Manchester United FC - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88
Re: FC Manchester United
Ako se Hargreaves vrati do kraja sezone i dokaze da moze igrat (znaci odradi nekoliko cijelih utakmica), treba mu produzit ugovor za jednu godinu po principu "pay as you play". Znaci koliko igra, toliko i dobije place. Jer bila bi steta da napusti klub dok konacno ozdravi.
Ipak moram priznat da mislim da se on nikad nece vratit. Vidjeli ste ove sezone kad je igrao 5 minuta i odma povrijedjen. Tuzno gledat.
Ipak moram priznat da mislim da se on nikad nece vratit. Vidjeli ste ove sezone kad je igrao 5 minuta i odma povrijedjen. Tuzno gledat.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
- Slatinash_7
- Kontakt:
Ako ima ikakve veze onda bi to po meni bio novi sponzor ili tako nesto.Eventualno simbol moci seika ili auto od nekog od igraca koji se spominje u kontekstu Uniteda pa da smo vec finisirali stvar.
Iznenadi nas
Iznenadi nas

Slatina Bog i batina
Fukare Slatina i Modra blatina
Fukare Slatina i Modra blatina
Evo zvanicno protiv arapa u polufinalu. To je barem garancija da ce Ferguson stavit najjacu ekipu. Sjecam se da je stavtio sve najbolje protiv njih i u liga kupu, a protiv Evertona u FA kupu u polufinalu prije par godina, stavio likove poput Welbecka koji je tad jos bio junior. Samo hrabro, i idemo po domaci double. Treble cuvamo za sljedecu sezonu. 

Nisam nigdje napis'o da igrac mora igrati cijelu karijeru u jednom klubu da bi bio legenda.Thunderstruck je napisao/la:@Valencia
On je racionalan, a likovi kao Gigs su LEGENDE. Dakle, Runi nije smece, nije ni legenda, on je racionalan covjekHoćeš da kažeš da je osnovni uslov da neko bude legenda nekog kluba jeste da u tom klubu provede cijelu karijeru?Time je pokaz'o da je dobar navijac Atletika, ali ne i legenda, jer da je legenda, ne bi ni is'o iz Atletika.![]()
To nije tačno.
Po mojim kriterijima, igrac mora biti odan klubu sve dok ga klub zeli da bi bio legenda. Ako klub napusti radi nekih licnih (sportski i novcani) ambicija, kako onda moze biti legenda!?? Mozda moze biti pragmaticna (karijerista/materijalista) legenda

Da li je Alesandro Nesta legenda Lacija!? Po mojim kriterijima nije. Igr'o je za tim iz samog vrha Serie A, bio je bogat covjek, ali je iz pragmaticnih razloga pres'o u redove velikog rivala. Tipicni primjer karijeriste. Sigurno jeste legenda Milana, ali Lacija sigurno nije. Vjerujem da i Lacijali ovako razmisljaju.
Primjer legende je Toti.
Bufon i Nedved su legende Juventusa. Del Piero je legenda Juventusa. Svoju odanost su pokazali igrama u drugoj ligi. Ibrahimovic ili Kanavaro su pali na tom testu.
Za ove manje klubove vaze neka druga pravila. Al' ipak ne moze neki igrac biti legenda ako poleti za parama i uspjehom nakon 2-3 sezone u svom maticnom klubu. Jednostavno ne moze. Da bi post'o legenda, mora se dokazati odanost klubu, mora se dati puno toga sa ljudske i (naravno) igracke strane.
Zidan, Ronaldo i Figo su igracke legende Juventusa, Mancestera i Barselone, ali ljudske sigurno nisu. Oni se ne mogu porediti sa Bufonom, Gigsom ili Pujolom. To je jednostavno neuporedivo. Prva trojica su karijeristi/materijalisti, a druga trojica vojnici svojih klubova.
Poenta je da moras biti kompletna licnost da bi bio prava legenda. Ako si iskljucivo igracka legenda, onda tu nesto fali, onda si legenda sa mrljom

Neko je spomen'o Dzeku i Muharemovica. Zar to neko Dzeku smatra legendom Zelje

Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.
Ja sam to spomenuo. Nećeš ti određivat ko je legenda Želje ni to jel Željo treba imat legende. Da si našao za shodno da nekad pogledaš neku domaću utakmicu onda bi imao za pravo da komentarišeš našu ligu, ovako si potpuno neozbiljan sagovornik na tu temu. Čuj cirkus Kolorado, tvoji postovi su godinama cirkus Kolorado... pihValencia je napisao/la:Nisam nigdje napis'o da igrac mora igrati cijelu karijeru u jednom klubu da bi bio legenda.Thunderstruck je napisao/la:@Valencia
On je racionalan, a likovi kao Gigs su LEGENDE. Dakle, Runi nije smece, nije ni legenda, on je racionalan covjekHoćeš da kažeš da je osnovni uslov da neko bude legenda nekog kluba jeste da u tom klubu provede cijelu karijeru?Time je pokaz'o da je dobar navijac Atletika, ali ne i legenda, jer da je legenda, ne bi ni is'o iz Atletika.![]()
To nije tačno.
Po mojim kriterijima, igrac mora biti odan klubu sve dok ga klub zeli da bi bio legenda. Ako klub napusti radi nekih licnih (sportski i novcani) ambicija, kako onda moze biti legenda!?? Mozda moze biti pragmaticna (karijerista/materijalista) legenda.
Da li je Alesandro Nesta legenda Lacija!? Po mojim kriterijima nije. Igr'o je za tim iz samog vrha Serie A, bio je bogat covjek, ali je iz pragmaticnih razloga pres'o u redove velikog rivala. Tipicni primjer karijeriste. Sigurno jeste legenda Milana, ali Lacija sigurno nije. Vjerujem da i Lacijali ovako razmisljaju.
Primjer legende je Toti.
Bufon i Nedved su legende Juventusa. Del Piero je legenda Juventusa. Svoju odanost su pokazali igrama u drugoj ligi. Ibrahimovic ili Kanavaro su pali na tom testu.
Za ove manje klubove vaze neka druga pravila. Al' ipak ne moze neki igrac biti legenda ako poleti za parama i uspjehom nakon 2-3 sezone u svom maticnom klubu. Jednostavno ne moze. Da bi post'o legenda, mora se dokazati odanost klubu, mora se dati puno toga sa ljudske i (naravno) igracke strane.
Zidan, Ronaldo i Figo su igracke legende Juventusa, Mancestera i Barselone, ali ljudske sigurno nisu. Oni se ne mogu porediti sa Bufonom, Gigsom ili Pujolom. To je jednostavno neuporedivo. Prva trojica su karijeristi/materijalisti, a druga trojica vojnici svojih klubova.
Poenta je da moras biti kompletna licnost da bi bio prava legenda. Ako si iskljucivo igracka legenda, onda tu nesto fali, onda si legenda sa mrljom.
Neko je spomen'o Dzeku i Muharemovica. Zar to neko Dzeku smatra legendom Zelje![]()
!? Nasa liga je poluamaterska, cirkus Kolorado, tu vaze neka sasvim druga pravila. Necemo nas petljati u ovako ozbiljnu pricu
.
Boju dao si nebu i boju dao si moru, ja Želji darujem sebe, sav život i pjesmu ovu!
Glory glory Man United!
Glory glory Man United!

Hahaha gle kako to Fergie kulturno i iskreno odkaci!

There is only one United!!!!
I will never go blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone!MUFC.
-
- Kontakt:
Rooney je najveca legenda Uniteda svih vremena,i najveci igrac od kako postoji fudbal.Stoga ne serite o legendi
Hajd se ne provaljuj.amar_giggs je napisao/la:Rooney je najveca legenda Uniteda svih vremena,i najveci igrac od kako postoji fudbal.Stoga ne serite o legendi
I sta covjek da kaze poslije ovoga?amar_giggs je napisao/la:Rooney je najveca legenda Uniteda svih vremena,i najveci igrac od kako postoji fudbal.Stoga ne serite o legendi

''Why do you think your moves are so grand and noble and I'm always the idiot piece of shit!''
Fakat!Bosco je napisao/la:Hajd se ne provaljuj.amar_giggs je napisao/la:Rooney je najveca legenda Uniteda svih vremena,i najveci igrac od kako postoji fudbal.Stoga ne serite o legendi

There is only one United!!!!
Cucni u cosak i stidi seamar_giggs je napisao/la:Rooney je najveca legenda Uniteda svih vremena,i najveci igrac od kako postoji fudbal.Stoga ne serite o legendi

Ne mogu da vjerujem da je ovo izjavio jedan JUNAJTEDOVAC.
Jos ti u niku fino pise ali dzaba. Sramoto !!!!!!!!
-
- Kontakt:
Ma burazeru ja pratim United duze nego mnogi,koji ovde pisete i vjerujte mi volim ga vise nego oca rodjenog to je nesto najvece.Svaka cast Giggsu,Scholesu,Nevilu,Cantoni,al jedan je Wayne
De ba kad se provali Unitedovac odmah nalijecete na temu,kad se provali neko drugi niko nista zato odj**** sa teme 

"Kažu da sam spavao sa 7 misica svijeta. Ne, to nije tačno, spavao sam sa 4, ostale mi nisu bile zanimljive..." - George Best
Tuzla - Grad koji volim!
Tuzla - Grad koji volim!
To ti ozbiljno? Pa Wayne da je igrao jos 10 godina mogao bi bit na nivou tih igracina. Ali nakon onoga sto je napravio, nece nikad doc na taj nivo. Meni kao osoba uopste nije drag nakon svega sto se desilo. Ali ga moramo zadrzat, jer nemamo para da kupimo igraca takvog kvaliteta i bilo bi previse izgubit i njega nakon Ronalda i Carlita.amar_giggs je napisao/la:Ma burazeru ja pratim United duze nego mnogi,koji ovde pisete i vjerujte mi volim ga vise nego oca rodjenog to je nesto najvece.Svaka cast Giggsu,Scholesu,Nevilu,Cantoni,al jedan je Wayne
- Thunderstruck
- Kontakt:
@Valencia
Kako nisi nigdje rekao kad sam ti gore naveo tvoja dva citata, nisam ja to izmislio?
Daj ba čovječe ne pametuj više tim svojim dugačkim postovima
Spominjao si samo legende pa sad hoćeš da se ko ispraviš pa to razlažeš na ovakve legende, onakve legende... mojne to, znamo da si prepametan
Kako nisi nigdje rekao kad sam ti gore naveo tvoja dva citata, nisam ja to izmislio?
Daj ba čovječe ne pametuj više tim svojim dugačkim postovima

Spominjao si samo legende pa sad hoćeš da se ko ispraviš pa to razlažeš na ovakve legende, onakve legende... mojne to, znamo da si prepametan

"It's hard to believe it's not Scholes, it's Carrick you know..."
- majestic24
- Kontakt:
Thunderstruck je napisao/la:@Valencia
Daj ba čovječe ne pametuj više tim svojim dugačkim postovima![]()
Danas je malo legendi. Evo npr Ronaldo...imao je uspjeh u Unitedu,trofeje,novac,zene...imao je sve,al mu nije bilo dovoljno i otisao je. I sad mi neko pocne pricati kako on treba biti jedna od legendi MUFC. Zbog cega?? Zbog pisljivih 40 golova sto je postigao u jednoj sezoni????
Rooney moze biti legenda. Ok,on voli Everton,sve je to ok. Al reci da je odnos 90%:10% u korist Evertona je smijesno. Posebno zbog toga sto je ljubio grb Uniteda kad im je zabio gol. Dovoljan pokazatelj.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
Kroz tu recenicu nisi shvatio moje misljenje, pa sam ti mor'o napisati malo vise recenicaThunderstruck je napisao/la:@Valencia

Pa naravno, kao sto postoji ovakav i onakav fudbaler, kao sto postoji ovakav i onakav doktor, tako postoje i ovakve i onakve legende. Mora postojati neka kategorizacija, ne mogu se (toliko) razliciti ljudi trpati u isti kos.
Kada covjek ostane bez argumenata, obicno se spusta na licnu razinu

Dzeko legenda Zelje

Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.
-
- Kontakt:
Kao navijac Unteda vezano za Rooneya zelim reci da apsolutno ne vjerujem u novinske natpise, a ako vec on zeli da ide onda tu se nista ne moze uraditi. Ali kada ga je Sir uspio ljetos ubijediti ja licno sumnjam da ce otici. Vezano za legende vrlo ih je malo danas United ima tu staru gardu koje jesu legende kluba i to je to. A Rooney legenda? Nije jos ali ima i vremena i talenta da to postane. Mada ce tesko dostici Velskog majstora, ili Gingera, Nevila to ce biti tesko bilo kome, a da ne pricamo o Bestu i Cantoni. U svakom slucaju uzbudljiva vremena pred Unitedom u utorak LP pa opet PL ma extra. I da nema danas i juce postova hocu ovog igraca ovaj ne valja i tako to, imajte vjere momci BELIVE!!!
- Thunderstruck
- Kontakt:
Učinak se na kraju gleda. Ronaldo je za mene legenda ne zbog tih 40 golova nego zbog 6 sezona i zbog svega dobrog što je dao za United dok je tu igrao. A dao je puno.majestic24 je napisao/la:
Danas je malo legendi. Evo npr Ronaldo...imao je uspjeh u Unitedu,trofeje,novac,zene...imao je sve,al mu nije bilo dovoljno i otisao je. I sad mi neko pocne pricati kako on treba biti jedna od legendi MUFC. Zbog cega?? Zbog pisljivih 40 golova sto je postigao u jednoj sezoni????
Rooney moze biti legenda. Ok,on voli Everton,sve je to ok. Al reci da je odnos 90%:10% u korist Evertona je smijesno. Posebno zbog toga sto je ljubio grb Uniteda kad im je zabio gol. Dovoljan pokazatelj.
Od njega nikad nisam ni očekivao da bi mogao ostati do kraja karijere jer se njegova vrela krv ne uklapa u hladnu Britaniju.
Za sve ono što je dao, mnogo mu hvala i još uvijek mi je jako drag.
I da, zaboravio sam taj omjer 90:10% što je rekao Valencia. To nije smiješno, to je glupo i bukvalno.
@Valencia
Izvini zbog lične razine

Ne bih ja baš rekao da ti je ikakva kategorizacija bila na pameti kad si u prvom postu spominjao legende, nigdje to nisi pokazao. To ti je bilo potrebno kasnije kad si se počeo braniti.
Zadnja izmjena: Thunderstruck, dana/u 13 mar 2011, 23:45, ukupno mijenjano 2 puta.
"It's hard to believe it's not Scholes, it's Carrick you know..."
Ja to nisam rekao, to su tvoje konstrukcije čisto da bi nazohor ispao pametan, al ti ne ide.Valencia je napisao/la:Kroz tu recenicu nisi shvatio moje misljenje, pa sam ti mor'o napisati malo vise recenicaThunderstruck je napisao/la:@Valencia
Spominjao si samo legende pa sad hoćeš da se ko ispraviš pa to razlažeš na ovakve legende, onakve legende... mojne to, znamo da si prepametan.
Pa naravno, kao sto postoji ovakav i onakav fudbaler, kao sto postoji ovakav i onakav doktor, tako postoje i ovakve i onakve legende. Mora postojati neka kategorizacija, ne mogu se (toliko) razliciti ljudi trpati u isti kos.
Kada covjek ostane bez argumenata, obicno se spusta na licnu razinu![]()
.
Dzeko legenda Zelje![]()
![]()
![]()
![]()
...
Uglavnom, na ovom forumu se svi uglavnom šprdaju s tvojim dubokoumnim postovima, pa ti i dalje nastavi da nas obasipaš svojom mudrošću, makar nam neće bit dosadno...

Boju dao si nebu i boju dao si moru, ja Želji darujem sebe, sav život i pjesmu ovu!
Glory glory Man United!
Glory glory Man United!