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 05 mar 2011, 21:44

Koji ocaj od kola danas u Francuskoj.3 gola u 6 utakmica a i na Auxerre-PSG je skoro poluvreme 0:0. :roll: :roll: :lol: :lol:
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 06 mar 2011, 23:31

Frau za veliku pobjedu Lillea...

gledao sam posljednjih pola sata samo...al mislim da je zasluzena pobjeda,po onome sto sam vidio za to kratko vrijeme :P

majstorski gol fraua,nema sta 8-) ...

3 super vazna bod za lile 8-) izjednaceni su na vrhu sa rennesom..dok su i marseilie,lyon i psg vrlo blizu...bice zanimljivo do samoga kraja...
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

polga
Kontakt:

Post Postao/la polga » 06 mar 2011, 23:57

sarajlija89 je napisao/la:Frau za veliku pobjedu Lillea...

gledao sam posljednjih pola sata samo...al mislim da je zasluzena pobjeda,po onome sto sam vidio za to kratko vrijeme :P

majstorski gol fraua,nema sta 8-) ...

3 super vazna bod za lile 8-) izjednaceni su na vrhu sa rennesom..dok su i marseilie,lyon i psg vrlo blizu...bice zanimljivo do samoga kraja...

Ako si gledao zadnjih pola sata, onda si garant propustio vidjeti golcinu Hazarda, ljevicom sa 25-30 metara, za vodstvo Lillea od 1:0.

Preporucujem ti da pogledas ;)
''Why do you think your moves are so grand and noble and I'm always the idiot piece of shit!''

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 06 mar 2011, 23:58

Pogledacu highlightse...

:)

a to ti zbog hazarda gledas tekmu :P :P znam Lpool ga zeli hehe :P
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

polga
Kontakt:

Post Postao/la polga » 06 mar 2011, 23:59

Ma i ne gledam toliko zbog njega, koliko gledam zbog atraktivne i sjajne igre Lillea.

Ne nadam se, iskreno, da bi Hazard mogao preci u Liverpool, ali volim ga gledati kako igra, to je sigurno.

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 07 mar 2011, 00:02

Dobar je lille...volio bih da uzmu titulu 8-) 8-)

Igraju dobar fudbal stvarno,kvalitetna ekipa...mada su protiv nantesa i lorienta u kupu dva puta po 0-0 igrali i jedva na penale prosli....

U principu,francuska liga je neatraktivna..al eto...moze se pogledat neka tekma...

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 07 mar 2011, 00:39

Mene je Rennes oduševio ove sezone. Svake sezone prodaju glavne igrače, ali su stalno u gronjem dijelu. Volio bih da oni uzmu, mada čisto sumnjam u to. Antonetti je napravio sjajnu klapu od ovih klinaca i umnogome me podsjećaju na BVB (ne baš igrom :mrgreen: ).
Der Mann für die entscheidenden Tore.

warden
Kontakt:

Post Postao/la warden » 12 mar 2011, 15:44

IO SONO INTERISTA
Non ha senso per me ..la mia vita senza te..!
il cuore della nord batte dentro di me ...ale ale
e era iniseme .. corniamo il sogno !!!

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 13 mar 2011, 21:45

sarajlija89 je napisao/la:Dobar je lille...volio bih da uzmu titulu 8-) 8-)

Igraju dobar fudbal stvarno,kvalitetna ekipa...mada su protiv nantesa i lorienta u kupu dva puta po 0-0 igrali i jedva na penale prosli....

U principu,francuska liga je neatraktivna..al eto...moze se pogledat neka tekma...
Iskreno Italijani su 100 puta dosadniji sa onim izblajhanim zvjedicama.Ako vec pises o atrakciji. ;)
Francuska liga je mnogo napetija i atraktivnija od Italijana,jer vec u 20-25 kolu recimo znas da Juventus nece vidjeti LP- ija.Do kod Francuza ta neizvjesnost ide do samog kraja.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 14 mar 2011, 08:48

Pa i ja već sad znam da Arles neće opstati. ;)
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 14 mar 2011, 15:25

Monolog je napisao/la:Pa i ja već sad znam da Arles neće opstati. ;)
To se znalo i pre pocetka sezone,rekao sam ja to.
Takodje sam rekao da ko ne pobedi u Arlesu ne bi trebao da razmislja o tituli,i tako i bi i Lille i Marseille i Rennes su pobedili jedino je Lyon poprilicno glupo odigrao i samo 1:1 ako se ne varam.

Ammare
Kontakt:

Post Postao/la Ammare » 17 mar 2011, 15:32

Hajde jedno pitanje da vidim zna li iko. Kako nabaviti kartu za utakmicu PSG. Interesuje me ova sto ce biti sredinom maja izmedju PSGa i Nancy-ja na Parku princeva. Vidio sam da se moze kupiti preko stranice direktno! Da li ju je moguce kupiti na pred utakmicu, dan-dva?
Allez

Arnel.S
Kontakt:

Post Postao/la Arnel.S » 21 mar 2011, 05:02

Lyon ove godine do sezone :)

Rizah
Kontakt:

Post Postao/la Rizah » 21 mar 2011, 10:33

Ammare je napisao/la:Hajde jedno pitanje da vidim zna li iko. Kako nabaviti kartu za utakmicu PSG. Interesuje me ova sto ce biti sredinom maja izmedju PSGa i Nancy-ja na Parku princeva. Vidio sam da se moze kupiti preko stranice direktno! Da li ju je moguce kupiti na pred utakmicu, dan-dva?
Naravno da možeš.
Ali govorim po iskustvu iz drugog kluba. Živim u Sochaux i ( razlika jeste ogromna između ova dva kluba) nabavljam karte nekad prije utakmice, nekad poslije. Svaki klub ima u svojim prostorijama prodavnicu karti, znači ne mislim na dan utakmice, nego na prodavnicu kluba sa klubskim transparentima. Tu će te obično dočekati dvije djevojke, te karte se puštaju u prodaju sedam dana prije utakmice.
A možeš kupiti i karte na dan utakmice, u klubskim kioscima ali će ti red biti veliki.
Kažeš:
- Bonjour
- Cava
- Un tiket
Ona će te šokirati cifrom, ali ćeš platiti. Najbolje je da se praviš da imaš ispod 18 godina, jer ti je karta duplo jeftinija.
- Onda kažeš merci i avoar i to je to ;)
There got to be something for Liverpool big number nine ...

Ammare
Kontakt:

Post Postao/la Ammare » 22 mar 2011, 13:22

Rizah je napisao/la:
Ammare je napisao/la:Hajde jedno pitanje da vidim zna li iko. Kako nabaviti kartu za utakmicu PSG. Interesuje me ova sto ce biti sredinom maja izmedju PSGa i Nancy-ja na Parku princeva. Vidio sam da se moze kupiti preko stranice direktno! Da li ju je moguce kupiti na pred utakmicu, dan-dva?
Naravno da možeš.
Ali govorim po iskustvu iz drugog kluba. Živim u Sochaux i ( razlika jeste ogromna između ova dva kluba) nabavljam karte nekad prije utakmice, nekad poslije. Svaki klub ima u svojim prostorijama prodavnicu karti, znači ne mislim na dan utakmice, nego na prodavnicu kluba sa klubskim transparentima. Tu će te obično dočekati dvije djevojke, te karte se puštaju u prodaju sedam dana prije utakmice.
A možeš kupiti i karte na dan utakmice, u klubskim kioscima ali će ti red biti veliki.
Kažeš:
- Bonjour
- Cava
- Un tiket
Ona će te šokirati cifrom, ali ćeš platiti. Najbolje je da se praviš da imaš ispod 18 godina, jer ti je karta duplo jeftinija.
- Onda kažeš merci i avoar i to je to ;)
Ok hvala ti puno. Mislim da mi nece biti problem uzeti kartu, jer onako utakmica pada na radni dan, pa sumnjam da ce biti rasprodate.
Samo tesko cu ja moci to izmajmunisati da sam mladji od 18, ipak mi je 25 :) Mogu li slucajno nekog drugog poslati da mi kupi? Mislim, da na kartama pisu osnovni podaci osobe koja ju je kupila? Ili grijesim.
Allez

Rizah
Kontakt:

Post Postao/la Rizah » 22 mar 2011, 13:32

Ne pišu jarane, tako da te zbog toga ne treba biti strah. Međutim, prije ulaska na stadion te pretresaju i pregledaju ti kartu, tako da će te svakako tad otkriti. Ako i izgledaš kao osoba koja ima 25 godina onda si nadrljao.
Zato kupi kartu odgovarajući svojim godinama ( kontao sam da si mlađi ) pa da nemaš nikakvih problema.
Nipošto ne idi sa nekom kapom ili duksericom sa kapuljačom na stadion, ponesi pasoš i nikakav metalni predmet ne nosi sa sobom, po potrebi čak i sat ostavi kod kuće.
Znači pare ( da kupiš sendvić, hot dog, sok ... ), mobitel ( u slučaju da se izgubiš ) i pasoš.
Pušim, pa sam nosio sa sobom i cigare, znači nije zabranjeno pušenje.
Ako nosiš kapuljaču misliće da si jedan od hulgana, pa će te dobro pregledati i postavljati ti pitanja ( a predpostavljam da ne znaš jezik ).
Ko god te šta bude pitao ti samo reci Ž TURIST :D najlakše je tako ;)
Moraćeš prolaziti kroz detektor za metal, pa zato opet da ne bi puno objašnjavao nemoj nositi nikakav metalni predmet sa sobom.
There got to be something for Liverpool big number nine ...

Ammare
Kontakt:

Post Postao/la Ammare » 22 mar 2011, 16:38

Odlicno. Dobro si mi dao ova uputstva. Je parle francais un peu. Tako da bih mozda znao i odgovoriti na koje pitanje. :D
Kontao sam otici i na tekmu Valenncienes- Sochaux, pa se mozda i vidimo ;) On je 24 aprila!
Ziv bio.
Allez

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 22 mar 2011, 16:40

Ma lako ces doci ti do karata za Park Princeva,tu je poslednjih godinu dana mozda i najlakse doci do karti,posto navijacke grupe bojkotuju tribinu,tako da je uvek bar 40% stadiona prazno.

Odgovori

Natrag na “Ligue 1”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.